Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Тома у посети Русији  (Pročitano 952 puta)
20. Maj 2004, 15:31:30
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Конференција за новинаре одржана у среду 19. маја 2004. године
среда 19.05.2004.

Александар Вучић: Даме и господо новинари, кандидат за председника Републике Србије и, данас бих рекао, очигледно је већ, будући председник Србије, Томислав Николић обавља важне послове за државу Србију у Русији. Примљен је на највишем нивоу. Неки који би желели, могли би да упореде начин на који је примљен Томислав Николић и неки други у Москви.

Разговарао је са Јевгенијем Примаковим, са господином Степашином, дакле, данас са амбасадорима у Министарству спољних послова и замеником министра спољних послова Русије. Одржао је говор и предао реферат у Ректорату државног универзитета за економске и трговинске послове, говорећи пре свега о привредној сарадњи, могућој, Србије и Русије. Данас и сутра разговара са свим шефовима посланичких група у руској Думи. Дакле, без не правећи готово никакву разлику, желећи да успоставимо најбољу могућу сарадњу са свима, пре свега говорећи о две теме. Једна је Косово и Метохија, а друга тема је економска сарадња Србије и Русије. И он ту, наравно, стоји на свом становишту да ми можемо да будемо добро место где ће запад производити своју технологију а ми га преносити на источно, пре свега руско тржиште. И мислим да ће са значајним резултатима и, рекао бих, добрим обећањима, стићи у Србију и обрадовати грађане ове земље.

За то време, у Србији води се, у последњих неколико година, најпрљавија кампања против кандидата Српске радикалне странке, и то пре свега раде они који се заклињу у чистоту своје кампање.

Ако сте гледали телевизијске прилоге њихове, они читаве своје митинге, а митинзи су им за негде од 80 до 120 људи, у Чачку су имали 53 човека на митингу кандидата бившег режима, дакле нигде није било више од 120 људи са све онима који намештају бине, са свим људима који донесу озвучење, дакле, на тим "величанственим" митинзима једино што говоре, говоре о кандидату Српске радикалне странке, Томиславу Николићу, и ама баш ништа више, као и кандидат режима. И ми немамо ништа против. Ми их позивамо да са својом генијалном кампањом наставе, да и даље дају ветар у једра Томиславу Николићу, јер ако је њихова кампања и ако су њихова обећања грађанима Србије: "Не дајте да победи Томислав Николић", "Не дајте да поново победи Томислав Николић" из њима знаних разлога или из измишљених разлога, ми смо одушевљени том кампањом. Одушевљени смо чињеницом да они у својим промотивним огласима, у својим рекламним спотовима, у новинским огласима, врше негативну кампању. Е, то је, ја мислим, врхунац незнања и политичке немоћи. И ми их молимо да са тим наставе. На то им уопште нећемо одговарати. Поносни смо на чињеницу да Томислав Николић није поменуо име а ни посредно није говорио ни о једном од својих противкандидата. Неће до краја изборне камапње, јер Томислав Николић се спрема да преузме дужност председника Републике Србије. Биће председник и онима који га на такав начин нападају. Томислав Николић биће председник и члановима и симпатизерима њеихових политичких странака. И зато ће се и у овој кампањи понашати као председник Србије, за разлику од свих осталих. А они нека раде шта хоће. Ми бринемо о будућности Србије и пред народ и грађане Србије излазимо са планом и програмом, са оним што мислимо да у Србији треба да се уради. А просто смо изузетно задовољни њиховом кампањом која само показује очај и немоћ, и ништа више од тога.

Ја ћу вам говорити само нешто о тим примерима. Ми смо издвојили само у последњих десет дана, ово су копије из различитих текстова из дневних новина, само дневне новине, последњих десет дана. Ево, педесет страница формата А3, све против Томислава Николића. Против Томислава Николића или Српске радиаклне странке, и немамо ништа против тога. Сад их позивамо да наставе што жешће и да и даље народу показују какав је њихов програм за будућност.

Уз то, позивам неке који имају више телевизија и новина него бирача, да то не злоупотребљавају, јер је то ужасно ружно, на начин на који воде кампању против Томислава Николића. А ови други, само нека наставе то, ми ћемо им ако треба помоћи да још нешто смисле уз оно корење које су измислили и ставили радикалима. Питам се, имају ли још нешто да додају својим глупостима.

