Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 95 96 98 99 ... 189
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tomislav Nikolic podneo ostavku na sve funkcije u SRS  (Pročitano 85990 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia samo Nokia
Boze mili cuda velikoga rasturise se kao g.o.v.n.a. zdrebeca  Smile

a sto mi drago ne mogu da objasnim,vec godinu dan cekam ovo,mada sam iskreno mislio da Vucic ima veca muda za ovako nesto....podcenio sam grobara from KG....... Smile

p.s : ipak trebaju dobri ball-ovi da se suprostavis jednom takvom Srbinu,bez krstenice koji trune u tvorza,zarad toga da dokaze svetu kako je najveci Srbin medj Srbima,samo ga nesto yebe prezime jer su svi Seselji presli kod "brace" krvata...........JOS ODAVNO......
« Poslednja izmena: 11. Sep 2008, 02:58:08 od peraperic123 »
IP sačuvana
social share
sreca,sreca,radost. . . . . . . . . .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
SRS PRED DEFINITIVNIM RASCEPOM
Nikolić pravi svoju stranku
Autor: Marija Maleš | Foto:S. Maričić | 11.09.2008. - 07:00

Predsednik novoformirane poslaničke grupe „Napred Srbijo“ Tomislav Nikolić izjavio je juče za „Blic“ da će najverovatnije formirati sopstvenu stranku. On je rekao da ne veruje da će pridobiti većinu članova Centralne otadžbinske uprave na sutrašnjoj sednici, jer su, kako kaže, mnogi poslanici potpisali blanko ostavke, a mnoge njegove pristalice biće sprečene da prisustvuju zasedanju. Nikolić je rekao za naš list da mu je generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić potvrdio da „nikad neće biti u stranci koju vode Dragan Todorović i Vjerica Radeta“.

Istina, bivši zamenik predsednika SRS, međutim, nije znao da kaže zašto se Vučić toliko dugo premišlja da li da stane uz njega. Spekuliše se da je razlog njihov predizborni sukob, kada mu je Nikolić zamerao da je previše upregao stranku da bi osvojio izbore u gradu. U ostatku SRS očekuju da će se o tome Vučić izjasniti sutra na sastanku Centralne otadžbinske uprave kada se vrati iz inostranstva.

S druge strane, Nikolić kaže za „Blic“ da je sve manje razloga zbog kojih bi se zadržao u dosadašnjoj stranci.
- Ja hoću da budem u stranci u kojoj su moji prijatelji i koji žele da modernizuju stranku. Znam da ima mnogo odbora koji su na mojoj strani, ali oni im sutra neće dozvoliti da zasedaju. Svim odborima uputili su zahtev da odgovore da li podržavaju Šešelja, a ne sa pitanjem da li je Toma Nikolić izdajnik, čime praktično izbegavaju odgovor na pravo pitanje. Plasiraju laži o meni, čak pričaju da sam Šešeljevu porodicu ostavio na cedilu da gladuju - ispričao je Nikolić.

„Blic“ saznaje da će sastanak centralne otadžbinske uprave sutra biti održan u jednoj od najpoznatijih banja u Srbiji, a ne, kako se očekivalo, u centrali stranke u zemunskom Magistratu. Izvor „Blica“ kaže da Tomislav Nikolić i dalje vodi bitku da pridobije što veći broj članova Uprave kako bi „sprečio ulazak onih koji su se opredelili da ostanu uz Šešelja“.
- Bolest koja je zahvatila SRS, po svemu sudeći, zahteva lečenje, pa će sastanak Centralne otadžbinske uprave biti održan u jednoj od banja - kaže sagovornik „Blica“. Centralna otadžbinska uprava, inače, broji 101 člana i radno predsedništvo, a Nikolićeva poslanička grupa za sada broji 18 poslanika. Neki od njih su ujedno i članovi Uprave, u kojoj se, pored poslanika, nalaze i predsednici okružnih i opštinskih odbora.

