Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svi moguci upadi u sigurnosni web sistem. & Pentest pitanje.  (Pročitano 3911 puta)
08. Avg 2013, 11:53:18
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
Browser
Chrome 28.0.1500.71
Pozdrav,
Dakle interesuje me svi moguci upadi u sigurnosni web sistem.  Sa osnovni (ajde da tako kazem) sam vec upoznat , a to su: Shell, XSS , SQLi(Xss i sqli isto su neka vrsta napada) i takode Exploiti.  
Postoji li jos neki. . . Takode ne mislim to iskoristiti u illegalne stvari nego nastojim da pronalazim bugove i to.
Sa ovim minimalni znanjem sam vec nekima pomogao.

E sad za pentestere.
Pentester je covek koji pronalazi bugove (naravno da treba imati saglasnost) analizira i to ?(ako sam nesto lose spomenuo ispravite me).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
LG Nexus 5
Pozdrav,
Dakle interesuje me svi moguci upadi u sigurnosni web sistem.  Sa osnovni (ajde da tako kazem) sam vec upoznat , a to su: Shell, XSS , SQLi(Xss i sqli isto su neka vrsta napada) i takode Exploiti. 
Postoji li jos neki. . . Takode ne mislim to iskoristiti u illegalne stvari nego nastojim da pronalazim bugove i to.

Osnovne si pobrojao, a kros sajd skripting i sql injekcija su takodje napadi. Gore pobrojani su naprednije stvari, postoji jos sijaset mogucih upada pomocu kilogera, kradjom kokija, diksneri napada, DNS poisoninga, phisinga, trojancima, snifinga, itd.

Citat
Sa ovim minimalni znanjem sam vec nekima pomogao.

Kako si pomogao? Smile

E sad za pentestere.
Pentester je covek koji pronalazi bugove (naravno da treba imati saglasnost) analizira i to ?(ako sam nesto lose spomenuo ispravite me).

Najgrublje receno, to je to. Procenjuje ranjivost mreznog sastava, spoljinm i napadima unutar mreze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.71
Citat: Crowz link=topic=610657. msg11153833#msg11153833 date=1375970947
Kako si pomogao? Smile
Mislio sam reci da sam vec pronasao neke bugove i prijavio ih.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Avg 2013, 20:22:46 od _roord »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
LG Nexus 5
Citat: Crowz link=topic=610657. msg11153833#msg11153833 date=1375970947
Kako si pomogao? Smile
Mislio sam reci da sam vec pronasao neke bugove i prijavio ih.  Smile

Pa dobro, reci nam kako si to provalio, koji bagovi, sta si koristio, radi edukacije.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.71
Pa dobro, reci nam kako si to provalio, koji bagovi, sta si koristio, radi edukacije.  Smile

Pa gore navedeno Smile XSS , SQLi i Shell(Firefox+LiveHTTPHeaders).
To radim kad mi je dosadno , pa ubijam vreme na trazenje bagova i to.
Ali dosta sam ih prijavio medjutim niko skoro nije odg osim 2,3 coveka.

I da te pitam npr. evo sad keylogger i sad neko mora skidati to da bi mu mogao uci a malo ko da nasjedne na keylogger tako isto phishing samo sto ide na stranicu sta vec.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.71

Pa gore navedeno Smile XSS , SQLi i Shell(Firefox+LiveHTTPHeaders).
To radim kad mi je dosadno , pa ubijam vreme na trazenje bagova i to.
Ali dosta sam ih prijavio medjutim niko skoro nije odg osim 2,3 coveka.

I da te pitam npr. evo sad keylogger i sad neko mora skidati to da bi mu mogao uci a malo ko da nasjedne na keylogger tako isto phishing samo sto ide na stranicu sta vec.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
LG Nexus 5

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.71

Smile
Posto vidim da nisi shvatio Smile Dakle npr. Kelogger napravis i sad moras poslatio nekom da skine da bi mogao prikupiti informacije. ? A malo ko na to nasjedne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
LG Nexus 5
Pa dobro, to je jedan od nacina, nigde nismo klasifikaciju prema verovatnoci pravili, vec smo nabrajali sta sve moze.

Eto recimo, kod DNS poisoninga ti ne treba nikakav keylogger ili fejk stranica da bi provalio sifre.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.71
Pa dobro, to je jedan od nacina, nigde nismo klasifikaciju prema verovatnoci pravili, vec smo nabrajali sta sve moze.

Eto recimo, kod DNS poisoninga ti ne treba nikakav keylogger ili fejk stranica da bi provalio sifre.
Za to DNS poisoninga prvi put cujem. sta to ustvari radi ? i jel isto dns poisoning i spoofing.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.