2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tenis: Davis Cup/Fed Cup  (Pročitano 283146 puta)
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Fed kup: Na startu Ana Ivanović i Ai Sugijama

Prvog dana takmičenja u Svetskoj B grupi teniskog Fed kupa između Srbije i Japana u Beogradu sutra će igrati Ana Ivanović protiv Ai Sugijame, a potom će se Jelena Janković boriti protiv Ajumi Morite, odlučeno je danas na žrebu.

U nedelju prvo igraju Jankovićeva i Sugijama, a zatim Ivanovićeva i Ajumi. Posle ta dva meča, prve dve reprezentativke Srbije igraće u dublu protiv Japanki.
Takmičenje oba dana počinje u 14 sati. Selektori imaju pravo da zamene sastave sat vremena pre početka dubla u nedelju.

Jankovć i Ivanović: Važno je da povedemo sa 2:0 
"Sutra je veoma važan dan i pokušaćemo da ostvarimo pobede u oba singl meča. Nije bilo važno koja od nas će prva izaći na teren, samo je bitno da Ana i ja damo maksimum. Pored toga, imaćemo na našoj strani publiku, tako da se nadam najboljem", rekla je Janković koja u subotu igra drugi meč protiv drugog reketa Japana Ajumi Morite.
Treća igračica sveta dodala je na konferenciji za novinare u "Areni" da do sada nije imala prilike da se uveri u kvalitet svoje protivnice, ali da će tokom samog meča odrediti taktiku.
"Uočiću njene slabosti i vrline i odrediću pravu taktiku", poručila je Janković i dodala da će se potruditi da upravo ona drugog takmičarskog dana u meču sa Ai Sugijamom osvoji treći poen i ukupnu pobedu za Srbiju.
"Ne treba potceniti nijednog protivnika. Fed kup je specifično takmičenje koje zavisi od više faktora i zato ćemo se Ana i ja skoncentrisati na prvi dan, a posle ćemo razmišljati kako dalje", rekla je Janković.

Osma teniserka sveta Ivanović igraće prvi meč protiv 26. igračice sveta Sugijame.
"Važno je samo da od samog starta krenemo agresivno na protivnice i već prvog dana steknemo prednost od 2:0", rekla je Ivanović, koja protiv prvog reketa Japana u dosadašnjim duelima vodi sa 1:0.
Selekltor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je da je žtreb bio samo formalnost, jer su se praktično parovi znali i ranije.
"Bilo je neizvesno samo pitanje rasporeda mečeva. Ono što je za nas najvažnije jeste činjenica da su devojke maksimalno motivisane za ovaj meč i da u samoj ekipi vlada prava pobednička atmosfera", tvrdi Vraneš.

Pored Jankovićeve i Ivanovićeve, u ekipi su i Ana Jovanović i Bojana Jovanovski, koja danas zbog prehlade nije mogla da prisustvuje konferenciji za novinare.
"Bojana ima virusnu prehladu koja će, nadamo se, do nedelje biti sanirana", rekao je Vraneš.
Najbolja igračica Japana, Sugijama, naglasila je da dolazak oko 20.000 navijača u "Beogradsku arenu" predstavlja "svojevrsni pritisak za srpske igračice".
"Očekivanje publike može da bude veliki teret za igrača i zbog toga bi moja ekipa mogla da bude i u prendosti nad Srbijom", ocenila je Sugijama uz konstataciju druge teniserke Japana, Morite, da su srpske teniserke za nju "previše jake".
Selektor Fed kup tima Japana Minoru Ueda poručio je da je njegova ekipa "puna samopouzdanja", s obzirom da Sugijama igra startni meč.

