Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 12:00:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tema za muslimane~Islam  (Pročitano 45437 puta)
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Е, баш то. Муслимани и дан данас сањају о великом муслиманском калифату који би се простирао до Шпаније и у ком би, наравно, владао ислам.

www.religionofpeace.com
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Muslimani su ratovali na manjem prostoru nego Hrišćani.Ja pod Hrišćane ne svrstvam samo Pravoslavce.

Јел имаш ти неке конкретне податке о "обиму ратовања" мислимана и "обиму ратовања" хришћана или се све своди на пуке претпоставке?

Ja sam pretpostavljao da to znaš pa nisam konkretno rekao.Znači,Hrišćani su ratovali u Americi,Aziji,Evropi,Australiji,severnoj Africi...(meni je dovoljno),a Muslimani u manjem delu Azije,Evropi i severnoj Africi,a to je manji prostor.

Meni nije bitno da li neko širi veru nad Muslimanima ili Indijancima.Svi su oni za mene pre svega ljudi i imaju ista prava.

Твој субјективни став. И маши поенту.

A šta je za tebe poenta?

А ко су ти "лажни" муслимани које помињеш?

Oni o kojima je Muhamed pričao u Kuranu.Današnji primer je recimo onaj koji sebe naziva mudžahedinom,a jede ljudsko meso.

А јел ти хоћеш да кажеш да неко свесно не поштује Кур'ан а себе назива муслиманом? Ко је то, реци ми?

Ja bih pre rekao da nesvesno ne poštuje Kuran,jer da je svestan ne bi to radio.Konkretan primer je recimo bombaš samoubica.Ali pošto sam ja shvatio da u Kuranu indirektno piše da to ne treba da se radi,ja ne želim one muslimane koji to ne rade da svrstavam pod isto.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung x660sgh
samo shto veliki deo ,mozda i vecina muslimana veruje da je islamski "ekstremizam" pravi islam. u hriscanstvu su inkvizitori nestali,dok po islamskom svetu josh uvek rade sherijatski sudovi (recimo u "umerenoj" saudijskoj arabiji) .

Ej pa ne možemo ovdje generalizirati.

Ali slažem se sa tobom. Danas je kršćanstvo puno manje extremnije od Islama.

Šerijatski sud, kao sfera ekstremizma je mač sa dvije oštrice. On je extreman samo u svojoj domeni, ali ima i pozitivnih posljedica.

Mada je meni lično smiješan i oduran takav sistem pravosuđa. Smile
IP sačuvana
social share
*** Dulce et decorum est pro patria mori ***
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 43
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung x660sgh

Citat
Е, баш то. Муслимани и дан данас сањају о великом муслиманском калифату који би се простирао до Шпаније и у ком би, наравно, владао ислам.

Ti shvataš, da je ovo mogao napisati bilo ko ?

Uostalom nađi mi anketu od 1000 muslimana, ako ih preko 60 % posto želi da se širi ili što je još VAŽNIJE da se ujednini, onda ti čestitam teorija ti je potvrđena.

Ti kao da ne znas da je Islamski svijet razjedninjen i jednoj Saudijskoj arabiji je važnija jedna USA od Irana, ili jednoj Turskoj je važnija Engleska od jedne Sirije.

Stoga ovo o čemu pričaš je jako nevjerovatno. Ne kažem da nije moguće, ali je klimavo sa svih aspekata.

Uostalom nađi mi ijednu referencu iz Kur'ana ili hadis koji pozivaju na ekspanziju Islama. ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

-> đση'т ¢σρу, вε σяιgιคℓ <-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 124
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung galaxy s
Evo jednog od dokaza (evandjelje po barnabi),koje je zabranjeno.. pa ko nije imao prilike da ga procita neka sad to ucini... Smile
P.S: evo i jednog linka ka tome  www.quranm.multicom.ba/barnaba/Barnaba-1.htm

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 43
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung x660sgh
Ja se ne sjećam da je Barnabino evanđelje ZABRANJENO. Od koga ? i kada ?