Najveći broj opštinskih i okružnih odbora SRS širom Srbije čekaju sastanak najvišeg stranačkog organa neopredeljeni ili u rascepu, ne znajući da li da se priklone Tomi ili Voji. Odbori u Leskovcu, Vranju, Pčinjskom okrugu, Kosovskoj Mitrovici i Zrenjaninu izjasnili su se da ostaju verni Šešelju. Za Tomislava Nikolića opredelili su se u Kikindi, Kruševcu i Novom Sadu.
Predsednik novosadskog odbora SRS Igor Mirović izjavio je da je jedini član Predsedničkog kolegijuma koji je preksinoć glasao protiv ostavke Tomislava Nikolića. Mirović je naveo da kriza u SRS traje oko godinu i po dana zbog načina rukovođenja strankom i narušenih međuljudskih odnosa u vrhu. Gordana Pop-Lazić kaže za „Blic“ da se Šešelj preksinoć uključio na početak sednice predsedničkog kolegijuma i detaljno se raspitivao o svemu što se dogodilo u SRS proteklih dana, a interesovalo ga je i šta o tome piše štampa.
Prema njenim rečima, Šešelj se nije posebno raspitivao zbog čega se generalni sekretar Aleksandar Vučić još nije opredelio ni za jednu stranu, jer se očekuje da će svoj stav izneti na Centralnoj otadžbinskoj upravi koja se održava sutra u podne.
- Šešelj je zaključio da nije suština u ličnom sukobu, nego u ideološkim razlikama između njega i Nikolića, i insistira da se disciplinski postupak sprovede kroz Centralnu otadžbinsku upravu na kojoj će biti prisutan i Nikolić, kao i kroz ostale organe stranke. On je poručio da se spremamo za vanredni kongres stranke koji bi trebalo da se održi za nekoliko meseci - rekao je za „Blic“ potpredsednik SRS Milorad Mirčić.
Prema njegovim rečima, nisu tačne Nikolićeve tvrdnje da Statut ove stranke predviđa da ukoliko predsednik ili zamenik predsednika podnesu ostavke, bude organizovan kongres na kome će se birati novo rukovodstvo. On je precizirao da se kongres organizuje samo u slučaju kada je pokrenuta inicijativa za razrešenje predsednika ili njegovog zamenika.
Politički analitičari i juče su se bavili prognozama ko bi, Šešelj ili Nikolić mogao da računa na prednost u članstvu i simpatizerima.
Zoran Stojiljković, profesor Fakulteta političkih nauka, kaže za „Blic“ da je izglednija i da veće šanse ima politička opcija koja je spremna da pregovara i oformi se kao demokratska desnica, a to je strana Tomislava Nikolića.
- Međutim, snaga radikala koji su se opredelili za Vojislava Šešelja ili, s druge strane, za Nikolića, zavisi umnogome od toga ko kontroliše stranačku infrastrukturu. Opredeljenje Vučića zavisi i od personalnih odnosa i od procene koja je strana jača, to jest, koja drži stranačku infrastrukturu - kaže Stojiljković.
Međutim, kako dodaje, „povratak Vojislava Šešelja iz Haga može animirati tvrdo jezgro radikala i onih milion glasova“.
- Međutim, to je nešto što u Srbiji koja ide napred nema dugoročni izgled. Otuda je, hajde da kažemo, sred

Nove blanko ostavke potpisivane u Zemunu
Član novog poslaničkog kluba „Napred Srbijo“ Božidar Delić izjavio je juče da su poslanici Srpske radikalne stranke „odvedeni“ u
sedište stranke u Zemunu da potpišu nove blanko ostavke, što bi im onemogućilo da pristupe
klubu Tomislava Nikolića.
Delić je agenciji Beta rekao da će centrala blanko ostavkama pokušati da onemogući prelazak poslanika u poslanički klub „Napred Srbijo“.

Šešelja gleda milion ljudi
Potpredsednik radikala Milorad Mirčić tvrdi da za rast rejtinga radikala nije zaslužan Tomislav Nikolić, već prenosi Šešeljevog suđenja iz Haga. Po podacima, suđenja lideru SRS, koje prenosi RTS, prosečno gleda oko 4,9 odsto ukupno posmatrane populacije ili oko 348.000 ljudi, što i nije visok rejting s obzirom na to da je reč o državnoj televiziji. Međutim, prosečan ukupan auditorijum svakog snimka (oni koji su gledali bar jedan minut) iznosi 17,1 odsto ukupno posmatrane populacije ili oko 1.204.000 ljudi. Snimci tokom 2008. godine su trajali u proseku 126 minuta.

Gordana Pop-Lazić: Oni žele Šešeljevu smrt
Lider SRS Vojislav Šešelj je u obraćanju Predsedničkom kolegijumu SRS preksinoć ocenio da se dogodilo „ono na šta ih je godinama upozoravao“.
- Šešelj nam je rekao da nas godinama upozorava da otvorimo četvore očiju, jer postoje strane agenture i van stranke i u stranci, pa i samom vrhu stranke, koje žele da nas pocepaju - ispričala je za „Blic“ potpredsednica SRS Gordana Pop-Lazić, ocenjujući da je tajming kada se odlučuje o Šešeljevoj krivici „brižljivo biran kako bi se naneo težak udarac SRS-u“. Pop-Lazićeva je još rekla da oni koji su prišli Tomislavu Nikoliću žele smrt Vojislava Šešelja. Na pitanje da li je to Šešeljevo mišljenje, ona je kazala da on to nije izgovorio, ali da je „to očigledno“. Kako je ocenila, vreme će pokazati da li je Nikolića motivisao novac ili nešto drugo. Ona je, međutim, dodala da Šešelj Nikolića nije nazvao izdajnikom.

