Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)  (Pročitano 13179 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Citat: Ywatt link=topic=626534. msg11898923#msg11898923 date=1436079756
Što se gledanja Tolkina na velikom ekranu tiče, potrudio sam se da ne budem pristrasan.

J. R. R.  je, Bog da mu dušu prosti, imao čudesno naročit način da oživi svoje likove.  Gledajući LOTR trilogiju, sve revnosno u bioskopu i sa fanovima, složila se u glavi ideja scenarija i režije da baš tu izuzetnu Tolkinovu odliku iskoriste formatom i CG efektima.  Usled te prednosti stvorila se razlika, ali i jaz između očekivanja ljubitelja fantastike o Srednjoj zemlji i poštovalaca radnika u sedmoj umetnosti.

Kako je pisac imao ogromnu slobodu i par-ekselans talenat (odnosno netaknutu maštu), meni je palo na pamet kako je zaista nemoguće steći zaista pozitivan utisak o ekranizaciji jedne trećine knjige namenjene svim uzrastima, pa i onom najmlađem.  Jednostavno, Tolkin je bio i detaljan i naivan u svojoj nameri da u isto vreme približi svoje stvaranje svakom čitaocu, makar on/ona bio/la i dete.  Pomislio sam da je gotovo nemoguće ponoviti takav poduhvat ekranizacijom prvog epa na temu Srednje zemlje i njenih stanovnika.

Prvo parče filmskog "Hobita" je ugledalo svetlost dana, a ja sam takvu promociju potpuno iskulirao.  "Trailer" drugog dela nisam ni pogledao, a ni diskutovao.  Kod trećeg dela, iako ne svojom voljom, postao sam svestan da je reč o raspletu velike drame, već oprobanom receptu primenjenom na LotR trilogiji. . .
Preostalo mi je da se strpim još malo i dočekam iole pristojnu kopiju, mada više nisam mogao da odolim tako lako.  U stvari, bio sam uzbuđen jer je jedno potpuno novo doba oberučke dočekalo ikonu fantastike u literaturi.

Dan za danom, pogledao sam sva tri filmska "Hobita".  Delom jer sam išao redom, a delom zbog narativne prirode, prvim delom sam se potpuno oduševio.  Drugi film sam bukvalno progutao, obraćajući pažnju više na detalje nego na centar fabule jer sam bio užasno nestrpljiv da dočekam rasplet i "izdržim" do kraja.  Kada je na red došao poslednji, treći deo imao sam ogromnu količinu utisaka u glavi, u iščekivanju prave, prirodne veze sa velikim završetkom otelotvorenim u trilogiji Gospodara.  Poželeo sam da režija učini ne samo to, već i da raspline moju maštu u nedogled potkrepljujući mit o presudnoj ulozi ljudskog roda u epskom finalu.

Treći deo je uspešno odoleo testu svih mojih očekivanja i zahteva.  Faktor pohlepe, rastrzanosti između stvarnog života i ambicije (odnosno moći) otelotvoren u Smigolu, omiljenom liku LotR romana i trilogije, dobio je kompletno novu dimenziju.  Negde u sred cele igre svetlosti i mraka koju na protagoniste "Hobita" baca nepregledno bogatstvo unutar planine, iz mrtvog ugla se pojavila stvarna i neposredna opasnost iz najmračnijih legendi i priča naroda Srednje zemlje.  Ne samo na pragu novog doba, već i velikog razdora među naslednicima čudesne ezoterije proizašle iz "Silmariliona" pojavljuje se okrutna istina koja seje smrt među svima onima koji su poželeli nesreću ostalim stanovnicima u svetu sazdanom od mašte.  Svet nemerljive moći i magije se ugasio i, korak po korak, ustupio mesto eri Ljudskog roda kome je, u narednom Tolkinovom romanu, prepuštena sudbina Srednje zemlje i svih njenih stvorenja.

