Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 120 121 123 124 ... 189
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tomislav Nikolic podneo ostavku na sve funkcije u SRS  (Pročitano 85562 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Napraviće Vučić tereću stranku. A Nikolić vrlo sračunato tendira da iskoristi simpatije štampe kako bi svoj imidž pomerio ka desnom centru, prostoru koji je nekad držao DSS. On će pokušati da uzme glasače, onih 5%, koji su glasali DSS a nisu bili DSS ili su se razočarali odlaskom Koštunice ultradesno. Na kraju to bi bio i gest osvete iskusnog političara Nikolića prema Koštunici koji ga je onako nekorektno preskočio u svojim šemama sa Šešeljem i pokušao da ga poturi kao krivca za napad na ambasadu SAD.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2008, 10:36:45 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
Na kraju to bi bio i gest osvete iskusnog političara Nikolića prema Koštunici koji ga je onako nekorektno preskočio u svojim šemama sa Šešpeljem

Што би Шкорпи рекао ''ето истресли смо се, иди опери се''   Smile
« Poslednja izmena: 13. Sep 2008, 10:40:13 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
 Smile Smile Smile

usao skorpi u narodna predanja Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Ево, и наш Ђука, форумски колега, је уз Тому Николића:

Крај једне велике причеВладимир Ђукановић

Жалосно је што ћемо се сви ми, који смо до јуче заједно војевали политичке битке, наћи на супротним странама са истом идејом. Идејом слободне Србије

Ових дана боље би ми било да нисам жив. Странка у коју сам се учланио одмах по стицању пунолетства, а давно је то било, пре равно једанаест година, у зениту њене популарности доживела је крај. Нема ништа горе, него када оно у шта сте себе уложили толике године, одједном пукне као мехур и нестане. Шокантно! Признајем, неколико ноћи уназад не спавам како ваља, људски је рећи и да сам плакао као киша, а у једном моменту имао сам утисак да се све око мене срушило. Идеологија, борба, Србија... Тешко је, али не дозвољавам себи да клонем духом.
Зашто се све ово догодило и ко је кривац, нека једног дана историја каже. Жалосно је што ћемо се сви ми, који смо до јуче заједно војевали политичке битке, наћи на супротним странама са истом идејом. Идејом слободне Србије. Разлика је само у концепту како до ње доћи и то је, искрен да будем, мене определило да будем поред Томислава Николића.
О људима који остану у овоме што се још увек зове Српска радикална странка никада ниједну ружну реч нећу рећи. То су били моји дојучерашњи саборци. Са већином њих заувек остајем пријатељ и брат. Свако има право на свој став, а ја искрено мислим да људи, који су сада прва постава овакве СРС, нису способни да спроведу на прави начин оно за шта смо се годинама заједнички борили.
Речи генерала Божидара Делића довољно говоре - ако бирам између Шешеља и Србије, бирам Србију. Др Шешељу свака част на свему. Оно што он чини за српски народ у Хагу је бесмртно. Али, овде у Србији ред је више да се скине марионетски поредак. Није поента бити стално у опозицији, време је да се преузме власт. За тако нешто потребни су одлучни људи, са јасном визијом и програмом. Људи који умеју да дођу до сваког бирача и који знају да балансирају између истока и запада, штитећи при том националне интересе. Људи који неће да срљају у Европску унију по сваку цену, али који ће бити партнери са земљама Европске уније до оне границе док нам те земље не угрожавају интегритет. Људи који ће учврстити савезништво са Русијом и свим осталим пријатељским државама, а Србија Богу хвала има пријатеље у свету. И на крају, потребни су нам људи који ће умети да зауставе даље понижавање Србије. Да ако буде потребно и да клекну пред јачима, али да народ не клечи и да се држава не понижава. Све ово што сам набројао препознао сам у Томиславу Николићу и оним људима из некадашње СРС који су остали уз њега. Овима што остају у овоме што се још увек зове СРС желим све најбоље, али, без љутње, у њима не видим озбиљне људе који би могли да предводе озбиљну националну опцију.
На крају, рез на срцу заувек остаје, јер се једна велика прича која се звала Српска радикална странка нажалост угасила, али нема плакања, идемо даље у нову борбу. Зато, СВИМ СРЦЕМ кажем: НАПРЕД СРБИЈО!!!

