Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 96 97 99 100 ... 189
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tomislav Nikolic podneo ostavku na sve funkcije u SRS  (Pročitano 86012 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 3720c
Vecina ih je presla u DSS i DS,a radikali izgubili na opstinskim izborima kao nikad do sad.

Nezadovoljni situacijom u SRS prešli su u DS? Takva g..na nisu ni trebala da ulaze u SRS. Isto bih mislio i da neko iz DS pređe u SRS. To su neljudi kojima je nebitno u kojoj su stanci, već na kome su položaju.

SRS-u sam najveću zamerku napravio još davnih devedesetih kada je Šešelj izjavio da "ukoliko pobedi" neće dovoditi stručnjake u preduzeća, već stranački podobne ljude. Stranačka podobnost se ogleda u svim strankama, ali od njih sam ipak očekivao više.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
у јбт имамо правог правцатог инсајдера овде...  Smile што-шта за којекаква  Smile Smile

него рекох ли вам већ где је Вучић?

IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Vučić se povlači iz politike, pretpostavljam da je bio u Hagu da proveri u kakvom je stanju Šešeljeva svest. Šešelj je uradio nesto jako, jako glupo..., uništio je svoju stranku.
Sve mi je to jako neobično, u nedostatku informacija moguća su svakakva tumačenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ало, чиме је то Шешешељ уништио странку?!?!?! Да ли схватате да овде није реч о сукобу Николић Шешељ већ о напуштању основних идеолошкин начела странке и предизборних обећања а то је - НЕ ПОТПИСИВАТИ СПОРАЗУМ СА ЕУ.

Радикали су све време трубили да су против ССП, да је Тадић издајник јер то хоће да уради и сада одједном Николић  мења мишљење и прича како је ССП супер, и још прича како ће сарађивати са ДСС. Па битанго, ДСС се разишао са ДС због тог споразума због чега би сада сарађивао са тобом????

Смешно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Žao mi je Tome
Očigledno bi Nikolić bio najsrećniji da se SRS raspadne, ali to se neće desiti

Novi šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović u razgovoru za Kurir poručuje da nema cepanja među radikalima.
- Stranka je jedinstveno uz Vojislava Šešelja! Ima sporadičnih situacija koje su rukovođene ličnim interesima. Sve ovo je pokušaj da se partiji i njenom lideru nanese velika šteta, i to u situaciji kada mu preti smrt u Haškom tribunalu.

Kako reagujete na izjave Tomislava Nikolića da će se stranka raspasti ukoliko je on napusti?
- Postupci govore o čoveku. Očigledno bi Nikolić bio najsrećniji da se stranka raspadne, ali to se neće desiti.

Nikolić kaže da ste ga kleli jer se sastao s Tadićem, a vi ste se sastali s Dačićem.

- To uopšte neću da komentarišem! Lično, sada ne bih ništa uradio da naudim Tomislavu Nikoliću. Znate, žao mi ga je pomalo.

Šta je s njegovim tvrdnjama da ste Vojislavu Šešelju u maju ove godine rekli da je lažov?
- Ni to ne želim da komentarišem. Opet molim gospodina Nikolića, zbog njega samog, da ne čini sam sebi to što čini.

Stručnjaci ocenjuju da nećete moći da oduzmete mandate poslanicima koji su prešli u poslanički klub „Napred, Srbijo“.
- Uradićemo sve što je u skladu sa Ustavom i Statutom stranke. Vidite i sami da sve radimo polako i mirno, nema nikakvih nesuglasica i žurbe.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Podele su velike!
Treba videti da li su ljudi nezadovoljni rukovođenjem ili je vizija Šešelja napuštena

Predsednik novosadskog odbora SRS Igor Mirović, za razliku od Dragana Todorovića, smatra da je trenutna situacija među radikalima veoma ozbiljna.
- To je jedino rešenje, jer ovakve podele idu na ruku DS. Najbolje bi bilo da na sastanak Centralne otadžbinske uprave dođu svi i da rešimo ovaj problem.

