Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 76 77 79 80 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Taјна статута Војводине  (Pročitano 112210 puta)
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung XYZ1004
Zoran Zivkovic: U DS-u je uvek bilo razlika o vojvodjanskoj autonomiji

Bivši premijer Srbije i nekadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke Zoran Živković ocenio je da je rast tenzija oko statuta APV posledica razlika u stavovima unutar vladajućih stranaka o pitanju vojvođanske autonomije kao i nezrelosti nivoa političkog odlučivanja, posebno u onim strankama koje su najodgovornije za aktuelno stanje u zemlji, među kojima je apostrofirao DS. On je za naš list rekao i da nije prvi put da se o pitanju autonomije Vojvodine raspravlja „na pogrešan način“, ukazujući na to što je nova rasprava otvorena četiri meseca nakon usvajanja predloga statuta u Skupštini Vojvodine, u kojoj, kao i u republičkom parlamentu, ključnu ulogu imaju demokrate.
– To se već dešavalo, a ovo je treći put da se ovaj problem pojavljuje unutar DS-a. Dok sam se aktivno bavio politikom, dva puta se desilo da pokrajinski organi stranke bez konsultacija s centralom DS-a i bez rasprave unutar stranke donesu nacrte tekstova o novim nadležnostima Vojvodine koji se nisu uklapali ni u tadašnja ustavna rešenja ni u programska opredeljenja Demokratske stranke. Ali, verovatno su bili poneti željom da se pokažu i kao dobri funkcioneri Srbije i kao dobri funkcioneri Vojvodine, i kao patriote i kao autonomaši, u pozitivnom smislu. Najverovatnije se i sad desilo nešto slično, da je vojvođansko rukovodstvo DS-a učinilo korak više nego što je centrala u Beogradu mislila, pa je taj akt usvojen u Skupštini Vojvodine, a sad se otvara javna rasprava pošto se centrala DS-a u Beogradu iznenadila tim predlogom – kaže Živković.
Kao poznavalac odnosa u DS-u, s obzirom na to da je na najvišim funkcijama u toj stranci bio dugi niz godina, Živković potvrđuje i da su razlike u stavovima o vojvođanskom pitanju između stranačke centrale i pokrajinskog ogranka DS-a uvek postojale. On kaže da je pitanje autonomije Vojvodine „stara tema“, i „nerešeno stanje još od treuntka kad je Vojvodina postala deo Srbije, odnosno Karljevine SHS“.
– Uvek su postojale razlike u stvovima koji je to nivo autonomije, odnosno nadležnosti, koje bi Vojvodina trebalo da ima. A razlike se pojavljuju u zavisnosti od toga s koje strane se gleda na taj problem, da li iz Vojvodine ili iz ovog drugog dela Srbije – napominje Živković.
On, međutim, smatra da je ključ za rešenje aktuelne dileme o statutu APV u rukama DS-a, a pošto „ni u vrhu te stranke nisu jasno definisani stavovi o ovom pitanju“.
On smatra da je dobro što su predstavnici Pokrajinske i Republičke skupštine u kampanji prezentacije statuta čelnicima većih gradova u Srbiji. Po njegovim rečima, to je pozitivno i zbog toga da bi se što veći broj ljudi koji učestvuju u političkom životu upoznao sa suštinom promena koje donosi novi statut.
– Slažem se s onima koji se zalažu za to da decentralizacija u Srbiji bude maksimalno ostvarena, ali mislim da imamo loš Ustav, koji ne obezbeđuje odgovarajući okvir za mnoga strateška pitanja, a između ostalog, njime je postavljen i loš temelj za statut Vojvodine. Definitivno, Vojvodina treba da ima sve nadležnosti koje su moguće na tom nivou vlasti u savremenoj Evropi, osim onih koje bi ugrožavale državnost Srbije, a poznato je šta su osnovna obeležja državnosti – kazao je Živković.

Tadić i Pajtić

– Ako Bojan Pajtić, potpredsednik DS-a i predsednik Izvršnog veća Vojvodine, tvrdi da je teskt statuta sačinjen uz blagoslov predsednika Borisa Tadića, onda je pitanje za Tadića zašto je promenio mišljenje. Ili, ako Tadić nije promenio mišljenje, onda je pitanje zašto Pajtić govori neistinu. Jer, očigledno je da postoje značajne razlike u stavovima o statutu i u vrhu Demokratske stranke – ocenio je Živković.