Српска радикална странка ће у петак имати наредни митинг у Вршцу, у суботу настављамо у Врању, дакле обиласком Јужнобанатског и Пчињског округа. И ми желимо мобилизацију наших симпатизера и нашег чланства, јер хоћемо да победимо у првом изборном кругу. Међусобни сукоби бившег и садашњег режима нас не интересују, нека раде шта год хоће и како год хоће, нека се сукобљавају, нека једни о другима говоре све најгоре, и то нас не интересује, ми ни о коме од њих ништа нећемо да говоримо, једино о чему желимо да говоримо, то је будућност Србије. И као што видите на овом флајеру који сте добили Томислава Николића, не помиње се ничија политика, ниједан председнички кандидат, нико ко је против српских радикала, већ се помиње оно што треба да буде посао председника Републике и оно што јесте будућност Србије.

И мислим да ова врста кампање коју ми водимо, без фалсификовања плаката, без писања "смрт" неком другом, као што пишу "Смрт радикалима", без, рекао бих, најпримитивнијих увреда, наша камапња је цивилизацијски десет степеника изнад кампања свих осталих. И то данас примећују сви у Србији. Сви грађани Србије то данас примећују. И наравно, једу се они који су против нас а то морају да констатују, па обични грађани, чини ми се, коначно схватају ко је заиста свих ових година био у праву.

И ја бих само на крају рекао да је најблаже говорећи веома чудно и ружно то што ниједан електронски медији и само један штампани медиј је то поменуо, нико није говорио о невероватној увреди на рачун посланика Српске радикалне странке, Наташе Јовановић, коју је јуче у Народној скупштини изнео посланик режима, Верољуб Стевановић, где је поредио једну даму чак и са свињом. Да је то урадио, не дај Боже, неко од српских радикала, ја мислим да десет дана медији о томе не би затварали уста. Али, толико о томе како се коретно прате различита политичка уверења и различите политичке групације. Изволите, ако имате било какво питање, ми смо спремни да одгворимо. Томислав Николић, иначе, сутра увече завршава посету Русији. Има изузетно напоран програм, од ујутру у 7 сати до касно увече су на изузетно значајним састанцима. И уопште не разговара, значи, о страначкој сарадњи, већ разговара као неко ко треба да постане председник Србије, дакле, о сарадњи између Русије и Србије.

Новинар: На неким медијима се појављују неке приче о неким договорима ко ће кога нападати и како ће га нападати, и ко ће кога подржати у другом кругу, да би радикали профитирали, извесне су ствари договорили нешто са в ладајућом коалицијом. Има и приче о томе да се већ шаљу циркуларна писма, да се подржи Борис Тадић у другом кругу, мислим из изборног штаба господина Маршићанина. Ви сте нешто поменули то око Бориса Тадића и слично. И ја бих ипак морала да питам, да ли сте ви можда питали своје колеге посланике или некога из изборног штаба, пошто знам да сте врло добри са Демократском странком у Скупштини, коректно сарађујете, причате, разговарате...

Александар Вучић: Па, ја разговарам са свима.

Новинар: Да ли сте можда причали, пошто је рецимо јуче Борис Тадић рекао да мора да се умије од пљувачке господина Маршићанина или је рекао да није хтео име да му помене, а потом је наставио причу о Српској радикалној странци.

Александар Вучић: Да. Знате, то је, па мислим да је ту показао ко је, какав је и шта је кандидат бившег режима. И док се он умива од онога што су га неки други испрљали, он се труди да испрља неког другог, али мислим да тиме само себе додатно прља. И мислим да то виде грађани Србије, и ми на то уопште не желимо да реагујемо. Само нека то наставе. Ја познајем све људе у изборним штабовима свих наших противкандидата, са некима од њих сам пријатељ са факултета, са некима од њих се познајем одавно, и ту нема наравно никаквих договора, ми смо љути противници. Али сам им рекао свима, и то је њихов проблем данас, што они не знају шта да ураде против Српске радикалне странке. И то што ће медији да објаве једно, друго или трећу измишљотину против радикала, џаба им је, и они то знају. И рекао сам им шта год ви будете покушавали, ми вам нећемо одговарати, напамет нам не пада. Јер мислите да треба да одговоримо на оно Маршићаниново "зликовци, радикали и криминалци"? Мислите да треба да одговарамо? Јер мислите да треба да одговарамо на ону тираду читаву коју је Богољуб Карић на својој телевизији пустио из уста Бориса Тадића против српских радикала? На памет нам не пада. А сад ми да причамо шта знамо о кандидату бившег режима и о кандидату режима, напамет нам не пада. И с ким се они договарају и шта раде, ми то не знамо, мислимд ај е њихов проблем данас наша одлучност да победимо. Наша одлучност д ане направимо ниједну једину грешку, да их цивилизацијски, не само руралном и субурбаном, већ урбаном кампањом потпуно политички уништимо. И у томе успевамо. Њихов проблем је што поред све кампање коју су водили против Томислава Николића, Томислав Николић расте, његова популарност расте из дана у дан. А Томислав Николић што скупи у Пироту, толико сви остали председнички кандидати не могу да скупе на свим митинзима заједно. Ево, саберите им, чак и неки кад доведу све своје запослене и њихове фамилије, па им је џабе.