To evanđelje je dio apokrifnih spisa. To što nije ušlo u trgovinu Nikejskog - Carigradskog koncila, ne čini ga zabranjenim.  Smile

Citat
Evo jednog od dokaza (evandjelje po barnabi),koje je zabranjeno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ja sam pretpostavljao da to znaš pa nisam konkretno rekao.Znači,Hrišćani su ratovali u Americi,Aziji,Evropi,Australiji,severnoj Africi...(meni je dovoljno),a Muslimani u manjem delu Azije,Evropi i severnoj Africi,a to je manji prostor.

Па сигурно нису ратовали на мањем обиму зато што су били мање ратоборнији него зато што су били слабији. Зато где год су упали, ту су се трудили да по-исламе, у чему су и већином успели.

A šta je za tebe poenta?

Муслимани су од свог настанка тежили максималном могућем проширивању своје вере, па кад не иде "милом" они су веру ширили силом, што је и био најчешћи случај. Цела обала Медитерана која је била у њиховом поседу, затим цела територија некадашње Византије, и на крају Северна Африка биле су што паганске, што великом већином хришћанске. Муслимани су све то "посунетили". Да не причам о територијама које су остале као њихово "наслеђе" после протеривања дотичних освајача - као што су горе расправљани део Шпаније и Босна. Што је најгоре, муслимани и дан-данас имају исте пориве и жеље - они сањају о напасањима камила на Дунаву и великом калифату који се простире од Индије до Шпаније. И у тим поривима не бирају средства! Неки ће сад рећи - то су "они екстремни муслимани" у стилу као да они не постоје, али су они итекако присутни и међу нама! Довољно је погледати број напада бомбашких самоубица у данашњем времену и све ће ти бити јасно. И што се тиче муслиманског екстремизма - ја бих волео да ми неко на прсте обе руке наброји муслиманске "неекстремистичке земље". Као што рече месершмит, у итекако "умереној Арабији" и даље раде шеријатски судови. Да не причамо о Ирану, Авганистану и сличнима.

С друге стране, не оправдавам ни хришћане, али они су свој експанзионизам готово завршили још у 5. веку, покрштавајући задњи део пагана, а инквизицију која је ограничена само на "свој домен" што каже Дионис - нема тенденције експанзионизма - угасили такође пре пар стотина година. Данас верског екстремизма нити експанзионистичких тенденција ка малој Азији НЕМА.

Стога, мислим да је поента јасна.

Današnji primer je recimo onaj koji sebe naziva mudžahedinom,a jede ljudsko meso.

Ја мислим да таквих нема.

Ja bih pre rekao da nesvesno ne poštuje Kuran,jer da je svestan ne bi to radio.Konkretan primer je recimo bombaš samoubica.Ali pošto sam ja shvatio da u Kuranu indirektno piše da to ne treba da se radi,ja ne želim one muslimane koji to ne rade da svrstavam pod isto.

Шта фали бомбашу самоубици, гледајући из његовог угла? Он је прочитао Кур'ан, више пута, и тако га схватио. Шта њега чини "лажним муслиманом" само зато што има другачије схватање дотичног од тебе или мене?

Šerijatski sud, kao sfera ekstremizma je mač sa dvije oštrice. On je extreman samo u svojoj domeni, ali ima i pozitivnih posljedica.

Није проблем шеријатски суд као шеријатски суд, него његова појава и постојање у друштву као екстензија ислама. Дакле, јасно је да муслимани своје земље уређују према верским законима, а пошто су њихови закони - како каже бф - писани за полудивљачка арапска племена из 5. века, онда је све јасно. Дакле, већина муслиманских земаља, и самим тим муслимана се ограђује од цивилизације и њених тековина, те се води дотичним законима. А пошто закони кажу да све невернике треба побити (или то тако схвата 90% муслимана), онда све постаје кристално јасно.

