Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 01:35:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tema za muslimane~Islam  (Pročitano 45345 puta)
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
HTC Topaz
Ali Allah je dokazao da ko nesto zasluzi onda ce mu dati ono sto je zasluzio,i suguran sam,bar ja,da cu ako Bog da radio lijepa djela uci u dzennet,jer je Allah svojim dokazima nam dao do znanja da ce coveka nagradit
ja nigdje nisam rekao da neces biti nagradjen za dobra djela, ali ako ti radis ta dobra djela samo zato sto ocekujes da ces biti nagradjen, onda, bar u mojim ocima, nisi neki veliki vjernik  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ako ti klanjas, dajes sadaku, pomazes ljudima oko sebe zato sto zelis vjecnost uzitaka, onda je to sebicnost (prvi dio recenice) - ako nekome pomognes, a znas da mozda neces nista dobiti za uzvrat, e to je pravo dobro djelo (drugi dio recenice)

Sebičan čovek da daje sadaku? Smile
Mislim da je veća sebičnost reći za nekog da je sebičan zato što daje sadaku radi večnih užitaka - u prevodu što daje sadaku da bi bio srećan i onaj kome daje i on sam.Večni užici u prevodu znači sreća,a koji je taj čovek što ne želi da bude srećan.Jel' sebično želeti da budeš srećan?Ili treba davati sadaku da bi bio nesrećan?Mislim da i ti činiš dobra dela da bi i ti bio srećan,a ne da bi bio nesrećan.A ako čovek nije srećan kada čini dobra dela,onda on i ne čini dobra dela.

Ali dobro.Sve će se jednog dana lepo videti - i ko je sebičan i ko nije.Nadam se da ćemo svi da budemo srećni.

Citat
Ako ti klanjas, dajes sadaku, pomazes ljudima oko sebe zato sto zelis vjecnost uzitaka, onda je to sebicnost (prvi dio recenice) - ako nekome pomognes, a znas da mozda neces nista dobiti za uzvrat, e to je pravo dobro djelo (drugi dio recenice)

Smile Smile Smile
Bravo! Treba vise ljudi da misli kao ti i svet ce biti mnogo bolji.

Tako je.Što se mene tiče,nemam ništa protiv da i sebični daju sadaku,mada onda po mom shvatanju oni nisu sebični,ali nema veze... Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
HTC Topaz

Sebičan čovek da daje sadaku? Smile
Mislim da je veća sebičnost reći za nekog da je sebičan zato što daje sadaku radi večnih užitaka - u prevodu što daje sadaku da bi bio srećan i onaj kome daje i on sam.Večni užici u prevodu znači sreća,a koji je taj čovek što ne želi da bude srećan.Jel' sebično želeti da budeš srećan?Ili treba davati sadaku da bi bio nesrećan?Mislim da i ti činiš dobra dela da bi i ti bio srećan,a ne da bi bio nesrećan.A ako čovek nije srećan kada čini dobra dela,onda on i ne čini dobra dela.

Ali dobro.Sve će se jednog dana lepo videti - i ko je sebičan i ko nije.Nadam se da ćemo svi da budemo srećni.
ja licno, kada cinim dobra djela, ne ocekujem nista od toga - dovoljan mi je lijep osjecaj u stomaku. ja nisam Bog da odredjujem ko je u pravu, onaj koji zivi prvenstveno da bi otisao u dzennet, ili onaj koji pomaze ljudima cak i ako ne vjeruje u Boga po islamu. uglavnom, sve ce se vidjeti  Smile
mada, za mene ne moze ispasti lose - najgore sto se moze desiti je da nakon smrti prestanem postojati, a ako se to desi, necu biti tu da mi bude krivo sto se to desilo  Smile
Jel' sebično želeti da budeš srećan?
ne, ali je plemenitije zeliti prvenstveno neko drugi bude srecan  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
lijep osećaj u stomaku = dzennet  Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple iPhone 5
Ali Allah je dokazao da ko nesto zasluzi onda ce mu dati ono sto je zasluzio,i suguran sam,bar ja,da cu ako Bog da radio lijepa djela uci u dzennet,jer je Allah svojim dokazima nam dao do znanja da ce coveka nagradit
ja nigdje nisam rekao da neces biti nagradjen za dobra djela, ali ako ti radis ta dobra djela samo zato sto ocekujes da ces biti nagradjen, onda, bar u mojim ocima, nisi neki veliki vjernik  Smile
ja nisam rekao da mi je to jedini razlog,osim toga ja moram da se zahvalim Allahu dz.s. sto me je stvorio,dao vid,sluh,oblik coveka??razum!!! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51782
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
svakako  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
HTC Topaz
ja nisam rekao da mi je to jedini razlog,osim toga ja moram da se zahvalim Allahu dz.s. sto me je stvorio,dao vid,sluh,oblik coveka??razum!!! Smile Smile
onda da se ispravim, ako ti radis ta  dobar djela prvenstveno zato sto ocekujes da ces biti nagradjen, itd...

lijep osećaj u stomaku = dzennet  Smile
heheh i za mene  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

zivot je more

Zodijak
Pol Žena
Poruke 55
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ovakve provokacije zaista treba zabraniti.svi smo ogorceni zbog svega sto nam se desavalo,ali zaista ne na ovakav nacin omalovazavati neciju veru.srpkinja sam i ponosim se time,ali to mi ne daje pravo da vredam druge.meni je drago sto postoji ovakva tema koju trba iskoristiti za neka kvalitetna pitanja o ovoj veri.gnevni smo svi od ovih ratova,ali jedino sto mogu da kazem da kako je u nekim trenucima bolelo njih tako boli i nas.bol osecamo jednako jer boli,ljubav isto tako.evo ne svida mi se ovo sto sam napisala njih i nas,te dve recice koje su tako male opet imaju tup prizvuk razdvajanja.Mozda preterujem ili gresim,ali ja stvarno postujem svaku veru i mislim da pod ovolikm nebom ima mesta za sve.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

zivot je more

Zodijak
Pol Žena
Poruke 55
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
izvinjavam se sto nisam istakla na koga se ovo najvise odnosi.Gospodin obrazovani.to je sa samog pcetka teme nisam stigla sve ni da procitam jer me doticni gospodin prenerazio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple iPhone 5
ok.sve si u pravu...samo imas opciju izmeni da ne pisem post za postom Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 01:35:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.