Дакле, немамо ми ту врсту проблема, алио они немају никакав проблем са нама, они имају проблем са грађанима Србије. Зашто то морају да говоре у сваком месту? Једина тема – радикали. Зато што свуда око себе виде радикале. Где год да крену, виде радикале, и ви то добро знате. Овај оде у Клек, оде у Бечеј, свуда око њега радикали. Овај оде уи Зајечар, свуда око њега радикали. Шта да радимо? А скупи им се педесет људи из тих места. И то је њихов проблем.

Договора нема, јер ми идемо на победу, и никоме нећемо дозволити никакву крађу, никакав марифетлук, ништа да ураде до краја кампање чиме би то могли да нарушимо. И ми тек очекујемо арсенал измишљотина да се настави, и при свему томе да говоре како су добри и фини. Што буду више фалсификовали плаката, што буду више фалсификовали летака, што више увреда буду изговорили на наш рачун, они ће говорити како су фини. И неки медији ће их у томе подржавати. И неки јадници који добију некакав бакшиш, који су се до скора бавили политиком, ићи ће по телевизијама да их хвале како су то баш чисте кампање.

Јер ви мислите да је народ ћорав? Јесте ли ви видели колико су пустили кандидате и режима и бившег режима, два дана да само говоре о радикалима? Ви очекујете да то чујете од Томислава Николића из Москве? Нећете чути. Ни од нас нећете чути ништа лоше о њима, осим о њиховој реакцији на нашу кампању. Ништа. Ми наше политичке противнике поштујемо и победићемо их зато што смо бољи од њих а не зато што су они лоши. Победићемо их зато што Србији нудимо будућност а не свађе и не нападе на политичке противнике. То је њихов проблем. Е сад су и агенције које они плаћају почеле да говоре да ће Томислав Николић победити и у другом изборном кругу. Е, рекли су нам новост. Изгледа да су мало прошетали по Србији.

Новинар: Само ме једна ствар интересује, више као човека него као новинара. Па, има ли неко онда ко уопште није против Српске радикалне странке, пошто ви сад причате уопште како су се сви масовно заверили, како уопште није та ваша политика производ понашања, дакле, и свих медија и свих, или како се већ опходе према вама. Да ли мислите да се људи као плаше или покушавају да их заплаше Томиславом Николићем? Отприлике, да ће он сад бити као не знам какав или да ће кажњавати...?

Александар Вучић: Ја овде уопште нисам говорио о некој завери, ја сам говорио...

Новинар: Али кажете, има људи који говоре, аналитичари, као фер камапња није фер камапња...?

Александар Вучић: Ма, нису аналитичари, ево рећи ћу вам. Данас се појавио..

Новинар: ОК.

Александар Вучић: Ма, није ОК, него ћу да вам кажем шта је директно ако ме већ питате. ПОзвали су данас овог аиз Отпора да дође и да хвали кампање Бориса Тадића и Богољуба Карића и да гофори како су чисте, а прави се да није гледао оно што је ишло три минута пре него што је он ушао у студио, на истој тој телевизији. О чему причате? Па, ја не говорим о завери, ја вам говорим о простим стварима. Ја вам дам мало пара а ви дођите па ми кажите то и то,а ја вам онда кажем не знам шта, па ми ви кажите то и то, а ја ћу онда на мојој телевизији, јер ми се не свиђа Томислав Николић, да пустим тај и тај напад на њега. О чему причамо? Па, то је просто, то је прагматично понашање њиохово. Али, лоше им је та прагмачичност и лоше им је то рационално понашање, зато што народ то види и народ то схвата другачије. Значи, ја не говорим ни о каквој завери, ја само говорим да они виде да Томислав Николић побеђује, и нервозно и хистерично покушавају да то спрече. И ја их само подстичем да то наставе, ја их више не позивам да са тим прекину. Ја их позивам да то наставе. Што више буду то радили, наша победа ће бити убедљивија, победа нашег председничког кандидата. И уопште не тражим да они са тим прекину. Нека наставе, а ми уопште нећемо да одговарамо на то. Мој позив је усмерен на то да они то раде и даље.

