Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 17:05:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tema za muslimane~Islam  (Pročitano 45486 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
 osnovni problem islama je shto je ,kao i judaizam u velikom delu "politichka ideologija" a ne religija,tj tezi da uredjuje zivot na zemlji. hriscanstvo je takodje imalo takve pretenzije (poshto ima isti semitski koren) ali danas je to dosta suzbijeno.

chovek koji hoce da se drzi islama prema tome ne samo da ima neka unutrashnja verska osecanja,vec pokushava i da uredjuje svet oko sebe,shto se chesto vrshi i nasilnim putem. kao i svaka politichka ideologija ,islam je nesavrshen i ima vek trajanja (koji je naravno davno istekao). ali  Smile islam sebe proglashava za "bozansku" ideologiju ,koja ne sme da se kritikuje i menja .on time zarobljava ljudski duh i predstavlja trenutno najvece zlo na planeti ,koje mora biti unishteno da bi chovechanstvo napredovalo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Муслимани су од свог настанка тежили максималном могућем проширивању своје вере, па кад не иде "милом" они су веру ширили силом, што је и био најчешћи случај.

Suština onog što ja hoću da kažem je da onaj koji kaže da je Musliman,a širi Islam nasilno,nije Musliman prema definiciji pojma Musliman u Kuranu.Kuran propoveda odbrambeni rat protiv nevernika.A miroljubiv čovek nije nevernik koga treba ubiti.A svako ima pravo sebe da zove kako hoće.Mogu ja da kažem i da sam zec,ali moja dela pokazuju šta sam.

Неки ће сад рећи - то су "они екстремни муслимани" у стилу као да они не постоје, али су они итекако присутни и међу нама!

Ekstremni Islam ustvari nije Islam koji se propoveda u Kuranu.Ekstremni Islam je terorizam,a ne Islam.Ja mislim da bi te ekstremne muslimane Muhamed prvi proglasio za nevernike.

С друге стране, не оправдавам ни хришћане, али они су свој експанзионизам готово завршили још у 5. веку, покрштавајући задњи део пагана, а инквизицију која је ограничена само на "свој домен" што каже Дионис - нема тенденције експанзионизма - угасили такође пре пар стотина година. Данас верског екстремизма нити експанзионистичких тенденција ка малој Азији НЕМА.

Ovde je suština.Ti hrišćani koje spominješ ja ne smatram Hrišćanima,jer oni nisu poštovali ono što je Isus propovedao.Isus nije širio veru tako kako su je oni širili.I u tome je stvar.Onaj ko veru širi nasilno nije ni Hrišćanin ni Musliman,jer ni Biblija ni Kuran ne propovedaju takvo širenje vere.A pošto su u tim knjigama objašnjenja za mene prilično uopštena (jer su pisci podrazumevali mnoge stvari koje nama danas nisu jasne,a istorija kao nauka nema dovoljno podataka da sve detalje objasni),to svakom otvara mogućnost da ih tumači na svoj način.Tako ima i onih koji to zloupotrebljavaju.

Današnji primer je recimo onaj koji sebe naziva mudžahedinom,a jede ljudsko meso.

Ја мислим да таквих нема.

Ja sam pre tri dana gledao na televiziji jednog Mudžahedina koji je bio u Al Kaidi.On je rekao da su ga tamo terali da jede ljudsko meso,da ubija žene i decu itd.Ali u njemu se desila velika promena.Pokajao se za sve i istupio iz Al Kaide.Ali je ostao Musliman,jer pravi Islam propoveda dobre stvari,a ne ovo što je do tada radio.

Шта фали бомбашу самоубици, гледајући из његовог угла? Он је прочитао Кур'ан, више пута, и тако га схватио. Шта њега чини "лажним муслиманом" само зато што има другачије схватање дотичног од тебе или мене?

