Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 00:36:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tema za muslimane~Islam  (Pročitano 45334 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51782
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
čitam ovo što darkNight piše, pada mi na pamet koliko je islam sličan pravoslavlju, koliko Biblija Kuranu. Ne čitam Kuran, jer nemam vremena ni za Bibliju (Krleža je sad najpreči :[115]Smiley ali zapažam neke stvari. Sa druge strane katolička crkva je religija pod uticajem zapda. Istočni i zapadni način shvatanja su skroz različite stvari: Kad se sretnu jedna će drugu sigurno posjeći, bez sukoba tu izlaza nema.

Islam je religija jakog duha. Borci za islam su borci za duh. Muslimani su vjerovatno bolji vjernici od Hrišćana. Ali za sada vidim dva teška problema koji muče. Prvi je pad istinskih  vjernika, smanjenje broja vjernika i odanih vjeri. Ima vjernika ali nisu to muslimani kao što su bili. Živim u Bosni i gledam kako se stvari odvijaju. Bosna je u zadnje vrijeme podosta pod jakim uticajem zapada što mijenja svijest ljudi, možda je moglo biti da ako hoćeš naći dobrog vjernika najbolje ti je pogledati među muslimane. Ali stvari su se izmjenjale i nije to uopšte tako više.

Može se se recimo gledati Sarajevo. U proteklom ratu dosta stradao grad, porušen na hiljade ljudi izbjeglo. To je nekada bio isalmski grad ali sada je Bošnjački. Tvrdoća vjere je 90% opala. Ljude to sada manje zanima. Interesuje ih "Evropa" i kako u nju, a meni to sada  smješno dođe kada se prisjetim šta smo naučili iz istorije o austrougarskoj okupaciji. U periodu austougarske potreba čovjeka (bar nekih) bila je mirnoća, a sada najviše bendova metala ima u sarajevu. Beograd je gori, ali i Sarajevo je u lošem stanju. U zadnje vrijeme se može čuti: stradale bebe, trovanje. Ali mene ništa ne čudi, jer nema posta i uzdržavanje, molitvi i vjerovanja; sve je Božja volja i bilo bi čak mnogo gore da se tako nešto nije ni desilo, razlog zbog koga je Bog tako udesio ( u slučaju da nije udesio) ubrao bi krupniji danak !

Drugi problem je pojava Vehabija. Meni je ovo sasvim razumljivo i javlja se zbog slabosti uticaja vjere. Ustvari Vehabije sjeku po boku. Što muslimanska vjera sve više bude ličila na mlijeko u prahu, prirodno, rašće i njihov uticaj jer nijedna žeđ se ne može suvim pjeskomn napiti. Dobro, ne radi se tu o tome kakva je vjera, vjera je ista kao što je bila za vrijeme Muhameda, već kakav uticaj islamska organizacija ima. Ako je uticaj suviše salb i mlak, pojedinci će osjetiti da su im pluća pritisnuta, i da bi mogli normalno da dišu otrgnuće se. Tako su nastale Vehabije.

Baš neki dan pitaju drugovi šta mislim koliko su zaista opasne vehabiaje? Ja im kažem da nisu naročito opasne za nas. Oni sa nevjericom odmahuju, pričaju priče iz kojih vidim da su ih pomješali sa istočnim ekstremistima koji životima pokušavaju vratiti amere tamo gdje im je mjesto. Što se tiče vehabija ne vjerujem da im je cilj da ubijaju rušeći neku školu, dižući neki objekat u vazduh... Nemaju oni ovde interesa za to. Cilj im je da preuzmu što više džamija i tako dovedu do radikalizacije društva, a poslije toga će vidjeti šta će.

