Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "The Tesla archive" - Serija koja će razotkriti tajne Teslinih arhiva?  (Pročitano 1995 puta)
05. Sep 2012, 08:54:35
Moderator
Legenda foruma


Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
mob
HTC Smart
Kris Hartvel, režiser i izvršni producent serije “Teslina arhiva" (The Tesla Archive), govori za sajt Serbia.com o svom projektu i arhivama Nikole Tesle koje će, nakon što su 70 godina provele pod oznakom “strogo poverljivo”, biti otvorene 2013. godine. Prenosimo vam ekskluzivan intervju koji nam je ovaj sajt prosledio.

Nikola Tesla, svakako jedan od najfascinantnijih i najmisterioznijih naučnika i pronalazača u istoriji, iza sebe je ostavio čitavu “planinu” nacrta, planova i druge dokumentacije, ali nije imenovao osobu koja će ih naslediti.

Te 1943. FBI nije želeo da gubi vreme polemišući o pravu nasleđa nakon Tesline smrti. Odmah je konfiskovao sve njegove papire i po naređenju direktora Dž. Egar Huver-a ih pod etiketom “strogo poverljivo” sakrio od javnosti.

Produkcijski tim kompanije “New Renaissance Pictures” iz Kalifornije okupio se pre oko dve godine želeći da kroz seriju “Teslina arhiva" otkrije tajne Teslinih dokumenata koje će 2013, nakon 70 godina “u bunkeru”, postati otvorene za javnost.

Reditelj i izvršni producent serije Kris Hartvel smtra da će taj trenutak zauvek promeniti svet. Hartvel je za Serbia.com izjavio da je veliko svetsko interesovanje za Teslu ohrabrilo njegovu ekipu, i samu inspirisanu “gospodarom munja”, da otpočne ovaj projekat.



Za ozbiljnije istraživanje velikog naučnika sam se zainteresovao kada je gledao “The Prestige”, film u kome je Teslu igrao Dejvid Bouvi.

Na sajtu “The Tesla Archive” videli smo trejler u kome je Tesla već mrtav. Da li to znači da se serija uopšte neće baviti njime samim?

Iako serija počinje Teslinom smrću, on će ostati prisutan u seriji kroz svoj rad i zaostavštinu koji utiču na zaplet i likove. Ono što naši junaci pronalaze u Teslinoj tajnoj arhivi katalizator je za sve njihove dalje akcije. Oni sve više i više otkrivaju koliki je zapravo Teslin uticaj na njihove živote i to je ključna stvar u čitavoj priči.

Šta mislite o Teslinim zaostavštinama?

Tesla je ostavio u nasleđe napredan način razmišljanja. On ne samo što je verovao u mogućnost “boljeg sutra” već je odlučio da aktivno učestvuje u njegovom stvaranju. U nas se urezala njegova misao: “Naučnik ne teži trenutnom rezultatu. Njegov rad je kao rasadnik - za budućnost. Njegova dužnost je da postavi osnove za one koji će doći, i da im pokaže put.” Takva strast prožima svaku ideju koju ćete naći u našoj seriji.

Da li će neke scene biti snimljene u Srbiji ili zemljama bivše Jugoslavije?

Dobar deo naše druge epizode se odvija u Srbiji, gde će naši heroji posetiti određene lokacije, kao što je Teslin muzej u Beogradu. Iako će nešto od toga biti “oživljeno” na lokacijama u južnoj Kaliforniji, autentični snimci su nam vrlo potrebni da ubedimo publiku da su naši junaci putovali tamo.
 
Kako vidite budućnost nezavisnog filma? S obzirom da produkciju serije finansirate "online" donacijama, da li je to jedan od pravaca?

Apsolutno. Svet filma i televizije ipak nastavlja da se razvijaja. Sposobnost da napišete priču, skupite ekipu, izaberete glumce, stavite kameru u nečije ruke i predstavite priču publici više nije ekskluzivnost velikih studija. Ono što se nikada neće promeniti je želja da se vide dobro ispričane priče. Takvi filmovi i TV emisije su oni u kojima publika uživa i koji će trajati. Njih mi u kompaniji "New Renaissance Pictures" želimo da pravimo. Serija je još uvek u fazi snimanja. Za sada je predviđeno da premijerno bude prikazana na internetu, ali postoje i planovi o distribuciji na televizijskim mrežama.

Kreativnost važnija od velikog novca

Kompanija "New Renaissance Pictures" je, za samo šest godina koliko postoji, uspela da snimi nekoliko nezavisnih veb serija koje su videli milioni ljudi širom sveta. Na taj način dokazala je da je, zahvaljujući novim tehnologijama, za uspešnu produkciju i veliku gledanost presudna kreativnost pre nego sredstva.

Izvor: VestiOnline

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

63390_6nikolatesla_f.jpg
(34.57 KB, 480x290)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma


Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Nadam se da ce da ga prikazu kako treba...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Tesla je nepravedno zapostavljen u američkim medijima, čitankama i kulturi, a ja se kao veliki obožavalac njegovog lika i dela nadam da će ovo ispasti dobro, iako mi trejler ne liči na nešto savršeno.
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

  
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.217 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.