Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 100 101 103 104 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Taјна статута Војводине  (Pročitano 112427 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
zivela APV !
Алава покрајинска влада?

Smile Smile Smile Smile Smile  Вала тако испадне.

Де си ти да присмрдиш у биртију?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
Srbija ne treba da bude regionalna, ni federalna drzava, vec unitarna sa decentralizovanim upravnim aparatom. Status "autonomne pokrajine" je komunisticka zaostavstina koja ne nalazi svoje uporiste ni u uporedno-pravnim resenjima, obzirom da se slicno ustrojstvo teritorijalne organizacije primenjuje tek u desetak drzava u svetu. Trebalo bi ukinuti ustavne odredbe o teritorijalnoj autonomiji i zavrsiti sa tom pricom za svagda. Kakva AP ?! Sta ce nam to ?!
Pa to ti je regionalizacija ili kako hoces ime da joj das.Ne moze Dinkic ili Rasim da odlucuje da li treba deci u mojoj mesnoj zajednici, deset ljuljski za decu ili pet. A on odlucuje o decjoj zastiti pa odobrava koliko ce ko para da dobije.Pa da svkom po pet ljuljaski a ostalo malo podeli svojim nezadovoljnim sluzbenicima da papaju, a ja moram iz dzepa da dodam nekako da imam deset ljuljaski, da se deca ne svadjaju.
Kazem napamet. Svakako da je pokrajina meka za politicare. Eno ga autonomas, stavlja papine lokatore izdajica roda. A u stvari sisa je u pitanju.Svi oni kada stignu na vlast ni na kraj pameti im ne pada da decentralizuju upravu. Gobe vlast, moc. A gubitak vlasti je eto kod Velje: shlog, otpadaju delovi glave. Bolno je to. Tuzno. treba ih drzati sto duze na vlast. Ako moze i poziciju i opoziciju. Da ne trpe politicari dusevnu bol.
Neka me zivog odere, samo da je on sretan politicar. To i jeste sustina srpskog patriotizma. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 276
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6270
Srbija ne treba da bude regionalna, ni federalna drzava, vec unitarna sa decentralizovanim upravnim aparatom. Status "autonomne pokrajine" je komunisticka zaostavstina koja ne nalazi svoje uporiste ni u uporedno-pravnim resenjima, obzirom da se slicno ustrojstvo teritorijalne organizacije primenjuje tek u desetak drzava u svetu. Trebalo bi ukinuti ustavne odredbe o teritorijalnoj autonomiji i zavrsiti sa tom pricom za svagda. Kakva AP ?! Sta ce nam to ?!
Pa to ti je regionalizacija ili kako hoces ime da joj das.Ne moze Dinkic ili Rasim da odlucuje da li treba deci u mojoj mesnoj zajednici, deset ljuljski za decu ili pet. A on odlucuje o decjoj zastiti pa odobrava koliko ce ko para da dobije.Pa da svkom po pet ljuljaski a ostalo malo podeli svojim nezadovoljnim sluzbenicima da papaju, a ja moram iz dzepa da dodam nekako da imam deset ljuljaski, da se deca ne svadjaju.
Kazem napamet. Svakako da je pokrajina meka za politicare. Eno ga autonomas, stavlja papine lokatore izdajica roda. A u stvari sisa je u pitanju.Svi oni kada stignu na vlast ni na kraj pameti im ne pada da decentralizuju upravu. Gobe vlast, moc. A gubitak vlasti je eto kod Velje: shlog, otpadaju delovi glave. Bolno je to. Tuzno. treba ih drzati sto duze na vlast. Ako moze i poziciju i opoziciju. Da ne trpe politicari dusevnu bol.
Neka me zivog odere, samo da je on sretan politicar. To i jeste sustina srpskog patriotizma. Smile Smile Smile

nije to regionalizacija prijatelju. Regionalizacija bi bila pametna i podrazumevala bi spustanje dela vlasti na nivo Srema, Banata i Backe, naravno i Sumadije, Istocna srbije, Juzne, Sandzaka, Zapadne itd, e u tom slucaju se administrativne jedinice usitnjavaju i dovoljne su da izvrsavaju duznosti koje ce doprineti njihovom napretku, a ne nekakvim idiotlucima o autonomijama i zamaranjem ljudi i energije sa tim kretenizmima. Sta ce autonomija vojvodini sa vecinskim srpski stanovnistvom. To je ludorija i moguce je samo ovde. Ukidanje autonomije sto pre!!!
IP sačuvana
social share
Srbija je Majka, cuvajmo je braco!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230

