Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 17:05:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teško je "skrasiti" se  (Pročitano 1147 puta)
21. Apr 2006, 07:16:10
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Teško je "skrasiti" se

Nekada je red bio poznat: ljudi odrastu, završe školu, zaposle se (muškarci i odsluže vojsku) i venčaju se. Očekivalo se da svi postupaju po tom redu. Danas sve više prestaje da bude obavezno postupati po takvom redu - mogu vam porodica i poznanici dosađivati pitanjima: "A kada ćeš ti da se skrasiš (dobiješ decu...)?, ali je na sve više strana moguće čuti da ako se ne osećate spremno da se "skrasite", niste u obavezi da to učinite. To je, s jedne strane, super; to saznanje da možete da postupite onako kako želite - ako niste spremni za vezivanje, brak, dobijanje dece, u redu je da s tim sačekate. S druge strane, ima onih koji veruju da je taj nedostatak reda i ustaljenog ponašanja kriv za to što se sklapa sve manje brakova, što ima sve više razvoda, što se rađa sve manje dece... Da li je zaista tako?

Tačno je da je mladim ljudima danas sve teže da se "skrase", ali to nije zato što im red nije poznat. Kako da im ne bude poznat, kada svaki čas čuju različite varijacije na "a kad ćeš ti..."? Međutim, društvo se promenilo; ono što se plasira kao vrednost se promenilo; mnogo je toga novog, što zahteva prilagođavanje. Na šta, konkretno, mislimo?

Kad pogledate kakvi se životni stilovi promovišu, vidite da ovaj svet kao da se protivi vezivanju. Trendovi koji nam stižu sa Zapada promovišu neke nove vrednosti - promovišu aktivne ljude koji veoma vredno rade, pošto rade imaju novca, izlaze i ludo se zabavljaju, i to s različitim ljudima. Uz toliko posla, teško je naći vremena za ozbiljnu vezu; to ne znači da veza nema - ima ih jako mnogo - samo su sve kratke i površne (govorimo veoma uopšteno, naravno).

To nije sve. Tu je i Internet, preko koga možete upoznati mnogo ljudi - a ako nikada ne odate svoje lične podatke i nikada se fizički ne upoznate s onima koje ste sreli preko Interneta, ostajete, bar fizički, potpuno bezbedni. Plus, kada ste u poziciji da brzo i lako upoznate gomilu potencijalnih partnera, uvek ostaje dilema hoćete li, možda, uskoro, upoznati nekog još boljeg, nekog ko bi vam još više odgovarao.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
uvijek je bilo tesko fuzionisati se sa nekim,
a sada teze nego ikad.
skrasiti se sa nekim znaci nauciti se praviti kompromise,
a te kompromise,koji su nuzni u sjedinjavanju dvoje ljudi,ne dozivljavati kao narusavanje sopstvenog integriteta.
a to valjda znaci zrelost.

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Situacija slična biranju potencijalnog partnera preko Interneta jeste kada ste u hipermarketu, s izborom toliko velikim da je maltene nemoguće odlučiti se šta da kupite, jer ćete možda uskoro naići na nešto još bolje, za šta ćete sa sigurnošću reći: "E, to je ono pravo!". Kako u vezama nikada ne postoji baš stopostotna sigurnost, tako je moguće nikada se ne opredeliti za nekog i večito probirati dalje. Takva izbirljivost postojala je i ranije, ali uz Internet i mnoštvo izbora koje on omogućava mnogo više ljudi postaje krajnje neodlučno.

Tako s jedne strane u nekom trenutku postoji mogućnost da se "skrasimo". S druge, i dalje je tu veliki broj potencijalnih partnera koje nismo još sreli, a onda "skrasiti se" znači vezati se i onemogućiti sebi možda čak i bolju vezu s nekim koga samo što nismo sreli. U suštini, ništa novo, samo novom tehnologijom znatno intenzivirano.

Dokle ide to biranje, uz svu tu neodlučnost? Nekada ljudi prelome uz osobu za koju se nadaju da je ona prava. U ostalim slučajevima nastave da traže i traže - dok se u jednom trenutku ne uplaše sopstvenih godina i, u mnogim takvim slučajevima, vežu se za prvu sledeću osobu koja im se koliko-toliko dopadne, čak i budu uvereni da je to ono pravo (do prvih sukoba i početka uviđanja koliko su veliku grešku napravili).

Poenta svega ovoga? Može da bude zaista izuzetno teško vezati se za nekoga i svojevoljno se odreći mogućnosti da dalje birate. Ipak, to je izbor koji su ljudi pravili otkako je uvedena monogamija, tako da se svakako ne nalazite u dilemi koju niko nikada pre vas nije imao. Bez obzira na to da li birate u ranijim ili u kasnijim godinama, garantni listić za vezu nećete dobiti. Bitno je da ne birate u žurbi i da ne birate u očajanju - i da upamtite da, ako sebi zauvek ostavite otvorenom mogućnost biranja, to takođe znači da zauvek ostajete sami.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 12613
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
nije tesko skrasiti se.
samo treba da znas sta zelis, i da te zelje ne budu nerealne.
inace nije tesko.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens MC60
uvijek je bilo tesko fuzionisati se sa nekim,
a sada teze nego ikad.
skrasiti se sa nekim znaci nauciti se praviti kompromise,
a te kompromise,koji su nuzni u sjedinjavanju dvoje ljudi,ne dozivljavati kao narusavanje sopstvenog integriteta.
a to valjda znaci zrelost.

Ne samo kompromis dragi sesircicu vec i odricanje necega u korist stabilnog funkcionisanja te fuzje.Mislim da je to moguce jer ta odricanja su po mom misljenju banalna.Mozda sam stereotip ali verovao/la ili ne,a slozice se sa mnom mnogi da svi imamo zelju da zivimo za nekog,zar ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
a gdje ti vidje da sam ja rekla da je nemoguce? Smile
trcis,trcis...a ne znam zasto Smile
nemaju svi zelju da zive sa nekim.
to mogu da ti tvrdim.
ja doduse ne spadam u te,ali i te kako ima onih koji nemaju tu potrebu.
i to je potpuno u redu,zar ne?
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12370
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
nije tesko..tesko je biti zreo..jer vecina ljudi, ne zamerite ako gresim smatra cim se skrasis...gotovo..nema slobode nema zivota..tu su obaveze deca frka u kuci problemi..da da da..ali sve je to sastavni deo zivota..samo je pitanje ko je koliko zreo da se skrasi..samo to nista vise..nema to veze ni sa godinama ni sa vojskom ni sa internetom..ovde upoznas ljude za koje pomislis da bi bili savrseno kompatabilni par sto pisase negde u jedno tekstu..pa onda se zaljubis, sretnes ih..a ono pun promasaj..i naravno neces odmah uleteti u sledecu vezu..prodje bvreme a ti se jos nisi skrasio/la/pa sta..ne vidim nikakve nelogicnosti u tome..gde sam ja odlutala Smile
IP sačuvana
social share
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sreca je lepa,uzivajte u njoj....

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 3931
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Nokia 
Nije tesko skrasiti se ako volis
IP sačuvana
social share
Voli ali polako...i ne dozvoli da ljubav uvene...
Pogledaj profil WWW Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 1215
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
mob
Samsung S8300
nije tesko skrasiti se.
samo treba da znas sta zelis, i da te zelje ne budu nerealne.

Tacno tako.Nije tesko,ako si siguran da je to ono pravo,ako zaista nekog volis i zelis to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
ja bih ipak rekla da je sve to pitanje zrelosti i toga koliko si zaista odrastao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 17:05:50
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: skrasiti

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.