Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 13:39:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tema za muslimane~Islam  (Pročitano 45449 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
OK bre ljudi oladite malo. Kakve veze ima ko je koga pokrstavao silom i macem a ko nije. Par cinjenica:

Hriscana ima u danasnjoj Palestini i Libanu (arapskih hriscana). Niko od islamskih zemalja nikada nije sistematski nasilno ljude prevodio u Islam jer to zabranjuje Kuran. Koristili su druge metode - uglavnom ekonomske - koje su najbolje radile kod nas u Bosni na primer. Sa druge strane imas milion primera gde je spanska inkvizicija uslovljavanje prihvatanja crkvene dogme od svih tkzv jeretickih sekti. Jedna od njih su i Bogumili koje ste pomenuli. Oni jesu bili hriscani ali tkzv gnosticki hriscani kao i katari u Francuskoj - vecina i jednih i drugih su pobijeni u pohodima inkvizicije a neki su prihvatili Vatikan i tako spasili glavu.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung x660sgh
Citat
А ко каже и да потиче из Персије? Дечко, бараташ ОПАСНИМ дезинформацијама.

Овде каже јасно - Бугарска и Македонија. Персија се чак и не помиње

http://en.wikipedia.org/wiki/Bogumils

Imaš i na linku stavku da se indirektno povezuje sa Zoroastrizmom. A sada što to autor odbacuje, subjektivitetom, je druga stvar.

Čuj. Ja sam ti dao primjer za Maure ti ga nisi prihvatio, ali meni nije u interesu da branim Islam, niti bilo kuju drugu religiju.

JEDNO JE KRISTALNO JASNO. Obje vjere imale su aspekat ekspanzije mačem. A pitanje koje vjere je bio asimilirani i prislino preobračeni narod meni stvarno nije bilo važno.

A ako tako lako prelaziš prema onome što je crkva radila barbarima i paganima, super, blago tebi. Ali niti Islam niti KRšačnstvo nisu čisti po pitanju " krvlju ka širenju " Wink
IP sačuvana
social share
*** Dulce et decorum est pro patria mori ***
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
1) А јел ја кажем да хришћанска није?
2) Муслиманска је много више ширена мачем. Хрићани јесу убијали али тамо где су убијали нису ширили своју веру. Где ти на свету имаш пример једне Босне, само у хришћанском "светлу"?

1)Ja nisam tebe citirao pa nisam na tebe ni mislio,nego sam uopšteno rekao.
2)Koliko sam ja upoznat sa istorijom (a i ne mislim da je istorija sve tačno opisala), više su Hrišćani ratovali,nego Muslimani.I koliko ja znam Katolici su nasilno jedno vreme širili veru.Ali nije to suština onog što sam hteo da kažem.Nego, to što ima Muslimana koji sebe tako nazivaju,a rade suprotno od onoga što se propoveda u Kuranu,to ne znači da to propoveda Kuran pa ne treba prave Muslimanime optuživati da veru šire mačem.A usput,vera se i ne širi mačem.
Pre bih rekao da se zlo širi mačem,nego vera.A ako neko misli da veru širi mačem,ja mislim da je on u zabludi.Nije vernik onaj koji sebe naziva vernikom,nego onaj koji radi i misli kao vernik.

А ко си ти да одређујеш ко је муслиман а ко није? А тек ко је "прави" а ко није?

Ja samo iznosim svoje mišljenje,kao i ti,a ne određujem nikom ništa.Za mene nije pravi musliman onaj koji ne poštuje Kuran,kao što nije ni pravi Hrišćanin onaj koji ne poštuje Novi Zavet.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2007, 11:44:14 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Imaš i na linku stavku da se indirektno povezuje sa Zoroastrizmom. A sada što to autor odbacuje, subjektivitetom, je druga stvar.

Узми ти па напиши нову историју ако мислиш да боље знаш...

Čuj. Ja sam ti dao primjer za Maure ti ga nisi prihvatio, ali meni nije u interesu da branim Islam, niti bilo kuju drugu religiju.

Лош ти је пример, навео сам и зашто.

JEDNO JE KRISTALNO JASNO. Obje vjere imale su aspekat ekspanzije mačem. A pitanje koje vjere je bio asimilirani i prislino preobračeni narod meni stvarno nije bilo važno.

A ako tako lako prelaziš prema onome što je crkva radila barbarima i paganima, super, blago tebi. Ali niti Islam niti KRšačnstvo nisu čisti po pitanju " krvlju ka širenju " Wink

С тим се слажем али машиш поенту.

