Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 04:48:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tema za muslimane~Islam  (Pročitano 45374 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
HTC HD2
naopako preznojio sam se dok sam gledao a policije nigde da zastite jadnu devojku , strasno mi dan propade zbog ovakvog ponasanja  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7
naopako preznojio sam se dok sam gledao a policije nigde da zastite jadnu devojku , strasno mi dan propade zbog ovakvog ponasanja  Smile

Nije za svaciji zeludac......ja sam se najezio ,mislim imam cerku ali bih ladno izvrsio genocid ako bi joj tako nesto zapretilo,uz to jako puno vremena sam dole .......mada stvarno nikad nisam video niti cuo sem 2000 u Iraku kad su javno vesali ....ali nisam gledao.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple iPhone 5
Oni to rade po serijatu zbog toga sto izvori govore da ce jedino tako da se ocisti od tog grijeha...kad ode na polaganje racuna kod Boga...i da ce joj taj grijeh biti oprosten od strane Allaha...

EDIT:
Mozda je ona dobrovoljno pristala kako bi se ocistila... Smile
ali ne bih rekao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7
Citat
Oni to rade po serijatu zbog toga sto izvori govore da ce jedino tako da se ocisti od tog grijeha...kad ode na polaganje racuna kod Boga...i da ce joj taj grijeh biti oprosten od strane Allaha...

Cekaj ,dal sam ja corav ili sam mozda preskocio taj deo,ali gde pise u Kuranu da se kamenuje do smrti zbog toga.Mislim da je pisalo bicovanje ......valjda po 150 udarca....sad se i ne secam.Znam da kamenuju zbog preljube......ali za ovo .....je malo mnogo.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple iPhone 5
Neznam tacno,za bicovanje mislim da se govori da ce taj koji je taj grijeh pocinio "TAMO" da se bicuje tj. na onaj svijet a ne na ovaj...pronaci cu dokaz za kamenovanje pa cu ti pokazat,samo treba malo vremena Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple iPhone 5
Evo...ovo nije odgovor na pitanje ali ce bar malo nekome razjasniti o tome sta je blud i sta ga ceka ako to ucini,trazim  Smile

Blud - ponor bez dna (Sanin Musa)