Frančesko Biti: Srbija učinila mnogo za svetski tenis
Predsednik Međunarodne teniske federacije Frančesko Biti izjavio je danas povodom meča prvog kola Svetske B grupe Fed kupa između Srbije i Japana, 7. i 8. februara u "Beogradskoj areni", da je naša zemlja poslednjih godina obeležila svetski tenis. "Srbija je poslednjih godina učinila mnogo za svetski tenis", naglasio je Biti na konferenciji za novinare u "Areni" i naglasio važnost predstojećeg meča između teniskih Fed kup selekcija Srbije i Japana. "Velika čast je za svakog igrača da brani boje svoje zemlje u Fed kupu", poručio je Biti i podsetio da će u ovom meču igrati igračice vrhunskog kvaliteta - Srpkinje Ana Ivanović i Jelena Janković, kao i Japanka Ai Sugijama.
Potpredsednik Teniske federacije Japana Eiči Kavatei je, takođe, odao priznanje Srbiji za "veliki doprinos u razvoju vrhunskog svetskog tenisa". "Srbija ima jaku tradiciju i u ženskom i u muskom tenisu i zbog toga zaslužuje ogromno poštovanje. Želim sve najbolje igračicama obe ekipe u predstojećem duelu", poručio je Kavatei. Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović uveren je da će "Beogradska arena" biti ispunjena do poslednjeg mesta i da će svojim prisustvom oko 20.000 navijača oboriti dosadašnji rekord gledanosti u Fed kupu.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

NHL MAN

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8290
Zastava Panama
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
LG L9
pa japanke treba da se razbiju i da idu kuci
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Ana otvara šou za ulazak Srbije u svet

Šampionka Rolan Garosa Ana Ivanović imaće čast da otvori duel Fed kupa između Srbije i Japana koji počinje danas u 14 časova u „Beogradskoj areni“. Ivanovićeva se sastaje sa prvim reketom Japana, iskusnom Ai Sugijamom, a posle njih na teren izlaze Jelena Janković i Ajumi Morita.

Žreb u pres sali „Beogradske arene“ je obavljen u prisustvu prvog čoveka ITF-a, Italijana Frančeska Ričija Bitija, direktora BNP Paribas banke Filipa Kiršnera, sudije Norberta Pieka iz Nemačke, predsednika Teniskog saveza Srbije Slobodana Živojinovića, i potpredsednika Teniskog saveza Japana, Ejčija Kavateija.
Čast da igra prva pred beogradskom publikom imaće Ana Ivanović koja željno iščekuje da se pojavi pred domaćim navijačima.

- Stvarno nije bitno ko prvi izlazi na teren. Svakom od mečeva moramo prići maksimalno odgovorno i ozbiljno, moramo igrati agresivno. Nadam se da će ljubitelji tenisa uživati u teniskom spektaklu i da ćemo ispuniti cilj i pobediti reprezentaciju Japana - kaže Ivanovićeva.
Jelena Janković je nedavno u Melburnu imala priliku da igra protiv Ai Sugijame, ali nikada nije ukrstila reket sa drugom teniserkom iz zemlje izlazećeg sunca, Ajumi Moritom.
- I juče sam rekla da nije važno ko će od nas dve prvi izaći na teren. Meni je najvažnije da dobro počnemo duel, bilo bi idealno da posle prvog dana povedemo sa 2:0. Svesni smo da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina, jedva čekam da meč počne - uzbuđena je treća teniserka sveta.
Jelena kaže da je svesna da njen meč u nedelju, koji je prvi na programu, u slučaju obe pobede u subotu, može da donese ključni treći poen.
- Idemo meč po meč, to je najbolje. Ne razmišljamo o nedelji, nego o onom što prvo dolazi. Bitno je da osvojimo tri poena koji nam donose konačnu pobedu. Došle smo da odigramo najbolje što možemo, ali ne treba potcenjivati protivnika. Fed kup je specifično takmičenje. Uslovi za igru su znatno drugačiji od onih na turnirima, biće jako uzbudljivo.
Za obe srpske igračice, misterija je Ajumi Morita. Ni Ana ni Jelena se sa njom nisu sastajale, ali kažu da to ne predstavlja veliki problem.
- Nisam igrala, ali iskrena da budem ni gledala neki od njenih mečeva. Pokušaću da na terenu otkrijem njene slabosti. Fokusiraću se isključivo na svoju igru, to je najvažnije - kaže Jankovićeva.
Ana Ivanović je sa Ai Sugijamom igrala jednom i dobila je meč 2006. u Tokiju, ali ni ona ne zna kako igra Morita.
- Ni ja ne znam nešto više o njenoj igri, ali ne treba brinuti. Tu je selektor Vraneš koji je u proteklom periodu snimao igru protivnica, tako da sam sigurna da će imati prave savete za nas kako da ih pobedimo - dodala je Ana Ivanović.
Vraneš je rekao da je pokušao da prikupi što više informacija o igri Japanki.
- Morita je izgubila u prvom kolu Australijen Opena. Dobro smo je snimili, gledao sam je i na nekoliko treninga ovde. Imamo spremljenu taktiku i za nju - rekao je selektor srpskog Fed kup tima.
Posle igara na vrelom australijskom suncu, nema sumnje da će za Anu i Jelenu biti mnogo prijatnije da igraju u Beogradu.
- Uslovi za igru su odlični. Teren je urađen po našem „meraku“. Tražili smo ovakvu brzinu, smatramo da ćemo na ovoj podlozi imati najveću šansu za uspeh. Poslednjih nekoliko turnira smo igrali sa „vilson“ lopticama. Trenirala sam nekoliko dana i mislim da sam se dobro adaptirala na uslove - kaže Jelena Janković.
Ana Ivanović kaže da očekuje da će biti u stanju da pruži svoju najbolju igru.
- Trebalo je nekoliko dana da se priviknem. U Australiji smo igrali na otvorenom i na velikim temperaturama, sada ponovo igramo u dvorani. Loptice lete malo brže, ali biće sve u redu - uverena Ivanovićeva.
Selektor Dejan Vraneš od četvrtka uveče ima jedan problem, reč je o Bojani Jovanovski koja je juče bila kod lekara jer se požalila na premor i slabost. Reč je o virusnoj infekciji, a selektor Vraneš se nada bi Bojana mogla da bude spremna za sutra, ukoliko naravno bude bilo potrebe da zaigra.
- Požalila se u četvrtak uveče na slabost i umor. Uradili smo analizu krvi, reč je o virusnoj infekciji. Ako sve bude išlo po planu, nadam se da neće morati da igra, ali za svaki slučaj, trudićemo se da je oporavimo za drugi dan takmičenja - rekao je Vraneš.