Najveći problem islama je krajnost. Čuo sam: islamski fanatici ubijaju žene koje se dotjeruju i sređuju. Dobro je u malim stvarima, zlo je u krajnostima. Krajnosti su na obe strane - i na istoku i na zapadu. I dok se na zapadu odvratno uživa u najgorim nastranostima i istinkim bludničenjima na istoku se žene obrezuju kako ne bi mogle uživati. Jasno je: i istočna i zapadna krajnost jednako se štetne i pogubne, ali ljudima je nedovoljno razvijena svijest da bi to prihvatili. Uvjek je suprotna stvar loša. Niko neće stati sebe pogledati i tu naći problem. Ljudi probleme traže gdje ih nema a tamo gdje se oni zaista nalaze niko neće se neće osvrnuti.

Na kraju poručio bih svima koji god vjeruju u Boga, Alaha... ( sve je to isto, važno je samo da se vjeruje) da se primaknu malo svojoj vjeri, da ne gledaju oko sebe već u sebi da nađu problem, i da tu malo stanu jer jako je teško sebe mjenjati. To je i najveća muka i najveće čudo!      

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7
Citat
Da je to normalno onda bi to Bog propisao kao normalno,i sad ti znas bolje od Boga da li je to normalno,pubertet,pa jedan od razloga za ulazak u dzennet je dijete koje svoju mladost provede velicanjem Allaha  Smile Smile

Pa sta je sad ovo?Jeli je tako napisano ili ne?
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma svatam ja vas.Ali o kakvom bludu vi pricate?Pa ona nema ni 15 godina i dete se zaljubilo.Znas sta sva deca prolaze kroz pubertet i hormoni udaraju na sve strane.......to je sasvim normalan ciklus u necijem zivotu.Pa zar ne sme da se pogresi?Pa zar to nije ljudski?Ne moze niko da me uveri da se sve resava po kratkom postupku.....ma sta god covek pogresio protiv serijata.

Polako.Ja lično nisam pričao o bludu ove devojke,nego o bludu uopšte,tj. o onome što sam lično doživeo.Znači,mislio sam na sebe i hteo sam da posvedočim o tome.Što se tiče devojke,da sam se našao tamo i ja bih isto prošao kao ona.Prema tome,ti koji su joj to uradili,možda misle da su mnogo jaki kad su ubili dete,ali oni su za mene lažni muslimani u smislu kako je to Muhamed opisao u Kuranu.Pravi vernik mora da pusti čoveka da se pokaje ako hoće,a ne da izigrava Boga i da presuđuje.Jedino kada neko krene da vrši zločine,onda se tome treba i fizički suprotstaviti.

Međutim,ja odavde ne mogu da sprečim te stvari pa nisam hteo da komentarišem.

i ne mislim da je Ideja iza svake od Knjiga bila ulazak u Raj/Dzenet/Eden, bar ne glavna, jer mi taj cilj zvuci presebicno...mislim da je ljudima sistem nagrade/kazne u vidu raja/pakla bio najbolji putokaz za plemenito ponasanje, te da su ga sami sebi nametnuli...da li ce svako odgovarati za zla djela koja je ucinio? mislim da hoce, isto kao sto ce dobiti nagradu za sva dobra, ali sama nagrada/kazna nisu poenta, poenta su djela...ja necu uraditi dobro djelo da dobijem nagradu, vec cu dobiti nagradu zato sto sam uradio dobro djelo, ako mozete uvidjeti razliku izmedju ova dva dijela recenice Smile

Možda sam ja glup,ali ne vidim razliku "izmedju ova dva dijela recenice",jer meni nije poznato da neko može da radi dobra dela iz sebičnosti.Ako neko nešto radi iz sebičnosti,on po mom shvatanju ne radi dobra dela.Ili ljudi treba da rade dobra dela da bi se loše osećali?Zbog čega ti uopšte činiš dobra dela?Šta je smisao činjenja dobrih dela?Po mom shvatanju je smisao i "lična satisfakcija" (ali ne materijalna,nego duhovna),ali ne samo to, nego pre svega usrećiti nekog drugog,a to će onda usrećiti i tebe.Ako je to za tebe sebičnost,onda ne znam šta više da ti kažem.

da, samo cekam da ti iskocim sa dinamitom oko pojasa kad budem u beogradu Smile

Jel' to taj zakon što "vidiš u sebi kristalno čisto"?

