Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 10:42:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tibet: Protesti protiv Kine  (Pročitano 41747 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Najmanje 35 uhapšenih u Londonu zbog napada na nosioce baklje
Autor: Blic online - Tanjug | Foto: AFP | 06.04.2008 - 19:11

Najmanje 35 osoba je uhapšeno u više incidenata do kojih je došlo danas u Londonu kada su antikineski protestanti nekoliko puta pokušavali da spreče nošenje olimpijske baklje kroz britansku prestonicu, navodi BBC.

Neredi su počeli neposredno nakon što je legendarni britanski veslač Stiv Redgrev izneo baklju sa stadiona Vembli. Policija je tada uspela da spreči grupu od desetak ljudi, koji su nosili zastave Tibeta, da zaustave Redgreva.
Nešto kasnije, jedan protestant uspeo je da probije policijski kordon i da priđe televizijskoj voditeljki Koni Huk. On je pokušao da joj otme baklju iz ruke, ali su u poslednjem trenutku na njega skočila dvojica policajaca, oborili ga i uhapsili.
Nakon pola kilometra, došlo je do novog incidenta, kada je jedan od protestanata aktivirao aparat za gašene požara i pokušao na taj način da ugasi baklju. U tome nije uspeo, a i on je završio u "marici".

Britanski premijer Gordon Braun pozdravio je olimpijsku baklju, uprkos protestima u glavnom gradu Velike Britanije. Demonstranti su pozvali Brauna da ignoriše prolazak baklje kroz London danas, ali je on istakao da učešće u toj akciji ne znači da podržava odnos Kine prema ljudskim pravima. Osvajač zlatne medalje sa Olimpijskih igara Deniz Luis pronela je baklju kroz Dauning strit i predala je čoveku u invalidskim kolicima, što su gledali Braun i ministarka kulture Tesa Džauel. U isto vreme, policija i demonstranti su se sukobili ispred rezidencije premijera.

Baklja je nošena ulicama Londona, a završna svečanost održana je u O2 areni. Više od dve hiljade policajaca bilo je danas raspoređeno duž staze duge 50 kilometara, a mnogi od njih su na biciklima pratili nosioce olimpijske baklje.
Ukupno je, kako su saopštili organizatori, bilo 80 nosilaca baklje. U pojedinim delovima Londona baklja je, iz bezbednosnih razloga, nošena bicikom i u otvorenom dabl deker autobusu.

Blic

E sad Kinezi su grozni kad biju a Britanci nisu? Ili su možda nasilni demonstranti na Tibetu u pravu a u Londonu nisu. Svi su u krivu koliko se meni čini.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Svi su u krivu koliko se meni čini.
Sve je jebeno pogrešno,ceo ovaj nesrećni svet....
 I kako jedan lik reče u videu...Otprilike:"Tibetanci su dugo slušali Dalaj lamu,njegove apele za nenasilan otpor..Oni nas biju,zlostavljaju,maltretiraju a svet ćuti jer je Kina velika sila..Izgleda da je jedini način da privučemo pažnju ovog sveta nasilje?Više se ne može mirnim otporom jer nas uništavaju...".

Zamislite Slobin režim malo pre petog oktobra.
 Mediji lažu,huškanje naroda jednih na druge,beda,glad,"patriotizam","izdajnici"...
  Izadju mase da protestuju-desi se da je dosta protestanata upucano iz automatskog oružja od policije.
 Ljudi se preplaše.Krenu novi protesti protiv represije i sl.Masa,ali masa suzavaca,brutalnog obračunavanja sa protestantima-prelomi-neko umre od posledica gušenja suzavcem,neko opet od metka.Mediji se prave kao da nije ništa bilo.
  Sada su ljudi još više preplašeni i ne nameravaju da se odupiru jer mogu biti ubijeni-odvedeni-diskriminisani..Mogu da izgube posao,da vas odvedu a vaša porodica duuugo da trpi zlostavljanje kao dodatnu odmazdu..
  Strah se uvukao u ljude.Svi ćute i rade svoje.Ali,dešavaju se upadi policije u stanove-pretresi-odvodjenje ponekog člana porodice i vraćanje istog polumrtvog od batinanja.Vi i dalje ćutite.
 Malo,malo pa opet pretresi i sl.Počinje prava paranoja..To traje decenijama.
  Ovo je slika Tibeta poslednjih decenija.

Šta bi ste uradili?
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
ja sam ovde pod represijom naseg rezima...
А коју то репресију наш неспособан "режим" врши над тобом?