Živojinović: Nadam se obaranju rekorda
Ulaznice za meč između Srbije i Japana su se prodavale i juče, a predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović, koji je gostima poželeo dobrodošlicu, nada se obaranju rekorda.
- Hala može da primi oko 20.000 gledalaca, koliko sam čuo, u istoriji Fed kupa nije bilo više od 14.000 ljudi na jednom mestu. Znači da imamo šansu da oborimo rekord. Jedva čekam da meč počne - rekao je Živojinović koji se zahvalio brojnim sponzorima koji su podržali događaj.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6260 Slide
FED kup: Ana dobila, Srbija vodi 1:0 u Areni!

Srbija vodi sa 1:0 protiv Japana. Prvi od tri željena boda našoj FED kup reprezentaciji u dvodnevnom duelu sa gošćama sa Dalekog Istoka, donela je Ana Ivanović.

Osma teniserka sveta je u dva seta, sa 6:4, 6:4 pobedila 26. na WTA listi, najbolju teniserku Japana Ai Sugijamu i tako napravila lep uvod koleginici iz reprezentacije, Jeleni Janković, koja će u drugom meču dana igrati protiv Ajumi Morite.

"Finale Rolan Garosa nije ništa naspram ovoga. Prvi poeni su jako važni i srećna sam što sam uspela", rekla je Ana posle pobede.

Pred oko 13.000 gledalaca, u prvom kolu Svetske B grupe Federejšn kupa, Ani je za startnu pobedu, a drugu u karijeri iz dva meča sa Sugijamom bilo potrebno sat i po vremena.

Odlučujući brejk, ujedno i jedini u drugom setu, Ana je ostvarila pri rezultatu 4:4 i onda je sigurnom igrom na svoj servis došla do pobede.

"Nisam osećala pritisak što igram prvi meč, već sam osećala nervozu uopšte ovih dana. Bila sam malo nervozna tokom meča, ali publika je bila zaista sjajna i pomogla mi je u tome. Nisam imala drugog izbora, nego da igram najbolje na kraju prvog i drugog seta. Prvi put u životu igram pred domaćom publikom, nadam se da je publika uživala i da ćemo na kraju da ostvarimo pobedu", ushićena je bila Ana Ivanović posle meča, koji je proslavila u zagrljaju selektora Dejana Vraneša.

Ana je počela meč brejkom na servis dvadesetak centimetara niže Japanke, potom povela sa 2:0, 3:1 i 4:2, pre nego što je dopustila Sugijami da i ona upiše prvi brejk na meču - 4:4.

Ipak, Beograđanka je odmah u narednom gemu napravila ri-brejk, povela sa 5:4 i došla u situaciju da servira za osvajanje prvog seta, ali ga je osvojila tek nakon što je spasila brejk priliku protivnice - 6:4.