Ja njega ne mogu da optužim pred Bogom da je lažni musliman,jer ja ne znam sve detalje iz njegovog života.A Bog zna za svakog ko je i šta je i ja mu nisam potreban kao svedok.Ja samo imam svoje mišljenje o njemu na osnovu mojih shvatanja i vidim da on prema mom shvatanju ne poštuje ono što se propoveda u Kuranu.Znači,ja se tako postavljam prema njemu,ali ga ne osuđujem,već ostavljam Bogu da presuđuje.

А пошто закони кажу да све невернике треба побити (или то тако схвата 90% муслимана), онда све постаје кристално јасно.

Ali ko je nevernik?Nevernik je onaj koji širi zlo fizički ugrožavajući druge.Ja ne vidim nikakav problem u tom zakonu.Ja takvom neverniku nemam nameru da dozvolim bez borbe da to radi u mojoj blizini.Ali sa druge strane mogu da se složim sa tobom ako misliš na one koji to zloupotrebljavaju.
osnovni problem islama je shto je ,kao i judaizam u velikom delu "politichka ideologija" a ne religija,tj tezi da uredjuje zivot na zemlji. hriscanstvo je takodje imalo takve pretenzije (poshto ima isti semitski koren) ali danas je to dosta suzbijeno.

chovek koji hoce da se drzi islama prema tome ne samo da ima neka unutrashnja verska osecanja,vec pokushava i da uredjuje svet oko sebe,shto se chesto vrshi i nasilnim putem. kao i svaka politichka ideologija ,islam je nesavrshen i ima vek trajanja (koji je naravno davno istekao). ali Smile islam sebe proglashava za "bozansku" ideologiju ,koja ne sme da se kritikuje i menja .on time zarobljava ljudski duh i predstavlja trenutno najvece zlo na planeti ,koje mora biti unishteno da bi chovechanstvo napredovalo.

A ko je taj koji ne pokušava da ne uređuje svet oko sebe?Problem je kada se to radi nasilno.A taj koji to radi nije ni Judejac ni Hrišćanin ni Musliman nego terorista,tj. nevernik.I ako se on i izjašnjava kao Judejac ili Hrišćanin ili Musliman,to ne znači da ga kao takvog treba smatrati.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung x660sgh
Citat
malo ste preterali sa tih 2-3 miliona i 600000 vojnika . u to vreme vojske od 10 000 ljudi su smatrane velikim . jevreja najverovatnije nije bilo vishe od 100 000 ukupno ,uzimajuci u obzir recimo populaciju rima ili stare grchke

Teško da je to uneverzalni patern po kojem se manifestuje Islam.

Da je tako onda bi aposlutno svi bili teroristi. Što nije slučaj. Kada si vidio terorista iz Turske, ili npr. iz MAlezije.

DA je tako onda ne bi poštojale škole Islama koje preziru nasilje i nametanje vjere drugima kao što je npr. sufizam.

Vidim da ovdje često povlačimo za individalnim shvatanjima a ne faktima nauke i logike. Smile
IP sačuvana
social share
*** Dulce et decorum est pro patria mori ***
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10

A ko je taj koji ne pokušava da ne uređuje svet oko sebe?Problem je kada se to radi nasilno.A taj koji to radi nije ni Judejac ni Hrišćanin ni Musliman nego terorista,tj. nevernik.I ako se on i izjašnjava kao Judejac ili Hrišćanin ili Musliman,to ne znači da ga kao takvog treba smatrati.

svako pokushava da uredi svet oko sebe. ali problem sa islamom je shto on to uredjivanje sveta pokushava da uradi na religijskoj osnovi ,odnosno islam je uchenje koje se proglashava za "sveto" i kao takvo ne sme se ni kritikovati ni menjati. poshto je svet u neprestanom kretanju ,islam je odavno postao zastareo i kao takav je postao teret za chovechanstvo. odatle sledi logichki zakljuchak da islam i uopshte taj semitski nachin razmishljanja treba unishtiti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Slažem se.Ja samo hoću da kažem da taj islam o kome ti pričaš nije Islam koji se propoveda u Kuranu.Liči,ali nije,nego je rezultat pogrešnog tumačenja Kurana,kao što i mnogi Hrišćani pogrešno tumače Bibliju.A ja nijednu religiju ne branim,nego ono što se propoveda u Bibliji i Kuranu.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Suština onog što ja hoću da kažem je da onaj koji kaže da je Musliman,a širi Islam nasilno,nije Musliman prema definiciji pojma Musliman u Kuranu.

