Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Pravila foruma: Predlozite ~ Pitajte ~ Prijavite gresku

Napomena: Ovaj forum sluzi za pitanja vezana za koriscenje foruma, probleme u radu, probleme sa scriptom, greske ili nesto slicno. Ovaj forum ne sluzi da u njemu postavite pitanje o temi koja nije vezana za funkcionisanje foruma poput pitanja u vezi problema sa racunarom, mobilnim telefonom, gde naci ovo ili ono. Za svako od takvih pitanja postoji prikladno mesto i nacin da se pitanje postavi. Pregledajte index foruma i, ako zaista niste sigurni, gde da postavite pitanje, uradite to u forumu [Buvljak ~ Opsta blebetanja ~ Svastara] , a mi cemo zatim temu premestiti gde joj je mesto.

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Теме вс. корисници форума  (Pročitano 1680 puta)
30. Sep 2008, 08:41:28
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Догађа се да се теме затварају због нечијих коментара, чак ако се такви коментари само очекују од одређених корисника... Имао сам прилике то да видим, а недавно сам чак добио такву реплику...
Сада питам, крајње добронамерно, зашто се то ради... Ако се жели избећи да дискусија оде у одређеном смеру, зашто се спречава да дискусија уопште почне?!
Ако неко крши правила, зашто није удаљен са форума? При чему не желим да позивам на нечије искључење, само питам, и ефикансости ради, ако већ није сваки став дозвољен зашто се носиоци одређених ставова не искључе? А не и остали који желе дискутовати да трпе због њих... Или можда треба да се сврставамо на неку супротну страну, само да би били "исправни"?!

Као што слободе говора има или нема (и у односу на одређену тему), тако је и неки став дозвољен или не. Не може девојка бити полу трудна.
Намерно нећу да започињем ову тему са конкретним проблемом, јер не бих да се надгорњавам ни да правим свађу. Ако ми се постави питање, рећи ћу која тема је последњи пример, а могу да подсетим и на неке раније примере.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Ако се жели избећи да дискусија оде у одређеном смеру, зашто се спречава да дискусија уопште почне?!
Postoje teme koje su prosto osudjene na to da neslavno zavrse.
Neki modovi imaju volje da gledaju i kontrolisu nesto za sta znaju da ce propasti, neki nemaju...

Citat
Ако неко крши правила, зашто није удаљен са форума?
Zato sto mi nismo dzelati nego urednici...

Citat
ако већ није сваки став дозвољен зашто се носиоци одређених ставова не искључе?
Iz istog razloga zasto se u modernom drustvu svi oni koji se ne uklapaju ne ubijaju na mestu.
Ljudi i stavovi se menjaju. Stavovi narocito.

Citat
Као што слободе говора има или нема (и у односу на одређену тему), тако је и неки став дозвољен или не. Не може девојка бити полу трудна.
Poredjenje je besmisleno.
Sloboda govora podazumeva norme pod kojima postoji, i nije nesto sto se uzima zdravo za gotovo i odnosi na sve i svakoga.
I u drustvu i ovde.
Sloboda govora ne znaci slobodu vredjanja, slobodu klevete etc.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Добро, ако мислите да ћете променити ставове неких, свака вам част.
Заправо је реч о једној особи, а још неколико му успут одобрава или се слаже са неким његовим ставовима. Сад, ако због једног неке теме "бивају осуђене на пропаст"... нека Smile

Citat
Sloboda govora ne znaci slobodu vredjanja, slobodu klevete etc.

Слажем се. Зашто онда клеветник није санкционисан?
Примера ради, ако је имам податке да је Пера проневерио неке паре, да ли ће тема коју о томе окачим бити закочена зато што се очекује да ће Жика који мрзи Перу почети да додаје како је Пера силовао своју ћерку...
Не знам колико је добра аналогија... Ја покушавам да ствари поставим генерално. Ако бих рекао шта је конкретно проблем, можда испадне да сам оптерећен нечим... А нису ли оптерећени они који "инстинктивно" реагују чим се одређени појам помене...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Зашто онда клеветник није санкционисан?
Svako ko preteruje, biva sankcionisan. Ne moze se svaka benigna laz izjednacavati sa necim vecim.
Ne treba traziti dlaku u jajetu...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Реч је о томе што је расправа на одређену тему спречена зато што су се "очекивале реакције", а ја кажем да би те реакције углавном долазиле од једног човека.
То ко ће бити санкционисан, а ко не, није моја ствар. Само сам хтео рећи да се расправе на одређене теме немогуће због ставова једног човека, евентуално малог броја људи.
Колико је то добро или не, ствар је процене тебе и осталих. Ја не уређујем овај форум, само сам као корисник обавестио о појави која постоји, а које можда ниси био свестан (јер не мораш ни ти све знати шта се ради на оволиком форуму). Ето, сада знаш и тиме је смисао овог питања остварен.
Хвала!
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Sony xperia
Mozda bi bilo jasnije o cemu govoris, ako bi naveo na koju temu ili teme mislis.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Можда...
Мислим на тему "Зашто су сумњичави према Јеврејима", на политици. Испрва сам мислио да је затворена због неког личног анимозитета према мени, сад видим да је речено како је то зато што су очекивани коментари једног корисника.
Прошле године је једна тема о Израелу, где сам изнео неке податке о томе шта се тамо ради, па се укључио неки "Гебелс", и тема је после три странице затворена уз објашњење да "савест не дозбољава"...
Чисто да додам да би на неком другом форуму већ сам ник "Гебелс" био забрањен (поготову ако се види да није узет иронично). Не кажем да ли тако треба овде или не, није моје да одлучујем, него можда не знате...
Дакле реч је о томе да се због нечијих екстремних ставова забрањује и умеренија критика.
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.042 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.