Jedan od najvecih grijeha. Zlo najvecih zala. Lijepa jabuka sa okusom otrova. Predivni biser sa vrijednoscu blata,
slatki kolac koji ubija onoga ko ga zagrize - to je buld,zinaluk,svaki spolni odnos nevjencanih. Pocetak mu je
sladak, a kraj mu je tuga, kajanje i zalost.
U pocetku je pun slatkih sokova, ali mu je kraj ispunjen gnojem, suzama i zmijskim otrovima. Koliko je djece ubijeno
zbog bluda, udavljeno, smrskano, u kantu sa otpacima baceno.Kada bi se mogao cuti njihov krik,vrisak,njihova
optuzba, zatresli bi se nebesa i zemlja,a njihov jecaj uzbudio bi mrtve. Zbog cega su ubijeni, kakav su to grijeh
pocinili? Ubijeni su zbog nesputanih zivotinjskih strasti njihovih roditelja. A kada na Sudnjem danu `ziva
sahranjena djevojcica bude upitana - zbog kakve krivice je umorena?` (Takwir ,8.-9.) Zasto je ljudima cudno sto se
pojavila bijela kuga? Zasto ljude cudi kada AIDS uzima svoj danak? Zasto im je cudna pojava sifilisa, gonoreje
... i danak koji uzimaju,a ljudi su ih proizveli svojim rukama, ili bolje receno svojim zlom,bludom bez granica. Niko
ne govori o moralu,o cednosti,o braku i vjernosti u njemu.Nasuprot tome, na plakatu dvoje zagrljene djece od
12-tak godina (djecak i djevojcica), a ispod njih natpis: ` Ako vec cinite gluposti, cinite ih na pravi nacin` tj. koristite
kondom!!!
Sramota! Pa zar je cudno sto ovaj svijet, dunjaluk, pogadjaju takve katastrofe koje se nikad prije dogadjale nisu?!
Jer,zbog onoga sto ljudi rade pojavio se nered i metez na nebesima i Zemlji, na kopnu i na moru,a najgora ili
jedna od najgorih stvari koja se cini jeste blud. Zar se ne boje ljudi koji cine blud, a pri sebi imaju jos ljudskosti i
ponosa, da sutra nece neko i sa njihovim kcerima neko ciniti blud? Ili sa njihovim majkama, ili najdrazom
sestrom?
Dosao je Allahovom poslaniku mladic koji mu rece:`Allahov Poslanice, dozvoli mi da ucinim blud.` Ljudi kad su ovo
culi pocese ga grditi ,a Allahov Poslanik s.a.w.s. mu rece:`Da li bi volio da neko sa tvojom majkom cini blud?`
`Ne bih Allahov Poslanice` -odgovori mladic.`A da li bi volio da neko sa tvojom sestrom pocini blud?`-upita ga
Allahov Poslanik.`Ne bih Allahov Poslanice`.`Ni drugi ljudi ne vole da se cini blud sa njihovim
majkama,sestrama,tetkama` -rece mu Poslanik a.s..Nakon toga stavi plemenitu ruku na mladicevu glavu i prouci
mu dovu:`Gospodaru, oprosti mu njegove grijehe,ocisti mu srce,sacuvaj mu njegov spolni organ (kako ne bi pocinio
blud).` Nakon ovoga, ovaj se mladic ni za cim nije osvrtao.(Biljezi Imam Ahmed)
Stoga, ovo je dova koja se preporucuje svakom mladicu i djevojci koji zele da sacuvaju cistocu svoga srca i ljepotu
svoga lica (ruznoca,gubljenje sjaja i ljepote je jedna od najizrazitijih posljedica bluda): `Rabbigfir li zenbi, ve
tahir kalbi,ve hassin ferdzi.` (Gospodaru, oprosti mi grijehe, ocisti mi srce i sacuvaj mi spolni organ.`
Prenosi se od Allahovog poslanika s.a.w.s. da je rekao:`Dok sam jedne noci spavao,u snu sam vidio dvojicu ljudi
koji me uzese pod ruku i povedose do nekog visokog brda,te mi rekose:`Popni se.` Ja rekoh:`Ne mogu se
popeti.`Oni mi rekose:`Mi cemo ti pomoci.` Ja se popeh i kad sam bio nasred brda zacuh neke glasove. Upitah
`Kakvi su ovo glasovi?` oni mi rekose `To su jauci stanovnika dzehennema`. Zatim me povedose i stigosmo do
skupine ljudi od koji nikad nisam vidio deblje, niti osjetio goreg smrada od njihovog, niti vidio nikog ruznijeg od
njih. Zaudarali su poput zahoda. Upitah -`Ko su ovi ljudi?` Rekose mi `To su bludnici i bludnice` (Imam El Hakim)
Prenosi se od Alije r.a. da je rekao:`Na Sudnjem danu do ljudi ce dopirati neki ruzni miris koji ce uznemiravati
vjernike i nevjernike. Kada taj miris postane nepodnosljiv i kada ih gotovo potpuno zagusi, zacut ce se glas
koji ce im reci` Znate li kakav je ovo smrad koji vas uznemirava?` Ljudi ce reci:`Ne znamo. Znamo da nam je postalo
nepodnosljivo.` Tada ce im glas reci:`Ovaj smrad dolazi iz spolnih organa bludnika i bludnica koji su umrli,a
koji se nisu pokajali.` (Ibnul Kajjim el Dzevzijje -`Uvodjenje zaljubljenih u vrt ljubavi`)
Rekao je Ibn Kajjim el Dzevzijje:`Kada bi bludnik znao kakva se slast krije u cednosti i koliki osjecaj srece i
zadovoljstva ima njen nosilac u svojim grudima vidio bi da je ono sto ga je mimoislo od tih uzitaka daleko
vece od uzitaka koje je dozivio cineci blud. Bludnici dozivljavaju upravo suprotno onome cemu teze. Ko god trazi uzitke ovoga svijeta u onome sto je Allah dz.s. zabranio, Allah ce ga kazniti tako da ce dozvjeti bol i patnju.`
Od neizbjeznih posljedica bluda jeste siromastvo. U jednoj predaji se kaze da je Allah dz.s. rekao:`Ja sam Taj koji
nistava nasilnike i koji bludnike cini siromasnim.`(Ibnul Kajjim el Dzevzijje -`Uvodjenje zaljubljenih u vrt ljubavi`)
Svijest o Gospodaru sprijecava cinjenje bluda
Govoreci o Svojim iskrenim i istinskim robovima Allah dz.s. spominje jednu od njihovih najvecih osobina - krijepost,