А да ли би могао да ми даш ту тачну дефиницију појма "муслиман" из Кур'ан-а?

Kuran propoveda odbrambeni rat protiv nevernika.A miroljubiv čovek nije nevernik koga treba ubiti.A svako ima pravo sebe da zove kako hoće.Mogu ja da kažem i da sam zec,ali moja dela pokazuju šta sam.

Слажем се али то о чему причаш је твоје лично схватање Кур'ан-а. Онај муџахедин га схвата на други начин и 100% је убеђен да је у праву. И ти не можеш да кажеш да он није "прави" муслиман нити можеш да кажеш да он то "лоше тумачи". Нит' си ти одговоран да судиш шта је право а шта лажно тумачење нит' заиста то можеш. Јер "правог" тумачења нема - "тумачење" је један врло субјективан појам.

Дакле шта је тачна истина, као што и сам често говориш, не можемо у оваквим случајевима одредити. На сваком је да своју свету књигу тумачи онако како жели. А чињенично стање је да доста муслимана оправдава "свети рат", јер су убеђени да се територија коју треба да бране простире од Арабије до Шпаније.

Ekstremni Islam ustvari nije Islam koji se propoveda u Kuranu.Ekstremni Islam je terorizam,a ne Islam.Ja mislim da bi te ekstremne muslimane Muhamed prvi proglasio za nevernike.

Ти мислиш, онај муџахедин не мисли. Чак је убеђен у супротно.

Видиш, ти тај ислам називаш "екстремним" а онај екстремиста га не назива тако. Он тврди да је оно што он ради у ствари прави ислам. И како наћи истину? А док ми овде причамо, један од њих се вероватно управо опасује експлозивом.

Закључак = ислам у пракси је (најчешће) тероризам.

Мислим да се сувише везујеш за теорију, а премало за праксу. И комунизам је леп на папиру, а видели смо шта је кадар да учини у пракси.

Ovde je suština.Ti hrišćani koje spominješ ja ne smatram Hrišćanima,jer oni nisu poštovali ono što je Isus propovedao.Isus nije širio veru tako kako su je oni širili.I u tome je stvar.Onaj ko veru širi nasilno nije ni Hrišćanin ni Musliman,jer ni Biblija ni Kuran ne propovedaju takvo širenje vere.

Е сад ти мени реци, ако они нису прави хришћани како онда да их следи толики број људи? Католичка црква, која предњачи у непоштовању  има милионе и милионе верника. И сви они су убеђени да су прави хришћани. Како то можеш да кажеш да нису? Сваки католички или православни поп ће ти наћи цитат у Библији и протумачити га тако да оправдава такво ширење вере, верски рат итд.

Ти можеш неког да сматраш или не сматраш, хришћанином или муслиманом, то не мења ствар. Нико од њих ти и неће рећи да насилно шири веру, већ да "брани своју веру од неверника".

A pošto su u tim knjigama objašnjenja za mene prilično uopštena (jer su pisci podrazumevali mnoge stvari koje nama danas nisu jasne,a istorija kao nauka nema dovoljno podataka da sve detalje objasni),to svakom otvara mogućnost da ih tumači na svoj način.Tako ima i onih koji to zloupotrebljavaju.

Драго ми је да си ухватио поенту. Само ја то не бих назвао "злоупотребом". Ретко ко је то радио свесно. Рецимо католички оци инквизиције су били тотално убеђени да раде праву ствар у име Божје. Они су то једноставно тумачили на свој начин.

