Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 125
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svetski terorizam - napadi, hapsenja, reagovanja  (Pročitano 357748 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Uzbuna u Ženevi
Preti teroristički napad na UN

Švajcarske vlasti su obavestile Ujedinjene nacije na „mogući teroristički napad“ na njihovo evropsko sedište u Ženevi, najveći objekat UN van Njujorka, kaže se u pismu koje je svetska organizacija uputila osoblju u četvrtak.

Napad bi mogao da se dogodi između 5. i 10. oktobra. Službenicima se preporučuje da „povećaju nivo budnosti i preduzmu posebne mere zaštite“. Predstavnica za štampu UN Jelena Ponomarjova je izjavila da su bezbednost i kontrola pojačani u zgradi „Pale de nasion“, nekadašnjoj Ligi naroda, ali da se sastanci i posao nastavljaju kao i obično. Nije nam data nikakva informacija o počiniteljima, načinu na koji bi napad bio izveden ili meti“.

Erik Granžan, predstavnik ženevske policije, rekao je da policija pruža pomoć obezbeđenju UN svojim patrolama i proverom na ulazima u zdanje UN. Ovo je drugi put za godinu dana da je u UN u Ženevi uvedena uzbuna. Poslednji put se to dogodilo prilikom posete generalnog sekretara UN Kofija Anana pre skoro godinu dana kada je neimenovana članica UN upozorila svetsku organizaciju da joj preti napad. U zgradi UN u Ženevi, zaposleno je 1.600 ljudi. Trenutno se tu održava sastanak Saveta UN za ljudska prava.

CDC/JS

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Havel proslavio 70. rođendan

Bivši češki predsednik Vaclav Havel proslavio je juče 70. rođendan u velikom stilu u obe države nekadašnje Čehoslovačke.

Svako od 800 gostiju želeo je na preksinoćnjoj proslavi lično da čestita slavljeniku, pa se ispred crkve Sv. Ane u centru Praga stvorio dugačak red.

„Želeo bih da imam mir, da stvari malo promislim i da napišem još jednu, dve drame“, rekao je slavljenik o tome šta je sam sebi poželo na 70. rođendan koji, kako je rekao, nikada nije ni mislio da će doživeti.

Česima je Havel poželeo da „dobiju više razloga da poštuju svoje političare i daju im poverenje nego sada, kada na televiziji prate neki čudnovati politički šou“.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

-Scientia potestas est -

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 219
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
VIP 
Uhapšen "web distributer" Al Kaide

Osumnjičeni pripadnik Al Kaide, imenovan kao Ibrahim R, uhapšen je u blizini grada Oznabruka, u zapadnom delu Nemačke, saopšteno je iz kancelarije federalnog tužilaštva.

Taj tridesetšestogodišnji Iračanin osumnjičen je da je rasturao na internetu video i audio poruke Osame bin Ladena i drugih visokih pripadnika Al Kaide, prenela je nemačka agencija DPA.

U saopštenju tužilaštva nije precizirano da li je osumnjičeni postavljao poruke na internetu ili je već postavljene poruke dalje širio.

Ibrahim R. pojaviće se u sredu pred federalnim sudijom, koji će odlučiti da li će osumnjičeni biti optužen za podršku terorističkoj organizaciji.

Teroristi Al Kaide, koji su izveli napad u SAD 11. septembra 2001. godine, bili su nekoliko godina bazirani u Nemačkoj, pre nego što su prešli u SAD.

(Tanjug)

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

by n1k0L4.jpg
(7.03 KB, 340x220)
IP sačuvana
social share
templars
Edit by shone83: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

-Scientia potestas est -

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 219
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
VIP 
Basque Fatherland and Liberty
Euzkadi Ta Askatasuna (ETA)
Batasuna
Euskal Herritarrok
Herri Batasuna

Founded in 1959 with the aim of establishing an independent homeland based on Marxist principles encompassing the Spanish Basque provinces of Vizcaya, Guipuzcoa, Alava, as well as the autonomous region of Navarra, and the southwestern French Departments of Labourd, Basse-Navarra, and Soule. Recent Spanish counterterrorism initiatives are hampering the group’s operational capabilities. Spanish police arrested 125 ETA members and accomplices in 2003; French authorities arrested 46, including the group’s top leadership; several other members were arrested in Latin America, Germany, and the Netherlands. In March 2003, a Spanish Supreme Court ruling banned ETA’s political wing, Batasuna. Spain currently holds 572 ETA members in prison, while France holds 124.

Activities

Primarily involved in bombings and assassinations of Spanish Government officials, security and military forces, politicians, and judicial figures. During the summer of 2003, ETA targeted Spanish tourist areas. In 2003, ETA killed three persons, a similar figure to 2002’s death toll of five, and wounded dozens more. The group has killed more than 850 persons and injured hundreds of others since it began lethal attacks in the early 1960s. ETA finances its activities primarily through extortion and robbery.

Strength

Unknown; hundreds of members, plus supporters.

Location/Area of Operation

Operates primarily in the Basque autonomous regions of northern Spain and southwestern France, but also has bombed Spanish and French interests elsewhere.

External Aid

Has received training at various times in the past in Libya, Lebanon, and Nicaragua. Some ETA members allegedly have received sanctuary in Cuba while others reside in South America.
IP sačuvana
social share
templars
Edit by shone83: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sva cast Bushu, uspio je jedan filmski pojam koji je samo tamo postojao prevesti u stvarni zivot "terorizam", puno se ko mali nagledo filmova i sta ces desilo se to sto se desilo.
Zaključak: ne daj te djeci da puno vremena provode pored TV, mozda im se desi isto   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 415
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Slazem se, Predsednik Bus nas jedini moze spasti od terorizma... Ovde  se upravo pjavila knjiga poznatog Ruskog pisca Dostojevskog, posvecena ovome genijalcu..