Koliko sam ja upoznat sa istorijom (a i ne mislim da je istorija sve tačno opisala), više su Hrišćani ratovali,nego Muslimani.I koliko ja znam Katolici su nasilno jedno vreme širili veru.Ali nije to suština onog što sam hteo da kažem.Nego, to što ima Muslimana koji sebe tako nazivaju,a rade suprotno od onoga što se propoveda u Kuranu,to ne znači da to propoveda Kuran pa ne treba prave Muslimanime optuživati da veru šire mačem.A usput,vera se i ne širi mačem.
Pre bih rekao da se zlo širi mačem,nego vera.A ako neko misli da veru širi mačem,ja mislim da je on u zabludi.Nije vernik onaj koji sebe naziva vernikom,nego onaj koji radi i misli kao vernik.

Како си то закључио да су "хришћани више ратовали него муслимани"? Smile

Католици јесу насилно ширили веру - али не међу муслиманима - то је поента. Не оправдавам, само констатујем оно што сам констатовао још пре пар страна.

Опет - ко си ти да одређујеш ко "ради и мисли као верник"? Јел ти мислиш да рецимо, вехабије или муџахедини нису искрени муслимани? То што се проповеда у Кур'ану или било којој другој светој књизи на сваком је да тумачи како мисли и жели. Како ти можеш да будеш сигуран да је твоје тумачење једино правилно? А сигуран си, јер делиш муслимане на "праве" и "лажне", на основу свог схватања Кур'ана.

Ако се зло шири мачем онда су све јудаистичке религије чисто зло.

Ja samo iznosim svoje mišljenje,kao i ti,a ne određujem nikom ništa.Za mene nije pravi musliman onaj koji ne poštuje Kuran,kao što nije ni pravi Hrišćanin onaj koji ne poštuje Novi Zavet.

Извини ти горе јасно тврдиш да поједини људи нису "прави муслимани". Ти муслимани за које тврдиш да нису "прави" итекако поштују Кур'ан. Према томе?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Како си то закључио да су "хришћани више ратовали него муслимани"? Smile

Muslimani su ratovali na manjem prostoru nego Hrišćani.Ja pod Hrišćane ne svrstvam samo Pravoslavce.

Католици јесу насилно ширили веру - али не међу муслиманима - то је поента. Не оправдавам, само констатујем оно што сам констатовао још пре пар страна.

Meni nije bitno da li neko širi veru nad Muslimanima ili Indijancima.Svi su oni za mene pre svega ljudi i imaju ista prava.

Опет - ко си ти да одређујеш ко "ради и мисли као верник"? Јел ти мислиш да рецимо, вехабије или муџахедини нису искрени муслимани? То што се проповеда у Кур'ану или било којој другој светој књизи на сваком је да тумачи како мисли и жели. Како ти можеш да будеш сигуран да је твоје тумачење једино правилно? А сигуран си, јер делиш муслимане на "праве" и "лажне", на основу свог схватања Кур'ана.

Opet da ponovim.Ja ništa ne određujem drugom.Ja mogu da određujem jedino samom sebi,a ovde iznosim samo svoje mišljenje,kao i ostali.O vehabijama ne znam mnogo pa nisam na njih ni mislio.A pošto se u Kuranu spominju Mudžahedini,o njima mogu da kažem.Ratovati za Alaha je OK.Ali ako neko kaže da je Mudžahedin,a pri tom ne poštuje ono što se propoveda u Kuranu,on za mene nije pravi Mudžahedin.I to je samo moje tumačenje i ništa više od toga.Ja ne tvrdim da je moje tumačenje sigurno tačno,nego da sam ja tako shvatio ono što piše u Kuranu.A i Muhamed je u Kuranu Muslimane delio na prave i lažne.

Ако се зло шири мачем онда су све јудаистичке религије чисто зло.

Sve što se širi zlom je za mene zlo.I ja i jesam protiv svih svetskih religija,jer su se širile mačem.Ali vera i religija nisu za mene isto.Religija je za mene više demagogija,nego vera,a vera je lična stvar svakog čoveka.

Извини ти горе јасно тврдиш да поједини људи нису "прави муслимани". Ти муслимани за које тврдиш да нису "прави" итекако поштују Кур'ан. Према томе?

Ako neko kaže da poštuje Kuran,to ne znači da ga poštuje.Ni ja sam ne mogu da tvrdim da poštujem Boga,nego mogu da kažem da težim ka tome.A ja nemam nameru nikom da presuđujem,nego samo imam svoje mišljenje o nekom ili nečemu.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 43
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung x660sgh
Ja ne vidim stvarno zašto je važno da li su muslimani obračali kršćane ili vic versa.