Што се тиче приче о томе ко се све заиста искрено плаши а ко не, Томислав Николић је наша једина шанса, у то сам искрено уверен, не као функционер Српске радикалне странке, већ као обичан грађанин. Једина шанса да нешто тражимо и добијемо и на Западу, јер сви они други немају шансу да траже било шта на Западу. Да су имали, до сад би већ нешто тражили и до сад би већ нешто добили. А он је једина шанса да нешто тражи и да као Србија нешто добијемо. Једина шанса да направи копчу између истока и запада. Једина шанса да Србија почне да се извлачи из ове дужничке кризе од 14,3 милијарде долара.

А шта би се то променило да неко од ових других победи? Да не говорим даље о томе. Ово је једина шанса за промене у Србији. И то грађани у Србиј осећају. И хоће тај негативни тренд у којем се Србија налази да промене. Хоће да Србија крене на боље. И ту је разлог њихове панике, зато тако реагују, и ми се због тога не бунимо. Ми смо на то указивали на почетку кампање, на то шта радње поједини медији, како се понашају итд. Сад не, сад их позивамо да то раде, сад их позивамо да то наставе.

Ако хоћете да ме питате одакле нам подаци, свака њихова реченица противц Српске радикалне странке у истраживањима које смо спроводили, а спроводили су их професионалци, јасно доноси нове индексне поене кандидату Српске радикалне странке. И што бесмисленију кампању буду водили против нас, то нам јасно доноси све веће политичке поене, јер они покзују да они уствари Србији немају шта да понуде. Да немају шта да кажу Србији. Да немају шта да поруче грађанима Србије, осим: "Немојте за Томислава Николића". То грађанима није довољно, грађани траже нешто што му ви нудите, а једино им нешто нуди Томислав Николић, и једини који о томе говори и једини који бежи од свађа које су досадиле грађанима Србије, и које грађани Србије више неће да слушају. Тако да ја уопште не говорим ни о каквим заверама, нити ме интересује да било кога спречавам у том послу.

Новинар: У агенцији Бета господин Николић је рекао да ће се залагати за улазак Србије и Црне Горе у Партнерство за мир али не у НАТО-у. Можете ли да појасните тај став зашто не у западну алијансу?

Александар Вучић: Па, има ту неколико разлога. Први је економски а други је оно што нам се догодило. Дакле, Партнерство за мир није, као што то неки хоће да кажу, само предворје НАТО-а. Тачно је, испуњени су одређени услови па се лакше улази у НАТО после тога. Али, тиме он показује своју решеност и жељу, наравно, и српских радикала, да уђемо у све, рекао бих, европске и светске токове, али да водимо рачуна пре свега о интересу грађана Србије. Поставља се питање одакле бисмо ми могли да пронађемо милијарду долара на годишњем нивоу да плаћамо за чланство у НАТО-у. Ја то питање постављам некоме. Дакле, то питање може да буде на дневном реду не сад, већ за много година. Где бисмо ми тај новац пронашли? Од чијих пара? Од којих пара грађана Србије? Како то да стекнемо? Ми 2008. године, не знам да ли сте израчунали, морамо да вратимо, сервисирајући дугове, милијарду и 78 милиона долара. Од чега? Нигде нема фабрике, нигде нема производног погона. И на то додајте још милијарду, шта ћемо онда? Одакле? Да ставимо катанац у државу и да закључамо? Ја мислим да то није решење, то је сасвим рационално решење.

А други је, наравно, нешто што је наше најјаче политичко оружје. А то је тужба против НАТО-а за агресију 1999. године. Тиме можемо добар део дугова да пребијемо према земљама западне Европе и Сједињеним Државама. И они то такође знају. И због новца покушавају да ту причу убрзају да не би морали, да бисмо ми и даље били много већи дужници него што бисмо реално остали у овом случају. Дакле, сасвим прагматични разлози.

Новинар: Рекли сте на седници Скупштини да знате ко је цртао кукасти крст на Томином плакату и да ћете те податке дати надлежним органима. Ако хоћете да нам кажете и да ли сте обавестили?

Александар Вучић: Господин Бечић је поред мене, он је данас донео у Београд, оне који су заинтересовани, донео у Београд фотографије и из Врбаса које смо јуче делимично новинарима показали и из Сомбора. У Сомбору су се исте ствари појавиле, мислим да је, наши људи су у Врбасу су и ухватили а онда их пустили, активисте бившег режима који су у томе учествовали, у Сомбору нису ухватили никога, али на исти начин је то урађено. Али, ми ћемо сва своја сазнања у току данашњег дана проследити надлежним државним органима, са све фотографијама. Наравно, не мислимо да ће од тога бити бог зна шта, али је за мене зачуђујуће, и ту ћу бити сасвим искрен, да од електронских медија је само телевизија Б92 о томе рекла неколико речи, и о томе известила своје гледаоце, што је врло врло занимљиво. Ја размишљам да се појавило и да је неко негде написао "смрт" некоме другом, како би то било публиковано на Пинку, на БК телевизија, на РТС-у и у неким другим медијима. Ја мислим би први хеад на вестима на РТС-у био: "Поново фашизам у Србији" или тако нешто. А кад су у питању радикали, њима смрт и није тако страшна, то је ваљда природни процес.