Не врши репресију режим, него тајкуни. То је зато што немамо свог Путина Smile

Такстекс, проблем и јесте у томе што се америчко насиље оправдава, а, према захтевима и потребама америчке политике, у циљу дестабилизације и притиска на тренутно актуелног непријатеља, скреће се пажња на "насилника у моди" - а то је тренутно Кина.

Ма то су и плавуше укапирале. Најгоре од свега је што сад због милион људи треба да испашта милијарда. Како ће да испашта? Кроз ометање економског развоја и политичку дестабилизацију. Само "господо" мало сте се зајебали. Оно прво ће више коштати америчке пролетере у приколицама, с обзиром на рецесију и инфлацију која прети падом долара. А друго такође не могу јер немају довољно својих људи на терену.
Наравно, све је то лицемерно. Америма нико није бранио да истребљују Индијанце и држе робове или полуробове. Селективна правда је негација правде. Ако сте ви могли да се развијате угњетавањем, допустите то и другима. И то је праведно - сви су пред истим условима. Наравно да ово важи и за Србе, тј. нас и "јадне мале" шипосе и балије. Неправедно је што и нас нису пустили да мало геноцидишемо Smile
Е али Кинезима могу да се мало... како то рече Пеђапоп Smile Smile

При томе се веома радо "заборавља" (Такстекс, ако стварно заборављаш глуп си, шта да ти кажем) да су Тибетанци почели са срањима овога пута. Имали су разлога, угњетавани су и фрустрирани? Па и Арапи су напали 11.9. због реалних фрустрација. И Срби су имали разлога да спале америчку амбасаду. Да ли онда и тако нешто правдате "господо хуманисти"?!?
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Арапи су напали 11.9.
Naravno da nisu.Pogledaj Loose Change  Smile
 Što se iče toga da sam ja kao licemer jer postavljam samo ono što rade na istoku e pa dragi moji,pogledajte na google-u ovaj video-to je moj akaunt a sa desne strane ima dosta toga što se radi u Usa.Cia i ostali neljudi.
  Osim toga-eto,u potpisu imam Zeitgeist i Loose change-sve samo razotkrivanje prljavština američkih bankara i tzv."elite",političara i ostalih moćnika u Usa.Chemtrails-šta se radi u svetu protiv običnih ljudi...
 Samo pogledajte Satanizam i NWO pa ćete videti šta se priča o Bushu i ostalim marionetama..
  Ma da,ja sam proamerikanac...  Smile

« Poslednja izmena: 07. Apr 2008, 10:31:58 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ево, што се мене тиче ниси проамериканац, само се поводиш за неким "истинама" које сматраш да су универзалне, а оне то нису. Тиме не доприносиш тим "истинама", већ онима који их злоупотребљавају. А ти који их злоупотребљавају су Американци.
О том механизму сам већ доста говорио, а о штетности "универзалних истина" имаш доста тога реченог код Шпенглера. Свако треба да се бори за своје, а Кина подржава територијални интегритет Србије.

IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Baš me briga što kina podržava "Teritorijalni integritet Srbije".Njen režim je represivan,otvoreno tiranski.
Ti si pragmatičan,ja nisam.Kod mene nema kompromisa.
  Razlike u vladama:
U Usa ti možeš svašta da kažeš i niko te neće ubiti ili neznam šta.Ako ugrožavaš ciu i sl.možeš da nestaneš na kvarno-dešava se svuda.
U Sudanu otvoreno ubijaju ljude koji se bune protiv vlasti!
U Kini odvode ljude kao što se dešavalo za vreme Tita.Odvedu komšiju a ti aj pitaj ako smeš za njega Smile
Makar ga i ne video više.U kini je nemate otvoren pristup internetu već doooooobro pročešljane stranice za javnu upotrebu.Banovano je sve što miriše na istraživačko novinarstvo i nepristrasnost(u bilo kom pogledu).
  U Saudijskoj Arabiji vešaju ljude i kamenuju kao da su u ludnici a ne u bogatoj zemlji kakva ona jeste.
  U Engleskoj svi služe kraljici iako bitch ne radi ništa nego samo parazitira sa sve familijom.
Pokreću ratove,njihovi računi rastu konstantno,ne plaćaju poreze(ima se-može se...)
   Itd,itd...
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
U Usa ti možeš svašta da kažeš i niko te neće ubiti ili neznam šta.

Малколм Х и Мартин Лутер су углавном само говорили (нису имали власт), па су их убили због тога што су говорили.

Citat
U Kini odvode ljude kao što se dešavalo za vreme Tita.

