Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jun 2025, 12:02:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Karate Kid (2010)  (Pročitano 8449 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 129
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Ovo je svetogrdje,jedan je Mr. Miyagi Smile
Apsolutno se slazem,do moga, Smile Smile mogli su da ga nazovu Pregoreni kung fu kid

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5
meni je onomad karate kid bio super super film ...

a ovo skoro pa isti kao prvi deo samo u crnackom obliku ...
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
meni je onomad karate kid bio super super film ...

a ovo skoro pa isti kao prvi deo samo u crnackom obliku ...

Kao što amerikanci uzmu odličan francuski film i naprave sranje obradu, tako su u poslednje vreme počeli da uzimaju i odlične filmove sa pretežno belim glumcima i da prave verzije u kojima glume crnci. Naravno kao i u prvom slučaju, gubi se na kvalitetu, ali kvalitet ovde i nije cilj, već žele da uzmu koji dolar više od crne publike u SAD.
Primer: engleska komedija Death at a funeral koju su obradili prošle godine i ubacili toliko stereotipa i fora o crncima da je to već pomalo rasizam.

Ovog puta, čini mi se da je namera bila ista, ali su ipak uspeli da nadju dobrog glumca Džekija Čena koji ima kultni status i može da bude novi Mijagi, a ni kinematografija nije loša (barem na osnovu trailera). Očigledno je i da ne beže od povezivanja sa originalom - poslednja scena u traileru kada Čen lovi mušice štapićima...
Ovo pre vidim kao reboot u nivou sa novim Batman serijalom. Konačna ocena, kada pogledamo film.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Ma postoje i odlične crnačke verzije filmova. Kao npr. Blacula  Smile
« Poslednja izmena: 25. Mar 2010, 13:02:31 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

R`N`R

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1356
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung d600
Kara te kid  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
Žanr: porodični, drama, akcija
Trajanje: 140 min.

Glavne uloge:   
Džejden Smit (Jaden Smith), Džeki Čen (Jackie Chan), Wenwen Han, Taraji P. Henson

Scenario:   
Kristofer Marfi (Christopher Murphey), Robert Mark Kejmen (Robert Mark Kamen)

Režija:   
Harald Cvart (Harald Zwart)

SINOPSIS

Dvanaestogodišnji Dre Parker (Džejden Smit) mogao je da postane najpopularniji dečak u Detroitu, ali ga je novi posao njegove majke preselio u Kinu. Dre je u školi odmah pronašao simpatiju - Mei Jing, međutim, razlike u kulturi čine njihovo prijateljstvo nemogućim. Dreova osećanja su naljutila školskog siledžiju Čenga, poznavaoca kung-fua. Bez prijatelja, u zemlji punoj stranaca, Dre nema kome da se obrati osim školskom domaru, gospodinu Hanu (Džeki Čen), koji je zapravo prikriveni majstor borilačkih veština. Dok Han uči dečaka tome da veština kung-fua nije samo u udarcima već i u zrelosti i smirenosti, Dre shvata da će suočavanje sa školskim siledžijama na kraju biti borba za sopstveni život.

O FILMU

"Dre Parker je kul američki dečak koji pokušava da se snađe u Kini", objašnjava Džejden Smit. "Prolazi kroz težak period, jer oseća da ne može da se uklopi. Nema prijatelje i slučajno naleće na gospodina Hana, majstora kung-fua. Kako vreme odmiče, njih dvojica izgrađuju poseban odnos."

Možda je i najveći izazov bio pronaći adekvatnog glumca za ulogu učitelja. Svi su želeli da to bude filmska ikona i svi su se složili da to bude Džeki Čen. "A ko bi drugi bio?", pita reditelj. "Džeki je idealan za ulogu. Pomislio sam da je 'Karate kid' s Džekijem Čenom film koji bih želeo da gledam!" Čenu se posebno dopao film, jer je mogao da se poistoveti s likom dečaka. "Pre 30 godina ja sam došao u Ameriku potpuno sam. Kada se suočavate s drugačijom kulturom, ume da bude zastrašujuće."

"Razlog zbog koga smo film nazvali 'Karate kid' nalazi se u sceni na početku, kada Dre pokušava da se odbrani od siledžija karate improvizacijama. A u Kini su deca kung-fu eksperti. Tako je Dre, ukoliko je hteo da preživi, morao da savlada kung-fu. Ujedno, želeli smo da odamo čast ranijem filmu", navodi reditelj.

Odnos koji su imali Smit i Čen bio je isti i na filmu i u privatnom životu. "On je divan. Stalno me je učio nečemu novom. Bio je uz mene sve vreme", kaže Smit. Harald Cvart objašnjava kako ih je mladi glumac sve oduševio. "Džejden je harizmatičan i šarmantan i odličan glumac. Bio je potpuno posvećen ne samo učenju kung-fua već i emotivnoj osnovi priče." I Čen je komentarisao mladog kolegu: "Nikada nisam video dete pametno kao Džejden. Sjajan je!"

