Koliko nam nije u interesu da nam cepaju drzavu, toliko nam nije u interesu i da se inatimo. Najgori scenario moze biti da se prizna nezavisnost i da ne udjemo u EU.
Ако нека организација разбија нашу државу онда је ваљда ноторна чињеница да нам не жели добро јер зашто би нам иначе то радила. Ако нам не жели добро онда је питање шта ми добијамо приступањем таквој организацији осим можда понижења?
« Poslednja izmena: 24. Jan 2008, 04:31:13 od pishax »
Уколико ЕУ јединствено призна независност ми тамо немамо шта да тражимо.
Улазак тамо би значио само више фондова за режим, драматичног побољшања не би било, а поред Космета одрицали би се доста својих исправних вредности и традиција.
ЕУ захтева од кандидата јасне границе, потписом ми би прихватили њихово гледиште да Космет није српска територије и де факто и де јуре и више никад и никако не бисмо имали право на њега. Извините ако то није веле-издаја и флагрантно кршење Устава и морала ја не знам шта је. А ја за издајнике, илегалисте и аморалне кандидате попут Тадићија не гласам.
Значи, Србија ће остварити целовитост након што се, при уласку у ЕУ, одрекне 15% земљишта?
Ne. Prvo, Srbija se nikada nece odreci Kosova, sto garantuje Ustav. Drugo, hipoteza se odnosila na BF-ovo misljenje da "ulaskom u EU zauvek gubimo Kosovo". Moje misljenje je da ce se status znati i pre naseg ulaska u EU.
Ramstajne, ako mislis da vodis civilizovan razgovor sa mnom, pokusaj da to bude bez "farbanja".