Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 08:35:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Telo govori više od reči  (Pročitano 9536 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
LG 4X HD
Nemam sad vremena da dužim, ali mislim da promašuješ suštinu cele te priče o govoru tela. Nije tu poenta da ti provališ nekog agenta mosada, nekoga ko svesno pokušava da te isfolira ili ne znam ti ja šta.
Reč je o prvenstveno svakodnevnim situacijama, komunikaciji sa ljudima koji ne pokušavaju da sakriju ništa ili i ako baš pokušavaju nisu vešti u tome.
Da u grupi recimo prepoznaš onoga ko je agresivan, a ko povučen, bez da neko mora da ti kaže "e baš sam nervozan, rado bih prebio nekoga"  ili "nemoj molim te ništa da me pitaš, ja sam stidljiv".
Da vidiš ( to jest da naslutiš , ako baš hoćeš da cepidlačimo ) kojoj se devojci dopadaš, koja se nada da će joj neko prići ,a koja je odbojna.
Da oceniš ko je nervozan, a ko opušten, ko je otvoren za priču a koga treba da ostaviš na miru.
Sve to nisu stvari koje neko automatski želi da sakrije, uglavnom je obrnuto, upravo želi da ih pokaže a ne želi da mora rečima da ih objašnjava.
Manje više nesvesno recimo ljudi prekrste ruke i izbegavaju kontakt očima da bi poslali poruku "pusti me na miru, nisam raspoložen za priču".
Retko ko je toliko samosvestan da u svakom momentu kontroliše svoje telo i uvek zrači neku odglumljenu sliku.

Moram da idem...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
Citat
Da vidiš ( to jest da naslutiš , ako baš hoćeš da cepidlačimo ) kojoj se devojci dopadaš,

Pa to se kod vas vec zna - svakoj kojoj pridjete ....u protivnom je kurva . Smile

Saliu na stranu ,evo recimo kako ti vidis da se svidjas nekoj devojcici ? Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citat
Nije tu poenta da ti provališ nekog agenta mosada, nekoga ko svesno pokušava da te isfolira ili ne znam ti ja šta.

a neko takav mora da bude CIA tip ?
... poenta je - ako je neko 'prevarant' , sanse su jako male da ces provaliti na vreme

Citat
Reč je o prvenstveno svakodnevnim situacijama, komunikaciji sa ljudima koji ne pokušavaju da sakriju ništa ili i ako baš pokušavaju nisu vešti u tome.

to je ucionica levo 101 ... ovo je 102, za prethodnu ti ne treba bogzakako uputstvo

Citat
Da u grupi recimo prepoznaš onoga ko je agresivan, a ko povučen, bez da neko mora da ti kaže "e baš sam nervozan, rado bih prebio nekoga"  ili "nemoj molim te ništa da me pitaš, ja sam stidljiv".

agresivan ce stojati u cosku i vise gledati muskarce nego zene, pogled u oci (pseca logika izazivanja oko teritorije) ... tamnija odeca, nizi stalez, verovatno teretana ... uglavnom dolazimo opet na to da ces maltene vise naslutiti iz fizickog izgleda nego od njegovog stava i prekrstenih ruku ...

stidljive ces da provalis po razgovoru i sigurno necete nositi dopicnjake (da proste zene), dakle konzervativniji ljudi, pognutije glave retko u centru prostorije i dijaloga ...

Citat
Da vidiš ( to jest da naslutiš , ako baš hoćeš da cepidlačimo ) kojoj se devojci dopadaš, koja se nada da će joj neko prići ,a koja je odbojna.

ja nemam taj problem, uopsteno sam nedopadljiv tako da ti tu ne mogu pomoci a i znas vec ovo sve pa ne znam sto nabroja sve lake primere

Citat
Retko ko je toliko samosvestan da u svakom momentu kontroliše svoje telo i uvek zrači neku odglumljenu sliku.

da ali tvoja 'ciljna' grupa jeste .. aj sad iskreno, da hoces da sakrijes nesto - da li bi te provalili, ne ?

btw jos uvek cekamo ove psihologe za taj fizicki izgled

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
LG 4X HD
Citat
Saliu na stranu ,evo recimo kako ti vidis da se svidjas nekoj devojcici ? Smile
ne bih da odajem svoje tajne  Smile  takve informacije koshtaju.
Shalim se, neki od signala su opshte poznati, ali meni je omiljeni onaj koji  je potpuno nesvestan. Ogledalo efekat, kada ona bukvalno oponasha tvoje pokrete, ti nagnesh glavu na jedu stranu, ona takodje, ti krenesh da gucnesh pice, ona isto, nalaktish se jednom rukom na sto, ona takodje.
Mozda nije dovoljno empirijski potkrepljeno po Bambininim standardima, ali kada se to dogodi potpuno je sigurno da ste se savrsheno skapirali. Provereno.