nije to regionalizacija prijatelju. Regionalizacija bi bila pametna i podrazumevala bi spustanje dela vlasti na nivo Srema, Banata i Backe, naravno i Sumadije, Istocna srbije, Juzne, Sandzaka, Zapadne itd, e u tom slucaju se administrativne jedinice usitnjavaju i dovoljne su da izvrsavaju duznosti koje ce doprineti njihovom napretku, a ne nekakvim idiotlucima o autonomijama i zamaranjem ljudi i energije sa tim kretenizmima. Sta ce autonomija vojvodini sa vecinskim srpski stanovnistvom. To je ludorija i moguce je samo ovde. Ukidanje autonomije sto pre!!!
Pa ja mislim da isto govorimo. Nema sanse. Bez vitrtuelnih problema Kosova i Vojvodine, ovaj politicki establishment moze da se pocisti. Oni na tome zive 20 godina.
« Poslednja izmena: 19. Mar 2009, 01:56:42 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Динкић против Пајтића?
Душан Ковачев    [b][/b]среда, 18. март 2009.

Давно, у незапамћено доба, пре око двесто доручака, кад се премијер Цветковић још колебао да ли да буде председник владе, Млађан Динкић је одлучно подржао идеју да Бојан Пајтић постане њен потпредседник1. Пајтић је ипак одлучио да остане високи покрајински функционер, а децембра исте године, обојица су заједно, сложно отворили фабрику „Тера продакшн“ у Инђији.
Свега десет дана након овог лепог и корисног догађаја, „Динкић је новинарима на економском факултету у Новом Саду рекао да у Закону о приватизацији јасно пише да половина средстава од продаје неког војвођансог предузећа припада Републици, а друга половина Покрајини и да би тако требало да буде и у случају НИС-а“2.
Пајтић је на ово реаговао после само једног доручка, логично и правно ваљано, позивајући се на договор са српским „Премијером“3. „Премијер“ је наравно све то оћутао, па је цела ствар привремено заборављена. Пошто је, по основу друштвеног договора „Премијера“ са председником ПИВ, Бојаном Пајтићем, одмах исплаћено 200 милиона € у војвођански буџет, још 160 милиона је требало да се уплати накнадно.
Осим тога, Динкић је поставио захтев да Војводина преузме на себе „неке буџетске издатке“, али и да се Војводини „смањи трансфер“ оног новца који треба да јој буде исплаћен, иако је зачудо у његовој изјави сада оцењено да је „у складу с уставом“ она исплата коју је раније назвао „незаконитим“4. То све је изазвало Пајтићеву реакцију5 и наравно ни то није изазвало реакцију „Премијера“ Цветковића, као ни шефице Г 17+ за Војводину, Иване Дулић Марковић. Ипак, упркос Пајтићевом противљењу, високи војвођански функционер ДС и покрајинске власти, Драгослав Петровић дао је јавно подржао инвестициону политику коју је односним новцем Динкић захтевао у Војводини6. Ово је веома чудно, јер је Петровићев партијски шеф у покрајини и председник ПИВ Пајтић, а не Динкић.
На основу расправе о судбини и улагању „наших новаца“ добијених по основу продаје НИС-а, на први поглед изгледа како је Влада Србије у новчаном шкрипцу и како је „Премијер“ олако препустио „наше новце“ Новом Саду. Самостално Динкићево иступање против споразума Цветковић – Пајтић и ћутање „Премијера“ приказује ауторитет Цветковића као јако низак.
Међутим, зашто је Динкић тек сад проговорио, пошто је договор постигнут и у већем делом извршен? У том смислу, треба се подсетити како је управо Динкићево министарство (током протекле владе Војислава Коштунице) дало одобрење на финансијски део уговора о купопродаји НИС-а, истог оног којег је касније Динкић одлучно напао.
Ово је све наизглед нелогично, а забуна је тим већа што Динкић сада одлучно тврди како је НИС прошле године пословао с профитом7 и да Гаспром избегава плаћање дивиденди држави8. Иако је претходно поменути Драгослав Петровић пожурио да војвођанску инвестициону политику усклади с очекивањима Млађана Динкића, посланик СВМ Балинт Пастор је најпре опрезно изразио веру у „добронамерност“ Динкићевих препорука, али подсетио и „да министар Динкић не треба да одређује на шта ће се трошити паре из војвођанског буџета“9... што нас доводи до суштине проблема. „Србијанци“ су препустили „наше новце“ Новом Саду, у мери и обиму у којем су то тражили војвођански аутономаши. Сада, „да се Војвођани не досете“, симулира се воља за отимањем „наших новаца“. Пошто је Лабус јавно пре пар дана рекао на првом програму РТС-а како је скоро сасвим извесно да ће влада добити зајам од ММФ, једно је сигурно: Динкић нема стварног разлога за панику услед недостатка новца.
Стога, овако тумачимо Динкићев маневар: тражењем онога што очигледно не може да добије – „војвођанских новаца“ који су већ предати покрајини на располагање, као и задржавања „наших новаца“ који по споразуму ПИВ са Владом Србије Београђани и хоће и морају да дају Војводини, подгревају се стари аутномашки страхови од „Србијанаца“. Тај страх је одавно уткан у војвођански менталитет, који радо воли да се бави питањем „ди су наши новци“ и који је навикао да усваја сервирани пропаганднизакључак: „опет ти Србијанци оће да нам отму наше новце“. Изгледа, дакле, да се ради о симулацији напада „Србијанаца“ на војвођанске „новце“ и аутономни буџет. С друге стране, прича о „Русима који неће да плате дивиденде“, сигурно ће се допасти русофобима, али и онима који очајнички чекају „бесплатне акције“, које је Динкић давно обећао. Све је и те како и у Пајтићевом интересу, без обзира што су он и Динкић тренутно у формалном сукобу. Јер Војвођани, забављени причом о „алавим Србијанцима“ и „злим Русима“ неће уочити свој највећи заједнички економски проблем – чињеницу да се њиховим „новцима“ у њиховој Војводини прави још један Београд, а произвођачи млека, меса све ређе и све јефтиније продају своје производе у „житници Европе“ чији пољопривредник о субвенцијама зна тек толико да оне постоје у некој Европској унији, која се, међутим, све више удаљује што јој се више приближавамо.
Izvor: nspm.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Pastor: Nema šansi da prihvatimo okrnjeni statut Vojovdine
Autor: Beta | 19.03.2009. - 10:28