Наравно да највећу кривицу за то чине људи и њихова несавршеност, али корен тог зла је лежи у самој вери. Како би другачије објаснио чињеницу да међу паганским народима (који су били доста примитивнији) није било апсолутно никаквих покушаја ширења вере?

Ja sam pre tri dana gledao na televiziji jednog Mudžahedina koji je bio u Al Kaidi.On je rekao da su ga tamo terali da jede ljudsko meso,da ubija žene i decu itd.Ali u njemu se desila velika promena.Pokajao se za sve i istupio iz Al Kaide.Ali je ostao Musliman,jer pravi Islam propoveda dobre stvari,a ne ovo što je do tada radio.

Ценим да је то опасна пропаганда.

Ja njega ne mogu da optužim pred Bogom da je lažni musliman,jer ja ne znam sve detalje iz njegovog života.A Bog zna za svakog ko je i šta je i ja mu nisam potreban kao svedok.Ja samo imam svoje mišljenje o njemu na osnovu mojih shvatanja i vidim da on prema mom shvatanju ne poštuje ono što se propoveda u Kuranu.Znači,ja se tako postavljam prema njemu,ali ga ne osuđujem,već ostavljam Bogu da presuđuje.

Свеједно, оптужујеш га пред људима.

Ali ko je nevernik?Nevernik je onaj koji širi zlo fizički ugrožavajući druge.Ja ne vidim nikakav problem u tom zakonu.Ja takvom neverniku nemam nameru da dozvolim bez borbe da to radi u mojoj blizini.Ali sa druge strane mogu da se složim sa tobom ako misliš na one koji to zloupotrebljavaju.

Неверник је онај који не верује у исто што и ти. То о чему ти причаш је насилник.
« Poslednja izmena: 09. Mar 2007, 16:54:30 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

-> đση'т ¢σρу, вε σяιgιคℓ <-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 124
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung galaxy s
Citat
Слажем се али то о чему причаш је твоје лично схватање Кур'ан-а. Онај муџахедин га схвата на други начин и 100% је убеђен да је у праву. И ти не можеш да кажеш да он није "прави" муслиман нити можеш да кажеш да он то "лоше тумачи". Нит' си ти одговоран да судиш шта је право а шта лажно тумачење нит' заиста то можеш. Јер "правог" тумачења нема - "тумачење" је један врло субјективан појам.
Ako to tvrdis onda kako ti znas u sta je ubedjen taj mudzahedin?? Ovako mozemo do sutra...svaki covek se razlikuje, zato postoje i tumaci ili ti knjige ''hadis bozjeg poslanika'' koji ovo na mnogo bolje nacine ''tumace'' i objasnjavaju...
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ovakvih primjera ima dosta.

Да чујем који су то?

Pa i Islamski svijet je previše razjedninjen. Pa postoje hiljade razloga i faktora razjedinjavanja.

Тачно али готово свима им је циљ ширење ислама. Неко то постиже тако што се увлачи Америци па има привилегије, неко се противи Америци - а то је разлог да се међусобно мрзе.

Дакле, сложио си се са мном да њих воде верски закони и обичаји - а њихова вера у пракси каже - "убијај невернике, шири ислам". Говори то већ хиљаду година. Чуди ме да и даље има људи који то не виде.

Šiti mrze sunite. Sunite i šiti se mrze međusobno. Vehabije mrze sufizam. Sirija mrzi Egipat. Egipat Libiju. Iran mrzi Irak.
Apsolutno ne vidim niti jedan način da se ujednine. Ne vidim strah od njihove unifikacije, da se bolje izrazim.

А јел то мења ситуацију поводом терористичких напада? Не.

Не очекујеш ваљда да се цео исламски свет уједини - то се никада није десило нити ће се десити - али и овако разједињени представљају претњу белој цивилизованој Европи - што бомбашким нападима, што имиграцијама, што демографијом.

Tumačenje je sfera samointerpretacije odnosno pojedinca. Usotalom gdje to piše u Kur'anu da treba pobiti nevjernike ???

