Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 20:11:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: System of a Down  (Pročitano 7515 puta)
07. Sep 2012, 18:05:22
Legenda foruma

Pušikander

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42494
Browser
Chrome 21.0.1180.89
System of a Down, takođe poznati pod akronimom SOAD i rijeđe kao System, je Američko - Jermenski metal bend iz Južne Kalifornije formiran 1994. Trenutnu postavu čine Daron Malakian (gitara, vokal), Serj Tankian (vokal, klavijature, ritam gitara), Shavo Odadjian (bas gitara) i John Dolmayan (bubnjevi).
1993. dva muzičara koja su do tada bila nepoznata (i na lokalnoj muzičkoj sceni) su se upoznali slučajno na snimanju spota za druge bendove. Veza između njih uspostavljena je odmah, zato što su imali isti pogled ka muzici, politici i kulturi uopšte. Nedugo zatim, Serj Tankian i Daron Malakian odlučili su da osnuju zajednički bend, koji su nazvali "Soil". Prilikom narednog snimanja upoznali su Shava Odadjiana. Shavo je uspio da pristupi bendu, dokazavši da je sposoban basista i tako postavši stalan član. Prvoodabrani bubnjar, Andy Khatchadurian, je brzo zamijenjen sa John Dolmayanom.
Svi članovi benda dijele sličnu etničku prošlost, Serj i John su rođeni u Libanu, Shavo je rođen u Jermeniji, a Daron ima jermensko porijeklo. Ovo je doprinjelo da članovi benda sviraju muziku sa primjesama jermenskog folklora. Nakon nekog perioda bend odlučuje da promijeni ime u nešto što bi odgovaralo muzici koju oni sviraju. Odlučuju se za ime "System Of A Down", koje je bazirano na pjesmi koju je Daron napisao, pjesma se zvala "Victims Of A Down." Treći demo projekat je imao veliki uspjeh. Projekat je producirao muzički urednik Rick Rubin. Pjesme su pjevane u Viper Room clubu u Holivudu. Iako svi članovi planiraju solo projekte, bend nastupa u istom sastavu.
Sastav je poznat po izražavanju svojih političkih stavova, kritikovanju američke imperijalne politike te uticaja medija na moderno društvo. Jedan od motiva u njihovim pjesmama je i jermenski genocid. System of a Down je takođe član neprofitne organizacije Axis of Justice, koju je osnovao Tankian zajedno sa Tomom Morellom iz sastava Rage Against The Machine, a čiji je cilj povezivanje muzičara, obožavatelja i političkih organizacija u borbi za društvenu pravdu.
Bend je četiri puta bio nominovan za Grammy nagradu koju su osvojili 2006. u kategoriji “Najbolji hard rok nastup“ sa pjesmom B.Y.O.B. Od 2006. do 2010. sastav je bio na privremenoj pauzi, kako bi se članovi mogli posvetiti vlastitim projektima. Tankian je objavio dva solo albuma, Malakian i Dolmayan su osnovali sastav Scars on Broadway, a Odadjian sastav Achozen. Dana 29. novembra 2010. službeno su potvrdili povratničku turneju na koju su krenuli u ljeto 2011. godine.

Članovi benda

Trenutni članovi

   Daron Malakian – guitar, vocals (1994–present)
   Serj Tankian – lead vocals, keyboards, guitar (1994–present)
   Shavo Odadjian – bass, backing vocals (1994–present)
   John Dolmayan – drums (1997–present)

Bivši članovi

   Andy Khachaturian – drums (1994–1997)

System of a Down 2012 (s lijeva na desno) – Shavo Odadjian, Serj Tankian, Daron Malakian, John Dolmayan.