-------------------------------------------------------------------------

Mogu oni da glumataju jedinstvo za TV dnevnik  Smile ali njima podela ne gine.
Naravno, kad imaju vlast sve se podele i razlike se guraju pod tepih zarad udobne fotelje, ali Pajtic i kompanija imaju vlast i udobne fotelje i bez podske Tadica, koji pritom hoce da im ogranici tu vlast, tako da....bice zanimljivo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja samo nisam siguran dal će prvo Vojvodina da se otcepi ili će to da učini zajedno sa Sandžakom, ili nekim dugim delom Srbije. Zamišljam situaciju u kojoj Skupština Opštine Pirot, recimo, donosi odluku o otcepljenju od...

Živim u Novom Sadu... i zabrinut sam. Mislim, mogla bi da nam se ponovi istorija drobljenja države. Znate poput one kada su velikaši pred kosovski boj uzeli svaki svoj feud, pa jedan po jedan lako padali pod uticaj i ropstvo neke strane sile.

Al šta ja znam, to se priča već deceniju i po i niko ne veruje u te teorije... "Zavere".

Ali ja spadam u populaciju polupismenih, primitivnih, zatucanih radikala. Pa bih molio one pametne, napredne, inteligentne, pismene i obrazovane koji su na izborima glasali za Tadića i ZES da mi objasne, ako mogu, kako oni zamišljaju taj napredak i sta ja da radim sa svojom primitivnom porodicom.

Dal da menjam stan u Novom Sadu za neki recimo u Lisabonu, po ceni su sada slični? Jel su oni tako zamislili naš ulazak u EU ili mogu i dalje da planiram svoju budućnost u ovoj zemlji?

Najviše bih molio za savet one koji su šetali ulicama Beograda, dok sam ja kao dobrovoljac, oni bi rekli budala, a i meni je sada to jasno, ratovao za svoju zemlju i narod. Kao jedva punoletan proveo sam godinu dana na raznim ratištima da bi Vi pametni sačuvali svoj potencijal za velike poduhvate i opšte dobro... Pošto ste Vi tako napredovali dok sam ja nazadovao po raznim rovovima molim Vas za cenjeni savet...

Hitno je! Imam i decu, dva sina, meni je ipak teže. Nemogu samo o sebi da mislim..., za razliku od većine svojih naprednih vršnjaka koji vole Zapad, a koji nemaju ni devojku. Ne zato što su pederi, nego što nemaju ni ličnosti ni duše da bi se zaljubili i osvojili žensko srce.

Naša sudbina je u vašim rukama, vaši su na vlasti, vi ste pobedili, pa vas molim da mi šapnete šta će biti sa Kućom...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung Galaxy IIs
Ja samo nisam siguran dal će prvo Vojvodina da se otcepi ili će to da učini zajedno sa Sandžakom, ili nekim dugim delom Srbije. Zamišljam situaciju u kojoj Skupština Opštine Pirot, recimo, donosi odluku o otcepljenju od...

Živim u Novom Sadu... i zabrinut sam. Mislim, mogla bi da nam se ponovi istorija drobljenja države. Znate poput one kada su velikaši pred kosovski boj uzeli svaki svoj feud, pa jedan po jedan lako padali pod uticaj i ropstvo neke strane sile.

Al šta ja znam, to se priča već deceniju i po i niko ne veruje u te teorije... "Zavere".

Ali ja spadam u populaciju polupismenih, primitivnih, zatucanih radikala. Pa bih molio one pametne, napredne, inteligentne, pismene i obrazovane koji su na izborima glasali za Tadića i ZES da mi objasne, ako mogu, kako oni zamišljaju taj napredak i sta ja da radim sa svojom primitivnom porodicom.

Dal da menjam stan u Novom Sadu za neki recimo u Lisabonu, po ceni su sada slični? Jel su oni tako zamislili naš ulazak u EU ili mogu i dalje da planiram svoju budućnost u ovoj zemlji?

