Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)  (Pročitano 13187 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Eh da je samo to, nego su cak i ovo sto su obradili prosli zbrda-zdola sa akcentom na totalne nebitne stvari i likove koji se cak i ne pojavljuju u knjizi. Pa idu od preuvelicane bitke do toga da cak i ne pominju ni kome je ostala planina a kamoli nesto vise.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
  Trebao sam da prestanem kod onih patuljaka u kuhinji.
  A ona bajka je jedna od lepših za koju znam i možda ke čak i dobro što je nisu snimili i upropastili.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Samsung SGH-E590
Gledao juce u bioskopu, a nazalost i neka decica su imala rodjendan u istoj sali. Smile
Onako, zanimljiv je film i verovatno bi mi se vise svideo da nisam citao knjigu. Sto Marko kaze previse su izmenili i nije to to...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
HTC One
Izasao 720p Web-Dl.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.115
tooooooooooooooooooooooooooooo o lutko!
tebi kurane oprastam onih 100eur sto mi dodjes za ove vesti... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
odgledah i ovo i sta znam...malo toga dobrog a dosta loseg.
znacajnije je napomenuti da sam odgledao produzene verzije prva dva dela i oba su bolja od bioskopskih verzija.
cuo sam i da je neko napravio verziju gde je isekao delove koji odskacu od knjige ali nisam tu bunario dalje...
« Poslednja izmena: 18. Mar 2015, 19:03:45 od Hunab_Ku »
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Extended verzija najverovatnije izlazi u novembru.
« Poslednja izmena: 23. Jun 2015, 15:46:13 od Baki1410 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Razvukli su ga ko slinu - djeciju knjigu na 3 dijela..

I jos extended verzija, hah.. pa da li su normalni.

Mislio covjek ubacicu mitologije iz Silmilariona...  a time mislis da si bolji od pisca.
Pisac je s razlogom izabrao samo odredjene situacije i samo odredjene likove iz svoje bogate mitologije.

Isto se desava i sa Igrom Prestola... uzeli reziseri da prekrajaju pricu da bi bila sto sokantnija zabavnija masama.. i prica gubi na tezini i smislu.

Hvala bogu da LoTR nisu  zasrali, a stosta mijenjali jesu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Oko pola sata extended.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 43.0.2357.125
Što se gledanja Tolkina na velikom ekranu tiče, potrudio sam se da ne budem pristrasan.

J.R.R. je, Bog da mu dušu prosti, imao čudesno naročit način da oživi svoje likove. Gledajući LOTR trilogiju, sve revnosno u bioskopu i sa fanovima, složila se u glavi ideja scenarija i režije da baš tu izuzetnu Tolkinovu odliku iskoriste formatom i CG efektima. Usled te prednosti stvorila se razlika, ali i jaz između očekivanja ljubitelja fantastike o Srednjoj zemlji i poštovalaca radnika u sedmoj umetnosti.

Kako je pisac imao ogromnu slobodu i par-ekselans talenat (odnosno netaknutu maštu), meni je palo na pamet kako je zaista nemoguće steći zaista pozitivan utisak o ekranizaciji jedne trećine knjige namenjene svim uzrastima, pa i onom najmlađem. Jednostavno, Tolkin je bio i detaljan i naivan u svojoj nameri da u isto vreme približi svoje stvaranje svakom čitaocu, makar on/ona bio/la i dete. Pomislio sam da je gotovo nemoguće ponoviti takav poduhvat ekranizacijom prvog epa na temu Srednje zemlje i njenih stanovnika.

Prvo parče filmskog "Hobita" je ugledalo svetlost dana, a ja sam takvu promociju potpuno iskulirao. "Trailer" drugog dela nisam ni pogledao, a ni diskutovao. Kod trećeg dela, iako ne svojom voljom, postao sam svestan da je reč o raspletu velike drame, već oprobanom receptu primenjenom na LotR trilogiji...
Preostalo mi je da se strpim još malo i dočekam iole pristojnu kopiju, mada više nisam mogao da odolim tako lako. U stvari, bio sam uzbuđen jer je jedno potpuno novo doba oberučke dočekalo ikonu fantastike u literaturi.

Dan za danom, pogledao sam sva tri filmska "Hobita". Delom jer sam išao redom, a delom zbog narativne prirode, prvim delom sam se potpuno oduševio. Drugi film sam bukvalno progutao, obraćajući pažnju više na detalje nego na centar fabule jer sam bio užasno nestrpljiv da dočekam rasplet i "izdržim" do kraja. Kada je na red došao poslednji, treći deo imao sam ogromnu količinu utisaka u glavi, u iščekivanju prave, prirodne veze sa velikim završetkom otelotvorenim u trilogiji Gospodara. Poželeo sam da režija učini ne samo to, već i da raspline moju maštu u nedogled potkrepljujući mit o presudnoj ulozi ljudskog roda u epskom finalu.

Treći deo je uspešno odoleo testu svih mojih očekivanja i zahteva. Faktor pohlepe, rastrzanosti između stvarnog života i ambicije (odnosno moći) otelotvoren u Smigolu, omiljenom liku LotR romana i trilogije, dobio je kompletno novu dimenziju. Negde u sred cele igre svetlosti i mraka koju na protagoniste "Hobita" baca nepregledno bogatstvo unutar planine, iz mrtvog ugla se pojavila stvarna i neposredna opasnost iz najmračnijih legendi i priča naroda Srednje zemlje. Ne samo na pragu novog doba, već i velikog razdora među naslednicima čudesne ezoterije proizašle iz "Silmariliona" pojavljuje se okrutna istina koja seje smrt među svima onima koji su poželeli nesreću ostalim stanovnicima u svetu sazdanom od mašte. Svet nemerljive moći i magije se ugasio i, korak po korak, ustupio mesto eri Ljudskog roda kome je, u narednom Tolkinovom romanu, prepuštena sudbina Srednje zemlje i svih njenih stvorenja.

Najviše mi je prijao lagan tempo prvog nastavka "Hobita" i trud uložen da se gledalac odvoji od svakodnevice i "uvuče" u pojam Tolkinovske fantazije. Kada bi pak trebalo da izdvojim jedan nastavak "Hobit" trilogije kao krilaticu koje ću se prisećati dok razmišljam o ekranizaciji romana, to bi bio upravo "Bitka pet armija".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.