Ti shvataš, da je ovo mogao napisati bilo ko ?

Uostalom nađi mi anketu od 1000 muslimana, ako ih preko 60 % posto želi da se širi ili što je još VAŽNIJE da se ujednini, onda ti čestitam teorija ti je potvrđena.

Какве ти анкете и докази требају поред оволиког исламског екстремизма? Па нема да прође месец дана а да се не деси неки повећи исламски напад. Уосталом погледај www.religionofpeace.com и све ће ти се само касти. Да у свакој исламској држави 60% чине "мирни" муслимани, одавно би се стало на крај постојању читавих исламских екстремистичких држава...

Муслимани се не уједињују из других разлога, који немају везе са вером...

Ti kao da ne znas da je Islamski svijet razjedninjen i jednoj Saudijskoj arabiji je važnija jedna USA od Irana, ili jednoj Turskoj je važnija Engleska od jedne Sirije.

Нашао си два примера која штрче. Можеш још само да додаш пар мини-државица као Бахреин и то је то. А што се тиче Арабије, не бих баш рекао да са симпатијама гледају на Америчко дивљање по Ираку...

Uostalom nađi mi ijednu referencu iz Kur'ana ili hadis koji pozivaju na ekspanziju Islama. ?  Smile

Нађи ти мени једну референцу из Библије где се помиње да се треба молити и обраћати киповима и сликама - а истакнуто је чак супротно - а погледај православце који се моле пред иконама и католике пред киповима богородице. Свако има право да тумачи своју религију и свете књиге како жели, а чињеница је да већина муслимана тумачи поједине цитате из Кур'ана као позив на убијање "неверника" и ширење вере.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 43
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung x660sgh
Citat
Није проблем шеријатски суд као шеријатски суд, него његова појава и постојање у друштву као екстензија ислама. Дакле, јасно је да муслимани своје земље уређују према верским законима, а пошто су њихови закони - како каже бф - писани за полудивљачка арапска племена из 5. века, онда је све јасно. Дакле, већина муслиманских земаља, и самим тим муслимана се ограђује од цивилизације и њених тековина, те се води дотичним законима.

Slažem se dovde. Da i to se desilo. Slažem se. Smile

Citat
Нашао си два примера која штрче. Можеш још само да додаш пар мини-државица као Бахреин и то је то. А што се тиче Арабије, не бих баш рекао да са симпатијама гледају на Америчко дивљање по Ираку...

Ovakvih primjera ima dosta.

Pa i Islamski svijet je previše razjedninjen. Pa postoje hiljade razloga i faktora razjedinjavanja.

Šiti mrze sunite. Sunite i šiti se mrze međusobno. Vehabije mrze sufizam. Sirija mrzi Egipat. Egipat Libiju. Iran mrzi Irak.
Apsolutno ne vidim niti jedan način da se ujednine. Ne vidim strah od njihove unifikacije, da se bolje izrazim.

Citat
Нађи ти мени једну референцу из Библије где се помиње да се треба молити и обраћати киповима и сликама - а истакнуто је чак супротно - а погледај православце који се моле пред иконама и католике пред киповима богородице. Свако има право да тумачи своју религију и свете књиге како жели, а чињеница је да већина муслимана тумачи поједине цитате из Кур'ана као позив на убијање "неверника" и ширење вере.

Tumačenje je sfera samointerpretacije odnosno pojedinca. Usotalom gdje to piše u Kur'anu da treba pobiti nevjernike ???

Da bi nešto mogao tumačiti, moraš imati bilo kakvu osnovu za to.

Slažem se da idolopoklonstvo nije iskonsko krščanstvo, ali čovjek ima osnovanu sumnju da " zaluta ". Imaš npr. u knjizi o Jobu, jedan citat koji se može iskorititi u svrhu idolopoklonstva.

Kako i zašto. U to neću ulaziti.

