Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 08:03:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tito i njegov uticaj na zemlje bivše SFRJ  (Pročitano 30996 puta)
Pocetnik

JA PA JA

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ja sam ponosna sto sam zivjela u njegovo doba bilo mi super
Tito

Nekakav maršal koji nam je u nasljedstvo ostavio da se dobro pobijemo da bi imali ono što smo trebali imati davnih dana da nije bilo njega i njegove partizanske bratije.Mislim ako je njegova pobjeda značila pravo na 40 godišnje vladanje metodom fizičke eliminacije svakog neistomišljenika onda je to samo jedan ubojica i ništa više.Ali vole ga oni koji su voljeli da se naguze partiji, dobiju stanove ili poslovne prostore koji su nekom na pravdi Boga ukradeni ( kao mojoj obitelji ), vole ga i nepismeni kojima je parola "gradove seljacima" bila super životna šansa da 40 godina ne nauče ni jednu riječ stranog jezika jer im nije potreban kad imaju stalni posao u tvornici na traci i članovi su SKJ Smile Smile , vole ga seljačići koji su završili brze kurseve za milconere i desetare pa se tako izvukli iz bijede sela i usput dobili priliku da se iživljavaju a da im partija čuva ledja ..... itd itd .....uglavnom bolje da nije dočekao kraj komunizma jer bi vjerovatno završio kao Čaušesku.

Za Hrvatsku je bio više šteta nego korist u svakom pogledu samo vi u Srbiji to ne kapirate jer niste stali na noge nakon pada komunizma pa vas još trese "romantika" starih vremena.

on nije nama ostavio da se pobijemo, to smo sami izabranili jersmo mi balkanci i ne znamo razgovatrati kao normalni ljudi nego preko nisana, a sta je to falilo hrvatskoj u titovo doba, nije mi jasno
IP sačuvana
social share
SVI SMO  ISTI
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 230
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia n70
I ja se ne mogu pozaliti da mi je bilo lose, naprotiv mnogo bolje nego danas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Tito

Nekakav maršal koji nam je u nasljedstvo ostavio da se dobro pobijemo da bi imali ono što smo trebali imati davnih dana da nije bilo njega i njegove partizanske bratije.Mislim ako je njegova pobjeda značila pravo na 40 godišnje vladanje metodom fizičke eliminacije svakog neistomišljenika onda je to samo jedan ubojica i ništa više.Ali vole ga oni koji su voljeli da se naguze partiji, dobiju stanove ili poslovne prostore koji su nekom na pravdi Boga ukradeni ( kao mojoj obitelji ), vole ga i nepismeni kojima je parola "gradove seljacima" bila super životna šansa da 40 godina ne nauče ni jednu riječ stranog jezika jer im nije potreban kad imaju stalni posao u tvornici na traci i članovi su SKJ Smile Smile , vole ga seljačići koji su završili brze kurseve za milconere i desetare pa se tako izvukli iz bijede sela i usput dobili priliku da se iživljavaju a da im partija čuva ledja ..... itd itd .....uglavnom bolje da nije dočekao kraj komunizma jer bi vjerovatno završio kao Čaušesku.

Za Hrvatsku je bio više šteta nego korist u svakom pogledu samo vi u Srbiji to ne kapirate jer niste stali na noge nakon pada komunizma pa vas još trese "romantika" starih vremena.

on nije nama ostavio da se pobijemo, to smo sami izabranili jersmo mi balkanci i ne znamo razgovatrati kao normalni ljudi nego preko nisana, a sta je to falilo hrvatskoj u titovo doba, nije mi jasno

na nidzo lupa
nit ih je tito posvadjao nit je tito jugoslaviju ni stvorio ni izmislio
posvadjali su se mnogo prije nego se ovaj rodio a da ne spoinjem cinjenicu da je tile nije nit ustanovio prvi nit je njemu prvom pala na pamet takva ideja...
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Gospodod draga odnosno drugovi i drugarice 'marsal J.B.Tito je aktivno ucestvovao u dogovorima oko raspodele treitorija SFRJ  na drzave republike tadasnje SFRJ.
I se to znalo a kasu smo mi kusali koju je on zacinio.

da je bilo bolje bilo je. Ali sada se vraca i taj dobar zivot samoupravljaca koji su ziveli dobrano na stranim dugovima i kreditima SFRJ . jednog dana je to moralo da se presece. I preseklo se na najgori moguci nacin -bratiubilackim ratovima.

