Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 10:21:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Test forma  (Pročitano 1590 puta)
20. Nov 2011, 16:04:51
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Lumia 930
Nisam znao kao prikladije da nazovem temu.
Naime, potrebna mi je forma na kojoj su izlistana pitanja. Korisnik odgovara na pitanja, i pošto da 85% tačnih odgovora uspešno je "položio" test. Može da se radi iznova, i iznova, sve dok ne dobije željene rezultate.
Ukoliko korisnik nije ispunio normu, i odgovorio tačno na 85% pitanja, prikazuje mu se test, gde su obeleženi odgovori koji su mu bili tačni (za netačne odgovore ne prikazuje tačno rešenje). Nešto nalik na ovo.
Da li posotji neka gotova skripta, ili bi' morao sam da se iscimam i pokušam da napišem?
« Poslednja izmena: 20. Nov 2011, 16:07:01 od Winex »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
pa tesko da ces naci bas ono sto tebi treba...ali dok prepravis neciju postojecu vrv mozes svoju da napravis ...

napravis klasicnu html formu ... prethodno u bazu upises pitanja i odgovore na svako pitanje ... u formu ucitavas pitanja iz baze ...

zatim imas 2 varijante ... klijentsku i serversku da tako kazemo ... validaciju

u prvoj koristio bi jquery npr. koji bi ti proveravao da li su pitanja = odgovoru ... i izbacio ti odma kako si rekao odgovore koji nisu tacni ... a korisnik moze da menja ... a ako je imao 85% kako si rekao npr. da redirektuje na novu praznu formu ... ili cak posto vec koristis jquery ... mozes ispisati sta hoces (polozili ste bla bla radite ponovo ) a forma da bude prazna

drugoj varijanti ... sve to radis na isti nacin ... tebi je mozda lakse jer ti ne treba jquery vec ces phpom odraditi u drugom fajlu ... razlika je sto bi korisnik klikom isao na novu stranicu ... zatim bi opet poredio sa rezultatima u bazi ... uzeo procenat tacnih ... i uzavisnosti od toga ... formirao stranicu u 2 slucaja ... opet prazna forma sa ispisanim sta hoces ili forma gde bi bili ne tacni odgovori ...

u sustini ovde je dosta ponavlajanja i pisanja ... ali ne bi bilo tesko ... mozda sam malo konfuzno ispisao ...

nisam nasao nesto mnogo primera po netu ... evo ovde nisam citao komplet al trazi se ono sto ti hoces
http://stackoverflow.com/questions/6859966/tips-and-suggestion-on-how-to-create-a-quiz-using-php-and-jquery
vidi dal moze da ti pomogne

a za ovo gore sto sam ja pisao ... pomoci ce ti pretrage

html form
jquery validation
php validation

jbg u sustini imas na w3schools ... osove svega ovoga ... sto je u sustini dovoljno da uklopis ... ne znam koliko znas sve ovo pa ne znam kako najbolje da ti odgovorim

takodje ... ako se ne brines da neko u source stranice moze videti odgovre ... vec ti je samo stalo da rade ono sto se vidi na strnaici ... mozes i u samom fajlu upisivati odgovore ... mozda ce biti malo vise koda ... i rucnog pisanja ... ali bi za pocetak mozda bilo lakse
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Lumia 930
I moj cilj jeste da što više ljudi uspešno uradi test, te mi nije bitno da li će neko da se seti da pogleda izvorni kod.
Hvala na savetu, pokušaću da uklopim nešto.  Smile

Edit: Kako mogu da proveravam pomoću jquery-a, odmah da li je odgovor tačan ili nije, i da ispišem pored pitanja?
Napominjem da ću sav posao da odradim bez baze.
« Poslednja izmena: 20. Nov 2011, 19:56:16 od Winex »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia Lumia 930
Ok, sredih nekako poentu priče. Imam jedan drugi problem, a ne mog' da nađem po internetu.
Kod if uslova u php-u, javlja mi se problem.
Da ne bi' lupao, recite mi kako se postavlja uslov za npr.
ako je $novac veće od 60 ispiši "Imaš pare.", u suprotnom ispiši "Nemaš pare." ? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
if ($novac > 60) {
                      echo "Imas pare.";
}
else {
echo "Nemas pare.";
}
« Poslednja izmena: 21. Nov 2011, 23:18:24 od Fman »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia Lumia 930
Hvala. Tako sam i odradio. Problem je u tome što ne umem najbolje da razmišljam na način web programera. Kad sam radio beta verziju radio sam pet pitanja od po 10 poena (5*10=50), a uslov je bio >60, te je logično da neće da prikaže rezultat.