Međutim vidim da Islam doživljavaš većom prijetnjom nego što to on zaista jeste. Bez uvrede naravno. Smile
« Poslednja izmena: 07. Mar 2007, 20:58:52 od _DionisS_ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia E65,6670
to,o cemu vi raspravljete,je relativno...vi to vidite tako danas,sutra ce vasa deca videti drugacije...
reloader,zamisli da smo u srednjem veku (XIII),da se nalazimo u Francuskoj....ili bolje Spaniji...da li bi ti mogao tako da pricas?  Smile
samo hocu da kazem da sve zavisi od shvatanja datog (100 ljudi,100 cudi).
zasto si ti,reloader,odlucio da gledas Islam kroz te bombase....zasto ne pogledas kroz,npr. Salahudina (Saladina),zasto njega ne uzmes kao primer?
« Poslednja izmena: 07. Mar 2007, 22:53:56 od morpheus_m65 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

-> đση'т ¢σρу, вε σяιgιคℓ <-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 124
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung galaxy s
Ja se ne sjećam da je Barnabino evanđelje ZABRANJENO. Od koga ? i kada ?

To evanđelje je dio apokrifnih spisa. To što nije ušlo u trgovinu Nikejskog - Carigradskog koncila, ne čini ga zabranjenim.  Smile

Pa da su ga priznali onda bih bilo evidentno sakrivanje cistih dokaza od ljudi o tome da je Muhamedu s.a.v.s zadnji poslanik na zemlji, oni su to zataskali da bih samo zbunjivali narod... Ali dzabe im sve to kada ima i ovako puno dokaza o tome koja je vera ispravna i kako se voli i slavi samo jedan bog...

Kao sto rece @morpheus_m65, sve je to relativno, danas je tako sutra ovako, pa i u hadisu pise sledece :

''Poslanik savs. je rekao:
’Židovi su se podijelili između sebe u 71 ili 72 sekte, i kršćani su se podijelili između sebe u 71 ili 72 sekte. A moj ummet će se podijeliti u 73 sekte.’
(Ovaj hadis između ostalih prenose Abu Davud, At Tirmizija, Al Hakim i Ahmed, AtTirmizi ga smatra sahihom.)

U drugoj varijanti imam Ahmed bilježi da je Abu Amir bin Luhaj rekao:
Obavljali smo hadž sa Mu’avijom bin Abu Sufjanom. Kada smo stigli u Mekku, on je ustao nakon podne namaza i rekao: Poslanik savs. je rekao:
‘Ljudi dvaju objava su se podijelili u 72 sekte. I ovaj ummet će se podijeliti u 73 sekte, svi će biti u vatri osim jedne od njih, a to je džema’at. Neki od mog ummeta će biti vođeni čežnjama, kao zaraženi bolešću, ni jedan krvni sud niti gležanj neće biti slobodan od tih čežnji.’
Ovaj hadis se takođe nalazi kod Abu Davuda, Ahmeda i Al Hakima, kao i kod drugih, sa sličnim značenjem, ali sa sljedećim sadržajem:
‘72 će boraviti u džehennemskoj vatri a jedna će biti u džennetu: to je džema’at.’
--Tako da se ne treba previse obazirati na neko ''trenutno stanje'', jer sve se to menja pa pogledajte samo kakav pritisak vrse mediji na sam islam,a i ne samo to danas je bitna samo materijalna dobit, a to je kao sto znamo slaba tacka coveka naravno jos kada tome pridodamo i teznju djavola(sejtana) da nas spreci u dobrim stvarima,na kraju dobijamo takve ljude kao sto su i ti tzv. bombasi samoubice itd..Naravno bog zna pravu istinu tako da se ja i necu puno zadrzavati ovde a koamoli nedaj boze nekom presudjivati ko je, a ko nije kriv..

Alili posto nisu mogli nista islamu do sada nece ni moci uz bozju pomoc... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 12:00:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.