Do je čekala početak drugog seta, prisutni u dvorani merkali su i koliko se ljudi pojavljuje na ulazima u Beogradsku arenu, jer svi priželjkuju da će naša zemlja i njen glavni grad oboriti rekord FED kupa, ali to se za sada još nije dogodilo. Ukoliko u Areni bude prisutno više od 14.000 gledalaca, bićemo apsolutni rekorderi po posetama na mečevima ženskih teniskih reprezentacija.

U drugom setu teniserke su bile sigurnije na svoj servis, Anu je služio forhend, ali ni Sugijama nije igrala defanzivno, već se često odlučivala da izađe na mrežu. Uz poneku brejk priliku ili djus, stiglo se bez brejka do 4:4, a onda je Ana iskoristila jednu brejk loptu pri rezultatu 30:40 i praktično slomila protivnicu.

"Ana uz tebe smo" i "Ana, ti si ponos Srbije", bili su neki od transparenata u Areni, koja bi uskoro mogla da dobije i značajan WTA turnir.

Takva atmosfera ne samo da nije smetala Japanki, već joj je i prijala.

"Bilo je fantastično iako su svi navijali za Anu. Nikada nisam igrala pred toliko ljudi", rekla je Sugijama.

Čestitala je Srpkinji na zasluženoj pobedi.

"Bila sam blizu, ali je Ana igrala agresivnije naročito u finišu setova. Kod 4:3 za mene, ona je loše servirala, a ja nisam bila dovoljno agresivna da to iskoristim. I to je bio ključni momenat, jer sam zatim ja loše servirala", zaključila je Sugijama.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6260 Slide
FED KUP: Moriti samo gem, Jelena za 2:0!

Reprezentacija Srbije nalazi se na korak od plasmana u plej-of za popunu Svetske A grupe Fed kupa!

Jelena Janković dozvolila je Ajumi Moriti da povede sa 1:0, a onda je nanizala 12 gemova i trijumfovala ipak neočekivano ubedljivim rezultatom - 6:1, 6:0!

"Poseban je osećaj igrati pred svima vama, mojom porodicom, prijateljima, publikom ... jaoj, stvarno sam uzbuđena što sam uspela da pobedim i donesem ekipi drugi poen. Potreban nam je još jedan da odemo dalje. Hvala na podršci, nadam se da ćete doći u nedelju", izjavila je Jelena nekoliko minuta posle meča, vidno ganuta podrškom sa tribina.

Jankovićeva će u nedelju od 14 časova imati priliku da "dokusuri" Japanke.

Ako pobedi veteranku Ai Sugijamu (33), koju je Ana Ivanović savladala u prvoj partiji subotnjeg programa (6:4, 6:4), Srbija će povesti sa 3:0, a preostala partija u singlu i meč parova predstavljaće formalnost.

U tom slučaju bi selektor Dejan Vraneš mogao da pruži šansu Bojani Jovanovski i(li) Ani Jovanović, za koje bi bila velika stvar da odigraju zvaničan meč pred 10-15.000 gledalaca u Beogradskoj areni.

Janković i Sugijama do sada su se sastale tri puta i Jelena je uvek bila vrlo sigurna. Poslednji meč odigrale su nedavno na Australijan openu, kada je rezultat bio 6:4, 6:4.

"Nadam se da ću je pobediti još jednom. Biće težak meč, ali nadam se da ću biti na nivou i da ću uspeti da pružim maksimum", rekla je Jankovićeva.

Jelena je u subotu odigrala meč možda sa 50 odsto svojih mogućnosti, međutim, osamnaestogodišnja Morita, 86. na WTA listi, nije mogla da podnese ni toliku "dozu" Džej Džej.

Sve dobro što je Japanka uradila viđeno je u prvih desetak minuta, kada je osvojila jedini gem i zbog Jeleninih problema sa servisom došla do brejk lopte za vođstvo od 2:0.

Srpska teniserka, doskora prva na svetu, ipak je uspela da brzo razbije tremu, a njeno samopouzdanje raslo je sa svakim sledećim gemom. Vrlo dobra u razmeni udaraca sa osnovne linije, povremeno i na mreži, Jankovićeva je praktično dobila meč kada je u drugom setu povela sa 2:0.