Citat
a neko takav mora da bude CIA tip ?
... poenta je - ako je neko 'prevarant' , sanse su jako male da ces provaliti na vreme
To ti mislish. Kao shto rekoh, nekoga cesh da zavarash, nekoga ne.

Citat
to je ucionica levo 101 ... ovo je 102, za prethodnu ti ne treba bogzakako uputstvo
Ne razumem.

Citat
agresivan ce stojati u cosku i vise gledati muskarce nego zene, pogled u oci (pseca logika izazivanja oko teritorije) ... tamnija odeca, nizi stalez, verovatno teretana ...
Stajace u coshku, vishe gledati mushkarce...mozda ce delovati napeto, stiskati vilicu i pesnice, mozda bi se i shetkao i gledao da nekoga zakachi ramenom....chekaj, kako bi to nazvao...mozda je to upravo govor tela?

A to je primer koji je ochigledan, chisto da pojasnim na shta se misli pod govorom tela, ima mnogo suptilnijih.

Citat
tamnija odeca, nizi stalez, verovatno teretana ...
Oprosti, ali ovo si tako lupio. Kakav bre nizi stalez? Ljudi iz visheg staleza ne mogu da budu agresivni? Tamna odeca? Teretana?
To su obichne predrasude.
Ljudi postanu agresivni u momentu, u datoj situaciji, njihova odeca nema nikakve veze sa time.

Ili mozda treba da se chuvamo Emo dechurlije koja se koliko se razumem uglavnom oblache u crno?

Recimo, kolima se chuknesh  sa nekim u saobracaju, on izlazi iz kola, po njegovom drzanju , tj. govoru tela mozesh da provalish da li je izashao da se svadja i da se bije ili je izashao da se raspravimo ko ljudi.

Inache, najopasniji chovek koga sam upoznao u zivotu, ubica, sada vec i on pokojni, je upravo sushta suprotnost tvom opisu. Izgledao je kao Bart Simpson, u teretanu verovatno nikad nije ushao, a bio je relativno pun para a oblachio se kao Sasha Curchic. A ubio je 5-6 ljudi.
Toliko o tome i da ljude mozesh po izgledu da provalish.
I najvecaq pichkica moze da se  istetovira i da se oshisha "na opasno".
Ali strah nece moci da sakrije.

Citat
stidljive ces da provalis po razgovoru
A zar ne mozesh da ih provalish i pre nego shto razgovor zapochne?

Citat
da ali tvoja 'ciljna' grupa jeste ..
Nije, to su sve amateri. Provalish ih za sekund.
Citat
aj sad iskreno, da hoces da sakrijes nesto - da li bi te provalili, ne ?
Pa ja vec nisam amater   Smile  , pa opet bi me onaj ko je dobar u provaljivanju i provalio.

Ali opet da naglasim, govor tela prvenstveno sluzi da bi neshto pokazao, a da ne morash da troshish rechi, a ne da bi neshto prikrio.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citat
To ti mislish. Kao shto rekoh, nekoga cesh da zavarash, nekoga ne.

postoje ljudi koji mogu sve da zavaraju ... cine to tako sto zavaraju sebe ... cista gluma ... al mi ko gluvi telefoni

Citat
Oprosti, ali ovo si tako lupio. Kakav bre nizi stalez? Ljudi iz visheg staleza ne mogu da budu agresivni? Tamna odeca? Teretana?
To su obichne predrasude.
Ljudi postanu agresivni u momentu, u datoj situaciji, njihova odeca nema nikakve veze sa time.

u tome je fazon, jedna stvar ne mora da znaci nista ... ali kad sklopis kockice ... zato ti kazem, ako je neko iole iskusniji u tome, cak i da se zezne par puta (recimo oda se par puta u toku razgovora), tesko da ces ga provaliti ...

Citat
Ili mozda treba da se chuvamo Emo dechurlije koja se koliko se razumem uglavnom oblache u crno?

nisam spomenuo sminku, striktan kod oblacenja (opet fizicki izgled najveci pokazatelj) itd.
problemi u kuci, trazenje paznje, napadni roditelji .. dakle pretpostavke ali cesto ubodes

Citat
Inache, najopasniji chovek koga sam upoznao u zivotu, ubica, sada vec i on pokojni, je upravo sushta suprotnost tvom opisu. Izgledao je kao Bart Simpson, u teretanu verovatno nikad nije ushao, a bio je relativno pun para a oblachio se kao Sasha Curchic. A ubio je 5-6 ljudi.
Toliko o tome i da ljude mozesh po izgledu da provalish.
I najvecaq pichkica moze da se  istetovira i da se oshisha "na opasno".
Ali strah nece moci da sakrije.

