Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 04:17:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Martian (2015)  (Pročitano 9379 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
  Odgledao sam ovu svemirsku robinzijadu R.Skota koga su savladale godine i koji je zbog toga podetinjio. Ne znam kako drugačije da objasnim ovaj njegov film koji nije ništa drugo nego povratak u sf žanr sedamdesetih godina prošloga veka jer odprilike toliko kaska za ostalim filmovima koji su snimljeni i od moje malenkosti odgledani. Za Skota kao da se nije desio film Gravitacija koji i nije nešto posebno ali je naspram ovog pravi sf iako to nije što je svojevrsni paradoks. To je ipak neka druga priča ispričana u drugoj temi. Gravitacija je poslužila kao primer.

The Martian je staromodan jer ne donosi ništ novo a ono preživljavanje i borba za opstanak ostavljenog kosmonauta je nešto što je bilo aktuelno pre minimum pola veka. Sama radnja filma koji je lišen svake drame i napetosti prati događaje na Marsu i Zemlji. Potpuni nedostatak bilo kakve ideje kako završiti započeti film Skot popunjava nekakvim besmislenim teorijama i kvazi humorom koji su takođe već viđeni kliše.

Sve u svemu ovo je gledljiv i razvučen film, film koji je ispod svakog nivoa reditelja kalibra R.Skota koji je postao dementan i zreo za penziju.. Ja sam još uvek u dilemi šta sam to gledao jer ono što su uradili Skot i Dejmon više liči na kombinaciju radio drame i dokumentarca koji su u stalnom sukobu u ovom muzejskom filmu.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
Meni se svidelo... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
  Znam, pročitao sam Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
Samo proveravam... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Појо би ти и америчко говно само да је слатко.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Neki delovi iz knjige su izostavljeni. Ponovni gubitak komunikacije, njegov put do broda, način na koji izbegava veliku oluju dok putuje, prevrtanje. Čini mi se da su dodali njegov izlazak iz broda u stili ajronmena.
U knjizi su mi se svideli njegovi dnevnici, humor, način na koji se nosi sa celokupnom situacijom, tehnički detalji i realan prikaz toga kako bi misija na Marsu mogla da izgleda.
Ne volim filmove tipa glavni lik nekako preživi x situacija koje su trebale da ga ubiju, sve što može da krene po zlu se desi ali on se nekako  spasi. U knjizi je to nekako u drugom planu. Akcenat je na njegovom unutrašnjem stanju, načinu na koji on to doživljava. U filmu se to ne može prikazati, jedna neprilika se samo nadovezuje na drugu.
Filmu zameram što nije bilo više marsovskih pejzaža i što bolje nisu odradili njegova putovanja kroz marsovske predele nego su ih maksimalno skratili.
Previše su se bavili time šta se dešava u NASI, radnja polovine filma je na Zemlji
« Poslednja izmena: 19. Okt 2015, 00:05:52 od Makros_Crni »
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
HTC One
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 16. Okt 2015, 21:33:54
Odgledao sam ovu svemirsku robinzijadu R.Skota koga su savladale godine i koji je zbog toga podetinjio.

Osim ako nisi gostovao u nekom drugom gradu, posto znam da kod tebe nema bioskopa, moram da pitam - nisi valjda gledao neki bioskopski snimak ili skriner?

Ne znam kako ljudi, pre svega ljubitelji filma, mogu da gledaju takva izdanja. Ne pamtim kada sam poslednji put gledao nesto sto ima losu kopiju... cekam dobru kopiju koliko god da mi se gleda neki film.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Znam kako su se mnogi, dakle iskreni i dugogodišnji fanovi "navukli" na knjigu "The Martian". I opa, evo skinuh je.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 16. Okt 2015, 21:33:54
Odgledao sam ovu svemirsku robinzijadu R.Skota koga su savladale godine i koji je zbog toga podetinjio.

Osim ako nisi gostovao u nekom drugom gradu, posto znam da kod tebe nema bioskopa, moram da pitam - nisi valjda gledao neki bioskopski snimak ili skriner?

Ne znam kako ljudi, pre svega ljubitelji filma, mogu da gledaju takva izdanja. Ne pamtim kada sam poslednji put gledao nesto sto ima losu kopiju... cekam dobru kopiju koliko god da mi se gleda neki film.

Nisam gledao film u bioskopu već sam našao skriner. U bioskop idem samo ako se zateknem u Beogradu i to ako imam vremena. To je obično oko N.godine.

Filmove sam gledao kod kuće na tv-u sa zemaljskom antenom, na videu sa kriminalnim vhs kasetama i u bioskopu u kom sam bio redovan gost. Kvalitet snimka je varirao a ja bih da sam čekao da se pojavi neki bolji dosta toga propustio. To je bilo bukvalno sad i nikad i toga se i danas pridržavam.

Nisam čitao knjigu a primedba kako je Mars prikazan je na mestu. Da ne beše skagandera izgledalo bi da je u nekoj pustinji na Zemlji a ne na Marsu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Izašao snimak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 04:17:00
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Martian the

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.