извор: Правда

Dragi Đuka, tako mnogo reči smo potrošili u diskusijama, u sučeljavanju. Baš je lepo videti koliko su za njega stavovi koje smo mi protivnici iznosili imali težine, koliko je razmišljao o našim argumentima i uvažavao ih sve vreme. Istina trebao je jedan odlučan iskorak lidera da bi se i on odlučio na iskorak u susret nama. Ah da još samo taj lider nije Toma Nikolić nego neko u koga imam poverenje da će stvarno voditi poklitiku desnog centra možda bi se Đuka i ja sreli u stranci jednom. Za sad ostaje da se srećemo ovde i debatujemo.

U svakom slučaju Đuka dugo te nema. Neko bi mogao da pomisli kako si se sa nama družio samo iz propagandističkih motiva. Budi nam dobro i brzo svrati na debatu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1251
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG G2
Citat

za cetiri godine koalicija toma - tadic, garant

Kako je krenulo, za četiri godine Tadiću neće trebati koalicija. Možda puste po neku stranku u vladu, onako dobrovoljno, taktički, kao što je sada slučaj u Vojvodini.  Pa udeliće valjda neku milostinju i Tomi, da ne bude baš da nikada nije bio na vlasti  Smile (pardon, bio je predsednik skupštine, sorry matori  Smile)

IP sačuvana
social share

Vojvodini pesmu pevam, punu hleba rujna vina,
sve što imam dala mi je zemlja ova Vojvodina!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat

Kako je krenulo, za četiri godine Tadiću neće trebati koalicija. Možda puste po neku stranku u vladu, onako dobrovoljno, taktički, kao što je sada slučaj u Vojvodini.  Pa udeliće valjda neku milostinju i Tomi, da ne bude baš da nikada nije bio na vlasti  Smile (pardon, bio je predsednik skupštine, sorry matori  Smile)

Ево ајд запамти шта ћу ти кажем, па после следећих избора реци себи... лепо ми је Змај говорио Smile
ДС је сада на врхунцу моћи. По први пут после ДОС-а они су одговорни нема Коштунија да се ваде на њега... а свакој партији на власти у земљама транзиције пада популарност. И ваљда неће више бити ни ових радикла да ДС њима плаши људе '' гласајте за нас или ће радикали да нас врате у 90-е''
Жути су сада на врхунцу а после врхунца зна се шта следи  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Šta da se radi! To je večita borba u našoj zemlji. Malo levica,malo desnica...dok nas ne nokautiraju! Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
СНАЈКА, СУЗЕ И СРБИЈА

Да није смешно било би сигурно отужно. Политички водвиљ којем смо свакодневно бесомучно подвргнути стално се обогаћује новим сценама и новим „бисерима”. Превише патетике и јефтине демагогије. Имали смо, тако, протеклих дана прилику да видимо пензионисаног генерала Божидара Делића који готово да плаче док говори о својој дилеми избора између Војислава Шешеља и Томислава Николића.

Био сам напросто запањен. Прво, генералима, па и пензионисаним, не доликује да плачу, поготово што нико од генерала није јавно заплакао када је војска Југославије 1999. године одлазила са Косова. Нико од генерала није јавно заплакао ни када је нестајала она велика Југославија. А скоро сви су одмах после 1991. пожурили да зидове својих кабинета украсе великим сликама војводе Мишића, Степе Степановића, Бојовића, Путника...

У Босни су нови српски генерали чак и нове генералске капе прилагодили старим капама српских војвода из Првог светског рата. Па је онда после 1995. године један од тих генерала постао и службеник Хашког тужилаштва. У међувремену, у Србији је један од бивших начелника Генералштаба, и у том тренутку потпредседник Владе Србије, ухапшен док се састајао са човеком из ЦИА у мотелу на периферији Београда. Нешто раније, док је трајало бомбардовање НАТО-а, један начелник Генералштаба лепо је проширивао и адаптирао своје стамбене квадрате, после тога је нови начелник Генералштаба наводно послао у Хаг одређену документацију, али му ни то није помогло да и он тамо не стигне за документацијом, па је онда опет један нови начелник Генералштаба намерно задржао један папир у својој фиоцикако авиони „Г-4” не би били пребачени у Србију, већ су остали тамо где су остали, а он добио лепо дипломатско-војно место у иностранству. И сада, имамо претерано узбуђеног генерала Делића, за којег сви кажу да је био херој одбране Косова 1999. године. И чију узбуђеност је изазвала та тешка дилема избора између Шешеља и Николића. Што би неки рекли: „мош’ мислит’”.

Погледам понекад на „Дискаверију” неке емисије из Другог светског рата. Оригиналне снимке, фелдмаршал фон Паулус предаје у Стаљинграду своју 6. армију. Достојанствено, војнички ледено, са шалом око врата, уредна униформа са врпцама одликовања и ордена, рукавице. Капитулација Немачке у Поздаму, немачки генерали и адмирали у белим, црним и смеђим рукавицама, са палицама, озбиљни, достојанствени. Нико не плаче.

