"Bog je SVE što postoji, ne samo vječni uzrok nego i svemir, i sve u svemiru, pa i mi ljudi, jer ništa drugo i ne postoji osim Boga, jel to jasno?
E sada, iako je sve to Bog, dakle JEDNINA, Bog je istovremeno i MNOŽINA (recimo mi ljudi), što znači da Bog IMA istovremeno toliko OBLIKA koliko može postojati u cjelokupnoj stvarnosti.
Ali, sve ima svoj logični redoslijed, tako recimo POSTOJI vječni oblik Boga koji ne stvara ništa jer NIJE osobno biće, ali kada se stvore uvjeti (vrijeme je u pitanju seveda), onda taj oblik STVARA prostor-vremena, dakle prostor-vrijeme je ONDA jedan od Božjih oblika, a kada nastanu OSOBNA bića, tada su oni opet NOVI Božji oblici koji onda dalje jedni stvaraju materiju (Bogovi), a drugi recimo sela i gradove (ljudi).
I još tisuće stvari, ali i ovo je dovoljno za one koji su dovoljno pametni već sada shvatiti ZAŠTO tvrdim da vječni Bog ništa ne može sam stvoriti (jer je to samo JEDAN od oblika samoga Boga, a svaki ima svoju ulogu), e da!
RIJEČ (također jedan od OBLIKA samoga Boga), je stvorila naš svemir, i još ga stvara, nema tu nikakvoga Velikoga praska a ni vječnih bića, jok, prije ili kasnije to će SVI ljudi znati, e da!"
Ovo pročitati toliko puta dok ne bude kristalno jasno, tek onda se može ozbiljno pričati o postanku svega, samo kažem, se razme!
« Poslednja izmena: 02. Sep 2022, 21:45:37 od teodor.francic »