Tada i u još nekoliko navrata Morita je jednostavno poklanjala Jeleni odlučujuće poene. Na kraju je teniserka iz Japana imala 43 neiznuđene greške - više od tri po gemu - a iz ukupnog broja osvojenih poena (57:31) se vidi koliko ju je to koštalo.

Jelena Janković iskoristila je šest od 13 brejk lopti, takav procenat trebalo bi da bude više nego dovoljan za pobedu nad Sugijamom.

Selektor Euda Minoru ne gubi nadu ni posle dva poraza njegovih teniserki.

"Imali smo veoma težak dan, koji je već iza nas. Sa nestrpljenjem očekujemo naredni dan i novu šansu da pobedimo", rekao je Minoru.

Mlada Ajumi Morita nije bila razočarana, svesna da je izgubila od znatno bolje igračice.

"Igrala sam dobro, ali je Jelena igrala odlično. Njen bekhend je bio fantastičan", podvukla je Morito.

« Poslednja izmena: 07. Feb 2009, 18:43:47 od Enis - Mafija »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Rusija i Italija na korak od pobede

Nakon prvog dana takmičenja u prvom kolu Svetske grupe Kupa federacija za teniserke, selekcije Rusije i Italije se nalaze pred plasmanom u polufinale.

Rezultati:
Rusija - Kina 2:0
Francuska - Italija 0:2
Češka - Španija 1:1
SAD - Argentina 1:1

Kada je reč o Svetskoj B grupi istog takmičenja, osim selekcije Srbije pred pobedom je i Slovačka protiv Belgije.

Rezultati:
Slovačka - Belgija 2:0
Švajcarska - Nemačka 1:1
Srbija - Japan 2:0
Ukrajina - Izrael 1:1

Izvor: Sportska Centrala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6260 Slide
Ana: Atmosfera kao u finalu Gren slema

Ana Ivanović i Jelena Janković odradile su maksimalno uspešno zadatak prvog dana takmičenja u Fed kupu protiv Japana. Ana je sa 6:4, 6:4 nadigrala najbolju teniserku gostiju Ai Sugijamu, dok je Jelena bila još ubedljivija protiv mlade Ajumi Morite (6:1, 6:0).

"Ova pobeda mi mnogo znači, i mnogi ne mogu ni da razumeju to. Naime, svi su očekivali da povedemo sa 2:0, tako da je sada lakše jer smo se izborile sa tim početnim pritiskom i uspele da ispunimo cilj. Meni je ovaj trijumf posebno važan, jer nisam dobro počela sezonu. Ostvarila sam ga pred fantastičnom publikom, našim navijačima, i atmosferu koju su napravili mogu samo da poredim sa finalom Gren slema. Sve vreme su bili tu iza mene i naročito mi je bilo važno što su me bodrili i tokom loših poteza", izjavila je Ana Ivanović posle uspešnog dana u Beogradskoj areni.

Ona je priznala da je imala tremu, ali da je uspela da se skoncentriše na meč, kao i da je imala poseban vid motivacije pred prvi duel protiv Japanki.

"Bila sam nervozna na početku zbog fantastične atmosfere koja je priređena u hali. I gotovo da sam se ceo meč borila sa tim da ne razmišljam o publici, već da se skoncentrišem na meč. Uspela sam posle nekoliko gemova da u potpunosti sprovedem zacrtani plan, da igram agresivno i da ne dozvolim Sugijami da se brani. Zanimljivo je da su u Areni uoči meča puštali film o mojim partijama na Rolan Garosu i to me je nekako inspirisalo i nateralo da igram agresivnije, svoju prepoznatljivu igru", otkrila je trenutno osma igračica sveta.

Nasmejana Džej Džej zabrinuta za selektora

I Džej Džej je imala razloga za zadovoljstvo. Protivnici je prepustila samo jedan gem na meču i omogućila Srbiji da stigne na korak od plasmana u plej-of za popunu Svetske A grupe Fed kupa.

"Na početku sam se stvarno osećala čudno, nisam verovala da igram pred toliko ljudi i to u Beogradu i verovatno sam protivnici zato i prepustila jedan gem. Tih nekoliko minuta sam pokušala da sagledam njene vrline i mane, jer nisam znala ništa o njoj, a nakon toga sam u potpunosti nametnula svoju igru. Posle toga sam igrala lagano, sve vreme sa osmehom na licu, i stvarno nemam reči da opišem kakva energija je bila u Areni. Navijači su bodrili i Anu i mene sve vreme i nadam se da će tako biti i u nedelju. Sigurna sam da nikada do sada nisam igrala u ovakvoj atmosferi neki meč", otkrila je Jelena, koju je osim brojnih obožavalaca, bodrio i dečko Mlađan Janović.