kad sam rekao da je to gorenavedeno univerzalni recept ? slazem se i sam znam jednog takvog ali mnogo vise  klasicnih primeraka, prosao sam kroz svakakva drustva a imam taj trip da analiziram ljude ...

tu je podjednako vazan i razgovor (dakle 1/3 fizicki izgled , 1/3 govor tela sto ti kazes i 1/3 sam razgovor da bi nekog procenio nakon nekih 5min vec) ... posle nekog vremena skontas da je profil mase tih ljudi patoloski lazov bez ocinskih figura u mladosti ... kapiram da bi bambi sa par pitanja mnogo pre utvrdila sa kim ima posla nego na osnovu govora tela

Citat
A zar ne mozesh da ih provalish i pre nego shto razgovor zapochne?

vecina ljudi ima socijalnu masku i nikad ti ona nece mnogo reci, moras da pridjes i da posmatras neko vreme...
ili si ti nadareniji pa mozes, ja ne bas

Citat
Ali opet da naglasim, govor tela prvenstveno sluzi da bi neshto pokazao, a da ne morash da troshish rechi, a ne da bi neshto prikrio.

ja bi rekao da je veci deo govora tela nesvesna radnja za vecinu ljudi ali opet kad smo se ja i ti slozili oko necega, jel tako tako je

« Poslednja izmena: 17. Mar 2010, 23:42:22 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
LG 4X HD

Citat
postoje ljudi koji mogu sve da zavaraju ... cine to tako sto zavaraju sebe ... cista gluma ... al mi ko gluvi telefoni
Slažem se, postoje. Većina ipak nije takva. kao što rekoh ja to smatram dopunskim vidom komunikacije, ne kao vežbu obmane i raskrinkavanje te obmane.

Citat
u tome je fazon, jedna stvar ne mora da znaci nista ... ali kad sklopis kockice ...
Ja sam već rekao da se te stvari uzimaju sa rezervom i uvek u kontekstu.
Citat
problemi u kuci, trazenje paznje, napadni roditelji .
Otišao si u neke ekstreme bespotrebno.

Citat
tu je podjednako vazan i razgovor (dakle 1/3 fizicki izgled , 1/3 govor tela sto ti kazes i 1/3 sam razgovor da bi nekog procenio nakon nekih 5min vec)
Slažem se, nikad nisam ni rekao da je govor tela bitniji i merodavniji od razgovora, samo sam naglasio da kao što neko iskusan može da te prevari svojinm govorom tela, isto tako neko iskusan može da te slaže kroz razgovor da ga nikad ne provališ.  U stvari verovatno zavisi koji od metoda više odgovara "procenitelju". Neko se možda više oslanja na fizički izgled, neko na razgovor, a neko na govor tela.
Ja lično smatram da je fizički izgled previše varljiv za donošenje ispravnog zaključka ali dozvoljavam da su neki ljudi dovoljno ispraksirani ili edukovani da mogu da donesu validne zaključke na osnovu toga.

Citat
vecina ljudi ima socijalnu masku i nikad ti ona nece mnogo reci, moras da pridjes i da posmatras neko vreme...
ili si ti nadareniji pa mozes, ja ne bas
Možda sam i nadareniji, ali bih pre rekao da sam studiozan i karakterno drugačiji, prijemčiviji za emocije, kako svoje tako i tuđe, tj. lakše ih prepoznajem kod drugih ljudi.
A ti kao i svaka škorpija imaš malo ćaknutu percepciju.  Smile

Citat
ja bi rekao da je veci deo govora tela nesvesna radnja za vecinu ljudi ali opet kad smo se ja i ti slozili oko necega, jel tako tako je
Pa vidiš, tu se slažemo, i ja smatram da je veći deo nesvesna radnja (zato je i smatram vrlo merodavnom ) ali i takva nesvesna radnja služi više za otkrivanje a ne prikrivanje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Svakako, ali iza teoretisanja ipak neka empirija mora stajati, makar na staklenim nogama.  Smile
Znaš kako ja gledam na to, naravno da je svako drugačiji i drugačije i reaguje, ne može to da se podvede pod neka egzakzna pravila , ali nije ni za skroz zanemariti zbog toga što teško je izvesti empirijske dokaze. Tako da uz određenu rezervu i u kontekstu svega ostalog može biti i jeste vrlo korisno u proceni.
Nisam rekla da, zato što mislim da izučavanje neverbalne komunikacije nema stabilnu empirijsku osnovu - istu treba i odbaciti. Ja sam samo bila protiv pokušaja da se takve stvari ukalupe, pod stavke tipa - kad češe levo koleno, malo laže, a kad češe desnu obrvu onda laže mnogo.  Smile