Прочитај па ћеш наћи. А што се тиче тумачења, ем га већина појединаца тако тумаче, ем хоџе помажу осталима који то нису "протумачили како треба". У пракси то чини ислам врло опасно религијом.

Slažem se da idolopoklonstvo nije iskonsko krščanstvo, ali čovjek ima osnovanu sumnju da " zaluta ". Imaš npr. u knjizi o Jobu, jedan citat koji se može iskorititi u svrhu idolopoklonstva.

То и јесте највећи проблем јудаистичких светих књига - на много места саме себи контрирају. Тако на пример, на једном месту пише "не убиј", а на другом "брани веру по цену живота". Кад на то додаш полудивље Арапе - резултат видиш у данашњици.

Međutim vidim da Islam doživljavaš većom prijetnjom nego što to on zaista jeste. Bez uvrede naravno. Smile

У спровођеним анкетама просечни Европљанин ставља страх од терористичких напада при врху листе страхова - за шта би ме искрено болео туки - да ми овде не представљамо тампон зону истим тим Европљанима и да немамо муслиманске земље у комшилуку.

Моје мишљење - ислам не представља претњу све док је ван Европе. Али пошто су они одавно почели да се гнезде и овде, чак и да дижу оружане побуне - сетимо се Француске прошле године, онда је све јасно.

zasto si ti,reloader,odlucio da gledas Islam kroz te bombase....zasto ne pogledas kroz,npr. Salahudina (Saladina),zasto njega ne uzmes kao primer?

Зато што је Саладин живео пре пар векова. Мада оно што се зове џихад колико ја знам и потиче од његовог времена, као одговор на крсташке ратове.

Ako to tvrdis onda kako ti znas u sta je ubedjen taj mudzahedin??

Знам јер сам слушао њихову филозофију...
« Poslednja izmena: 09. Mar 2007, 19:21:39 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Samsung S7
Ne mogu da kvotujem sad sve ali ide od 22 strane.

Relouder koristi se logikom....

Islam je mladja vera,tako da je i nastala posle hriscanstva.........znaci pri misionarenju(Islamskom) si dolazio u kontakt sa nacijama hriscanske vere,sa kojima si naravno mogao da udjes i u sukob.ALi kad vec trazis gde su Hriscani ubijali muslimane dacu ti par primera:

1.Etiopija 1927 / 1936 ....bukvalno su etnicki ociscena podrucija sa ljudima Islamske veroispovesti.

2.Alzir      1931 / 1965  kompletan zapadni deo je bio Katolicki ili si bio mrtav(Poznati crni vodovi smrti "Ravali" ,inace katolicki misionarski strazari)

3.Mauritanija  masakri od 189X pa ...skoro sve do danas.

4.Maroko

5.Jemen

6.Izrael

7.Liban(1978 / 82 ...poznati masakri na Verskoj osnovi,poubijani muslimanski Palestinci od strane Pravoslavne policije i Jevreja u logorima "Sabra i Satila)

8.Kenija

Da ne spominjem "Crni Vek" u kome je ubijan svako ko nije imao krst.

Bilo je pitanje i dokazi kako nesto znati iz Kurana?
Jednostavan odgovor je,pa ne moze da se shvati dok se ne procita simple as thet.Kuran je pisan u 4 veku,a u njemu je kompletno opisana difuzna reakcija raketnih pogona,kao i mnogo drugih stvari koje jos nismo ni pronasli.....
Svaki covek je pojedinac za sebe,ali zvati Islamsku religiju "Turskom" je pateticno i glupo.Poenta je da sve 3 globalne religije vole jednog boga,a osudjuje pagane!!
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Poenta je da sve 3 globalne religije vole jednog boga,a osudjuje pagane!!

Поента је да "примитивни" пагани нису никад никог убили да би примио њихову веру а ови напредни што наводно знају за дифузију ракетних погона остављају хектолитре крви иза себе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 17:05:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.