Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 18:16:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Cult 4. juna u Areni  (Pročitano 824 puta)
25. Mar 2011, 14:46:57
Moderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
Slavni rokeri treći put u Srbiji
Grupa "The Cult" 4. juna u Areni!

"The Cult", jedan od najpopularnijih rok sastava druge polovine osamdesetih, održaće koncert u Beogradskoj areni 4. juna! Biće to treći nastup ovog benda u Srbiji, a početak koncerta je najavljen za 21h.

Kupeći mistiku i opsesiju "Doors"-a, gitarsku orkestraciju "Led Zeppelin"-a i tro-akordske udare "AC/DC", dodavajući elemente post pank gotik roka, "Cult" je dobio sledbenike u rodnoj Britaniji polovinom osamdesetih sa singlom "She Sells Sanctuary". Na na američko metal tržište probili su se u kasnim osamdesetim pesmom "Love Removal Machine".

Prvi album "Dreamtime" objavljen je na jesen 1984. koji je, uz singl "Spiritwalker", bio veliki hit na nezavisnim top listama.

"Love", objavljen godinu dana kasnije, nastavlja u hard roku i dolazi do četvrte pozicije na listama u Britaniji.

Treći album, u produkciji Rika Rubina, "Electric", po mnogima je najžešći i najteži do danas. Upravo sa njega se izdvaja singl "Love Removal Machine" koji bendu stvara fanove i u Americi a album 1987. godine, dostiže među top 40.

Ipak, zbog tenzija među članovima bend ponovo menja svoj sastav 1988. godine. Tada objavljuju i "Sonic Temple" najuspešniji album "Culta" ikada.

Hit singl "Fire Woman" našao se među top 10 pesama na američkoj listi a ubrzo bend počinje da nastupa i sa grupama kao što "Motley Crue" i "Aerosmith" i kao predgrupa benda "Metallica" na njihovoj "Damaged Justice" turneji.

Problemi sa zavisnošću i česte svađe i dalje traju pa bend napušta Sorum koji se pridružuje "Guns N’ Roses" i Stjuart.

Zamenjeni bubnjarem Mikijem Karijem i basistom Čarlijem Drejtonom, objavljuju album "Ceremony" 1991. godine koji dobija jako slabe kritike i razočaravajuće rezultate.

Nakon toga, bend odlazi na trogodišnju pauzu da bi 1993. godine samo za britansko tržište objavili kompilaciju hitova "Pure Cult" koja se našla na prvoj poziciji top liste najprodavanijih albuma. Novi album izdaju 1994. godine koji ponovo dolazi na loše kritike i prodaju tako da se u proleće, 1995. godine, razilaze.

Novi Cult sa Metom Sorumom i Martajn Lenoblom koji se pridružuju Estuburiju i Dafiju, nastupa na Tibetan Freedom festivalu 1999. godine. Bend u ovom sastavu objavljuje 2001. album "Beyond Good and Evil" pre ponovnog povlačenja. Estberi se pridružuje bivšim članovima Doorsa u bendu "Doors of the 21st Century" kasnije preimenovom u "Riders on the Storm".

2007. godine Estberi najavljuje da se ponovo pridružuje Dafiju u novoj verziji "Culta" sa basistom Krisom Vajsom i bubnjarom Džonom Tempesta i objavljuju album "Born Into This".

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zasto lako, kada moze tesko

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 162
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia n73
Ko je bio nek  podnese kratak izvestaj kako je bilo na koncertu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
  Koncert se već mesec dana reklamira samo na B92,o drugima da ne govorim.U svakom slučaju zahvaljujem na temi i mogu samo da dopunim svog cenjenog prethodnika da ako može neka neko nešto okači na jutjubu.
  Znam da mnogo tražim.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Dobra svirka. Mislim bolja nego na Tasu.
2-3 problema sa gitarom (wild flower isao zbog toga 2x ali sta fali  Smile ).
od ovih listi pesama koje su isle nisam naleteo ni na jednu a da mislim da je 100% ispravna.
malo cudan trip, sa leve strane mi stajala 2 nabildovana lika koji ne znaju ni jednu jedinu rec texta ali se loze na gitaru; sa desne dve zene koje imaju minimum 45 god a ispred plavusa cije tijelo nagoni na blud (inace bilo je mnogo lepih devojaka), al kad je pocela svirka malo sta sam primecivao...
dosta energije za relativno malu publiku.

meni uvek fali ova pesma:

i Sun King  Smile
toliko od mene...
« Poslednja izmena: 06. Jun 2011, 10:07:05 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 18:16:02
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Areni juna Cult

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.