Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Jun 2026, 19:05:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 2531
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1755810 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5833
sve sem reci, recenica bajki i t sl
to su sve reči  Smile

Citat
Prostor-vrijeme postoji bez riječi, davno prije nego je bilo koje riiječi bilo.
ne postoji,jer je upravo to ''prostor-vrijeme''-riječ
Citat
Ima toga još koliko hoćeš, dapače!   Smile
nema bukvalno ničeg
uključite više mozak ljudi  Smile

Daj budi ozbiljan.

Jedno je riječ koja nešto predstavlja ili opisuje, a sasvim drugo je ono konkretno što postoji a što opisuje.

Ak ti ne možeš shvatiti da je recimo naše prostor-vrijeme postojalo prije riječi o njemu onda ograničeno razmišljaš.

Pa i žena majka recimo je postojala prije nego je nastala ta riječ majka, jer žena ne postaje majkom zbog riječi nego kada rodi svoje dijete za Boga miloga.

Izgleda da je tebi netko napunio glavu sa tim riječima i svjestima pa ne vidiš od toga onu pravu istinu, nije to dobro za tebe, dapače!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Ti znaci ne razlikujes rec tuga i osecanje na koje se odnosi. E svaka ti cast
objasni razliku, ne koristeći reči
Citat
Jedno je riječ koja nešto predstavlja ili opisuje, a sasvim drugo je ono konkretno što postoji a što opisuje.
tako je,i to što opisuje ne postoji BEZ UPRAVO TOGA ŠTO GA OPISUJE,drugim rečima bez-reči

Citat
Ak ti ne možeš shvatiti da je recimo naše prostor-vrijeme postojalo prije riječi o njemu onda ograničeno razmišljaš.
već sam rekao da stvari (pa tako i to tvoje ''prostor-vrijeme'' šta god to bilo) mogu da postoje PRE reči ali ne mogu BEZ reči.shvataš li ti to? shvataš li razliku izmedju ''pre'' i ''bez''?

Citat
Pa i žena majka recimo je postojala prije nego je nastala ta riječ majka, jer žena ne postaje majkom zbog riječi nego kada rodi svoje dijete za Boga miloga.
nije mogla da postoji kao TAKVA,baš zato što nije BILO TE REČI,e KAD se pojavila ta reč koja je,opisujući i definišući sve to,to dovela i u postojanje,TAD I SAMO TAD je počela da postoji,da tako kažem ''retroaktivno''/retrogradno i PRE toga,pre te reči;no sve to bi bilo nemoguće-da se kad-tad nije pojavila reč,koja je udahnula život svemu i stvorila sve što postoji-za nas ljude

Citat
Izgleda da je tebi netko napunio glavu sa tim riječima i svjestima pa ne vidiš od toga onu pravu istinu, nije to dobro za tebe, dapače!  Smile
tebi je neko napunio glavu nekakvim ''prostor-vrijemenom'' i nekakvim ''vanzemaljskim inteligencijama'' il kojim već nebulozama,koje,pazi sad ovo-ne postoje bez reči,jer su sve to reči reči reči reči
« Poslednja izmena: 16. Avg 2017, 01:45:38 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5833
Citat
Ti znaci ne razlikujes rec tuga i osecanje na koje se odnosi. E svaka ti cast
objasni razliku, ne koristeći reči
Citat
tako je,i to što opisuje ne postoji BEZ UPRAVO TOGA ŠTO GA OPISUJE,drugim rečima bez-reči

Citat
već sam rekao da stvari (pa tako i to tvoje ''prostor-vrijeme'' šta god to bilo) mogu da postoje PRE reči ali ne mogu BEZ reči.shvataš li ti to? shvataš li razliku izmedju ''pre'' i ''bez''?

Citat
nije mogla da postoji kao TAKVA,baš zato što nije BILO TE REČI,e KAD se pojavila ta reč koja je,opisujući i definišući sve to,to dovela i u postojanje,TAD I SAMO TAD je počela da postoji,da tako kažem ''retroaktivno''/retrogradno i PRE toga,pre te reči;no sve to bi bilo nemoguće-da se kad-tad nije pojavila reč,koja je udahnula život svemu i stvorila sve što postoji-za nas ljude

Citat
tebi je neko napunio glavu nekakvim ''prostor-vrijemenom'' i nekakvim ''vanzemaljskim inteligencijama'' il kojim već nebulozama,koje,pazi sad ovo-ne postoje bez reči,jer su sve to reči reči reči reči

Kak ne može prostor-vrijeme postojati bez riječi?

Gluposti pričaš.

Možemo svi mi umrijeti kao i sva Vanzemaljska bića u svemiru, i da onda uopće više NE POSTOJE riječi, a to neće učiniti da prostor-vrijeme ne postoji.