Osim najboljih srpskih igračica pod presijom je bio i selektor Dejan Vraneš. Iako je na prvi pogled delovao smireno, predvodnik srpskog tima takođe je "bio na iglama". Jelena Janković otkrila je da je veoma zabrinuta sa selektora.

"Veoma sam ponosna na našeg selektora, jer je pretrpeo stres tokom prvog dana takmičenja. Znam da je veoma teško pratiti meč sa klupe, u šta sam se i sama uverila, jer ne znaš tačno kako se tvoja igračica oseća u tom trenutku, pogotovo u atmosferi kakva je bila u hali, a koju do sada nismo imali prilike da osetimo u reprezentaciji. Nadam se, ipak, da će selektor izdržati i nedelju, a ja ću se potruditi da već u prvom meču završim kompletan posao sa uspehom", dodala je Jankovićeva.

Vraneš: Ana i Jelena su najbolje na svetu

Na pitanje kako se oseća u društvu dve donedavno najbolje teniserke sveta, Vraneš je rekao "isto kao i ranije".

"Jelena i Ana su za mene i dalje najbolje teniserke na svetu. Iste su kao i kada su bile male, nisu promenile od tada odnos prema meni, jedino se malo osećam čudno kada ljudi oko njih vrište. To mi je jedino neobično i drugačije u odnosu na raniji period, ali privikavam se", kroz osmeh je rekao Vraneš.

Ukoliko Jankovićeva u prvom meču u nedelju pobedi Ai Sugijamu i donese pobedu Srbiji nad Japanom, za očekivati je da će selektor Vraneš šansu pružiti Ani Jovanović i možda Bojani Jovanovski.

"Videćemo kako će se stvari odvijati posle tog trećeg meča. Mislim da neće biti potrebe da Ana Ivanović igra meč protiv Morite, ali ćemo to odlučiti posle razgovara sa njom. Šansu možda dobije Ana Jovanović, dok će poslednju reč o eventualnom nastupu Bojane Jovanovski u dublu dati lekari posle pregleda", rekao je Vraneš.

Bojana Jovanovski, koju je oborio virus uoči mečeva Fed kupa, prisustvovala je duelima u subotu u Areni, ali nije sigurno da će biti spremna da i sama oseti atmosferu prepune hale u nedelju.

Nedeljni program počinje u 14 časova. Prvo će na teren izaći Jelena Janković i Ai Sugijama, zatim sledi drugi singl meč, a zatim i dubl.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
FED KUP: Srbija ide dalje - 3:0!

Reprezentacija Srbije plasirala se u plej-of za popunu Svetske A grupe Fed kupa, a odlučujući poen u nedelju je donela Jelena Janković.

I četvrti Jelenin okršaj sa Ai Sugijamom završen je kao prethodna tri - pobedom srpske teniserke u dva seta, ovog puta 6:3, 6:2.

Ana Ivanović - Ajumi Morita i posle toga dublovi odigraće za publiku u Beogradskoj areni i za svoju dušu.

"Bila sam malo napeta, toliko sam želela ovu pobedu. Uspela sam da izvučem meč i donesem Srbiji treći poen. Idemo dalje, to je najbitnije", izjavila je Jankovićeva.

IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
FED KUP: Srbija pobedila 4:1

Ana Ivanović je samo dotukla Japanke pošto je prethodno Jelena Janković pobedom nad Sugijamom obezbedila nedostižno vođstvo i plasman u doigravanje za Svetsku grupu FED kupa.

Ana je savladala Ajumi Moritu 6:1, 6:2 i povećala vođstvo Srbije na 4:0, da bi Japanke smanjile na 4:1 posle predaje srpskog dubla.

Kod rezultata 6:4, 5:7, Ana Jovanović više nije mogla da izdrži bol u leđima, pa su ona i Jelena Janković pružile ruku Fudživari i Nakamuri.