cuvanje od bluda. Kaze Uzviseni:`Uspjeli su mu`mini ... koji stidna mjesta svoja cuvaju,osim zena svojih ili
onih koji su im u posjedu njihovu, oni doista prijekor ne zasluzuju...`(Mu`minun,1.,5.-6.). Na drugom jestu je
rekao:`...I oni koji stidna mjesta svoja budu cuvali i zivjeli jedino sa zenama svojim ili sa onima koji su u
vlasnistvu njihovu, oni doista prijekor ne zasluzuju...` (Me`aridz,29.-30.)
Znaj da je poenta i prioritet u islamu nepriblizavanje grijehu da se ne bi u njega upalo. To je osobina iskrenih
vjernika, Allahovih robova, kao sto je rekao Stvoritelj:` I ne priblizavaj se bludu, je je to razvrat, kako je to
ruzan put!`(Isra,32.) Vidljivo je iz ovog casnog ajeta da Uzviseni ne govori - ne cinite blud, nego:`I ne priblizavajte se
bludu...` Kako se ne priblizava bludu?
Prije svega stidom,a to je jedna od najvecih i najljepsih osobina koje je Allah stvorio kod covjeka. Stid je lijep i
pozitivan kod muskarca,ali je jos ljepsi kod zene. Kad nestane stifa nestalo je i vjere. Velicina vjere kod zene
gleda se po velicini njenog stida. Allahov Poslanik a.s. je rekao:`Ono sto su ljudi zatekli od prvog poslanstva jesu
rijeci:`Ako se ne stidis radi sta hoces.`(Buhari).U ovim rijecima je sadrzan i iskazan ukor onome (ili onoj) koji
cinio zlo.Uistinu ko ostane bez stida, koga pogodi ova nesreca i musibet, nijedno zlo nije onda daleko od njega.
Bludu se ne priblizava i obaranjem pogleda i sustezanjem od zurenja u ono sto je zabranjeno - lice djevojke ili
mladica. Jer ko zeli zadobiti najvecu blagodat Dzenneta, ko zeli uzivati najvecu dzennetsku nagradu -
gledanje u plemenito i neopisivo lijepo lice Allaha Uzvisenoga- neka obara pogled od lica koja su mu zabranjena, a
kako je to velika i divna osobina. Rekao je Uzviseni:`Reci vjernicima neka obore poglede svoje i neka cuvaju
stidna mjesta svoja... A reci vjernicima neka obore poglede svoje i neka cuvaju stidna mjesta svoja...` (Nur,30 - 31)
Rekao je Ibn Kesir po pitanju ovih ajeta:`Ovo je imperativ Allaha Uzvisenog vjernicima da obore poglede svoje od
onoga sto je Allah zabranio tako da ga ne zagledaju, osim ako pogled padne iznenada. Ovo je imperativ od
Allaha Uzvisenog i zenama vjernicima i Njegova briga ispred njihovih muzeva i isticanje njihovog razlikovanja od
zena predislamskog perioda i postupaka mnogoboskinja.`(Tefsri ibn Kesir,str.916-917)
Ipak,najveci razlog i najznacajniji sebeb koji sprejcava blud i zaustavlja sirenje razvrata jeste svijest o Stvoritelju,
Allahu dz.s. i Njegovom prisustvu koji je prisutan Svojim vidom, sluhom, znanjem i ostalim uzvisenim sifatima
(svojstvima): `On je s vama gdje god bili, i sve sto radite Allah vidi.` (Hadid,4.) Upitan je Allahov Poslanik
a.s.:`Muhammede, obavijesti me - sta je to ishan (dobrocinstvo)?` Odgovori:`Ihsan je da Allah obozavas kao
da Ga vidis,jer ako ti Njega ne vidis, on tebe zaista vidi.` (Muslim)
Ova velika, plemenita osobina i svojstvo Allahovih evlija (sticenika, prijatelja), ljudi koji su najblizi Allahu Uzvisenom,
sprijecila je Jusufa a.s. da ucini blud kada mu se ponudila i na taj nacin pozvala mlada,lijepa i ugledna
zena.Vehb bin Munebbih kaze:`Namjesnikova zena rekla je Jusufu a.s.-`Udji sa mnom u sobu.` on joj rece:`Zidovi
sobe ne skrivaju me od moga Gospodara.`
Rekao je Allahov Poslanik a.s.`Sedam kategorija ljudi Allah ce sacuvati u svoj hlad na Sudnjem danu,kada drugog
hlada ne bude osim Njegovog,a medju njima i covjeka kojeg pozove na blud lijepa i ugledna zena,a on
odgovori:`Ja se bojim Allaha`(Buhari,Muslim)
Od Jezida ibn Mejserese prenosi da je Allah Uzviseni rekao:`O mladicu koji svoje strasti i prohtjeve radi Mene
(Moga zadovoljstva) ostavljas, koji se odrices dunjaluckih uzitaka da bi postigao Moje zadovoljstvo, ti si kod
Mene na stepenu nekih meleka.`(iz knjige `Uvodjenje zaljubljenih u vrt ljubavi`)
Ovo je je izvanredna nagrada za one koji zele ostati krjeposni.Prenosi se od nekog beduina da je rekao:`Izao sam jedne mrkle noci, te sretoh djevojku koja je bila poput zvjezde vodilje, pa je poceh navracati na grijeh, a ona
mi rece:` Zar te tvoj razum ne odvraca od ovog ruznog djela (bluda) ako te od toga ne odvaraca tvoja vjera?` Rekoh
joj:`Tako mi Allaha,trenutno nas ne vidi niko osim zvijezda iznad nas.` ona rece:`A sta je sa njihovim
Stvoriteljem?` (iz knjige `Uvodjenje zaljubljenih u vrt ljubavi`)
Ibrahim b. Dzund prenosi da je neki covjek nagovarao zenu na blud,pa mu ona rece:`Ti si izucavao Kur`an i hadis
Bozijeg Poslanika a.s.,ti si uceniji od mene.` on joj rece:`Zatvori vrata`.Kada ona zatvori vrata i on joj se priblizi
ona mu rece:`Ostala su jos jedna vrata koja nisam zatvorila.` on je upita:`Koja su to vrata?` ona rece:`Vrata izmedju
tebe i Allaha dz.s.` Nakon ovih rijeci on je ostavi i ne pocini grijeh koji je pozelio. (Iz knjige `Uvodjenje
zaljubljenih u vrt ljubavi`)