Новинар: Је ли можете да ми кажете који део бившег режима?

Александар Вучић: Ја знам само једне из бившег режима, само један бивши режим.

Новинар: Да, али ту је било 18 странака.

Александар Вучић: Па, две су странке у питању. Али, једна је ова чији је кандидат на председничким изборима и још једна која је регионално везана за то подручје. Али, не желим да говорим до краја, док то полиција не разреши.

Новинар: Само мала исправка, и Студио Б је такође известио.

Александар Вучић: Извињавам се онда, нисам видео. Крив сам што сам погрешио. Гледао сам ове, Студио Б нисам имао времена, зато што сам ишао у Ниш, и ово сам гледао скинуто са електронског мониторинга, и ту сам видео да ништа од тога није било. И извињавам се јавно, дакле.

Новинар: А можемо ли да питамо господина Бечића шта су вам рекли "ухваћени"?

Игор Бечић: Они ће своје рећи, значи ти поремећени умови који су радили тако нешто у Врбасу и Сомбору, они ће своје изјаве дати правосудним органима, и не желим да пре одлуке и пре казне правосудних органа дајем било какву изјаву.

Александар Вучић: Ја ћу вам рећи још нешто. Јуче је било, ми смо дали налог свим нашим људима, да по сваку цену избегну сукобе свуда. Ако треба, нека наши људи претрпе и увреде и нападе, али да нигде не смеју да реагују. Јуче је у Народној скупштини Републике Србије, претпостављам госпођо Чекеревац, да ви то знате, али остали новинари не знају, неки су после свега што се дешавало провоцирали српске радикале. Желели су да некога нападнемо, желели су да им одговоримо на увреде, желели су да некога ударимо. Неки су чак људе покушавали да вуку и за кравате. И ти људи су чак данас љути на мене зато што сам их замолио да ни на који начин не реагују. И морали су да трпе и такву врсту понижења, јер им нећемо дозволити у ових 20 дана колико је остало до изборне тишине да било шта слично накалеме српским радикалима. Издржаћемо све, али им нећемо одговорити. Можете да мислите како је било кад су наши људи ухватили те који су писали "смрт радикалима" и цртали кукасте крстове на лицу Томислава Николића? Можете да мислите, да није било овакве молбе и преклињања, шта би се догодило? Ја имам само једно упозорење, молио сам то ове људе у Скупштини Србије. А то је, са том врстом претњи, са својом глупом кампањом нека наставе и даље против Српске радикалне странке и против Томислава Николића, хвала им на томе, али нека прекину са претњама, нека прекину са најгорим могућим притисцима, чак и физичке природе, зато што у једном тренутку ће то бити проблем у Србији ако са тим наставе. Ако неко мисли да негира такву масу, такав број људи који стоји иза Томислава Николића и да те људе понижава, вређа, прети, чак и смрћу, онда мора да рачуна да и ако ми то држимо под апсолутном контролом и спремни смо да трпимо много тога, да издржимо много тога, да ћемо у једном тренутку морати да се бранимо. А онда нека размишљају у шта све то може у Србији да се претвори.

Новинар: Занима ме још само један детаљ, пошто је за петак заказан наставак Скупштине Србије а ова се завршила тако што се радикали нису вртатили у салу, а нису добили ни извињење?

Александар Вучић: То што нисмо добили извињење, то што Наташа Јовановић није добила извињење за страшне речи, нажалост, људи за које сам уверен да то не мисле али су из неког разлога, нешто су славили јуче и сви су били у алкохолисаном стању, дакле, мислим да је велики проблем, мислим да је ужасан проблем то што нико из врха режима на то није реаговао, то што нико из медија на то није реаговао. Нисмо донели никакву одлуку, консултоваћемо се сутра и са Томиславом Николићем и видети шта да урадимо. Ово јуче је била наша одлука коју смо донели у тренутку, јер право да вам кажем, нисам знао шта је следеће. Изашао сам за говорницу, мислио сам свашта да одговорим. И дуго ме познајете, видели сте да сам се угризао за језик и рекао: "Ћутаћу, нећу ништа да кажем, идемо напоље док се не извините", јер оно што сам мислио да кажем не би заслужио опомену, него бих заслужио да се више никад у Скупштину не вратим а ти посланици су то заслужили као одговор на оно што су рекли Наташи Јовановић. Тек ћемо сутра донети одлуку око даљег понашања. И данас се догодио скандал један. Па мислим, сваки дан нешто раде, али... Заказали су Одбор за здравство без председника одбора. Па мислим, то је, зато што се режиму то не допада, како председник Одбора ради и која се питања постављају тамо. Шта да радите, свашта ћемо још морати да издржимо, али ћемо издржати. И издржаћемо да их не помињемо, посебно наш председнички кандидат, да их не помиње, противнике, а водићемо своју кампању, праву победничку кампању, а онда ћемо објашњавати како смо успели и на који начин све заједно да победимо и зашто смо то успели, и како нису разумели вољу и жељу грађана Србије.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
четвртак 20.05.2004.