Daleko od toga da se sme i treba zanemariti, jer već rekoh da ponekad ima veći značaj nego verbalna, zato što ju je teže naštimovati kako nam odgovara. I kada se verbalna i neverbalna poruka ne slažu, to se oseti i te kako, za onoga ko ume da gleda. E tu nastupa onaj trenutak kad kažem da za to ne postoje kalupi i pravila. Wink

Zašto bi pred neverbalnom komunikacijom postavljao više standarde, u smislu sigurnosti u to šta je "rečeno".
Zato što verbalna komunikacija podrazumeva jezik, a jezik ima isto značenje za sve koji ga poznaju. Drugim rečima, verbalna komunikacija je definisana jezikom.
To, međutim, nije slučaj sa neverbalnom: neko će podizanje obrva tumačiti kao znak srdžbe, a neko radoznalosti - poenta je u tome da nema pravila.

Otud zahtev za višim standardima kod neverbalne u odnosu na verbalnu komunikaciju, što i ima logike. 
« Poslednja izmena: 18. Mar 2010, 03:08:23 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
LG 4X HD
Citat
Zato što verbalna komunikacija podrazumeva jezik, a jezik ima isto značenje za sve koji ga poznaju. Drugim rečima, verbalna komunikacija je definisana jezikom.
To, međutim, nije slučaj sa neverbalnom: neko će podizanje obrva tumačiti kao znak srdžbe, a neko radoznalosti - poenta je u tome da nema pravila.

Otud zahtev za višim standardima kod neverbalne u odnosu na verbalnu komunikaciju, što i ima logike. 

Ok , ima logike, u pravu si, ali (volim ovo "ali", jednostavno moram sad da ga zakukoljim malo  Smile   ), ...

Jeste da podizanje obrve neko tumachi ovako a neko onako, ali gledano globalno, vishe ce ljudi na isti nachin oceniti podizanje obrve (recimo kao radoznalost )  nego shto ce se razumeti verbalnom komunikacijom. Ipak ljudi govore na preko 150 razlichitih jezika. Bash kao shto si i rekla "za sve one koji ga poznaju".
Iako ima situacija gde se neshto tumachi ovako ili onako kao u tvom primeru, ipak je govor tela univerzalniji nego verbalna komunikacija.
Znachi ako ikad sretnem Japanca iz Ytp-ovog primera, neshto cu mozda ipak ispravno zakljuchiti iz njegovog govora tela, a sa druge strane moze da pricha do sutra necu ga nishta razumeti.

Vidish, forum je odlichno mesto za izvlachenje nekih zakljuchaka na ovu temu. Svako moze da prochita shta je napisano ali nema uvid u mimiku, boju glasa, govor tela i sve ostalo shto ide uz komunikaciju ochi u ochi.
I shta se deshava? Pa chesto se ljudi ne razumeju, evo ja i ytp se nikada ne razumemo, kao da prichamo razlichitim jezicima.

Koristimo smajlice da bi bolje docharali ono shto smo hteli da kazemo. A smajlici nisu nishta drugo do naglashena mimika i govor tela. I funkcionishu odlichno uglavnom, kao shto i mimika i govor tela uglavnom ispravno funkcionishu u real lifu-u, iako naravno ima prostora za greshku. 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bolje vrabac u ruci nego Priboj na Limu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Nokia e 71
Citat

Vidish, forum je odlichno mesto za izvlachenje nekih zakljuchaka na ovu temu. Svako moze da prochita shta je napisano ali nema uvid u mimiku, boju glasa, govor tela i sve ostalo shto ide uz komunikaciju ochi u ochi.
I shta se deshava?

Citat

Zato postoje smajliji Smile
IP sačuvana
social share
Čoveka ne čini odelo ali halteri i žabice čine ženu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citat
Znachi ako ikad sretnem Japanca iz Ytp-ovog primera, neshto cu mozda ipak ispravno zakljuchiti iz njegovog govora tela, a sa druge strane moze da pricha do sutra necu ga nishta razumeti.

pa ne bas sasvim, ako ga manje poznajes, pozajes ga manje i u govoru tela ... postoje samo par univerzalnih znakova (kao kod svih beba a posle se to razvije, mrstenje, plac itd.) ali to su vec primeri kada verbalna komunikacija totalno zakaze sto je vec specifican primer

Citat
Pa chesto se ljudi ne razumeju, evo ja i ytp se nikada ne razumemo, kao da prichamo razlichitim jezicima.
pa kad neces da priznas da je moj jezik bolji i furas svoj fazon

Citat
Koristimo smajlice da bi bolje docharali ono shto smo hteli da kazemo.
apsolutno bezuslovno, ne...  to bi ubilo svaku draz sarkazma
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 08:35:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.