EDIT:
To je bio opis Bluda, a evo i za bicevanje...

OPASNOSTI BLUDA I NJEGOVIH POSLJEDICA

Uzvišeni Allah kaže: «Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udara biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje!»

(EN-Nur, 2)

Blud ili kako se to kaže kod našeg naroda – zinaluk, je strogo zabranjeni seksualni čin između muškarca i žene koji nisu u braku. 

Postavlja se pitanje zašto je u časnom ajetu koji govori o bludu spomenuta prvo bludnica a potom bludnik. Cijenjena ulema na to odgovara: Postoji više razloga zbog kojih je u ajetu prvo spomenuta bludnica pa onda bludnik, a mi ćemo spomeniti sljedeće:

žena je ta koja izaziva pobudu kod muškarca sa svojim razgolićavanjem, zavođenjem riječima, flertovanjem, i na brojne druge načine

bez njene želje ne može doći do spolnog akta (osim u slučaju silovanja) i ona je ta koja prihvata ponudu (ako je već ona ne učini) za činjenjem bluda

kaže se da je jača strast kod žene nego kod muškarca ali i njen stid je veći nego kod muškarca. Imam Kurtubi kaže da kada žena učini blud sav njen stid nestaje. Interesantno je da se u ajetu koji govori o krađi prvo spominje kradljivac a tek onda kradljivica, i ovo je zbog toga što je poriv za krađom veći kod muškarca nego kod žene.

U vrijeme objave ovog ajeta zinaluk je posebno bio raširen i žene su uglavnom, bile te koje su u njega pozivale. Spominje se da su neke razvratnice i robinje imale posebne oznake na svojim kućama kako bi se njima svratio onaj ko želi da čini blud.

Blud je velika sramota i za muškarca i za ženu. Ipak, može se reći da je blud veća sramota za ženu, jer ona bludom gubi svoju nevinost koja je očita, dok se kod muškarca to ne može vidjeti. Također, blud je mnogo štetniji za ženu jer je ona ta koja nosi posljedice tog čina u vidu neželjene trudnoće i sl.

Uzvišeni Allah je u citiranom ajetu spomenuo i bludnice i bludnike radi toga da bi naglasio koliko je to veliki grijeh te da se zna da grijeh i kazna padaju i na muškarca i na ženu koji učestvuju u tome grijehu.

Blud se u šerijatu dokazuje na tri načina:

Svjedocima. Ukoliko četiri svjedoka vide čin bluda oni će tome posvjedočiti i u tom slučaju nema sumnje u blud.

Trudnoćom. Ukoliko se uspostavi da je žena koja nema muža trudna, bez ikakve sumnje se radi o bludu.