Fučka se prostor-vremenu za tvoje riječi.

Postojalo je prije riječi, znači nije moglo opet onda nastati zbog riječi, jesi ti učio logiku?  Smile

Ajde da te pitam kada si već navalio na te riječi.

Kako je prva riječ nastala?

Znaš li to?  Smile
« Poslednja izmena: 16. Avg 2017, 21:54:11 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
kako prostor-vrijeme može postojati bez reči? kako IŠTA može postojati bez reči?

Citat
Možemo svi mi umrijeti kao i sva Vanzemaljska bića u svemiru, i da onda uopće više NE POSTOJE riječi, a to neće učiniti da prostor-vrijeme ne postoji.
možemo,sad kad već imamo reči i svest, probaj samo da ZAMISLIŠ šta postoji bez reči i javi mi kako si prošao
Citat
Postojalo je prije riječi, znači nije moglo opet onda nastati zbog riječi, jesi ti učio logiku?  Smile
nebitno je što i ako je postojalo pre reči,jer su čak i za to ''postojanje'' pre reči potrebne-reči,kao što sam već rekao (nadam se da više neću morati da ponavljam), mogu sunce,mesec,zemlja da postoje PRE reči,ali ne bi mogli da postoje da se KAD-TAD nije pojavila reč i definisala ih i objasnila.ako se ne slažeš,navedi nešto za šta NIJE i NIKAD NEĆE biti potrebna reč da postoji,dakle šta to postoji,postojalo je ili će postojati-bez reči
Citat

Znaš li to?  Smile
ne,to niko ne zna,ali čak i tvoja biblija se ''slaže'' sa mnom jer ako se ne varam i ona daje moć prvenstveno rečima,čuo si valjda za ''u početku beše reč,i kroz nju je postalo sve što je postalo'' ili kako već to ide
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5833
Citat
kako prostor-vrijeme može postojati bez reči? kako IŠTA može postojati bez reči?

Citat
možemo,sad kad već imamo reči i svest, probaj samo da ZAMISLIŠ šta postoji bez reči i javi mi kako si prošao
Citat
nebitno je što i ako je postojalo pre reči,jer su čak i za to ''postojanje'' pre reči potrebne-reči,kao što sam već rekao (nadam se da više neću morati da ponavljam), mogu sunce,mesec,zemlja da postoje PRE reči,ali ne bi mogli da postoje da se KAD-TAD nije pojavila reč i definisala ih i objasnila.ako se ne slažeš,navedi nešto za šta NIJE i NIKAD NEĆE biti potrebna reč da postoji,dakle šta to postoji,postojalo je ili će postojati-bez reči
Citat

Znaš li to?  Smile
ne,to niko ne zna,ali čak i tvoja biblija se ''slaže'' sa mnom jer ako se ne varam i ona daje moć prvenstveno rečima,čuo si valjda za ''u početku beše reč,i kroz nju je postalo sve što je postalo'' ili kako već to ide

Tak je, s time se slažem da je SVE nastalo što postoji PO RIJEČI, dakle cijeli svemir i sve drugo što postoji. Ali!

Ti očito ne primjećuješ da je piše da je ta Riječ bila U POČETKU, ne oduvijek, kontaš, početku čega je li?

Isto tako je bila u Bogu (dakle nešto je postojalo u čemu je bila ta Riječ).

Da se ne mučiš, Riječ je bila u našem prostor-vremenu jer to jer Bog koji je svima nama dao život, pa i samoj Riječi. I sam Isus Krist to potvrđuje jer Ivan za Njega kaže da je ta Riječ, a Isus sam kaže da je "rođen" od Oca, dakle nešto je postojalo PRIJE te Riječi, sve jasno barem meni.

Znači i Riječ ima svoj uzrok, upravo što i ja tvrdim to i Biblija tvrdi. Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
mob
Samsung 
Mnogi se nadaju da smo mi ljudi sposobni otkriti najveće tajne ovoga svijeta i ne samo ovoga, i da će na kraju ljudski um trijumfirati, da ćemo konačno saznati kako je ovaj naš svijet nastao, i da će vremenom baš svakom čovjeku na Zemlji to biti i razumljivo i jasno.

U vidu toga imam i ja svoju teoriju svega, koja ide u tom smjeru, odgonetki najveće tajne, tajne samoga postanka.

Na početku moram reći da sam uvjeren da je moja teorija svega točna, a da li sam u pravu pokazati će vrijeme, garant.

Dakle ja tvrdim, ne da mislim nego sam uvjeren u to, da naš svijet nije slučajno nastao (Veliki prasak se nikada nije dogodio),  ali isto tako da ne postoje nikakva vječna Svemoguća bića koja stvaraju naš svijet svojim čarobnim moćima, što znači da naš svijet nije ni stvoren u klasičnom smislu te riječi.