Lidija Vukičević: Zvali su me, ali sam zaboravila telefon
Lidija Vukićević juče je navela da su je nagovarali da pređe u poslanički klub Tomislava Nikolića. Ona je rekla da je devet puta zvao Božidar Delić, ali da je ona „zaboravila telefon kod kuće“ i dodala da su joj prilazili i novi poslanici koji su se priklonili Nikoliću i pitali da li hoće da im se pridruži.
Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

B92 Info Vesti Politika

Nikolić pravi svoju stranku

11. septembar 2008. | 01:37 -> 09:09 | Izvor: B92, FoNet, Blic, Večernje novosti
Beograd -- Bivši zamenik predsednika radikala Tomislav Nikolić ne veruje da će pridobiti većinu članova Centralne otadžbinske uprave, piše Blic.

Predsednik novoformirane poslaničke grupe "Napred Srbijo" izjavio je da će najverovatnije formirati sopstvenu stranku. On je objasnio da ne veruje da će na sednici Centralne otadžbinske uprave uspeti da pridobije većinu članova, jer su, kako je naveo, mnogi poslanici potpisali blanko ostavke, dok će mnoge njegove pristalice biti sprečene da prisustvuju zasedanju.

"Ja hoću da budem u stranci u kojoj su moji prijatelji i koji žele da modernizuju stranku. Znam da ima mnogo odbora koji su na mojoj strani, ali oni im u petak neće dozvoliti da zasedaju. Svim odborima uputili su zahtev da odgovore da li podržavaju Šešelja, a ne sa pitanjem da li je Toma Nikolić izdajnik", kazao je Nikolić.

Nikolić je za Blic rekao da mu je generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić "potvrdio da nikad neće biti u stranci koju vode Dragan Todorović i Vjerica Radeta", ali nije mogao da kaže zašto je Vučiću bilo potrebno toliko vremena da se o tome izjasni.

U uspeh nove stranke ne sumnja Borislav Pelević, koji se posle rascepa u SRS-u priklonio Tomislavu Nikoliću.

“Ja sebi više ne vidim mesto među ljudima koji su ostali u toj Srpskoj radikalnoj stranci. Mi ćemo ovih dana odrediti ime nove stranke, koja će u svom imenu sadržati ime ‘radikal’ u svakom slučaju. Nećemo odustati od programa, izvornog programa SRS-a, ali nećemo ovako interpretirati taj program”, rekao je Pelević.

Pop-Lazić: Nije trebalo da glasamo za SSP

Potpredsednica Srpske radikalne stranke Gordana Pop-Lazić, rekla je da bi vanredni kongres SRS-a mogao da bude održan ukoliko to zatraži petina opštinskih odbora stranke, ali da ne veruje da će se to desiti.

Gostujući u emisiji "Poligraf", ona je ponovila da su Tomislav Nikolić i Božidar Delić izdajnici i optužila Nikolića za krađu mandata.

Pop-Lazić tvrdi da je Nikolić odluku o glasanju za SSP doneo bez konsultacija sa ostalim članovima.

“Mi smo bili potpuno nepripremljeni za njegovu izjavu i bili smo veoma ljuti što ni pre toga, ni posle toga nismo imali poslanički klub na kojem bismo mi svoj stav utvrdili po tom pitanju. Nikada nismo bili spremni da glasamo za SSP, pojedinačno svi su bili zapanjeni njegovom izjavom“, kaže Gordana Pop-Lazić.

"Šešelju ne odgovaraju jake ličnosti u stranci"

Bivša funkcionerka Srpske radikalne stranke Maja Gojković ocenila je da je Aleksandar Vučić skloniji da ostane u Srpskoj radikalnoj stranci i da je reformiše nego da uđe u avanturu osnivanja nove stranke, pa makar je vodio i Toma Nikolić koga uvažava, podjednako koliko i Šešelja.

Da je Tomislav Nikolić na prošlim izborima imao odrešene ruke, Srpska radikalna stranka bi danas imala i predsednika i premijera Srbije, izjavila je ona za Večernje novosti.

"A, Šešelj je, to smo svi u vrhu stranke znali, mada nam to nikada nije priznao, 1997. godine svoju izvojevanu pobedu za predsednika Srbije predao Milutinoviću", rekla je Maja Gojković.

