Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tim iz Haaga istražuje ratni zločin u Baćinu  (Pročitano 30784 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
‘Odveo si četvoricu logoraša koje više nikad nismo vidjeli’

Na suđenju u Sisku bivši branitelj i logoraš prepoznao glinskog egzekutora Radu Miljevića

SISAK - Jako se dobro sjećam kada je zatvorski stražar Nenad Petrović predao četvoricu glinskih logoraša - Milana i Borislava Litrića, Janka Kaurića i Antu Žužića - ovdje prisutnom Radi Miljeviću, koji ih je izveo iz zatvora i nikada više nisu viđeni.

Stražar Nenad Petrović, kojeg se posebno dobro sjećam jer je mene, zato što sam  Dalmatinac, imao stalno na zubu, kasnije je posprdno rekao nama logorašima kako su sada četvorica manje na hrani jer ih je odveo Rade.

Izjavio je ovo svjedok Ivan Turudić (39) iz Splita, hrvatski branitelj i glinski logoraš, na suđenju koje se na Županijskom sudu u Sisku vodi protiv Rade Miljevića (63) iz Gline. Miljevića se tereti da je iz glinskog zatvora 20. rujna 1991. godine odveo četvoricu Hrvata, koji nakon odvođenja nisu više viđeni živi, a njihova mrtva tijela ekshumirana su 1996. godine na brdu Pogledić iznad Gline.

Rade Miljević uhićen je u Glini u ožujku prošle godine, kada je iz Srbije, čije državljanstvo također ima, došao u Glinu po novac za obnovu oštećene kuće koji mu je odobrilo Ministarstvo obnove. Na ulici ga je prepoznao bivši zatočenik glinskog zatvora, a tijekom obrade u policiji prepoznala su ga i dvojica bivših logoraša koja su upravo njega vidjeli da četvoricu Hrvata odvodi iz zatvora prema brdu Pogledić gdje su likvidirani.

Danas je svjedočio i bivši branitelj Hrvatske Kostajnice Mladen Beneta (55) iz Vodica, koji je također bio logoraš glinskog zatvora. On je Miljevića zapamtio kao osobu koja je zajedno s najzloglasnijim stražarem Nenadom Petrovićem izvela iz njihove sobe dvojicu zatočenika, a kasnije još četvoricu, koji nikada više nisu viđeni živi.

Suđenje se nastavlja danas, a branitelj optuženog Zorko Kostajnšek zatražio je isključenje javnosti sa suđenja jer je to, kako je rekao, jedini uvjet za pošteno suđenje, s obzirom na to da će svjedoci koje je on predložio biti izloženi i ugroženi, ako njihova imena i svjedočenje budu predočeni javnosti.

Datum objave 30.01.2007 22:19
Izvor: Jutarnji. hr
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
Eh sretno Rado M. neka ti je veselo u Lepoglavi ili drugim dobrim zatvorima...neka sada oni malo sa tobom igraju se logorasa ... Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Rade care ne daj se!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Rade care ne daj se!!!

Nema tu vise Dutch nedaj se ili daj se...on je sada u rukama od onih koji je on zelio muciti a zamisli ti da ti dodje netko tko je mucio tvoje...ja bi mu kozu gulio i jos mu se podsmijavao...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1001
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia ?
Sad je u rukama sinova i unuka koljaca i zveri iz Jasenovca!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Sad je u rukama sinova i unuka koljaca i zveri iz Jasenovca!

Sada je on u rukama onih koje je on mucio...pa neka mu bude sada slatko...meni je veselo kada vidim ovo...a pogotovo kada znam sta ga ceka... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1001
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia ?
Nismo "poravnali" racune tako da mislim da nemamo sta ja i ti da razgovaramo! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nismo "poravnali" racune tako da mislim da nemamo sta ja i ti da razgovaramo! Smile
Kakve racune covijece nemam ja nikakve racune sve sam platio na kada sam morao i to je to...a samo se radujem za ovog sto ce mu sada vilice u supak da guraju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Rade care ne daj se!!!
jel si ti poludeo ili ja nisam shvatio o cemu se radi???

ovaj rade je terorisao hrvate u logoru, i sad ga uhvatili?
jel tako?

pa sta ti duch seres onda???
naravno da treba da ga tretiraju tako da krv propisha.
jel ti to branis ubicu??
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Naravno Marko...vidis da to za neke nepredstavlja zlocin ako se ubijaju Hrvati ili drugi...a kada se prica o Mladicu i Karadzicu taj isti Dutch i ovi drugi bi ga hvalili i ljubili....dvolicni pogled na situaciju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.