Prethodno, drugi reket Japana je odigrala bolje nego prvog dana borbi u beogradskoj "Areni", kada ju je deklasirala Jelena Janković. Ipak, to joj je bilo dovoljno samo da osvoji tri gema što su dva više nego protiv Džej-Džej.

I Ivanovićeva je delovala opuštenije nego u subotu protiv Sugijame.

"Sigurno je da sam se bolje osećala drugog dana i pružila bolju igru. Zahvalna sam svima koji su ostali na tribinama iako je pobednik već bio odlučen pre mog meča", obratila se Ana prisutnima u "Areni".

Razlika u kvalitetu je bila više nego očigledna što pokazuje i rezultat.

Srpska teniserka je napravila šest asova, Japanka nijedan, imala 30 direktnin poena naspram samo 11 protivnice. Doduše, napravila je i tri neiznuđene greške više (19:16) kao posledica agresivne igre.

"Ovo je neverovatno iskustvo, ne može da se poredi ni sa jednim prethodnim iako sam igrala na gren slemovima, brojnim finalima... Znam da ovi ljudi ovako navijaju i kod svojih kuća kada nas gledaju na turnirima, ali ovo ne može da se poredi ni sa čim", ponavljala je vidno oduševljena Ana Ivanović.

Meč je trajao 94 minuta.

IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Jelena i Ana rezervisale ulaznicu za visoko društvo

Pred rekordnim brojem ljudi u „Beogradskoj areni“ (15.118), srpska Fed kup reprezentacija obezbedila je plasman u plej-of Svetske grupe. Treći poen za Srbiju, prema očekivanjima, osvojila je Jelena Janković pobedom nad najboljom japanskom teniserkom Ai Sugijamom rezultatom 2:0 (6:3, 6:2). Početak godine srpskog reprezentativnog tenisa nije mogao biti bolji.

Posle više nego ubedljivog trijumfa prvog dana takmičenja nad mladom Ajumi Moritom, Jelena je sa puno samopouzdanja ušla u duel sa iskusnom Sugijamom, koju je inače eliminisala sa ovogodišnjeg Australijen opena. Treći reket sveta je istina nešto nervoznije ušla u duel i prva tri bekhenda, inače zaštitni znak Jankovićeve, izbacila u aut. Međutim, sa prvim kapima znoja nestala je i zategnutost nerava, pa je već u trećem gemu prvog seta stigla i do svog prvog brejka. Veoma brzo Jelena je udvostručila prednost, još jednim brejkom na servis Sugijame (4:1). Kao što je to sve svoje navijače navikla u dosadašnjoj karijeri,usledio je desetominutni pad u igru doskorašnje prve teniserke sveta. Sugijama je to iskoristila na najbolji način i smanjila prednost rivalke na 3:4. Promenom loptica stigla je i promena u igri Jankovićeve, pa je sa dva sigurna gema stigla do prednosti u setovima 1:0 (6:3).

Drugi set bio je dosta zanimljiviji. Prva četiri gema obeležili su brejkovi na obe strane, a teniserke su se svojski namučile na svojim servis gemovima. Ipak, prva je kočnicu povukla finalistkinja US opena, za prednost od 3:2. Od tog trenutka, ispostavilo se, više nije bilo povratka za Sugijamu. Kao tajfun, Jankovićeva osvaja tri naredna gema za konačnih 6:2 i 2:0 u setovima, što znači da se Srbija plasirala u plej-of za popunu Svetske grupe Fed kupa.