@Magic Master

Potpuno se slažem.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 22
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung Note 3
« Poslednja izmena: 17. Maj 2007, 16:25:14 od Ebu Usame »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
HTC Topaz
i ne mislim da je Ideja iza svake od Knjiga bila ulazak u Raj/Dzenet/Eden, bar ne glavna, jer mi taj cilj zvuci presebicno...mislim da je ljudima sistem nagrade/kazne u vidu raja/pakla bio najbolji putokaz za plemenito ponasanje, te da su ga sami sebi nametnuli...da li ce svako odgovarati za zla djela koja je ucinio? mislim da hoce, isto kao sto ce dobiti nagradu za sva dobra, ali sama nagrada/kazna nisu poenta, poenta su djela...ja necu uraditi dobro djelo da dobijem nagradu, vec cu dobiti nagradu zato sto sam uradio dobro djelo, ako mozete uvidjeti razliku izmedju ova dva dijela recenice Smile

Možda sam ja glup,ali ne vidim razliku "izmedju ova dva dijela recenice",jer meni nije poznato da neko može da radi dobra dela iz sebičnosti.Ako neko nešto radi iz sebičnosti,on po mom shvatanju ne radi dobra dela.Ili ljudi treba da rade dobra dela da bi se loše osećali?Zbog čega ti uopšte činiš dobra dela?Šta je smisao činjenja dobrih dela?Po mom shvatanju je smisao i "lična satisfakcija" (ali ne materijalna,nego duhovna),ali ne samo to, nego pre svega usrećiti nekog drugog,a to će onda usrećiti i tebe.Ako je to za tebe sebičnost,onda ne znam šta više da ti kažem.
Ako ti klanjas, dajes sadaku, pomazes ljudima oko sebe zato sto zelis vjecnost uzitaka, onda je to sebicnost (prvi dio recenice) - ako nekome pomognes, a znas da mozda neces nista dobiti za uzvrat, e to je pravo dobro djelo (drugi dio recenice)

da, samo cekam da ti iskocim sa dinamitom oko pojasa kad budem u beogradu Smile

Jel' to taj zakon što "vidiš u sebi kristalno čisto"?
ne, to se zove sarkazam  Smile

i naravno, pod licna satisfakcija sam shvatao duhovnu, a ne materijalnu satisfakciju...
« Poslednja izmena: 17. Maj 2007, 17:27:23 od Dinooo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7
E pa to me interesovalo,znaci po pravilima nije trebala da se kamenuje....ili sam ja opet pogresno shvatio?
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51782
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
pitaj Ebu-a,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Citat
Ako ti klanjas, dajes sadaku, pomazes ljudima oko sebe zato sto zelis vjecnost uzitaka, onda je to sebicnost (prvi dio recenice) - ako nekome pomognes, a znas da mozda neces nista dobiti za uzvrat, e to je pravo dobro djelo (drugi dio recenice)

Smile  Smile  Smile
Bravo! Treba vise ljudi da misli kao ti i svet ce biti mnogo bolji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple iPhone 5
Ali Allah je dokazao da ko nesto zasluzi onda ce mu dati ono sto je zasluzio,i suguran sam,bar ja,da cu ako Bog da radio lijepa djela uci u dzennet,jer je Allah svojim dokazima nam dao do znanja da ce coveka nagradit
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson z770
E pa to me interesovalo,znaci po pravilima nije trebala da se kamenuje....ili sam ja opet pogresno shvatio?
Nije, bicevanje je kazna za blud ak nisi udata il ozenjen. Ak si udata onda je kamenovanje do smrti...
IP sačuvana
social share
Boli te sto sam bolji od tebe, znam da te vrijedja to ali nisam ti ja kriv...picko jedna... ona je kuuurva..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 00:36:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.