Ak nije naš svijet slučajno nastao, a nije niti stvoren, onda postoji samo još jedan način da on zbilja nastane, a to je da ga netko inteligentan napravi, a to znači da je tu posrijedi znanje a ne neka čuda kako to mnogi ljudi vjeruju. Eto ukratko za početak!

Znači kažeš nema boga, ali je ipak sve stvoreno od neke inteligencije. Misliš možda da živimo u simulaciji neke napredne civilizacije?
nesto ovako?

https://www.scientificamerican.com/article/are-we-living-in-a-computer-simulation/
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5833
Mnogi se nadaju da smo mi ljudi sposobni otkriti najveće tajne ovoga svijeta i ne samo ovoga, i da će na kraju ljudski um trijumfirati, da ćemo konačno saznati kako je ovaj naš svijet nastao, i da će vremenom baš svakom čovjeku na Zemlji to biti i razumljivo i jasno.

U vidu toga imam i ja svoju teoriju svega, koja ide u tom smjeru, odgonetki najveće tajne, tajne samoga postanka.

Na početku moram reći da sam uvjeren da je moja teorija svega točna, a da li sam u pravu pokazati će vrijeme, garant.

Dakle ja tvrdim, ne da mislim nego sam uvjeren u to, da naš svijet nije slučajno nastao (Veliki prasak se nikada nije dogodio),  ali isto tako da ne postoje nikakva vječna Svemoguća bića koja stvaraju naš svijet svojim čarobnim moćima, što znači da naš svijet nije ni stvoren u klasičnom smislu te riječi.

Ak nije naš svijet slučajno nastao, a nije niti stvoren, onda postoji samo još jedan način da on zbilja nastane, a to je da ga netko inteligentan napravi, a to znači da je tu posrijedi znanje a ne neka čuda kako to mnogi ljudi vjeruju. Eto ukratko za početak!

Znači kažeš nema boga, ali je ipak sve stvoreno od neke inteligencije. Misliš možda da živimo u simulaciji neke napredne civilizacije?
nesto ovako?

https://www.scientificamerican.com/article/are-we-living-in-a-computer-simulation/

Jeste simulacija u pitanju ali ne kompjutorska, već prostorno-vremenska.

Ta naprednija Inteligencija jednostavno MANIPULIRA i našim prostorom i našim vremenom ali i našom sviješću da bi MOGAO postojati svemir, dakle materijalni svijet.

Sve troje treba manupilirati da bi uopće nastalo nešto materijalno, i izgleda da ta Sila i te kako to dobro radi da mi ljudi još to nismo shvatili.

Zato ta Sila MOŽE raditi sa našim svijetom što hoće, kršiti bilo koji fizički zakon nije nikakav problem ako je baš takvu simulaciju ta Sila napravila, može je TRENUTNO i promijeniti, dapače.

Tako se recimo izvršilo i razdvajanje Crvenoga mora simbolično navodno Mojsijevim štapom, isto tako sva čuda koja je Isus radio i ne samo On na Zemlji rezultat su iste Sile, u to sam sto posto siguran!  Smile
« Poslednja izmena: 17. Avg 2017, 14:08:18 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
To sa recima sa velikim slovima sto radite ti i abenaz... Sta mislite da time postizete?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat

Citat
Citat
Citat

Znaš li to?  Smile

Tak je, s time se slažem da je SVE nastalo što postoji PO RIJEČI, dakle cijeli svemir i sve drugo što postoji. Ali!

Ti očito ne primjećuješ da je piše da je ta Riječ bila U POČETKU, ne oduvijek, kontaš, početku čega je li?

Isto tako je bila u Bogu (dakle nešto je postojalo u čemu je bila ta Riječ).

Da se ne mučiš, Riječ je bila u našem prostor-vremenu jer to jer Bog koji je svima nama dao život, pa i samoj Riječi. I sam Isus Krist to potvrđuje jer Ivan za Njega kaže da je ta Riječ, a Isus sam kaže da je "rođen" od Oca, dakle nešto je postojalo PRIJE te Riječi, sve jasno barem meni.

Znači i Riječ ima svoj uzrok, upravo što i ja tvrdim to i Biblija tvrdi. Pozdrav
ok, bitno je da se slažemo da bez reči ništa ne postoji,a šta je uzrok reči to me i ne zanima preterano jer mislim da se to ne može nikad saznati,ali sasvim je moguć i ovaj tvoj scenario,ima smisla
pozdrav i tebi  Smile

Citat
To sa recima sa velikim slovima sto radite ti i abenaz... Sta mislite da time postizete?
ti ćuti tupko
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Nisam ti ja kriv sto ne umes da koristis reci koje inace deifikujes pa moras da se kreveljis sa velikim slovima
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 2531
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Jun 2026, 19:05:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.