Sada svi kukaju kako je bas njih Tito ojadio a svi su pevali nama nam je nasa drzava dala Tita za marsala i Druze tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo.

pa ko je bio u pravu -oni koji su to pevali ili oni oji su pevali a sada najvise kritikuju Tita?????
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja sam od onih koji ne vole da kritikuju nekoga kojeg nisam smeo dok je bio živ  , to je sad najlakše , znam samo jedno da je bilo malo onih koni su smeli da ga zal života kritukuju i njima skidam kapu , moje je mišljenje da smo tada mnogo bolje živili ili sam bio mladji pa mi sve izgledalo epše ?
Zamerka je s moje strane na republicke granice ostalo je bilo više nego dobro : zdravstvo , školstvo , zaposlenost itd ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Događaji dana
Hvidra: U Hrvatskoj vlada zaostali balkansko-komunistički mentalitet
Foto: Bruno Konjević/Cropix
Mons. Juraj Jezerinac
ZAGREB - Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (Hvidra) priopćila je da u ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata najoštrije osuđuje postupke i izjave predsjednika Republike Stjepana Mesića kojima u posljednje vrijeme učestalo proziva i kritizira hrvatske biskupe, a posebice njegove prijetnje upućene vojnom ordinariju mons. Jurju Jezerincu.

Svojim izjavama predsjednik Mesić dokazuje očigledno nepoznavanje svojih ustavnih ovlasti, kontinuirano miješanje u predizbornu kampanju s očitim favoriziranjem određenih stranaka, navodi se u priopćenju. Predsjednik to opravdava svojom brigom za funkcioniranje države, te izjavom da ima pravo reći što hoće, dok u isto vrijeme to osporava ostalim hrvatskim građanima, a posebice pripadnicima vjerskih zajednica, dodaje se.

"Osobito smo šokirani njegovim prijetnjama upućenima vojnom ordinariju mons. Jurju Jezerincu da će mu zabraniti ulazak u vojarne nastavi li se miješati u predizbornu kampanju", ističu u Hvidri. U istoj izjavi za medije iznosi prijetnju, te je nakon toga pobija, jer shvaća da nema nikakve ovlasti, a istovremeno umanjuje važnost i ironično kritizira Ugovor između Svete Stolice i Republike Hrvatske o dušebrižništvu katoličkih vjernika, pripadnika Oružanih snaga i redarstvenih službi RH, te Zakon o potvrđivanju navedenog ugovora, navodi se u priopćenju.

Iako je u svim katoličkim zemljama u svijetu običaj da se biskupi obrate vjernicima pred izbore i upute svoja razmišljanja u skladu s naukom Crkve, u Hrvatskoj očito vladaju neka druga pravila
Iako je u svim katoličkim zemljama u svijetu običaj da se biskupi obrate vjernicima pred izbore i upute svoja razmišljanja u skladu s naukom Crkve, u Hrvatskoj očito vladaju neka druga pravila i zaostali balkansko-komunistički mentalitet, gdje predsjednik države prijeti i poziva na zabranu osnovnih ustavnih prava - slobode mišljenja i izražavanja misli, te ustavnog prava vjerskih zajednica, naglašava se u priopćenju.

"Upućujemo bezuvjetnu podršku hrvatskim biskupima i cjelokupnoj Katoličkoj crkvi u Hrvata, posebice podržavamo propovijedi mons. Jezerinca koji je zajedno s ostalim svećenicima tijekom Domovinskog rata bio i ostao naša duhovna snaga", ističe se u priopćenju.

"Pomagali su nam da snagom duha i volje izdržimo sve ratne strahote, ni u najtežim trenucima uz njihovu pomoć nismo gubili vjeru u Crkveno poslanje i osnovne ljudske vrijednosti, a sada su ponovno s nama i pomažu nam u rehabilitaciji i zacjeljivanju zadobivenih rana tijela i duha nakon stradavanja u obrani suvereniteta RH", stoji u priopćenju Hvidre RH koju je potpisao predsjednik njezina Glavnoga odbora Josip Periša. (Hina)

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
Tito

hrvatskoj u titovo doba je falilo samo to što nisi imao hrvatsku, nisi smio reći da si hrvat, nisi smio ići na misu, sve što si htio mogao si jedino ako si član partije... eto samo to... Smile
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Па како смо онда још 1981., на факултетској екскурзији по Истри, листали по црквама "Глас концила"?
Чак је постојао и неки дечји католички лист, мислим да се звао "Мали Мак"...
« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 11:03:53 od Теодора »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
pa nije bio zabranjen rad crkve, crkva je imala svoje listove koji si mogao kupiti samo u crkvi ali koji su se pomno pratili i isčitavali

katolički blagdani su bili zanemarivani, božić se u školama i vrtićima nije ni spominjao, svi imaju svetog nikolu a mi nekog titinog djeda mraza

roditelji koji su bili na nekim višim funkcijama po svojim firmama su morali skrivećki slati djecu na vjeronauk

a zbog rajska djevo ili ustani bane mogao si završiti u zatvoru
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Да ли ти мислиш да су православци слободније живели у то време?
Католичка црква је била много ревноснија по том питању, веруј ми.

Нас, матуранте, је милиција два сата испитивала у једној кафани јер је неко дојавио да смо певали песму о Светом Сави. То је било 1980. године.
« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 11:24:45 od Теодора »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 08:03:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.