Najviše bih molio za savet one koji su šetali ulicama Beograda, dok sam ja kao dobrovoljac, oni bi rekli budala, a i meni je sada to jasno, ratovao za svoju zemlju i narod. Kao jedva punoletan proveo sam godinu dana na raznim ratištima da bi Vi pametni sačuvali svoj potencijal za velike poduhvate i opšte dobro... Pošto ste Vi tako napredovali dok sam ja nazadovao po raznim rovovima molim Vas za cenjeni savet...

Hitno je! Imam i decu, dva sina, meni je ipak teže. Nemogu samo o sebi da mislim..., za razliku od većine svojih naprednih vršnjaka koji vole Zapad, a koji nemaju ni devojku. Ne zato što su pederi, nego što nemaju ni ličnosti ni duše da bi se zaljubili i osvojili žensko srce.

Naša sudbina je u vašim rukama, vaši su na vlasti, vi ste pobedili, pa vas molim da mi šapnete šta će biti sa Kućom...

Evo ti savet:

- Kada ti tvoji radikalni pocnu da urlaju o otcepljenju Vojvodine ti zapusi i nos i usi jer toga biti nece

- Kada te radikali (DSS,SRS,SPS) ili popovi ili neki starci iz SANU pozovu da napravis nekakav incident sa nekim od pripadnika drugih nacija (moguce sa tvojim komsijom Slovakom ili  Madjarom) a ti opet zapusi i nos i usi i pravi se da necujes.

I nece se desiti nista, samo ce beogradjani iz kruga dvojke izgubiti malo vlasti i mnoooooogo para.

IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung Galaxy IIs

Evo ti savet:

- Kada ti tvoji radikalni pocnu da urlaju o otcepljenju Vojvodine ti zapusi i nos i usi jer toga biti nece

- Kada te radikali (DSS,SRS,SPS) ili popovi ili neki starci iz SANU pozovu da napravis nekakav incident sa nekim od pripadnika drugih nacija (moguce sa tvojim komsijom Slovakom ili  Madjarom) a ti opet zapusi i nos i usi i pravi se da necujes.

I nece se desiti nista, samo ce beogradjani iz kruga dvojke izgubiti malo vlasti i mnoooooogo para
(sto jel' njih najvise boli) .

Uh postovao sam dva puta
« Poslednja izmena: 23. Feb 2009, 11:13:33 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
građanine ili građanko,šta već pa sinoć tvoj vođa nije tako govorio ili se vas dvojica neslažete baš po svim pitanjima,osim oko love  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 268
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne verujem da ti iskreno misliš dobro svojim komšijama druge nacije, a kamoli Srbima.
I otkud ti znaš da ja nisam pripadnik nacionalne manjine....

Čovek koji tako prostački i bez poštovanja govori o "popovima i starcima" kao da je popio svo znanje ovog sveta meni ne uliva poverenje. Ja bih se tebe klonio da te poznajem privatno, mnogo si siguran za jednog običnog smrtnika. Kao da su konci sudbine baš u tvojim rukama. I ti bi meni kažeš savetovao sigurnost...

Jel ima neko još pametan,... Molim Vas, zaista mi treba iskren savet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Нова српска политичака мисао
 и
Српски сабор Двери

позивају вас на трибину на тему:
НЕМА ШАЛЕ СА ВОЈВОДИНОМ!
-Србија се више не сме комадати део по део-
 Понедељак, 23.фебруар 2009.године у 19,00 часова
Сала Културног центра у Шапцу
(Господар Јевремова 12)
 Предавачи:
-Слободан АНТОНИЋ,
политички аналитичар
-пуковник Миливоје ПРШИЋ
-Александар ПАВИЋ,
политиколог
-Ђорђе ВУКАДИНОВИЋ,
"Нова српска политичака мисао"
Извор:nemasale.rs
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Како неће кад људи који живе у Војводини кажу да не живе у Србији...
Citat
I nece se desiti nista, samo ce beogradjani iz kruga dvojke izgubiti malo vlasti i mnoooooogo para
(sto jel' njih najvise boli) .
зашто им дајете подршку у власти...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
e moj joco pa kako bi drugačije opstali na političkoj sceni
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
e moj joco pa kako bi drugačije opstali na političkoj sceni
Зато и питам...Саједне стране их више пљују чак и од опозиције а са дуге стране им дају подршку за све што треба--
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 76 77 79 80 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.702 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.