Najviše mi je prijao lagan tempo prvog nastavka "Hobita" i trud uložen da se gledalac odvoji od svakodnevice i "uvuče" u pojam Tolkinovske fantazije.  Kada bi pak trebalo da izdvojim jedan nastavak "Hobit" trilogije kao krilaticu koje ću se prisećati dok razmišljam o ekranizaciji romana, to bi bio upravo "Bitka pet armija".
Ti igleda ne znas mnogo o Tolikinu kada tako pricas.   Tolkin je imao mastu, to je tacno, ali to ne znaci da ono sto je pisao je bilo samo njegovo, da je on to izmislio.  On posto je bio lingvista je napravio jezike, posto je bio Profesor Engleskog ako se ne varam je znao sve stare price i epove koje je spojio i prefarbao da izgleda novo.   Da je imao talenat, imao je, da je umeo da napravi likove, e pa ne bas.   Njegovi likovi su vise kao skice, jer je vise vremena posvetio opisivanju lokacija i atmosfere.   Hobit je najgora knjiga sto se tice likova, jer apsolutno ne postoji bilo koja razlika izmedju patuljaka, osim mozda Torina, a i njegov lik je vise skica nego neko razvijanje lika.

Filmovi su bili katastrofa.

Prvi film je bio gledljiv, ali nije bio nista posebno.  Suvise CGI je ubaceno u njega, premalo price i poente.  Hobit knjiga je mogla biti samo jedan ili dva filma, ali ne 3 filma.  Mislim da je neko to ovde vec rekao, I tu je bio u pravu.

Drugi deo serijala je bio gori od prvog, i fabula je jos bila gora, a da ne ulazimo sada u to da su stvorili likove koje ne postoje u knjizi ili ih ubacili iako veze sa vezom nemaju.  Legolas je bio kompletno nepotreban.   Lik one vile je bio interesantan, i mozda bi nesto i znacio da ga na kraju nisu doveli do propasti.

Treci film kao da je Bay reziirao a ne Jackson.   Tuce, glupi dijalozi, jos gluplje scene borbe, i sve to rastegnuto do te tacke da nema razresenja price uopste.   Treci film je ubedljivo bio najgori, po svemu.

Silmarilion nek ne diraju, inace ce i to da zaseru do kraja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 43.0.2357.125
Ti igleda ne znas mnogo o Tolikinu kada tako pricas.   
I ne znam puno da pričam o Tolkinu, kao da mi je najbolji ortak.
Pišem o poslednjem nastavku filmske trilogije.
Citat
Tolkin je imao mastu, to je tacno, ali to ne znaci da ono sto je pisao je bilo samo njegovo, da je on to izmislio. 
Začudo, kada nešto napišeš, zoveš to svojim delom.
Kada pročitaš na Burek forumu da je "J.R.R. Tolkin namerno smislio da je ono što je pisao bilo samo njegovo" - to je izmišljotina.
Citat
On posto je bio lingvista je napravio jezike, posto je bio Profesor Engleskog ako se ne varam je znao sve stare price i epove koje je spojio i prefarbao da izgleda novo.   
Nije bio autolimar, srećom. Da prefarba.
Da bi svoje priče, a pre svega sebi, učinili uverljivijim pisci se ponekad služe modelima stvarnih događaja ili delovima mehanike istih.
Citat
Da je imao talenat, imao je, da je umeo da napravi likove, e pa ne bas.   
To si izvanredno argumentovao, evo da vidimo:
Citat
Njegovi likovi su vise kao skice, jer je vise vremena posvetio opisivanju lokacija i atmosfere.   
Tako to izgleda kada si najbolji ortak sa J.R.R. Tolkinom, i znaš kako je on provodio sopstveno vreme.
Citat
Hobit je najgora knjiga sto se tice likova, jer apsolutno ne postoji bilo koja razlika izmedju patuljaka, osim mozda Torina, a i njegov lik je vise skica nego neko razvijanje lika.
Dobro si mi to pojasnio, da između patuljaka nema razlike.  Smile
Želeo bih da se vratiš svojoj poruci, nakon što pročitaš makar "Hobita".

Citat

Prvi film je bio gledljiv, ali nije bio nista posebno.  Suvise CGI je ubaceno u njega, premalo price i poente.  Hobit knjiga je mogla biti samo jedan ili dva filma, ali ne 3 filma.  Mislim da je neko to ovde vec rekao, I tu je bio u pravu.

Drugi deo serijala je bio gori od prvog, i fabula je jos bila gora, a da ne ulazimo sada u to da su stvorili likove koje ne postoje u knjizi ili ih ubacili iako veze sa vezom nemaju.  Legolas je bio kompletno nepotreban.   Lik one vile je bio interesantan, i mozda bi nesto i znacio da ga na kraju nisu doveli do propasti.

