Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 01:41:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tema o kojoj se nerado priča  (Pročitano 15722 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da, za muskarce to stoji naravno, ali najpre zene bi morale da paze mnogo vise zbog same prirode stvari- posledice su daleko gore po njih...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Svaka dvanaesta prekine trudnoću
B. C, 26.09.2008 20:30:42   

SAMO 12 odsto žena u Srbiji praktikuje kontracepciju u vidu hormonske zaštite - pilule, flaster ili vaginaletu. Sa druge strane, svaka 12. žena je iskusila abortus. Sa ovakvim podacima je Srbija dočekala Svetski dan kontracepcije, koji je u petak obeležen u 60 zemalja pod sloganom „Vaš život, vaše telo, vaš izbor“.
Istraživanja pokazuju da efikasnu kontracepciju - kondom, pilulu ili spiralu koristi svega 18 odsto žena koje su u braku ili stabilnoj partnerskoj vezi. Kontracepciju najređe koriste mladi - 6,1 odsto adolescentkinja i 11 odsto devojaka uzrasta 20-24 godine koje su u braku ili stabilnoj partnerskoj vezi.
- Naše žene nemaju dovoljno znanja o vrstama modernih kontraceptivnih sredstava i o njihovom povoljnom uticaju na zdravlje - kaže dr Katarina Sedlecki, načelnik Republičkog centra za planiranje porodice Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta. - Osim toga, opterećene su pogrešnim uverenjima da pilula goji, izaziva pojačanu dlakavost ili sterilitet, a sa druge strane smatraju da je metod prekinutog snošaja dovoljno pouzdan u sprečavanju trudnoće.
Gotovo 200.000 abortusa obavi se nezvanično godišnje u Srbiji. Čak 6.000 namernih prekida trudnoće urade devojke starosti od 15 do 19 godina. Statistički gledano na svakih 1.000 žena od 15 do 40 godina dolazi po 90,5 abortusa. Praksa pokazuje da se za abortus u više od 90 odsto slučajeva odlučuju žene starije od 20 godina, koje su udate i imaju dece.
Međutim, nije neželjena trudnoća jedini problem slabog korišćenja kontracepcije. Veliku opasnost, naročito kod mladih, nose upravo polne bolesti.
- Svetski dan kontracepcije se u svetu, pa i kod nas, obeležava od prošle godine - kaže dr Sedlecki. - Posvećen je promociji savremene kontracepcije, kao jedinog civilizacijski primerenog i medicinski prihvatljivog načina planiranja trudnoće.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Abortus mogu da prihvatim samo u dva slučaja:
1. Kada dete napravi dete (slučaji trudnica od 12, 13, 14...godina), ali to već zahteva posebnu temu "Zašto mladi sve ranije stupaju u sexualne odnose"
2. Ukoliko se pregledom utvdi da je plod deformisan i da se ne razvija kako treba.
Za sve ostale slučaje nema izgovora. Pogotovo ne mogu da shvatim žene koje posle izrođene 2-3 dece abortiraju po više puta, pa čak više od 10, kao ni slučaj devojke koja živi godinama sa momkom i do sada je imala 8 (slovima: osam) abortusa, jer jel'te nisu spremni za decu, ali zato imaju 5 mačaka i 3 kučeta.

Ko ovakvo stvorenje može da ubije da bi sebi "olakšalo" život - samo napred...
A priče o tome da, eto, neke majke neće moći da se brinu o detetu su samo izgovor za njihov kukavičluk i nesposobnost. Čak ako i sama majka ima neki mentalni ili fizički hendikep, uvek je tu porodica, ili hraniteljska porodica u svakom slučaju.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6500c
Svima koji misle da je abortus dobro resenje pitanje:
,,Da li biste predlozili abortus zeni koja ima sifilis, zivi u najvecoj bedi, ima sestoro dece od kojih je samo dvoje prezivelo?

Ako ste rekli da, upravo ste ubili Betovena. Smile
IP sačuvana
social share
O porodici Jelene Karleuse:
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Svima koji misle da je abortus dobro resenje pitanje:
,,Da li biste predlozili abortus zeni koja ima sifilis, zivi u najvecoj bedi, ima sestoro dece od kojih je samo dvoje prezivelo?

Ako ste rekli da, upravo ste ubili Betovena. Smile
Naježila sam se kad sam pročitala.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6500c
Citat
Naježila sam se kad sam pročitala.
Mene to najezi, mene to u stvari raduje. To je nada za one devojke koje se premisljaju. Mnoga deca su nastala iz vanbracnih veza, ali su  ipak uspeli u zivotu. Ne gledaj proslost i sadasnjost, gledaj u buducnost. Da, dete moze da postane narkoman, pijanica, huligan, ali moze da postane neko i nesto, uvazeni clan drustva. Iz licne tragedije, poput nezeljene trudnoce, moze da se stvori velika radost.
IP sačuvana
social share
O porodici Jelene Karleuse:
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Ali, primer se odnosi na abortus kao sredstvo kontracepcije.
Abortus to nije.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 812
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
SonyEricsson k610i

Ko ovakvo stvorenje može da ubije da bi sebi "olakšalo" život - samo napred...
A priče o tome da, eto, neke majke neće moći da se brinu o detetu su samo izgovor za njihov kukavičluk i nesposobnost. Čak ako i sama majka ima neki mentalni ili fizički hendikep, uvek je tu porodica, ili hraniteljska porodica u svakom slučaju.

potpuno se slažem Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Citat
Od te cifre žena u više od pola spadaju narkomanke i prostitutke. Kakav bi one primer bile svojoj deci, i u šta bi njihova deca izrasla? Ne govorim o svim ženama koje se opredeljuju za namerni prekid, za neke stvarno nema opravdanja.

Mislim da si u zabludi.
Vecinu abortusa rade zene koje su u braku, dugoj vezi ili vezi koja je sumnjiva... citaj: on ozenjen, ona ga ceka...
Znaci, razlozi su cisto socijalne prirode... ne mogu da izdrzavaju jos jedno dete, prevelika je to obaveza i td.

najveci broj abortusa zaista ne preduzimamju maloletnice pa ni slobodne devojke, vec parovi u braku koji vec imaju 1-2 dece.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson w350
Ne razumem zasto je abortus postao jedan vid kontracepcije...  Smile
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 01:41:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.