Tokom srednjeg veka srpski vladari pocinju da koriste danasnja dva glavna elementa srpskog grba, dvoglavi beli orao i stit sa krstom sa Četiri znaka u obliku slova „S” po uzoru Vizantijskog grba. Grb je manje vise ostao isti. Neki elementi su se menjali tokom godina. Ja tražim specifican grb. Tokom srednjeg veka jedan od vladara koristi grb na kome četiri S su okrenuta suprotno od danasnjeg grba (postavio sam link na kome sam nacrtao primer tog grba). Razlog toga je bio da srbin nikad ne okrene srbinu ledja.
Taj grb vise se ne pojavljuje kroz istoriju. Mene interesuje da li zna neko ime tog vladara i da li možda neko ima sliku tog grba. Ja sam to bio nasao odavno ali više ne znam gde se to nalazi na netu. Hvala unapred.
Kapetan Dragan došao u Knin i okrenuo naopačke srpski grb. Izvrtanje je jedno od glavnih crnomagijskih zahvata, kao petokraka i pentagram, govorenje unatraške i sl. Pri tome se žuri jer je efekat takve magije kratkotrajan.
opet pa to tumacenje da se radi o 4 okrenuta slova s pa mrema tome i znaku koji govori kako Srbi zaravo okrecu ledja jedni drugima nastao je iz pogrewsnog tumacenja istorije to jest heraldike sto je bilo cesto decedesetih pa je neko skovao takve recenice i naravno napravio znak sa cetri okrenuta s licem jedan prema drugom