Терет своје јавне функције, садашње или бивше, свако би требало да носи достојанствено. Да ли је нечија снајка због политичког тренутка одређеног дана била узрујана, па нечији унук тог дана није отишао у обданиште, па није ваљда да то Србија мора да зна? Посебно у контексту чињенице да је на хиљаде и хиљаде људи на простору бивше Југославије изгубило своје најмилије и своју имовину...

Кенедијеви у Америци терет свог политичког деловања годинама носе без јавних жалопојки и са врло трагичним последицама. У Србији, политичка злоупотреба деце и унука на јавној сцени већ одавно захтева једну озбиљну социолошко-психолошку расправу. Многима су говори препуни добробити за „нашу децу” и малтене све што чине на јавној сцени раде то због „наше деце”.

Када су енглески новинари после 1945. године упитали кћерку адмирала Деница, команданта немачких подморничких снага и команданта Ратне морнарице у Другом светском рату, зашто није од свог оца затражила да барем један син, а њен брат, буде повучен на копно, а оба Деницова сина били су команданти подморница на Атлантику, где се знало да је само питање времена када ће бити потопљени, она је одговорила да јој тако нешто није ни падало на памет. И оба сина адмирала Деница су погинули са својим подморницама.

Све ово што се у последња три месеца догађа у Србији показује да је криза не само политичка, економска, идеолошка, већ и морална. Морална у смислу распадања традиционалних вредности, а да ли су те промене добре, или нису, то данас још нико не зна. Додамо ли томе и идеолошку кризу, недостатак идеја водиља у политици и култури добијамо слику друштва које је нестабилно и у структурама и у главама грађана и које нема буквално ни једног ауторитета пред собом.

Наравно да се политичка патологија сада устремила на радикале, али томе су сами криви. Нанизали су изборне поразе, излудели своје активисте, збунили своје гласаче, окрњили чланство. Радикали помало личе на стари храст којег обарају, док остале српске странке формирају проређену тарабу. Но, можда је управо ово време чистилишта и за све остале странке. Иако иза кризе партија настаје демократија мишљења, која је по природи крхка, нестабилна, па чак и каприциозна. Подложна је усхићењима, али и разочарањима.

Јер, некада су у историји српски политичари заузимали нове територије, данас једва могу да заузму сто у неком ресторану, ако га нису претходно резервисали...

Мирослав Лазански
[објављено: 13/09/2008]

извор Политика

А нашем генералу горке сузе падају на розе кравату...  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia E
Citat

Kako je krenulo, za četiri godine Tadiću neće trebati koalicija. Možda puste po neku stranku u vladu, onako dobrovoljno, taktički, kao što je sada slučaj u Vojvodini.  Pa udeliće valjda neku milostinju i Tomi, da ne bude baš da nikada nije bio na vlasti  Smile (pardon, bio je predsednik skupštine, sorry matori  Smile)

Dobro upamti sta si rekao nemoj psle da se busas u grudi i da se pravdas, DS nikada nece moci da napravi sam vladu pogotovu zbog toga sto ti je Zmaj rekao, ako za 3 godine ne nadoknade sve ono sto nisu uradili za 8 lose im se pise Smile smetao im je sloba prethodni rezim njega nema tj njegovi ostaci ni njih valjda vise nema, smetao im je organizovani kriminal(unisten u akciji sablja Smile) smetao im je seselj njega sada nema smetala im je radikalna stranka sada ni nje vise nema tako jake, vise im ne smeta SPS i mira markovic, smetao imje kostunica ni njega sada nema i postajace sve manji, DS kazu da je sada najjaci i nikad konsolidovaniji... ne znam na koga cete samo svaliti odgovornost za neuspeh ovog puta Smile verovatno na ovog prostodusnog cvetkovica koji se siroti nista ne pita u drzavi Srbiji a njen je premijer Smile e to je stvarno zalosno zar ne lici da je cvetko preuzeo ulogu milana milutinovica, obicna marioneta...
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
U Srbiji će vlade dugo, vrlo dugo, biti složene koalicije. Tako je i u Italiji i tamo su izbori na svake dve godine pa malo desno, malo levo. Nije to ni tako loše ako se omogući privredi da funkcioniše bez upliva vlade, ali ovde je problem što su praktično sve pare koje su pokretač privrede vezane za vladu. Tek kad bude dovoljno privrednika koji ne rade za vladu mi ćemo biti u boljoj poziciji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 120 121 123 124 ... 189
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.