Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako postati žrtva narko-trafikinga  (Pročitano 613 puta)
21. Maj 2013, 08:27:36
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Novi Sad -- “Potez za oprez” je akcija čiji je cilj podizanje svesti mladih o tome koliko je lako biti upleten u mrežu laži i postati jedna od žrtvi narko-kartela.

Milica Kojić, Novosađanka koja je bila žrtva narko-trafikinga, pokrenula je ovu akciju zajedno sa Unijom Filozofskog fakulteta.

Ona sama je bila žrtva narko-trafikinga, u Peruu u gradu Mankara, gde je sa drugarom otputovala u februaru 2011. Nagradno putovanje se ispostavilo kao paravan za transport narkotika.

" Drugar je dobio dva poklon putovanja za Peru od javne ličnosti iz Srbije, koja je bila učesnik jednog rialitija. U početku je trebalo da ide moja najbolja drugarica, ali se predomislila i putovanje poklonila meni, jer je znala da je moj san oduvek bio da otputujem u Južnu Ameriku ", priča Milica Kojić za “24 sata”.
Prema njenim rečima, sve od smeštaja i hrane preko ekskurzija bilo je uključeno u aranžman, a nekoliko dana pred povratak otišli su u grad Pjura, gde su se našli sa bratom osobe koja im je poklonila putovanje.
"Dočekao nas je sa poklonima. Bilo je tu svega, od suncobrana do suvenira. Sve i da mi je bio ispravan kofer, nije moglo da stane. On se ponudio da nam nabavi nove, pa je doneo tri kofera od svojih prijatelja Italijana. Ja sam uzela jedan, a drugar dva. Niko nije ni posumnjao nije da bi se tu mogla naći droga", ističe Kojićeva.
I ubrzo se putovanje iz snova pretvorilo u košmar.
"Jedne večeri u našu sobu su upali karabinjeri, koji su nam pretresli sve stvari. Pronađen je presovan kokain u zidovima kofera, ispostavilo se da je tu bilo oko 2,5 kilograma kokaina ", kaže Milica, koja je uhapšena 12. marta, nakon čega su usledila tri mučna meseca zatvora i dokazivanje nevinosti.
Odmah pošto je do Srbije stigla vest da je uhapšena, u akciju spasavanja uključili su se njeni roditelji, prijatelji i kolege sa fakulteta. Usledilo je dokazivanje ličnosti, dokazi da nikad nije imala nijedan prestup... Milica je oslobođena 13. juna, neposredno pre suđenja, dok je njen drugar u zatvoru proveo dve godine.
Danas kaže da ni sama ne zna ko je sve učestvovao u toj igri nameštanja, ali je odlučila da ispriča svoju priču da bi skrenula pažnju na to da danas u svetu postoji mnogo onih koji su mislili da se njima to ne može dogoditi, ali ipak leže u nekoj ćeliji nemoćni u pokušaju dokazivanja svoje nevinosti.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Novosađanka na putovanju iz snova završila u zatvoru zbog podmetnutog kokaina

Milica Kojić, Novosađanka koja je bila žrtva narko-trafikinga, pokrenula je zajedno sa Unijom Filozofskog fakulteta akciju “Potez za oprez”, čiji je cilj podizanje svesti mladih o tome koliko je lako biti upleten u mrežu laži i postati jedna od žrtvi narko-kartela. Za list “24 sata” ona je pričala o svom iskustvu.

Kojićeva objašnjava da se sve odigralo u Peruu u gradu Mankara, gde je sa drugarom otputovala u februaru 2011. Nagradno putovanje se ispostavilo kao paravan za transport narkotika.

- Drugar je dobio dva poklon putovanja za Peru od javne ličnosti iz Srbije, koja je bila učesnik jednog rialitija. U početku je trebalo da ide moja najbolja drugarica, ali se predomislila i putovanje poklonila meni, jer je znala da je moj san oduvek bio da otputujem u Južnu Ameriku - priča Milica Kojić za “24 sata”.

Prema njenim rečima, sve od smeštaja i hrane preko ekskurzija bilo je uključeno u aranžman, a nekoliko dana pred povratak otišli su u grad Pjura, gde su se našli sa bratom osobe koja im je poklonila putovanje.

- Dočekao nas je sa poklonima. Bilo je tu svega, od suncobrana do suvenira. Sve i da mi je bio ispravan kofer, nije moglo da stane. On se ponudio da nam nabavi nove, pa je doneo tri kofera od svojih prijatelja Italijana. Ja sam uzela jedan, a moj drugar dva. Niko nije ni posumnjao nije da bi se tu mogla naći droga - ističe Kojićeva.

I ubrzo se putovanje iz snova pretvorilo u košmar.

- Jedne večeri u našu sobu su upali karabinjeri, koji su nam pretresli sve stvari. Pronađen je presovan kokain u zidovima kofera, ispostavilo se da je tu bilo oko 2,5 kilograma kokaina - kaže Milica, koja je uhapšena 12. marta, nakon čega su usledila tri mučna meseca zatvora i dokazivanje nevinosti.

Odmah pošto je do Srbije stigla vest da je uhapšena, u akciju spasavanja uključili su se njeni roditelji, prijatelji i kolege sa fakulteta. Usledilo je dokazivanje ličnosti, dokazi da nikad nije imala nijedan prestup...

Milica je oslobođena 13. juna, neposredno pre suđenja, dok je njen drugar u zatvoru proveo dve godine.

Danas kaže da ni sama ne zna ko je sve učestvovao u toj igri nameštanja, ali je odlučila da ispriča svoju priču da bi skrenula pažnju na to da danas u svetu postoji mnogo onih koji su mislili da se njima to ne može dogoditi, ali ipak leže u nekoj ćeliji nemoćni u pokušaju dokazivanja svoje nevinosti.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.