Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pocela sezona glupih ljudi i jos glupljih petardi i priotehnike  (Pročitano 4996 puta)
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
mob
Samsung GT-S7580
 Smile
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
Ma, ono što kaže hkj. Jedino što se može desiti je da petarda s ulice ne pukne, a to se dešava nekad i kad kupim u tim radnjama. Nego mi je zanimljivo kako ti kriviš ove što kupuju po ulicama petarde, a tvoji tebi kupovali s bugarskog buvljaka. Imaš li sve udove, EvilBloode?  Smile

Oću da kažem, sve je stvar u opreznosti. Ne bacaj na druge ljude, odalji se od proklete petarde i to je to. Ako kupiš neku neobičnu petardu kao što su one leteće, pitaj kako se rukuje njima. Majku mu jebem, sve je opasno, ako ne znaš da rukuješ.
Nemam,al zato imam drugara koji nema pola face jer mu je vatromet pukao na 10cm od iste.Kupio na ulcii raketu i kad je zapalio fitilj je za 2s izgoreo i detonrao punjenje.Stajali smo na 10m od njega.

Za MB ovo nije ništa staršno granata nedovolja sila da armira upaljač.

Opasnije ej gađanje na peksovima u sred avgusta,kad se zapali rastinje oko grudobrana,pa krenu da detoniraju neeksplodirana sredtsva.Samo se upali sirena za ospansot i svi van strelišta,ono naredna dva dna tinja i detonira  Smile
« Poslednja izmena: 05. Jan 2016, 18:50:42 od EvilBlood »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
Oću da kažem, sve je stvar u opreznosti. Ne bacaj na druge ljude, odalji se od proklete petarde i to je to. Ako kupiš neku neobičnu petardu kao što su one leteće, pitaj kako se rukuje njima. Majku mu jebem, sve je opasno, ako ne znaš da rukuješ.

Upravo to. Ko je magarac, on će da se unakazi i sa ovim skupim i overenim petardama iz ovlašćenih prodavnica.

Jednostavno mora da se bude oprezan, da se petarda uvek drži što bliže kraju, kad god se postavljaju na podlogu da se koriste šibice za paljenje a ne upaljač, čim se baci petarda da se odmakne, itd itd... jednomrečju da se non koristi oprez i glava. I naravno, bez kurčenja s kojekakvim trikovima.

Naravno vatrometi (mislim na sve što je jače od onih plavih štapova) i rakete su druga priča i tu čovek treba da potpuno zna šta radi i da obrati pažnju na sve, uključujući i na to od koga se kupuje i u kakvom je stanju.

P.S. I da, evo sad je već 5. januar i mogu definitivno da kažem da je sad mnogo manje ludovanja s petardama nego kad sam ja bio klinac, tako da ne znam što se neki toliko bune. Ranije je rokalo non stop, sad čujem svaki peti dan. A i da je isto kao pre, ja nemam prava da se ljutim pošto sam kao klinac bio isti takav demo-man.  Smile  Smile Doduše nisam pravio pizdarije s njima ali sam od početka decembra do kraja januara svaki dan rokao po par komada, kao i svi ortaci iz škole tada.  Hehehe, dobra stara vremena... Smile
« Poslednja izmena: 05. Jan 2016, 19:25:08 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Stvarno treba iskontrolisati te radnje, ja kupio pet burića, dva nisu pukla

I meni se isto desavalo majku im njihovu...  Smile

Oni trouglici su najzajebaniji, pucaju jako brzo verovatno jer je jako prosta petarda bukvalno izgori samo fitilj i cao. Bacis je sa 3. sprata ona ni ne stigne do dole.

Inace petarde bacam na isti nacin i dan danas kao i kad sam bio klinac, cim vidim da gori fitilj bacim je sto dalje od sebe i aj u pm. I naravno cekam i gledam kako ce da pukne.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
mob
LG Nexus 5
Meanwhile in America:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49717
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
mob
Samsung Galaxy S24
Никада се нисам зезао петардама нити препознао забаву у томе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Devojčica na Badnje veče umalo ostala bez vida

Zlatko Čonkaš , Tamara Markovic Subota , | 09. 01. 2016 - 11:01h  izmena vesti 11:08h | Foto: RAS Srbija
| Komentara: 6

Poslednja žrtva bacanja petardi je jedanaestogodišnja devojčica D.S. iz Veternika. Ona se na Badnje veče vraćala kući iz prodavnice, kada je grupa dečaka bacala petarde. Od rikošeta bačene petarde, devojčicu je u oko pogodio kamen. Na sreću, lekari su uspeli da joj sačuvaju vid.

“Devojčica je stabilna, i pod stalnim je nadzorom”, kažu za “Blic” u KCV.

U policiji navode da je petarde na Badnje veče bacala grupa mladića, i da se radi na identifikaciji.

Otac povređene devojčice Đorđe Stojić, kaže da je njegova ćerka sada mirna, ali da je kobne večeri bila jako uplašena.

- Sada je dobro. Nije uplašena i nema bolove. Nadam se i da su prognoze lekara istinite, da neće izgubiti vid i da je pitanje vremena kada će se oporaviti - kaže Stojić.

On potvrđuje i da je na Badnje veče grupa momaka bacala petarde.

- Moja ćerka je zastala da jedna eksplodira, pa da nastavi i tada se desila nesreća. Niko nije bacio petardu na nju, ali nesreća se desila – kaže Đorđe.

U Stojićevom komšiluku nalazi se prodavnica pirotehnike, koja za vreme praznika radi “punom parom”.

- Tu stalno dolaze roditelji i kupuju deci petarde, pa čim izađu iz prodavnice odmah isprobavaju kakve su. I slušam stalno apele da se ne bacaju petarde i da se država bori protiv toga. Pa, na koga apeluju ako dozvoljavaju da se petarde prodaju? Država to dozvoljava. ona je prva dužna to da reši i da spreči ovakve nesreće, jer to više nisu petarde, to su prave bombe – gnevan je Đorđe.

Zakon je jasan

Deset osoba, uglavnom dece, povređeno je u Srbije od petardi. Uprkos apelima, roditelji deci nabavljaju pirotehniku, ali je najmlađi i sami kupuju na “crno”.

U Sektoru za vanredne situacije MUP Srbije kažu da je Zakon jasan:” Zabranjena je prodaja pirotehnike maloletnicima. Maloletnicima je zabranjena i upotreba pirotehnike”.

“Zato apelujemo na roditelje da svojoj deci ne dozvoljavaju upotrebu pirotehnike. Neophodno je da prvenstveno roditelji prenesu upozorenja deci i objasne im da pirotehnička sredstva mogu da budu jako opasna”, kažu u Sektoru za vanredne situacije.

I legalna pirotehnika je maloletnicima zabranjena, ali im je na uličnom tržištu više nego dostupna, što dokazuje i slučaj povređivanja maloletnog J.R. iz Blaca kome je petarda na Božić eksplodirala u ruci.

- Iz prokupačke bolnice, on je zbog povrede šake prebačen u KBC Niš – rekla je portparol bolnice dr Marija Despotović.

Povrede od petarde istog dana zadobio je i 34–godišnji muškarac iz Žitorađe. I njemu je povređena šaka, ali na sreću, lakše,

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
Devojčica na Badnje veče umalo ostala bez vida
...на једно око.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.