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da ta stranka ni u kom slučaju neće prihvatiti da se menja tekst Statuta Vojvodine.

Pastor je za današnji novosadski „Dnevnik” ocenio da odugovlačenje sa potvrđivanjem Statuta Vojvodine u Skupštini Srbije izaziva sumnju da će tekst koji je usvojila Skupština Vojvodine u oktobru prošle godine biti značajno „okrnjen”.
„Mislim da je današnja realnost... značajno krnjenje teksta Statuta kroz izbegavanje donošenja zakona o nadležnostima ili delegiranje tako minimalnih nadležnosti da nas prođe volja od svega”, rekao je lider SVM.
Ocenio je da bi to bilo „tragično rešenje” za Vojvodinu i dodao da ne vidi ni minimum šanse da takvo rešenje vladajuća koalicija u pokrajini prihvati.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Moj stav kao "vojvodjanina"  Smile
Ukinuti autonomiju Vojvodine. Smile  Smile Smile  Apsolutno !  ići na regionalizaciju Srbije.  Mnogo efikasnije i praktičnije rešenje za nas gradjane...ja kao gradjanin želim, hoću da mi PDV bude 8 % a ne 18 ili 20 % kako neki  uskoro predvidjaju. Samo se dupliraju institucije ,administracija  a nama se običnim ljudima podižu nameti , sve u ime "našeg" boljitka  Smile
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
Moj stav kao "vojvodjanina"  Smile
Ukinuti autonomiju Vojvodine. Smile  Smile Smile  Apsolutno !  ići na regionalizaciju Srbije.  Mnogo efikasnije i praktičnije rešenje za nas gradjane...ja kao gradjanin želim, hoću da mi PDV bude 8 % a ne 18 ili 20 % kako neki  uskoro predvidjaju. Samo se dupliraju institucije ,administracija  a nama se običnim ljudima podižu nameti , sve u ime "našeg" boljitka  Smile
Pa mi kao gradjani Vojvodine samo se optrecujemo tom autonomijom.Novcano.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 276
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6270
Skoro sam pitao jednog Rumuna doduse rodjenog i odraslog u Srbiji(vojvodini) sta misli o statutu. On mi je rekao "ma bas me boli k...., isto ce biti samo sto ce pare umesto u Beograd da idu u NS." Lepo covek kaze, a mislim da to misle i svi obicni gradjani vojvodine, oni koji su svim srcem za siroku autonomiju imaju neke lose zadnje namere. Mislim da svi znamo koje...Regionalizacija!!!
IP sačuvana
social share
Srbija je Majka, cuvajmo je braco!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Pa mi kao gradjani Vojvodine samo se optrecujemo tom autonomijom.Novcano.

O tome ti pričam...nakotilo se parazita,posisaše i ovo malo krvi, a što je najgore i još će sve u ime našeg "boljitka"...
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 100 101 103 104 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.