Treci film kao da je Bay reziirao a ne Jackson.   Tuce, glupi dijalozi, jos gluplje scene borbe, i sve to rastegnuto do te tacke da nema razresenja price uopste.   Treci film je ubedljivo bio najgori, po svemu.

Samo bih da primetim - 'naći pišeš kao da si iskašljao horor najgore C produkcije, i spreman si da s nama podeliš misli nalik na "Džekson ubacio nove karakterne likove u knjigu". Ovde najgore, e to je činjenica, je kako ti pišeš o Džeksonu kao da nikad u životu nije ekranizovao fantastiku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.125
mob
Samsung GT-S7580
U celoj trilogiji "Gospodar prstenova", nikada se nije desilo da su dva ženska lika pričala međusobno.

Kažu ovi: http://www.neverovali.com

IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Ti igleda ne znas mnogo o Tolikinu kada tako pricas.   
I ne znam puno da pričam o Tolkinu, kao da mi je najbolji ortak.
Pišem o poslednjem nastavku filmske trilogije.
Citat
Tolkin je imao mastu, to je tacno, ali to ne znaci da ono sto je pisao je bilo samo njegovo, da je on to izmislio. 
Začudo, kada nešto napišeš, zoveš to svojim delom.
Kada pročitaš na Burek forumu da je "J.R.R. Tolkin namerno smislio da je ono što je pisao bilo samo njegovo" - to je izmišljotina.
Citat
On posto je bio lingvista je napravio jezike, posto je bio Profesor Engleskog ako se ne varam je znao sve stare price i epove koje je spojio i prefarbao da izgleda novo.   
Nije bio autolimar, srećom. Da prefarba.
Da bi svoje priče, a pre svega sebi, učinili uverljivijim pisci se ponekad služe modelima stvarnih događaja ili delovima mehanike istih.
Citat
Da je imao talenat, imao je, da je umeo da napravi likove, e pa ne bas.   
To si izvanredno argumentovao, evo da vidimo:
Citat
Njegovi likovi su vise kao skice, jer je vise vremena posvetio opisivanju lokacija i atmosfere.   
Tako to izgleda kada si najbolji ortak sa J.R.R. Tolkinom, i znaš kako je on provodio sopstveno vreme.
Citat
Hobit je najgora knjiga sto se tice likova, jer apsolutno ne postoji bilo koja razlika izmedju patuljaka, osim mozda Torina, a i njegov lik je vise skica nego neko razvijanje lika.
Dobro si mi to pojasnio, da između patuljaka nema razlike.  Smile
Želeo bih da se vratiš svojoj poruci, nakon što pročitaš makar "Hobita".

Citat

Prvi film je bio gledljiv, ali nije bio nista posebno.  Suvise CGI je ubaceno u njega, premalo price i poente.  Hobit knjiga je mogla biti samo jedan ili dva filma, ali ne 3 filma.  Mislim da je neko to ovde vec rekao, I tu je bio u pravu.

Drugi deo serijala je bio gori od prvog, i fabula je jos bila gora, a da ne ulazimo sada u to da su stvorili likove koje ne postoje u knjizi ili ih ubacili iako veze sa vezom nemaju.  Legolas je bio kompletno nepotreban.   Lik one vile je bio interesantan, i mozda bi nesto i znacio da ga na kraju nisu doveli do propasti.

Treci film kao da je Bay reziirao a ne Jackson.   Tuce, glupi dijalozi, jos gluplje scene borbe, i sve to rastegnuto do te tacke da nema razresenja price uopste.   Treci film je ubedljivo bio najgori, po svemu.

Samo bih da primetim - 'naći pišeš kao da si iskašljao horor najgore C produkcije, i spreman si da s nama podeliš misli nalik na "Džekson ubacio nove karakterne likove u knjigu". Ovde najgore, e to je činjenica, je kako ti pišeš o Džeksonu kao da nikad u životu nije ekranizovao fantastiku.
Preporucujem da procitas knjigu koja je stampala izdavacka kuca Ezoterija, koja se zvala "Tolkinov Prsten" u kome su sve "njegove" ideje objasnjenje, gde se jasno vidi gde je i od koga uzeo sta.