Е лепо си то рекао. Гледај мало серију "Тито црвено и црно" па ћеш видети како је човек знао да влада земљом. Док су код нас неке "одводили" напредовали смо и били смо у свету поштован фактор.

Citat
Pokreću ratove,njihovi računi rastu konstantno,ne plaćaju poreze(ima se-može se...)

Такав је живот човече...
Шта мислиш да се Земља окреће око Сунца зато што је то праведно?! Или само зато што је Сунце већи центар масе!? Smile
Јачи побеђује и само је питање да ли ћеш кукати или нешто учинити.
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
 Šta god radio uvek znaj da je to moglo tebi da se desi  Smile
  Zadesili smo se ovde,mogli smo nekim slučajem biti i u Severnoj Koreji...Zamisli taj užas.

Nije sve zakon jačeg.Ljudi smo samo smo to zaboravili...
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Svi su u krivu koliko se meni čini.
Sve je jebeno pogrešno,ceo ovaj nesrećni svet....
 I kako jedan lik reče u videu...Otprilike:"Tibetanci su dugo slušali Dalaj lamu,njegove apele za nenasilan otpor..Oni nas biju,zlostavljaju,maltretiraju a svet ćuti jer je Kina velika sila..Izgleda da je jedini način da privučemo pažnju ovog sveta nasilje?Više se ne može mirnim otporom jer nas uništavaju...".

Zamislite Slobin režim malo pre petog oktobra.
 Mediji lažu,huškanje naroda jednih na druge,beda,glad,"patriotizam","izdajnici"...
  Izadju mase da protestuju-desi se da je dosta protestanata upucano iz automatskog oružja od policije.
 Ljudi se preplaše.Krenu novi protesti protiv represije i sl.Masa,ali masa suzavaca,brutalnog obračunavanja sa protestantima-prelomi-neko umre od posledica gušenja suzavcem,neko opet od metka.Mediji se prave kao da nije ništa bilo.
  Sada su ljudi još više preplašeni i ne nameravaju da se odupiru jer mogu biti ubijeni-odvedeni-diskriminisani..Mogu da izgube posao,da vas odvedu a vaša porodica duuugo da trpi zlostavljanje kao dodatnu odmazdu..
  Strah se uvukao u ljude.Svi ćute i rade svoje.Ali,dešavaju se upadi policije u stanove-pretresi-odvodjenje ponekog člana porodice i vraćanje istog polumrtvog od batinanja.Vi i dalje ćutite.
 Malo,malo pa opet pretresi i sl.Počinje prava paranoja..To traje decenijama.
  Ovo je slika Tibeta poslednjih decenija.

Šta bi ste uradili?
a ti si naravno stalno prisutan na tibetu pa znas koja je slika tibeta poslednjih decenija Smile

niko ne spori da kina jeste represivna drzava ali moras malo i da razmislis....sta ti mislis da li bi bilo moguce da je u kini isti sistem kao npr u holandiji?nema teorije da bi tako nesto moglo da prodje jer se takav sistem i u holandiji(silna sloboda,ljudska prava na kub bla,bla) drzi na staklenim nogama a zamisli tako nesto u drzavi od milijardu i kusur ljudi...nastala bi anarhija i velika katastrofa pa zato kineske vlasti moraju da sprovode represivnu politiku odrzavanja reda i zakona...naravno,nista nije savrseno i ti to dobro znas...
a sto se tice diskriminacije u vreme slobine vlasti...naravno da je bilo i toga i samo lud covek moze da kaze da nije bilo svega i svacega u to vreme ali ja nikada u periodu od 1990-2000 nisam doziveo da mi neko zabranjuje da hodam po ulici...to se desilo kad je ceda jovanovic dosao u zrenjanin i bilo je zabranjeno setati po glavnoj ulici jer boze moj...stiglo je savrsenstvo zvani ceda...moralo se ici okolo u duzini od dva kilometra.... Smile
to ti je jedan primer diktature kakvu bi imali kad bi taj fasista dosao na vlast...ne bi smeli ni iz kuca izlaziti da nas slucajno ne pogodi snajper od security-ja koje cuva vrhovno bozanstvo zvano ceda... Smile

prijatelju...tvoj jedini problem je jer vidis samo nesrecu i zlo koje ti je naneo jedan rezim a ne zelis da vidis diskriminaciju koju prave ostali rezimi ovde(ceda,beba,djindjic,kostunica,tadic...)...ja ih gledam sve kao ista fasisticka govna sto u stvari i jesu... Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
FReE TIbET !!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 10:42:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.