S dosta problema se susrećem, jer se ne bavim aktivno web programiranjem, a i ovo je izuzetno kompleksan projekat. Ukoliko ste voljni - pomizite mi. Smiley
Problem koji trenutno imam je:
Upisujem u bazu određene podatke. I sad, ono što sam ja napisao - radi.
Podatke ubacujem tako što vrednost čitam iz samog polja:
$sql="INSERT INTO tabela1 (ime, telefon)
 VALUES
 ('$_POST[ime]','$_POST[telefon]')";

Međutim, kada probam da izvadim podatak iz varijable i ubacim u tabelu, stvara se problem:
$sql="INSERT INTO tabela1 (ime, telefon, poeni)
 VALUES
 ('$_POST[ime]','$_POST[telefon]','$poeni')";

Nagađam u čemu je problem:
Da li sme ovako da se koristi?
<?php
$con = mysql_connect("localhost","username","pass");
 if (!$con)
   {
   die('Ne mogu da se konektujem na bazu: ' . mysql_error());
   }

mysql_select_db("dbname", $con);

$sql="INSERT INTO tabela1 (ime, telefon, poeni)
 VALUES
 ('$_POST[ime]','$_POST[telefon]','$poeni')";

if (!mysql_query($sql,$con))
   {
   die('Greska: ' . mysql_error());
   }

mysql_close($con)
?>

<?php

// Deklaracija broja poena, na pocetku bez poena
$poeni = 0;
// Deklaracija polja za broj telefona i ime
$telefon = $_POST['telefon'];
$ime = $_POST['ime'];
?>

Mislim na boldirani deo. Da zatvorim php, pa otvorim. Jer imam osećaj da čita samo do kraja, da ne 'zalazi' u drugi otvoreni php. A kad obrišem prvi kraj i drugi početak (boldirani deo) ne radi mi povezivanje s bazom.
Nadam se da razumete u čemu je problem...
« Poslednja izmena: 22. Nov 2011, 01:09:47 od Winex »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
smes ti da prekidas php naravno ...

ne upise ti verovatno poene ... jer nema sta da ti upise ... ako ti fajl ide kako si ovde stavio ta promenljiva ne postoji ... tj nema vrednost

ti na pocetku fajla treba da deklarises promenljive ... kako bi iste kasnije koristio (obicno skracivanje ... kad uzimas iz forme ... kao sto je ovde)

tako da ti je an pocetku fajla $poeni = $_POST['poeni']; npr. ti bi onda dobijao broj poena .. i kada upisujes to u bazu ... upisao bi ... kao sto upises i ime i telefon ...

ako je promenljiva $poeni = 0 ... i kasnije hoces da je upises ... upisaces 0 ... ali u slucaju da je nema kao kod tebe ... neces je upsati

npr. ovako kako si ti stavio nema smisla deklarisati $telefon i $ime ... jer time nista nisi postigao .. .da si to kako rekoh uraido na pocetku ... onda bi u sql upitu npr mogao da koirstis $telefon i $ime ... sto ti olaksava rad
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia Lumia 930
Razumem ja tebe, prebacio sam deklaraciju na vrh. Ali to mora da bude $poeni = 0, jer broj poena ne čita iz polja, već je na početku nula, pa se svakim tačnim odgovorom povećava, i tako do kraja fajla dolazi do mogućih 100.

Sad ja ne znam kako da mu objasnim da u bazu upiše krajnu vrednost promenljive $poeni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
nema razloga da ti upisujes 0 ... pa 1 ... pa 2 ... pa 3 ... mada i to mozes ... ali ne na taj nacin vec ajax-om ... on bi znaci u bazu upisivao svaki put kad covek odgovoroi na po jedno pitanje ...

na ovaj nacin kako si uzeo je ono sto sam na pocetku rekao ... znaci kad covek stisne submit u tvom slucaju zavrsi npr ... on ga salje na novu strnaicu koja obradjuje formu tj taj php fajl koji si gorep isao ...

samim tim kada covek stisne submit ti treba da preuzmes vrednost $poeni ... i da to upises u bazu ... jer to je kraj testa

za vreme testa ti nista ne upisujes ... taj deo na stranici sa formom ti je jquery ... znaci ona provera ... s tim da ti imas provere za svako pitanje ... a za submit imas proveru dal ima 60% tacnih ... ako nema radi opet ... ako ima saljes ga na ovu stranicu ... e sad taj deo sam pisao iz glave ... vrv slicno moze da se uradi provea kao i ovo gore ... nisam radio tako nesto do sad
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 10:21:19
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: forma

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.