Mislite li da će Nikolić prisustvovati?
- Trebalo bi da i on bude prisutan, ipak je bio potpredsednik, ali trebalo bi da dođe i Aleksandar Vučić. Očigledno je da je nastala velika kriza u rukovođenju SRS, međuljudski odnosi su poremećeni. To su veliki problemi, koji se ne mogu rešiti za jedan dan ili nekakvim isključenjima iz stranke.

Nikolića i one koji su ga podržali ne treba isključiti iz stranke?
- Ne može se tako postupati. Ne možete isključivati ljude iz stranke samo ako misle drugačije. Takođe, ne možete nekoga nazivati izdajnikom, to će samo oterati pristalice SRS. Uostalom, kako neko ko je govorio na mitingu podrške Radovanu Karadžiću može da bude izdajnik? Da li je Pelević, koji zamalo nije stradao na tom mitingu, izdajnik? Treba videti da li su ljudi nezadovoljni stranačkim rukovođenjem i kadrovskim rešenjima ili je ideologija i vizija Vojislava Šešelja napuštena. Smatram da se sve to mora rešiti unutar stranke.

Ipak, teške reči su pale sa obe strane. Neki smatraju da se SRS definitivno cepa.
- Kriza je velika i duboka. Mnogi su nezadovoljni i to je činjenica. Ako neko misli drugačije, to je njegovo pravo, ja ipak mislim da o tome treba razgovarati.

Šta je s Vučićem?
- Pa i taj njegov postupak da se ne pojavljuje u javnosti govori vam da je kriza velika. Ako se neko ko je generalni sekretar i glavni operativac stranke ne izjašnjava, onda situacija uopšte nije naivna.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Mi Ćemo spasti stranku
Morali bi da objasne kako sam to do juče bio general i veliki heroj, a sada sam najveći izdajnik i francuski špijun

Božidar Delić,koji je među prvima stao na stranu Tomislava Nikolića, za Kurir kaže da će poslanička grupa „Napred, Srbijo“ pokušati da spase SRS.

Nazivaju vas izdajnikom i žele da vas izbace iz stranke?
- To više govori o njima nego o nama. Nikada ih neću nazvati izdajnicima iako oni tvrde da sam francuski špijun. Morali bi da objasne kako sam to do juče bio general i veliki heroj, a danas sam najveći izdajnik.

Mislite li da Dragan Todorović može da vodi SRS?
- Zna se da je prvi vođa SRS Vojislav Šešelj, a on je u Hagu. Druga dva čoveka su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić. Cela Srbija zna kako je Nikolić uspešno vodio stranku ovde i da je njegova desna ruka Vučić. Da ste nekog radikala u Srbiji pre pet dana pitali da li vide Dragana Todorovića na ovom mestu, sigurno bi vam rekli ne.

Odbori u Srbiji su podeljeni.
- Sutra je sastanak Centralne otadžbinske uprave. Ukoliko su su ga sazvali samo da nas izbace iz stranke, onda je to kraj. Ali, ako su spremni da razgovaraju o problemima i pristanu da sazovemo Kongres, onda ćemo videti šta i kako.

Šta će se desiti s vašim mandatima?
- Naravno da ne mogu da nam ih oduzmu, ali sila može sve. Vrše analize po odborima, pa ko nije uz njih, traže da potpiše blanko ostavku. Pozivaju se čak i neki ljudi koji su zbog nedoličnog ponašanja ili kriminala izbačeni iz stranke da se vrate. Moja poruka njima, ukoliko hoće da nas izbace, jeste da je svaka sila kratkog veka.

Da li je Vučić uz vas?
- Ne mogu da zamislim Vučića u stranci u kojoj mu Dragan Todorović tumači ideologiju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Prelomio
Odlukom Vojislava Šešelja da za svog zamenika odabere Dragana Todorovića, lider radikala praktično oterao Aleksandra Vučića od sebe

BEOGRAD - Odgovor na pitanje kojoj će se strani prikloniti Aleksandar Vučić u aktuelnom sukobu između dela SRS koji je ostao veran Vojislavu Šešelju i frakcije pod vođstvom Tomislava Nikolića mogao bi odrediti sudbinu radikala.