Sukob Šešelj-Nikolić je eskalirao kada je Nikolić počeo da analizira šta je dovelo do gubitka izbora i kada je Šešelju postavio pitanje zašto je u izbornom finišu povlačio poteze iz kojih se jasno videlo da nije želeo Tominu pobedu.

Već tada je bilo očigledno da su Šešeljevi ljudi od poverenja Todorović, Radeta, Jovanovićeva i Mirčić, a sve manje Nikolić, rekla je ona.

"I lično sam iskusila da Šešelju ne odgovaraju jake ličnosti u stranci. Nije se obradovao ni mojoj pobedi za gradonačelnika Novog Sada. Bila sam zapanjena kada sam mu uoči drugog kruga u telefonskom razgovoru, sva ushićena, rekla da sam sigurna u svoju pobedu, a on mi je grubo odgovorio:

"A, kome treba tvoja pobeda!" Od tada je prestala naša komunikacija, a on je, kako su mi prenosili, zamerao što Novi Sad ne vodim radikalno, već "previše mekano, ravničarski".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Milo mi je sto se Maja oglasila. Prema njoj je ucinjena velika nepravda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Испричај нам нешто што не знамо.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia samo Nokia

Nema sta da ti isprica....Kod njih vlada sveto pravilo:Cim podignes glas letis iz stranke.
Primer moje opstine gde je dosta mladih obrazovanih ljudi bilo u radikalima.Cim su pokusali da nesto predloze,sto bi rekli malo se aktivnije ukljucili u politiku leteli su.Vecina ih je presla u DSS i DS,a radikali izgubili na opstinskim izborima kao nikad do sad.
Inace predsednik OO je metalostrugar (bez namere da napreduje....a tesko cita napisano)   Smile
IP sačuvana
social share
sreca,sreca,radost. . . . . . . . . .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Inace predsednik OO je metalostrugar (bez namere da napreduje....a tesko cita napisano) Smile
Pa to njima treba. Sto gluplji i sto zadrtiji  Smile Smile Takav slusa i upija ko sundjer.
Sta ima da cita, citanje je za strebere  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
 Osećam da se na temi plače i cvili i bacaju priče od kojih bi i kamen zaplakao pa neću da čitam  Smile   Smile

Elem,Nikolić mi je bio uvek mnogo simpatičniji od genseka Vučića koji večito ima izraz prevarene konobarice dok je Nikolić bio bukvalno poput grobara koji samo privlači okolnosti koje će mu pomoći da radi posao u struci....

Drago mi je što se desio razdor-oni su razdor u svakom pogledu.Srs je mrak,tunel bez svetla na kraju.Patetično hvataju na nacionalne tugaljive patriotštine dok u medjuvremenu prikrivaju kompletnu nesposobnost vodjenja čak i obične opštine a o državi da ne pričamo-videli smo ih sa S/M ekipom  Smile

Iskreno,nek se raspadnu u sto frakcija,ko ih ****  Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ovaj shkorpion je bolesnik, i to žestoki.

Mene čudi da se Tomini donedavni partijski saradnici tako pljuvački odnose prema njemu. Zar ne vide da time samo rade na svoju štetu. Odbiće većinu svojih glasača. Ako su mogli da predlože Nikolića za predsednika Srbije i da ubeđuju narod tokom kampanje da je on najbolji izbor..., zar ne vide koliko je sad to pljuvanje po njemu ne principijelno. Svako ko i malo razmišlja iz toga može da zaključi da oni nemaju protiv Tome ništa sem što ispunjavaju naloge Šešelja. Za razliku od njih Toma ne pljuje po bivšim saradnicima, poziva se na program i ideologiju od koje ne odstupa...

Voleo bih da se Radikali reformišu, ima tu puno ljudi koji ništa ne vrede. Šešelja sam izuzetno poštovao, kao inteligentnog, sposobnog političara koji je uvek spreman da brani interese Srbije onako kako ih srpski Radikali razumeju... Ali zaista, svaki potez mu je do sada bio logički zasnovan i konzistentan.

Objašnjenje promene odluke oko SSPa je zaista smešno i ako sam radikal ne mogu da prihvatim.

Od toga kako ove dve ličnosti i stranke koje će predvoditi budu radile na ostvarenju dobrobiti naroda zavisi će njihov uspeh.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Od Maje je kao gradonacelnika trazeno sto sta za kojekakva privatna transportna preduzeca. Tek malo da se zna. Pojedini su se jos pre dve godine zamerili vecini vojvodjanskih odbora..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 95 96 98 99 ... 189
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.