Priznanjem. Ukoliko počinilac bluda prizna radnju njegovo se priznanje prihvata. Omer r.a. je rekao: «Kazna kamenovanjem propisana u Allahovom zakonu je predviđena za one koji učine zinaluk od oženjenih i udatih ako se to dokaže svjedocima, ili u slučaju trudnoće ili u slučaju priznanja.»

Dokazi koji ukazuju na zabranjenost bluda i na kaznu bludnicima na ahiretu

Uzvišeni Allah kaže:

«I što dalje od bluda, jer to je razvrat, kako je to ružan put!» (El-Isra, 32)

«I oni koji se mimo Allaha drugom bogu ne klanjaju, i koji, one koje je Allah zabranio, ne ubijaju, osim kada pravda zahtijeva, i koji ne bludniče; - a ko to radi, iskusiće kaznu, patnja će mu na onom svijetu udvostručena biti i vječno će u njoj ponižen ostati.»

(El-Furkan, 68.69)

«Ne približujte se nevaljaštinama, bile javne ili tajne!» (El-EN'am, 151)

Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udara biča, svakog od njih, i neka vas pri vršenju Allahovih propisa ne obuzima prema njima nikakvo sažaljenje, ako u Allaha i u onaj svijet vjerujete, i neka kažnjavanju njihovu jedna skupina vjernika prisustvuje!

Bludnik ne treba da se ženi osim bludnicom ili mnogoboškinjom, a bludnica ne treba da bude poželjna osim bludniku ili mnogobošcu, to je zabranjeno vjernicima. (En-Nur, 2,3)

i koji stidna mjesta svoja čuvaju, - osim od žena svojih ili onih koje su u posjedu njihovu, oni, doista, prijekor ne zaslužuju; a oni koji i pored toga traže, oni u zlu sasvim pretjeruju.  (El-Mu'minun, 5-7)

Reci: “Gospodar moj zabranjuje razvrat, i javni i potajni. (El-A'raf, 33)

Allahov Poslanik s.a.v.s. kaže: «Kada zinalučar čini zinaluk on nije vijernik!» (Buharija 6772, Muslim 57, u hadisu od Ebu Hurejre r.a.) Ibn Abbas r.a. je opisivao kako ga iman napušta u toku zinaluka. Većina islamskih učenjaka kaže da se činom zinaluka ne gubi potpuni iman tj. bludnik i bludnica ne postaju nevjernici nego oni gube svojstvo vjernika a ostaju muslimani, jer gube dio vjerovanja.

Ibn Mes'ud r.a. je upitao Allahova Poslanika s.a.v.s.: «Koji grijeh je najveći kod Allaha?» Allahov Poslanik a.s. mu odgovori: «Da Allahu pripišeš druga a on te je stvorio!» «A koji potom?» - upita Ibn Mes'ud r.a. «Da ubiješ svoje dijete iz straha da će ono s tobom jesti!» - odgovori Poslanik a.s. «A koji potom?»

«Da počiniš zinaluk sa ženom svoga komšije!» - reče Poslanik a.s. (Buharija, 6811, i Muslim 86)

Opasnosti braka sa bludnicom

Od opasnosti braka sa ženom koja je počinila blud su i sljedeće:

1.    Sklapanje braka sa takvom osobom je očiti haram jer Uzvišeni Allah kaže: «Bludnik ne trba da se ženi osim bludnicom ili mnogoboškinjom, a bludnica ne treba da bude poželjna osim bludniku ili mnogobošcu, to je zabranjeno vjernicima.» (EN-Nur, 3)

2.    Osoba koja je jedan put počinila zinaluk će veoma lahko opet upasti u taj grijeh. Šta više žena koja je čina blud će možda zatrudniti sa nekim svojim bludnikom a to će dijete podmetnuti svome muže koji će misliti da je to njegovo dijete, koje će odgajata i koje će ga naslijediti zajedno sa njegovom djecom. Nažalost, ovaj slučaj je veoma mnogo raširen u danšnje vrijeme.

3.    Bludnica je žena koja ne daje dužnu pažnju svome mužu niti ispunjava svoje bračne obaveze. Takve žene najčešće su nepokorne svojim muževima i stalno se sa njima svađaju i prave im brojne probleme.

4.    Bludnica će biti uzrokom propasti i svoga muža. Ukoliko ona ne bude ispunjavala svoje bračne obaveze onda će i on željeti da svoje strasti ispuni sa nekom drugom ženom, te će radi očuvanja braka i on početi da čini zinaluk kao i ona. 