Александар Вучић: Даме и господо новинари, Томислав Николић данас завршава посету Русији. Имао је изузетно напоран програм, али је свуда и на сваком месту био представљен као будући председник Србије. У складу са тим, био је примљен на највишим местима у Русији, разговарао са најзначајнијим људима. Разговарао је, и данас разговара, пре свега о томе како Русија Србији да помогне, како и на који начин решимо питање дуга огромног, како да се враћање дуга олакша нашој земљи, ионако смо земља која је запала у неку врсту дужничког ропства. Разговарао је о томе како да нам Русија помогне и у Контакт групи, и у Савету безбедности Уједињених нација по питању Косова и Метохије, да ни по коју цену се не дозволи одвајање Косова и Метохије од Републике Србије. Разговарао је о свему што би могло да буде од интереса за грађане Србије и списак људи са којима се видео мислим да јасно говори са каквим значајем је прихваћена посета Томислава Николића у званичној Москви.

Примила су га два доскорашња премијера, Јевгениј Примаков и Сергтеј Степашин, који данас представља једног од најзначајнијих и најмоћнијих људи у самој Русији, а о значају Јевгенија Примакова не само у Русији и истоку, већ и на западу не треба посебно ни да вам говорим. Све велике посланичке групе, тј. њихови шефови и председници њихових странака у Руској Думи, разговарали су са будућим председником Томиславом Николићем. И наравно, о сарадњи Русије и Србије, о ономе што ми можемо да понудимо Русији и о ономе што Русија може да учини за Србију.

Томислав Николић није крио своју идеју да прихватимо западну технологију у Србији, да овде примимо западне инвестиције, а да затим ту робу по најповољнијим условима извозимо у Русију, чиме би и запад и Србија и Русија добили много. И мислим да везе и контакти које је овом приликом показао да има у званичној Москви у многоме могу да олакшају будућност Србије, посебно онај економски део, а надамо се да ћемо имати неупоредиво важнију, већу и значајнију подршку и у овом политичком делу, посебно по питању Косова и Метохије, него што смо имали до скора.

Томислав Николић сутра наставља своју кампању у Србију посети Јужно-банатском округу, и одржаће се велики митинг у Вршцу у 18 сати. Већ прекосутра идемо у Врање, у недељу у Пожаревац и Браничевски округ. Сутра ће Томислав Николић имати састанак и са представницима румунске националне заједнице, националне мањине овде у Србији, разговарати са њима. Томислав Николић жели да добије подршку припадника и српског народа али и свих осталих народа и вероисповести, свих људи који живе у Србији, јер жели да буде председник за све. И ми смо већ на прошлим парламентарним изборима у многим мађарским, румунским, словачким селима односили убедљиву победу. Овога пута очекујемо да то буде у готово свим местима широм Републике Србије.

Томислав Николић нуди потпуну једнакост и гарантује сва права свим припадницима националних мањина и свим различитим вероисповестима које живе у Србији. И ту се нее ништа променити, јер он жели да буде председник за све грађане, без икакве разлике и на политичку и на верску или националну припадност. И без обзира на то што неки мисле да имају, рекао бих, право на гласове припадника мањина, ми смо убеђени да ћемо овога пута, да ће председнички кандидат, Томислав Николић, победити у свим деловима Србије. Прошли пут за три хиљаде смо били други у Београду, овога пута очекујемо убедљиву победу и у Београду. Наравно, победићемо убедљиво, најубедљивије, на Косову и Метохији, као што знате, али та победа ће бити веома убедљива и у централном делу Србије, Војводини. Овога пута очекујемо, дакле, значајну победу и у Београду.

И као што видите, само очекујемо наставак генијалне кампање противника Томислава Николића, то нас највише радује. Ми настављамо на исти начин да им одговарамо позитивном кампањон за Томислава Николића. Изволите, ако имате неко питање.