Ja sam procitao sve sto je Tolkin napisao, a sto se Hobita tice, patuljci se vizuelno mozda razlikuju, ali ja govorim o karakterizaciji, karakterizacija je na nuli, jer kao sto rekoh i opet ponavljam, on je posvetio vize paznje samoj prici a ne toliko likovima samim po sebi.  I da ne tupim suvise tu, ima hiljadu kritickih clanaka koji o tome govore, da ne pricam o celim drustvima sto u Engleskoj sto u Americi gde se oko Tolkina jos lome koplja.

Ja mislim da je sasvim jasno kada se procita Hobit ili Gospodar Prstenova na sta je stavljen akcenat, a na sam razvoj likova, definitivno nije.  Torin, Fili, Kili, Balin, Dvalin, Oin, Gloin, Dori, Nori, Ori, Bifur, Bofur i Bombur, po tebi mora da su se rasturili od silnog dijaloga u Hobitu jel tako  Smile

Mi ne pricamo ovde o Gospodaru Prstenova, vec o govnetu zvanom Hobit Triologija koju je Jackson izasrao na nivou Majkla Beja.  Hobit je trebao biti jedan film ili dva, nikako tri, i to je ocigledno, ali ako se tebi svidja poslednje djubre, onda je to stvar tvog loseg ukusa.  Smaug se pojavljuje 5 minuta gde ga Bard ubija sa letecim kopljem koristeci sina kao nisan  Smile Smile Smile.  Orci koji sa punim oklopom iskacu iz vode kao Nindze, likovi koji ne dolaze do ikakve rezolucije, izmisljeni i ubaceni lik Vile sa bolnim dijalogom "Why does it hurt so much?" posle koga ne znamo vise nista.  Zapoceto sto stvari nista dovedeno u red. I naravno vise CGI sranja nego da igram igricu. Ovo nije bila Srednja Zemlja, ovo je bio Srednji Prst za sve one koji su voleli Gospodara Prstenova. ALjkavo, trapavo, prazno, genericno i nezavrseno. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 43.0.2357.125
Preporucujem da procitas knjigu koja je stampala izdavacka kuca Ezoterija, koja se zvala "Tolkinov Prsten" u kome su sve "njegove" ideje objasnjenje, gde se jasno vidi gde je i od koga uzeo sta.

Pazi, više je nego očigledno da su razni "literarni eksperti" uspeli da naprave segmentaciju Tolkinovog dela, a na osnovu uticaja na autora. Za svog života Tolkin nije krio svoje oduševljenje ka sprezi mitologije, narodnog epa i okolnosti širom sveta kojima je on bio svedok i savremenik.
Ti isti su uspeli isključivo u stvaranju dubioze usmerene ka vrednosti Tolkinovog rada i usput šurovali hiljadama loših varijanti na temu Srednje Zemle. Jer, po njima J.R.R nije stvarao već je lapao do kraja svog života i, na kraju krajeva, bio samo lopina.

Svako izdanje koje se usputno, ili neposredno bavi Tolkinovim literarnim znanjem toplo preporučujem.

Citat
Ja sam procitao sve sto je Tolkin napisao, a sto se Hobita tice, patuljci se vizuelno mozda razlikuju, ali ja govorim o karakterizaciji, karakterizacija je na nuli, jer kao sto rekoh i opet ponavljam, on je posvetio vize paznje samoj prici a ne toliko likovima samim po sebi.  I da ne tupim suvise tu, ima hiljadu kritickih clanaka koji o tome govore, da ne pricam o celim drustvima sto u Engleskoj sto u Americi gde se oko Tolkina jos lome koplja.

Pisac je izvrsno dočarao priču kroz glavne protagoniste.
Amerima i Englezima želim da se izlome na ta ista koplja, i da se nataknu na koji pantrljak - ako je ikako moguće.

Citat
Ja mislim da je sasvim jasno kada se procita Hobit ili Gospodar Prstenova na sta je stavljen akcenat, a na sam razvoj likova, definitivno nije.  Torin, Fili, Kili, Balin, Dvalin, Oin, Gloin, Dori, Nori, Ori, Bifur, Bofur i Bombur, po tebi mora da su se rasturili od silnog dijaloga u Hobitu jel tako  Smile

Ništa nije megazajebano kao razvoj likova. Tako je.

