Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 19:22:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Big Short (2015)  (Pročitano 4356 puta)
23. Sep 2015, 21:44:46
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 40.0
        The Big Short (2015)       

>> IMDb <<

Opis Filma:

Priča o čoveku koji je zaradio milione od globalne ekonomske krize...

Žanr : Drama

Režiser: Adam McKay

Glavne uloge : Brad Pitt, Christian Bale, Karen Gillan

Izvor teksta

Gugl translator

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Ispravka opisa filma, nisu nestali milioni, vec bilioni...

Ne verujem da niko nije ispratio ovaj film, kao sto su i ljudi okretali glavu na drugu stranu slepo govoreci da ce hipoteke ostati cvrste, a americka (citaj svetska) ekonomija stabilna, a ipak se desila svetska ekonomska kriza 2008, kada je berza stala a vodece banke poput JPMorgana propale.

Po filmu, 5 biliona (bilion = 1000 miijardi za neupucene) je tokom i posle krize 2008. nestalo sa racuna penzionera, hipoteka, sa trzista vrednosti nekretnina, zajmova i kredita. To je zavrsilo u rukama sacice ljudi, poput lika iz filma, jer nikome nije bilo ni na kraj pameti sta ce se desiti, osim tih nekoliko ljudi.. Samo u USA, 8 miliona ljudi je ostalo bez posla, 6 miliona bez kuca. Koliko giganata je propalo, koliko privreda unisteno.

Prosle godine su neke najvece banke pocele ponovo da zakuvavaju prodajuci milijarde putem nekakve "dogovorene prilike transakcija" sto je drugi oblik trgovine ogromnim kolicinama novca iza ledja drzava. Tada je bilo potrebno oko 5-8 godina da se desi kolaps. Kazu da ce ovaj put trebati manje vremena, a da ce kriza biti puno jaca kad se ponovo desi, izmedju 2020. i 2025. po mojoj proceni...

To su neke od ideja filma, koji je mnogima, istina tezak za pracenje jer obiluje berzanskim tj. bankarskim jezikom, definicijama i terminologijom, toliko da sam se posle pola sata snazno dvoumio da odustanem, ali je ipak bilo zanimljivo gledati kako je nastao jedan od zupcanika koji su bili pogon za svetsku ekonomsku krizu 2008. godine.

I poput svake dobre drame sa elementima misterije, sadrzi i delic teorije zavere, koja ipak i nije bila samo zavera vec se stvarno i desila. Samo JPMorgan banka je 2013. bila prinudjena da plati 13 milijardi za odstetu u ucestvovanju u kreiranju krize. Teorija zavere je u onom delu da je oko 5000 milijardi dolara nestalog sa racuna obicnih gradjana, zavrsilo kod nekoga... Bil Gejts, pa i Karlos, vec 8 godina nisu vise najbogataiji ljudi na planeti...makar od ovih za koje znamo...
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 34
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.82
Tek će se gledati film, nema još pravih snimaka u videotekama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 5
Ima solidan snimak ja sam ga gledao i cak nesto i napisao na poslednjem filmu.
Odlican film,smetalo mi jedno 10 minuta nacin na koji je radjen a posle je sve bilo ok kad sam navikao  Smile U principu ne volim filmove sa puno naracije i objasnjavanja o cemu se radi ali je to ovde zbog teme bilo neophodno jer bi ga inace razumelo samo 15 ljudi.Selena Gomez je objasnila  Smile a Bejl i Karel razvalili.Preporuka u svakom slucaju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 34
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.82
Solidan za 7 inči.

Najomiljeniji filmovi širom sveta su oni sa naracijom baš zato što ne ostavljaju nikakvih nedoumica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.82
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don&#039;t give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
Ja izgleda jedini nisam nesto impresioniran ovim. Karel glumi samog sebe iz "Anchormen"-a a Bejl izgleda kao da je dosao na 5 minuta da odglumi bogatog hipstera sa autizmom i uzme pare. Vece su mi impresije ostavili Gosling i Pit koga sam jedva prepoznao sa ovom bradom. OK je film i ima cak i zabavnih elemenata(Evo Margo Robi gole u kadi da vam objasni bankarski mambo-dzambo) ali mi nije nesto toliko odlicno.
IP sačuvana
social share

&quot;Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili&quot;
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 5
Ok ne mora bas svakom da se svidi.Ja sam Margo doziveo kao omaz ili parodiju na  http://www.imdb.com/title/tt0993846/?ref_=nm_flmg_act_8 .
Dobro vise kao parodiju  Smile Nikad dosta naracije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0

Prvo nam je fllmski plavušan objasnio kako funkcioniše zemlja hrabrih i slobodnih ljudi. Što se mene tiče to nije da uradi jer sam to i ranije znao. Baš kao što sam znao sve ono što je plavojka u kadi izdeklamovala sve srčući šampanjac. Ekspoze S.Gomez takođe.

Jedan našpisac, slikar, istoričar umetnosti i mnogo toga još je još sredinom osamdesetih pisao o svemu ovom što je na zabavan način sa velikim zakašnjenjem prikazano u filmu. Poslednja rečenica koja deluje kao proročanstvo ipak se ne odnosi toliko na sjedinjene države koliko na ostatak sveta. Emigranti i siromaštvo koje doalzi sa njima ipak više pogađaju Evropu nego njih.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 19:22:41
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Short the

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.