Новинар: Интересује ме кад сте поменули то у последњој реченици, шта раде противници Томислава Николића пред ове председничке изборе, интересује ме како коментаришете овај сукоб између Демократске странке и Демократске странке Србије, помиње се Зоран Ђинђић, евентуалне његове убице? Какав је став ваше странке по том питању? Да ли оно што је Демократска странка Србије изнела пре неколико дана треба тако износити или има неки други начин?

Александар Вучић: Српска радикална странка не жели да наседне на било чије трикове у кампањи, ни бившег режима, ни садашњег режима. Нас то, осим као грађане, уопште не интересује. Нас интересује будућност Србије, о томе размишљамо, о томе говоримо, а шта ће једни о другима рећи припадници садашњег и бившег режима, уопште нас не интересује. Не интересује нас ни шта ће то рећи о нама. Видите, они себе оптужују, они једни друге оптужују за најтеже злочине, за најтежа кривична дела. И како се сад ту показује једно невероватно лицемерје. Једни другима кажу да су убице, али нема везе, боље да подржимо и убице, јер радикали су такви, такви и такви, Томислав Николић је такав и такав. Не бринемо, ако вам је то кампања, само са њом наставите, ми се у то укључивати нећемо. Али мислимо да надлежни државни органи треба да установе истину око сваког убиства, а сваку врсту сазнања треба доставити надлежним државним органима. Јер ви се сећате, господин Шешељ је доставио сва своја сазнања и око убиства Славка Ћурувије и око убиства мајора Гавриловића и око убиства Предрага Булатовића надлежним државним органима, односно Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Али, све у свему, нас ништа од тога не секира, немамо никакву страха ни од каквог сведочења било кога, ни од каквог појављивања на суду било кога, размишљамо о томе како ћемо и шта рећи на митинзима, у директном контакту са грађанима, и какву ћемо поруку послати бирачима Србије. То је оно што нас у овом тренутку занима.

Узгред, ти који говоре толико несрећно и толико, рекао бих, нервозно, и толико жестоко против Томислава Николића, говоре зато што су добили јасан сигнал и споља. Добили су јасан сигнал и из Вашингтона да никаквих санкција и изолација неће бити уколико победи Томислав Николић. И ми знамо и где су и на ком месту то добили, и у којем тренутку. А они који то не могу да прихвате, шта да им радимо. Они који би волели да само иду са таквом врстом кампање, нека и даље то говоре у јавности, ми због тога уопште не бринемо. Али такође, мислим да се по мало кају, зато што су и они, колико сазнајем, синоћ добили истраживања која им говоре и дају неповољне податке, готово поражавајуће. А нама недостаје још мало гласова за победу у првом изборном кругу, и зато то молимо грађане Србије на додатну мобилизацију, да бисмо ту победу остварили у првом изборном кругу.

Новинар: Можете ли да нам кажете какав се скуп организује у Општини Земун сада у пола два у вези са зградом Магистрата поново, и став Српске радикалне странке о згради Магистрата?

Александар Вучић: Не знам, вероватно су опет нешто смислили против Српске радикалне странке. Стварно немам појма, ти људи пошто никада ништа нису урадили у свом животу, нису направили ниједан метар асфалтне траке, пошто нису успели да ураде ништа ни са једном улицом, као што смо ми, видите, уредили Трг победе, Господску улицу, никада успели да ураде ништа са породилиштем, са позориштем, са Институтом за реуматологију, са домовима здравља, са црквама у Земуну. Дакле, никад ништа, о школама да и не говорим. Дакле, пошто никад ништа нису урадили, једино умеју да говоре нешто против Српске радикане странке. Ми немамо ништа против. Они се ваљда буне због одлуке суда.

Новинар: Јесте.

Александар Вучић: А јесте, значи? Буне се због одлуке суда и њихових судија које су они постављали. Па, то су судије Врховног суда које је постављао бивши режим Бориса Тадића, они су донели ту одлуку, да смо ми у праву а не они. Не разумем о чему је сада реч. Ваљда опет не поштују ни Врховни суд, своје судове и судије.

Знате ли зашто је била пресуда против нас првостепена? Знате ли зашто? Та пресуда је била зато, не због не знам каквих пара или због не знам чега, већ зато што је овај простор требао да се користи као у некакве канцеларијске сврхе и потребе. То је било образложење, за администрацију. Као да ми нисмо администрација. То је било образложење, да више прекину да вас лажу, да више прекину да измишљају. Али, то је оно што ми очекујемо. Наставиће са тим, и што више са тим буду настављали, наша победа у Земуну биће убедљивија. И уопште се не секирам, само нека са својом фантастично смишљеном, готово генијалном кампањом наставе, одушевљени смо њиховом кампањом.