- Osećala sam tenziju jer sam silno želela pobedu. Važnost ovog meča me je u početku sputala da prikažem najbolju igru, ali sam sa svakim odigranim poenom napredovala i stigla do zadovoljavajuće igre. Ipak, najvažnije je da smo stigli do trećeg poena koji nam je obezbedio ukupan trijumf. Nadam se da će biti još puno prilika da igramo u Beogradu pred ovolikim brojem navijača i u ovako sjajnoj atmosferi - rekla je Jankovićeva posle meča.
On je zatim dodala:
- Prešli smo dug put od Turske, preko Mađarske, Bugarske, Španije, ne znam ni sama više gde smo sve bili poslednje dve godine bili, ali na kraju se sve isplatilo jer smo konačno stigli do cilja – plasman u društvo najboljih. Ipak, nijedno od tih silnih putovanja ne može se porediti sa osećajem koji teniser ima kada igra pred svojom publikom i to se nikada ne može zaboraviti. Svi koji su došli u „Arenu“ su isti oni ljudi koji tokom godine ustaju rano ujutru kako bi nas bodrili i odužiti im se na ovaj način je pravo zadovoljstvo.
O potencijalim rivalima u plej-ofu, Jelena kaže:
- Ako se ne varam, potencijalni rivali u borbi za Svetsku grupu su nam Francuska, Kina, Španija, i u tom slučaju želela bih da izvučemo jedno od selekcija sa kojima bi igrale kod kuće jer znam da nijednoj selekciji ne bilo prijatno da igra protiv 20.000 ljudi. Jedno je sigurno, ne bih volela da idemo u Kinu jer je predaleko. Jedna smo od retkih selekcija koje se mogu pohvaliti da imaju, bar trenutno, dve igračice u top 10. To znači i da imamo kvalitet da se borimo i za titulu, možda ne odmah, ali u skorije vreme sigurno. Posle nešto slabijeg početka takmičarske godine, ova dva trijumfa u Fed kupu daju mi mnogo samopouzdanja za dalji tok sezone u kojoj želim da se vratim na prvo mesto WTA liste. Nisam trenirala dva i po meseca, a ova dva meča sigurna sam mnogo će mi značiti.
Srpska reprezentacija u sastavu Jelena Janković, Ana Ivanović, Ana Jovanović i Bojana Jovanovski, na čelu sa selektorom Dejanom Vranešom, u potpunosti je opravdala slogan Fed kupa („Potrebno je mnogo više od teniskog umeća da bi igrao za svoju zemlju“) i najavila još mnogo blistavih trenutaka za srpski tenis u 2009. godini.

Obradović: Timska pobeda
Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Bogdan Obradović nije propustio priliku da uživo posmatra najbolje srpske teniserke.
- Devojke su me zaista oduševile. Ana i Jelena su dokazale da su svetska klasa, ali ne treba zaboraviti činjenicu da je izuzetno teško igrati pred domaćom publikom prvi put. Ovo nisu bile individualne pobede, već timska pobeda u kome su pun doprinos dale sve teniserke i selektor. Veoma mi je drago kada vidim kako su složne jer je to neophodno za postizanje reprezentativnog uspeha. Siguran sam da će u narednom periodu napredovati još više i ubeđen sam da nas i u Fed kupu očekuje mnogo uspeha u narednom periodu. Našem Dejvis kup timu ovo je motivacija da se u duelu sa Španijom prikažemo u najboljem mogućem izdanju.

Ivanović: Iskustvo veće od finala grend slema

Ana Ivanović nije imala problema u duelu sa neiskusnom Japankom Ajumi Moritom, pa je za tek nešto više od sat vremena donela Srbiji i četvrti poen u duelu sa Japanom – 6:1, 6:2. Ivanovićeva je prikazala mnogo bolju igru nego prvog dana, istina i protivnica je bila lakša, pa je bilo pitanje samo koliko će gemova omalena teniserka iz zemlje izlazećeg sunca osvojiti.

- Osećala sam se mnogo bolje nego prvog takmičarskog dana, posebno zbog činjenice da smo pre početka mog meča već imale pobedu u rukama. Još jednom želim da istaknem zadovoljstvo zbog činjenice da smo igrale pred ovolikim brojem ljudi i u svojoj zemlji i nadam se da će biti još dosta prilika da igramo u Beogradu. Ova dva dana bila su neverovatno iskustvo za mene i teško mi je da taj osećaj uporedim sa bilo kojim drugim, čak ni sa finalima grend slem turnira.
Ivanovićeva je od starta meča uspostavila inicijativu, nedozvolivši rivalki ni trunku nade da može ozbiljnije ugroziti šampionku Rolan Garosa. Prva tri gema rešena su za svega nekoliko minuta, uzvratila je Morita sa jednim gemom, posle čega je opet usledila serija Ane od tri vezana gema za konačnih 6:1 u prvom setu.
Ni u nastavku meča nije bilo problema za osmi reket sveta. Sve je išlo tačno onako kako je Ivanovićeva želela. Uz poneku grešku i brzopleto rešavanje poena iz forhend udarca, Ana je stigla do velikih 5:2. Srpska teniserka je želela da meč okonča svojim servisom, pa je sigurnim servisima počistila rivalku sa terena i pridružila se Jeleni Janković u slavlju zbog velikog uspeha srpske reprezentacije.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.