Diskografija

Studijski albumi

   System of a Down (1998)
   Toxicity (2001)
   Steal This Album! (2002)
   Mezmerize (2005)
   Hypnotize (2005)

Singlovi

"Sugar"
"Spiders"   
"Chop Suey!"   
"Toxicity"   
"Aerials"   
"Innervision"
"B.Y.O.B."
"Question!"   
"Hypnotize"
"Lonely Day"

Spotovi

"Sugar"
"War?"
"Spiders"
"Chop Suey!"
"Toxicity"
"Aerials"
"Boom!"
"B.Y.O.B."
"Question!"
"Hypnotize"
"Lonely Day"

Ostala pojavljivanja

Chef Aid: The South Park Album (1998) - "Will They Die 4 You?"
Strangeland (1998) - "Marmalade"
Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000) - "Mind"
Dracula 2000 and Not Another Teen Movie (2000) - "The Metro" (Berlin cover)
Heavy Metal 2000 (2000) - "Störagéd"
Loud Rocks (2000) - "Shame" (Wu-Tang Clan Cover)
MTV The Return of the Rock (2000) - "Suite-Pee"
Nativity in Black, Vol. 2: A Tribute to Black Sabbath (2000) - "Snowblind"
Scream 3 (2000) - "Spiders"
Disturbia (2007) - "Lonely Day"
Guitar Hero World Tour (2008) - "B.Y.O.B"
Guitar Hero: Metallica (2008) - "Toxicity"
« Poslednja izmena: 07. Sep 2012, 18:27:44 od Wayfarer »
IP sačuvana
social share
Ajde da se drogiramo nek se oči sjaje
Svršavam na silikone od Nikolić Maje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Pušikander

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42494
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
CD Covers

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Pušikander

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42494
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Spotovi

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 22
Zastava Helsinki
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Odlican bend, mnogo mi je drago sto se nisu raspali posle onako duge pauze. Izuzetno lep spoj metala i jermenskog folklora, pre svega originalno. Jos samo da objave neki novi materijal uskoro, to bi bilo ekstra  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Pušikander

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42494
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Bio sam ubjedjen da ce se raspasti, sreca pa su me demantovali predprosle godine kad su najavili povratnicku turneju. Prva njihova pjesma koju sam cuo bila je "Toxicity" i oborila me s nogu. Kasnije sam preslusao ostatak istoimenog albuma i odmah su mi u usi usle Chop suey, Aerials, ATWA, Prison song... Serj je lik samo takav, obozavam ga  Smile Debitantski album im je solidan, Steal this album takodje (iako ne mogu izbjeci utisak da je to samo materijal za kojeg nije bilo mjesta na Toxicity-ju), a Mezmerize i Hypnotize su odlicni albumi sa mnogo kvalitetnih pjesama. E sad, sto se tice novog albuma bilo bi dobro da ga objave sto prije, jer su na tom polju neaktivni jos od 2005-te. Okupili su se, imali te dvije turneje i sve je to lijepo ali krajnje je vrijeme da objave novi materijal.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 22
Zastava Helsinki
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
A prva pesma koju sam ja cula bila je Chop Suey i efekat je bio isti kao i kod tebe  Smile Toxicity je i meni omiljeni album i mislim da je jedan od 20-ak najboljih metal albuma svih vremena!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Pušikander

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42494
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Metal Hammer je prije nekih 7-8 godina taj album uvrstio u top 20 naj metal albuma u zadnjih 20 godina. Mislim da je bio plasiran negdje oko 10-tog mjesta, a na prva dva mjesta su bili Slayer sa albumom Reign in blood i Metallica sa Master of puppets.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 22
Zastava Helsinki
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Hah, secam se tog clanka, bio je u nasem izdanju Hammera. Ta lista je dosta kvalitetno odradjena samo su izostavili jedan jako dobar bend - Nightwish  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Pušikander

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42494
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Da, kreteni su izostavili nas omiljeni bend  Smile Ali realno, mogli su na tu listu negdje da ubace Century child ili Once.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Just another wannabe god.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 718
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Bio je to lijep ljetni dan kada sam se vracao kuci i ulicom nesto mrljavio sto je izgledalo na stih "I cry, when angles deserve do die". Od tog momenta tada 11 godisnji IamUser je zacrtao svoj put sta ce da slusa do dana danasnjeg.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 20:11:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.