5.    Bludnica će se družiti sa ženama poput nje te će lahko zavesti i njenog muža kao što zavode i druge ljude. Uzvišeni Allah kaže: «Oni bi jedva čekali da i vi budete nevjernici kao što su i oni nevjernici, pa da budete jednaki.» Također, i bludnici bi jedva čekali da i drugi postanu bludnici pa da taj grijeh mogu što više i očitije praktikovati. «a oni koji se za strastima svojim povode žele da daleko s pravog puta skrenete.» (En-Nisa, 27)

6.    Bludnica će polahko ugasiti bilo kakvu ljubomoru kod svoga muža te će joj sve dopustiti i preko svega prelaziti. Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao da ovakve osobe neće ući u Džennet.

7.    Bludnica će i svoju djecu odgajati u duhu «slobode» i olakšat će im stupanje u bludne odnose. Na taj način će u toj kući doći do širenja nereda. Obično bludnici i bludnice govore o svojoj djeci: «Neka malo prožive», «neka se malo provedu», a misleći pri tom da što više učine bluda. Nad porodicom u kojoj svi čine grijehe se je nadvila Allahova srdžba i kazna.

8.    U ovakve kuće će se lahko proširiti razne bolesti, jer bilo da žena ili muž čine blud oni će veoma lahko dobiti neku spolno prenosivu bolest koju će prenijeti na svoga supružnika, ili na druge osobe. Ova bolest je samo mali dio Allahove kazne još na ovome svijetu a Allahova kazna na ahiretu je mnogo veća. Jedna on najraširenijih spolno prenosivih bolesti savremnog svijeta je AIDS, a jedan od glavnih uzroka prenošenja ove bolesti je blud.

9.    Ahiretska kazna za bludnicu i njenog muža jer je on onaj ko je zadužen da brine o njoj. Uzvišeni Allah kaže: «O vi koji vjerujete, sebe i porodice svoje čuvajte od vatre čije će gorivo ljudi i kamenje biti!» (Et-Tahrim, 6)

10.                       Sramota nad onim čija je žena bludnica, kao i nad cijelom porodicom. 
« Poslednja izmena: 14. Maj 2007, 21:00:31 od darkNight »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Never give up!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3630
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Nokia 6600
po meni je islam neka vrsta robstva moras ovo moras ono ne smes ovo ne smes ono!Najbolje da ti kuran odredi koliko ces da zivis pa da bude jos lepse!I imam utisak da je vama na 1. mestu vera pa sve ostalo !tj sve za Alaha koga u zivotu necete ni videti kao ni mi boga!Nisam hteo da uvredim nikoga nego samo da me neko ispravi ako gresim jbg tako sam ja to skontao   
a i tu smo da pomazemo jedni drugima  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple iPhone 5
Mi cemo,ako Bog da,Allaha videt,a to jedino mozemo postici kada se pomucimo na ovom svijetu...Da.na prvom mestu,bar po meni je vjera,pa onda ostalo,ponekad ne odem u skolu zbog vere Smile ,jer ako se budem mucio na ovom svijetu 60-70-80 god. tamo cu uzivati VECNO...ma sta mi dusa pozeli imat cu,ali samo ako se kako ti kazes,pomucimo.A i ta muka nije bas mnogo,mnogo teska.treba covek da se navikne,ali posle uvidi da cinjenjem tih dobroh djela sve mu ide na dobro...pusti ti dilere druge, ..."ko visoko leti nisko pada"

**********hvala************
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
HTC Topaz
Mi cemo,ako Bog da,Allaha videt,a to jedino mozemo postici kada se pomucimo na ovom svijetu...Da.na prvom mestu,bar po meni je vjera,pa onda ostalo,ponekad ne odem u skolu zbog vere Smile ,jer ako se budem mucio na ovom svijetu 60-70-80 god. tamo cu uzivati VECNO...ma sta mi dusa pozeli imat cu,ali samo ako se kako ti kazes,pomucimo.A i ta muka nije bas mnogo,mnogo teska.treba covek da se navikne,ali posle uvidi da cinjenjem tih dobroh djela sve mu ide na dobro...pusti ti dilere druge, ..."ko visoko leti nisko pada"

**********hvala************
bleh, ako ti radis dobra djela zato sto ocekujes nagradu zanjih osim licne satisfakcije, onda ti dzaba cijela religija, kad to ne radis zbog pravog razloga  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
A koji je taj pravi razlog?  Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 04:48:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.