Sam Vučić u toku jučerašnjeg dana nije želeo da saopšti svoju konačnu odluku, ali bi u tome mogao da mu pomogne niko drugi do Vojislav Šešelj! Naime, odlukom da Dragana Todorovića najpre proglasi zamenikom predsednika SRS, a zatim i da sva ovlašćenja privremeno prenese na njega (kako bi se izbeglo sazivanje vanrednog kongresa stranke, kako Statut SRS nalaže), Šešelj je Vučića praktično odgurnuo od sebe.

Prema rečima sagovornika Kurira bliskog generalnom sekretaru SRS, Vučiću ne pada na pamet da ostane u stranci u kojoj će mu šefovati Dragan Todorović.

- Imenovanjem Todorovića za glavnog operativca u njegovom odsustvu Šešelj je svog najvernijeg pristalicu i bukvalno gurnuo u Tomin tabor. Iako je važio za trećeg čoveka u stranci, posle Šešelja i Nikolića, Vučić je ovim potezom šefa radikala stavljen u potpuno drugi plan i sigurno mu nije drago što se Šešelj opredelio za Todorovića, a ne za njega - kaže naš sagovornik.

Sa ovom teorijom slaže se i Borislav Pelević, jedan od poslanika koji su prešli na Nikolićevu stranu. Pelević čak smatra da je potez Šešelja zapravo pokušaj da se Vučić otera iz stranke.

- Bilo bi najnormalnije sazvati Kongres, na kome bi se odlučilo na koga će biti prebačena ovlašćenja koja je do sada imao Nikolić. Tako nalaže Statut za trenutak kad potpredsednik stranke daje ostavku. Moguće je da Šešelj hoće da otera Vučića. Zaista ne znam šta je u njegovoj glavi. Ono što sigurno mogu da vam kažem jeste da će Vučić biti uz Tomu - kategoričan je Pelević.

S druge strane, Milorad Mirčić, koji je ostao uz Šešelja, tvrdi da se iza svega krije pokušaj otimačine stranke.

- Pokušavaju da razbiju partiju i za to koriste unutrašnji faktor! Ide se čak dotle da se preuzme ime stranke - napominje Mirčić, dodajući da se ovde radi o ideološkim razmimoilaženjima i da će naredni dani pokazati uz koga je Aleksandar Vučić.

Milenko Radić iz Fonda za razvoj demokratije smatra da je upravo ovaj Šešeljev potez stavio Vučića u pat poziciju.

- On sad mora da dobro razmisli šta će učiniti. Ako pređe na Nikolićevu stranu, što bi on verovatno i učinio, ostaje bez svega, jer kao odbornik neće imati platu, a mora da izdržava porodicu. S druge strane, ukoliko ostane uz Todorovića i ostale, biće degradiran i ponižen - objašnjava Radić.
Vinko Đurić, politički analitičar, kaže da je Vučić očekivao da lider radikala njemu poveri vođenje stranke.
- Vučić bilo šta drugo ne bi prihvatio! Ako je Šešelj odabrao Todorovića za svog zamenika, onda tu nema mesta za Vučića. On i jednoj i drugoj strani mnogo znači - konstatuje Đurić, podsećajući na Vučićeve ranije izjave da namerava da se povuče iz politike i da se bavi biznisom.

Nikolić:  Vučić i ja smo gledali  Todorovića  na televiziji

Tomislav Nikolić u izjavi za Kurir tvrdi da Aleksandar Vučić nije otputovao u Hag, kako se priča, već da je preksinoć bio u Beogradu i čak s njim gledao TV.
- Puštena je kuloarska priča da je Vučić otputovao na konsultacije s prof. dr Vojislavom Šešeljem. Ali on i ja smo preksinoć zajedno gledali Todorovićevu izjavu na televiziji u kojoj kaže da neće zvati Vučića i trošiti mu telefon jer je u romingu. Koliko znam, u Beogradu nema rominga. Jedno je sasvim sigurno - Vučić nikad neće biti u stranci u koju vodi Dragan Todorović - samouveren je Nikolić.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Pucanje