Citat
Mi ne pricamo ovde o Gospodaru Prstenova, vec o govnetu zvanom Hobit Triologija koju je Jackson izasrao na nivou Majkla Beja.  Hobit je trebao biti jedan film ili dva, nikako tri, i to je ocigledno, ali ako se tebi svidja poslednje djubre, onda je to stvar tvog loseg ukusa.

Ne pišemo o LotR trilogiji, već o ekranizaciji "Hobita" osvanuloj nakon globalnog uspeha prethodne trilogije.
Ali, ako je Piter, kako si napisao, "izasrao govno na poslednje đubre" - mislim da mu treba zapretiti da više ne ekranizuje romane fantastike bajkovite sadržine.
Bolje bi mu bilo da je silan novac potrošen na "Hobita" upotrebio na mačo kidanje i čerečenje.

Citat
Smaug se pojavljuje 5 minuta gde ga Bard ubija sa letecim kopljem koristeci sina kao nisan  Smile Smile Smile.  Orci koji sa punim oklopom iskacu iz vode kao Nindze, likovi koji ne dolaze do ikakve rezolucije, izmisljeni i ubaceni lik Vile sa bolnim dijalogom "Why does it hurt so much?" posle koga ne znamo vise nista.  Zapoceto sto stvari nista dovedeno u red. I naravno vise CGI sranja nego da igram igricu. Ovo nije bila Srednja Zemlja, ovo je bio Srednji Prst za sve one koji su voleli Gospodara Prstenova. ALjkavo, trapavo, prazno, genericno i nezavrseno.

Preko sinovljevog ramena pogađa zmaja u naprslinu na krljušti. Herojski poduhvat očajnika, dramski obrt u poslednjem trenutku, baš kada Šmaug nije svestan da se momak žrtvuje za sudbinu grada u kome odrasta.

Orci nisu nindže bre, već rasa ratnika. Prizor na filmu, odgledao ga ti ili ne, rezultat je haosa u gradu ljudi, i taj isti haos im je dozvolio da se rasporede po rečnim kanalima. Manevri izbacivanja sa ramena su evidentni kada je reč o faktoru iznenađenja kod lova na neke od glavnih učesnika radnje.

Likovima ne treba ma kakva rezolucija, već tvoja mašta. Ako je imaš, nije ti uopšte teško da "svariš" vilu.

Meni se čini da si upravo ti započeo trista stvari i ne umeš da ih objasniš jer ne iznosiš sopstveno mišljenje. Pljuješ kao da si odigrao lošu igricu na temu Srednje zemlje na svom mobilnom telefonu.
« Poslednja izmena: 07. Jul 2015, 19:36:42 od Ywatt »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.132
Ok, pa u sustini i ne svadjate se, slazete se.. samo vam je ton suprotan  Smile

Svima je jasno da je film bespotrebno razvucen na 3 dijela. A pravljen je po knjizi za djecu, Tolkin je to valjda napisao za svoje unuke. Pa je iznenadjen uspjehom poceo pisati Gospodara..

A jebiga filmovi su biznis.. a biznis je rizican.. pa se Piter drzao poznatog modela.. da zaradu od 1. filma pretoci u drugi, 2. u treci..
A nadao se da dovoljno poznaje Tolkina da napravi kompilaciju.. e pa zasrao je. Ipak nije pisac.

Vjerujem i da je Tolkin kradljiv.. nije to toliko ni rijetko u umjetnickom svijetu. Prepakovanje dobrih ideja.. umjetnost ukratko.
Citao sam da je Tolkinh htio da Englezi imaju dobru mitolosku bajku, po ugledu na Finsku "Kalevalu" i Njemacki "Prsten Nibelunga"
Pa je napravio neku svoju kompilaciju inspirisane (ukradene) germanskom mitologijom.

Rase sredozemlja blago podsjeca na UK..    Bilbo-ovo odbijanje avanture je najengleskija moguca stvar.. Smiley i sl..
« Poslednja izmena: 09. Jul 2015, 22:44:55 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 43.0.2357.125
Nisam želeo da prevagne svađa. Uostalom, ljubitelji ozbiljnije literature bi Tolkina i slične autore priča koje se oslanjaju na svet Srednje zemlje verovatno nazvali bajkama za najmanju decu, a film baziran na ovom ili onom delu fantastike crtanim filmom.