Kada je odlučeno da se snima u Kini, Džejden je morao da nauči kineski stil borbe. Časove je dobijao od najboljeg, Vua Ganga, koordinatora kaskaderskog tima Džekija Čena. "Kada počinjem nekoga da učim ovoj veštini, učim ga da je kung-fu pre svega poštovanje drugih. Kung-fu nije samo borba već način na koji možete pomoći ljudima", ističe Vu.

Smit i druga deca učili su i kako da se bore pred kamerama. Deca koja su bila na filmu jesu dugogodišnji učenici kung-fu veština, ali niko od njih nije imao iskustva u snimanju borilačkih scena. Nije bilo lako uskladiti pokrete, tajming i dramske reakcije. Bilo je izazovno, pa samim tim i zanimljivo. Džejden priznaje da mu nije bilo lako: "Morate stvarno da udarite protivnika. Da ga udarite nežno, ali da izgleda kao da je bilo grubo. I da ga blokirate. Ako ga ne blokirate, dobićete udarac u glavu."

Kako bi približili film modernoj publici, kreatori filma su odlučili da odu u Kinu. Pošto su mnoge lokacije bile nepristupačne ili zabranjene za snimanje, produkcija se obratila za pomoć Kineskoj filmskoj asocijaciji, najvećoj filmskoj grupi zemlje. "Snimanje jedne scene moralo se planirati mesecima. Mi smo prvi koji su snimali na kapiji Tjenanmena i u Zabranjenom gradu još od Bertolučijevog 'Poslednjeg kineskog cara' pre 20 godina", istakao je reditelj. Za Čena, ovaj film je na neki način ostvarenje sna. "Zahvalan sam što smo snimali u Kini. Iako imamo istoriju dugu hiljadama godina, ovaj film će publici dati šansu da nauče nešto o našem nasleđu i različitim vidovima naše kulture."

Poseban izazov bilo je snimanje scena na Velikom zidu. To su bile i ključne scene, gde Dre upoznaje i prihvata formu i suštinu kung-fua. Sve što ga je gospodin Han naučio oživelo je u scenama turnira. Ovaj film priča priču ne samo o odnosu učitelja i učenika već i o odnosu usamljenog čoveka i jednog uplašenog dečaka. Čen objašnjava: "Na početku, gospodin Han misli da pomaže dečaku kojeg proganjaju siledžije u školi. Ali, na kraju se i njegov život transformiše."

O REŽISERU

Harald Cvart (režiser)
Jedan je od vodećih reditelja novog talasa. Prvi je reditelj poreklom iz Norveške koji je postigao uspeh u Holivudu. Njegovi najpoznatiji filmovi su "Agent Kodi Benks", "Pink Panter 2" i "Karate kid".

O GLUMCIMA

Džejden Smit (Dre Parker)
Iako je sin poznatog glumca Vila Smita, ovaj dvanaestogodišnjak je svojim talentom ušao u krug holivudskih glumaca i postigao svetsku slavu. Prvi put se pojavio na velikom platnu 2008. godine ulogom u filmu "The Day the Earth Stood Still", a istakao se ulogim u filmu "The Persuit of Happyness". Osvojio je brojne nagrade koje se dodeljuju mladim glumcima debitantima. Poznat je i njegov humanitarni rad, pomoć siročićima obolelim od side u Africi.

Džeki Čen (gospodin Han)
Čuveni glumac čija karijera traje preko četrdeset godina. Rođen je u Hongkongu, a glumom je počeo da se bavi po završetku Kineske filmske akademije. Karijeru je započeo sedamdesetih godina prošlog veka kao dubler čuvenom Brusu Liju. Tokom karijere snimio je preko 100 filmova i zaradio zvezde na Bulevaru slavnih i u Holivudu i u Hongkongu.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1825
Zastava Bosna i Hecegovina
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung Galaxy S4
Film je skroz ok. Mali se bacio na caleta, stvarno dobro glumii, a i malo je rasisticki od svih vas kad kazete: "Cuj karate kid, a mali crnac!"  Smile  Sta to tamnoputi ljudi ne mogu znati borliacke vjestine?. Ja se starih Karate Kid filmova i ne sjecam bas najbolje i drago mi je zbog toga. Džeki je odlican u filmu, zva legenda, jedino mi je gospodja Parker promasaj u ovom filmu, ocajno je glumila, sve ostalo je zaista ok.
P.S. fora sa Džeki Cena sa kineskim stapicima i muvom je extra!  Smile
IP sačuvana
social share
"Remember, remember the 5th of November, the gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jun 2025, 12:02:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.