Ali eto kad već i dalje ustrajavaš na toj stvari. Daj na primjere tog osim Bosne i Albanije koji su jako neodređeni i ne mogu se sa sigurnošću ustvrditi.

Citat
С тим се слажем али машиш поенту.

Ajde da čujem poentu. Koja je ta ? Islam je opasniji od krščanstva ? Jel to agenda koje se polusakriveno vukla kroz čitavu diskusiju ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia E65,6670
u reloader...znaci mi sad ovde tabirimo kako su Muslimani "macem sirili Islam medju Hriscanima",a ono sto su oni (Hriscani) radili drugim narodima,ne-hriscanskim,konkretno islamskom,to cemo pod tepih...
a sta je onda sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom sa ovih prostora,kud se oni dedose nakom pada Osmanlija?sta bi sa onim silnim dzamijama po Srbiji u vreme Osmanlija,a koliko ih je preostalo (ne racunajuci Sandzak)?
sigurno ih nisu Turci rusili ...sigurno se nije celokupno muslimansko zivlje povuklo...

posto si toliki ljubitelj Wikipedie,evo nesto i iz nje.... sr.wikipedia.org/sr-el/Хришћанство :

"Kasnije je hrišćanstvo postalo vladajuća religija evropskih naroda. U ime hrišćanstva vođeni su mnogi ratovi sa ciljem pokoravanja naroda i nametanja istog."

« Poslednja izmena: 06. Mar 2007, 16:36:33 od morpheus_m65 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Muslimani su ratovali na manjem prostoru nego Hrišćani.Ja pod Hrišćane ne svrstvam samo Pravoslavce.

Јел имаш ти неке конкретне податке о "обиму ратовања" мислимана и "обиму ратовања" хришћана или се све своди на пуке претпоставке?

Meni nije bitno da li neko širi veru nad Muslimanima ili Indijancima.Svi su oni za mene pre svega ljudi i imaju ista prava.

Твој субјективни став. И маши поенту.

Opet da ponovim.Ja ništa ne određujem drugom.Ja mogu da određujem jedino samom sebi,a ovde iznosim samo svoje mišljenje,kao i ostali.O vehabijama ne znam mnogo pa nisam na njih ni mislio.A pošto se u Kuranu spominju Mudžahedini,o njima mogu da kažem.Ratovati za Alaha je OK.Ali ako neko kaže da je Mudžahedin,a pri tom ne poštuje ono što se propoveda u Kuranu,on za mene nije pravi Mudžahedin.I to je samo moje tumačenje i ništa više od toga.Ja ne tvrdim da je moje tumačenje sigurno tačno,nego da sam ja tako shvatio ono što piše u Kuranu.A i Muhamed je u Kuranu Muslimane delio na prave i lažne.

А ко су ти "лажни" муслимани које помињеш?

Sve što se širi zlom je za mene zlo.I ja i jesam protiv svih svetskih religija,jer su se širile mačem.Ali vera i religija nisu za mene isto.Religija je za mene više demagogija,nego vera,a vera je lična stvar svakog čoveka.

ОК, слажемо се и овде.

Ako neko kaže da poštuje Kuran,to ne znači da ga poštuje.

А јел ти хоћеш да кажеш да неко свесно не поштује Кур'ан а себе назива муслиманом? Ко је то, реци ми?

Ja ne vidim stvarno zašto je važno da li su muslimani obračali kršćane ili vic versa.

Жао ми је што не видиш.

Ajde da čujem poentu. Koja je ta ? Islam je opasniji od krščanstva ? Jel to agenda koje se polusakriveno vukla kroz čitavu diskusiju ?  Smile

Да, ислам је дефинитивно опаснији од хришћанства, поготово у данашњем времену. Где си то видео хришћанског бомбаша самоубицу?
« Poslednja izmena: 06. Mar 2007, 22:19:48 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 43
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung x660sgh
Citat
Да, ислам је дефинитивно опаснији од хришћанства, поготово у данашњем времену. Где си то видео хришћанског бомбаша самоубицу?

Islamski ekstremizam nije PRAVI Islam.

Ali ako ćemo tako generalizirati, gdje si ti vidio Islamskog inkvizitora ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
samo shto veliki deo ,mozda i vecina muslimana veruje da je islamski "ekstremizam" pravi islam. u hriscanstvu su inkvizitori nestali,dok po islamskom svetu josh uvek rade sherijatski sudovi (recimo u "umerenoj" saudijskoj arabiji) .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 13:39:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.