Džejms je "ispalio" šes' komaTa sviđalo se to svima nama ili ne. Diskusiju o originalnosti nasuprot pravilima filmske industrije, a linijom "ko je šta izvrteo" kako bi se osporio nečiji napor smatram površnim; mogli bismo da ponovimo tu grešku i naširoko raspredemo priču na osnovu dileme "da li u Kameronovom prezimenu zaista postoji kamera".  Smile

Mišljenja sam da bi devedesetominutni "Hobit" bio nezanimljiv i da bi ga mnogi bioskopski gledaoci jednostavno prevideli, ili bi se osvrnuli na sledeći blokbaster. Eventualno, u tih i takvih dvesta minuta podeljenih u dva dela Dž.K. je mogao da se oproba u slojevitom prikazu na način bliži deci. Nije se usudio da najmlađima, a na "haripoterovski" način obezbedi kartu za nekakav naivan svet avanture protkan domišljatošću glavnog protagoniste, one vrste koja se prepričava u školskoj trpezariji dok se razmenjuju podmetači za čaše sa Bilbo-ovim likom.

Umesto takvog ili sličnog načina, odabrao je produkciju. Pokazana i dokazana mašinerija zavrtela je točak još tri puta sa namerom da se ljubitelji "velikih" filsmskih priča još jednom raspamete. Višestruko povrativši novac uložen u izgled trilogije Džejms je pokazao da nije imao ni najblažu nameru da se kocka sa popularnošću "Prstena" i podrškom oko dovršavanja ideje o Tolkinu na velikom ekranu. Iako mi nije naročito drago kada pomislim da je kultno delo fantastike najobičnija holivudska produkcija rasturila u paramparčad, a onda pokupila sve delove uz nekoliko neodgovarajućih šrafova da bi napravila proizvod - više je nego očigledno da vrhunska industrija zabave funkcioniše na upravo tom principu.

Biznis ne poštuje literarno delo već koristi inspiraciju kako bi se momentum nastavio. Džejms je dao sve od sebe - i to je razlog mog sviđanja trilogije - i niko nije lud da ne zna kako je holivudskim lovanima najvažnije bilo da na ambalaži stoji "Hobit". Uostalom, to su oni isti koji se svađaju čije je vlasništvo Deda Mraz sa svim svojim irvasima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22684
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 39.0
@Slagvort
Tolkin je sasvim slucajno poceo da pise Hobita, i ono sto je napravio mu je bilo ok isprva, ali je zeleo da prepravi i da napravi Hobita mracnijim stivom, ali nije stigao da to uradi.  Gospodara Prstenova je pisao dok je bio u rovu, to jest tokom rata, zbog toga mu je i tematika bila manje vise protiv rata, i licno iskustvo je ubacio u knjige. Nisu Orci i njihova masinerija bili prikazani u svetlu u kakvom jesu, bilo je tu dosta metafore.

@Ywatt
Sto se mene tice, triologija za jednu knjigu je bila besmislena u potpunosti.  Da je radjen Gospodar Prstenova, mozda je moglo 6 filmova da se napravi, jer nije bilo mesta za vise, a sto se Hobita tice kao sto rece ovaj gore, jedan film ili dva, za treceg nije imalo dovoljno da se ubaci, zato je i bio najlosiji u celom serijalu.  Ja kao veliki fan Tolkina sam bio veoma razocaran u triologiju Hobita.  Hobit nije uzet za ozbiljno, i suvise su se oslonili na kompjutere i zajebanciju umesto na detaljnost kojom je Gospodar bio pravljen.  Treci deo je totalan krs, i nikada nije trebao da bude snimljen, ili da je bio snimljen trebao je da bude uradjen bolje, ali kako mi se cini, sa samog pocetka su digli ruke i radili po zelji sta god im je palo na pamet. 

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Izašla extended verzija, 20 min produženo.
« Poslednja izmena: 22. Okt 2015, 04:14:18 od Baki1410 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
HTC One

"Now Peter Jackson will finish picking through Tolkien's bones."

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.