Новинар: Према подацима вашег изборног штаба, који је то проценат гласова, тј. излазност, која би требала да буде повећана да би Николић могао да победи у првом изборном кругу?

Александар Вучић: Па, нисмо се толико бавили излазношћу, ми смо добили резултате и знамо колика би отприлике требала да буде излазност. Према нашим истраживањима и према релевантним истраживањима негде на нивоу око 55%. Неки мисле да је за нас лошије ако изађе више људи, ми мислимо обрнуто. Позивамо људе да у што већем броју изађу на изборе. Позивамо људе па да видимо, да више никада не говоре на мању излазност радикали добијају већи проценат. Ми сада позивамо све грађане Србије да изађу на изборе у што већем броју, што више њих изађе, у толико су шансе Томислава Николића да победи у првом изборном кругу веће. И варају се они који кажу да је максимум Томислава Николића у првом изборном кругу, како кажу, милион и двеста или милион и трсита хиљада. Поново ће бити затечени и изненађени, зато што су, не знам, сабирали бабе и жабе, говорили о постпетооктобарским и предпетооктобарским снагама итд, и наравно поново погрешили. За нас ће гласати многи који су били на страни 5. октобра, а који су схватили размере глобалне преваре, који су схватили размере свега лошег што се догађало у последње четири године у Србији. И биће изненађени тим резултатом. Кад буду објавили сад нешто приватно, што није за јавност, кад буду објавили квоте у кладионицама, дођите, рећи ћу вам и кладите се слободно на Томислава Николића, да ће имати више од онога што вам буду понудили. Ако немате више питања, хвала вам што сте дошли.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Hehe Smiley
Ok, MA NIJE OK Smiley  Smile  Smile Komsija me odusevljava Smiley
"Pa necemo tako gospodine"  Smile
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Predsednik ruske Rodine u poseti Srpskoj radikalnoj stranci

Predsednik ruskog politickog bloka "Rodina" (Otadzbina) Dimitrij Rogozin, sa delegacijom ove stranke, posetio je SRS. "Rodina" je stranka koja je prvi put izasla na izbore u decembru mesecu i vrlo brzo osvojila simpatije 10 posto Rusa, cime je sebi obezbedila ulazak u Dumu! Dimitrij Rogozin je postao predsednik komiteta za spoljne poslove Ruske Dume, a njegova partija iz dana u dan belezi sve veci rast popularnosti. Potpisan je i medjustranacki sporazum o saradnji, a istaknuti funkcioner "Rodine", Jurij Petrovic postao je pocasni clan SRS! Tako da SRS danas ima predstavnika u Ruskoj Dumi, jer je covek inace deputat u najvisem zakonodavnom telu Rusije.

Rogozin je izrazio zadovoljstvo sto je srpski narod, kao i Ruski, shvatio koliku stetu nanose stranke koje zagovaraju globalizam. U Rusiji ni jedna nije uspela da predje izborni cenzus, tako da su mangupi poput Hordohovskog, Berezovskog, Abramovica i njima slicnima ostali kratkih rukava na ovim izborima. Ruski narod je glasao za patriotske stranke, a medju njima je "Rodina" zauzela znacajno mesto! Rogozin je pozvao predstavnike SRS da budu gosti na kongresu "Rodine" ove godine!

REALNO.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Lepo je produbljivati prijateljstva, nadam se da ce nam bar doneti nesto dobro posto ce radikali definitivno pobediti na izborima...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Да, Родина је веома перспективна политичка партија, далеко перспективнија од ЛДПР-а (са којим смо узгред речено већ одавно замрзли односе) и верујем да ће ускоро имати шансе чак и да узме власт у Русији, пошто очигледно, за разлику од ЛДПР, има потенцијал да обједини све националистичке снаге. У сваком случају имаће велики утицај на власт у Русији и пријатељство СРС са Родином ће сигурно много да нам значи за придобијање међународне подршке Русије.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ok, to sto kazes na politickoj sceni rusije je u sustini tako, to mi i stric kaze, ali ne znam da li ce prijateljstvo toliko potrajati
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Оће оће, не секирај се, видиш да СРС чак има посланика у Думи Smiley. Жириновски је прилично ексцентричан лик, иако је програмски његова странка веома сродна СРС-у он се често тог прграма није придржавао, то је и разлог за ово постепено дистанцирање СРС од ЛДПР. Са друге стране Родина има иста програмска начела и бори се за исте вредности, али има делеко поузданије и озбиљније руководство. То је и разлог што се и у Русији многи који су раније подржавали ЛДПР сада окрећу ка Родини.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.