BEOGRAD - Odlazak Tomislava Nikolića iz SRS, događaj koji je bacio u drugi plan čak i usvajanje dva vrlo važna sporazuma u Skupštini (o SSP i gasnog s Rusijom), i juče je bio tema dana. S Nikolićem je zasad 18 radikalskih poslanika, među kojima je i general Božidar Delić, ali i mnogi koji se ne nalaze u poslaničkom klubu SRS u srpskom parlamentu. Jedan od njih mogao bi da bude i vojvođanski funkcioner SRS Igor Mirović, koji se još nije jasno opredelio na čijoj je strani. S druge strane, poslanici verni Vojislavu Šešelju i dalje, kao po komandi, ponavljaju da je Nikolić izdajnik koji će biti isključen iz stranke. Kurir je napravio intervjue s Draganom Todorovićem, Božidarom Delićem i Igorom Mirovićem, a oni još jednom pokazuju svu dubinu raskola u SRS.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Žestoko lobiranje Širom Srbije

BEOGRAD - "Predsednici stranačkih odbora SRS u celoj Srbiji dobili su nalog da podrže Vojislava Šešelja, bez obzira da li je članstvo za to. Većina predsednika je pod pritiskom Dragana Todorovića falsifikovala zapisnike i neovlašćeno izdala saopštenja. Čekamo sednicu Centralne otadžbinske uprave, nećemo se mešati u unutarstranačke rasprave. Ako se sednica ne održi, nastavićemo dalje sami", poručio je juče Tomislav Nikolić.

Iz Nikolićevog okruženja optužuju svoje dojučerašnje partijske saborce da krše statut SRS i da uz pretnje "kamče podršku Šešelju". U beogradskim odborima Zvezdara i Novi Beograd članstvo se oduprlo ovakvim zahtevima, a u "Napred, Srbijo" tvrde da je tako i u "polovini odbora u Srbiji".

Dr Dragan Vukadinović, predsednik GO SRS u Nišu i član Centralne otadžbinske uprave, kaže da se varaju svi koji misle da je ovo početak kraja radikala.

- Očigledno je da se oni više od nas plaše eventualne destrukcije u stranci. Ne znam kako ću glasati kao član COU u petak, jer želim prvo da čujem obe strane. Nadam se da će doći i Nikolić da kaže šta ima da kaže. Nakon toga ću odlučiti kakav će biti moj stav - ističe Vukadinović.

Članovi SRS sa Kosova i Metohije podržavaju program i statut predsednika Vojislava Šešelja, izjavio je juče predsednik kosovskometohijskih radikala Ljubomir Kragović.

- Ne želimo deobe niti razdor. Sve te podele rešiće organi stranke, Izvršni odbor i Centralna uprava, već sutra - istakao je Kragović.

Gradski i Okružni odbor SRS u Valjevu i Kolubarskom okrugu ostali su neopredeljeni posle raskola u stranačkom vrhu, dok radikali u Gornjem Milanovcu podržavaju politiku SRS i njenog predsednika dr Vojislava Šešelja. Predsednik OO SRS u Kikindi Blagoje Krajinović izjavio je za Kurir da ne isključuje mogućnost da je incident koji se dogodio u utorak u sedištu stranke insceniran i da su oni odlučni da podrže reformu stranke, stavove i politiku Nikolića.

Opštinski odbor SRS u Kruševcu jednoglasno je podržao politiku SRS i njenog predsednika Vojislava Šešelja. Uz Šešelja je i OO u Šapcu, dok radikali u Kuršumliji još nisu raspravljali o sukobu u vrhu stranke. Na sastanku OO SRS za Pčinjski okrug jednoglasno je data podrška SRS na čelu sa Vojislavom Šešeljom. U toku narednih nekoliko dana stav Okružnog odbora stranke biće zvanično prenet i opštinskim odborima u Pčinjskom okrugu, koji će se pojedinačno izjašnjavati o ovom pitanju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 96 97 99 100 ... 189
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.