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

bookidiot.jpg
(16.8 KB, 260x385)
« Poslednja izmena: 23. Okt 2006, 13:21:13 od gonzales »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 297
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
interesantno je ko je izdavac knjige: White House Classics Series!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Ame­ri­kan­ci na me­ti sop­stve­nog oruž­ja

NE­DE­LJU da­na pred iz­bo­re na ko­ji­ma se od­lu­ču­je o kon­tro­li ame­rič­kog Kon­gre­sa, re­pu­bli­kan­ci i pred­sed­nik SAD Džordž Buš za­do­bi­li su dva udar­ca u naj­o­se­tlji­vi­ju tač­ku ve­za­nu za na­ci­o­nal­nu bez­bed­nost.
U ča­su ka­da je sa 100 mr­tvih ok­to­bar za­pi­san kao je­dan od če­ti­ri naj­fa­tal­ni­ja me­se­ca za ame­rič­ke voj­ni­ke od po­čet­ka in­va­zi­je na Irak 2003. go­di­ne - či­me se broj po­gi­nu­lih po­peo na 2813 - do­šao je šo­kant­ni iz­ve­štaj iz­ra­đen na zah­tev re­pu­bli­kan­skog se­na­to­ra Džo­na Vor­ne­ra, pred­sed­ni­ka Ko­mi­te­ta za oru­ža­ne su­ko­be, ko­ji po­ka­zu­je da se ve­li­kim ko­li­či­na­ma oruž­ja ko­je SAD upu­ću­ju irač­kim bez­bed­no­snim sna­ga­ma gu­bi sva­ki trag i da je mo­gu­će da je za­vr­ši­lo u ru­ka­ma naj­lju­ćih pro­tiv­ni­ka ame­rič­kih tru­pa u Ira­ku.
Pre­ma iz­ve­šta­ju pri­sti­glom iz kan­ce­la­ri­je ge­ne­ral­nog in­spek­to­ra za re­kon­struk­ci­ju Ira­ka, či­ja sa­dr­ži­na je u po­ne­de­ljak osva­nu­la na na­slov­noj stra­ni dnev­ni­ka "Nju­jork taj­msa", ame­rič­ka voj­ska ne zna gde su za­vr­ši­le sto­ti­ne hi­lja­da ko­ma­da oruž­ja - pi­što­lja, pu­ša­ka i dru­gog oru­đa na­me­nje­nog irač­kim bez­bed­no­snim sna­ga­ma. Ame­rič­ka voj­ska ni­je čak uči­ni­la na­por da po­pi­še se­rij­ske bro­je­ve po­la mi­li­o­na ko­ma­da tog oruž­ja na­me­nje­nog Ira­ča­ni­ma, či­me se gu­bi mo­guć­nost da se utvr­di da li je ono za­vr­ši­lo mo­žda u po­gre­šnim ru­ka­ma, istim onim ko­je sva­ko­dnev­no ci­lja­ju i ubi­ja­ju ame­rič­ke tru­pe.
Dok uoči iz­bo­ra sva is­tra­ži­va­nja jav­nog mnje­nja po­ka­zu­ju da su ame­rič­ki bi­ra­či ne­za­do­volj­ni zbog si­tu­a­ci­je u Ira­ku i da že­le da poč­ne po­vla­če­nje oko 140 hi­lja­da ame­rič­kih voj­ni­ka, spe­ci­jal­ni in­spek­tor ob­ja­vlju­je i do­dat­ni iz­ve­štaj u ko­me se kon­sta­tu­je da su irač­ke sna­ge naj­ve­ćim de­lom pot­pu­no za­vi­sne od Ame­ri­ka­na­ca - u po­gle­du tran­spor­ta, snab­de­va­nja mu­ni­ci­jom i go­ri­vom, zdrav­stve­ne za­šti­te. Pa­ra­dok­sal­no, me­đu­tim, kon­sta­tu­je se da ame­rič­ka voj­ska ni­je u sta­nju da pru­ži po­dat­ke ko­li­ko je irač­kog oso­blja tre­ni­ra­la, jer su, na­vod­no, zbog "pa­da si­ste­ma" iz­bri­sa­ni po­da­ci u kom­pju­te­ru!

MI­STE­RI­JA
NE­RE­ŠE­NA za­go­net­ka osta­je i raz­li­ka iz­me­đu 177.000 po­ru­če­nih i ame­rič­kim nov­cem pla­će­nih po­lu­a­u­to­mat­skih pu­ša­ka i oko 164.000 ko­je su se po­ja­vi­le u irač­kim skla­di­šti­ma. Oko 13 hi­lja­da vol­šeb­no "ne­sta­lih" pu­ša­ka jed­no­stav­no ni­kad ni­su sti­gle na od­re­di­šte ko­me su bi­le na­me­nje­ne. Za to ne­ma ob­ja­šnje­nja.

Izvor: Vecernje novosti
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
 UBIJENI NA SPAVANJU!
Izraelski tenkovi greškom granatirali kuće u Beit Hanunu i ubili 20-ak civila, žena i dece na spavanju

BEIT HANUN - Palestinski predsednik Mahmud Abas proglasio je juče trodnevnu žalost, pošto je u izraelskom granatiranju stambenog područja na severu pojasa Gaze poginulo najmanje 19 Palestinaca, svi civili. Izraelske tenkovske granate pogodile su juče rano izjutra kuće severno od Beita Hanuna u pojasu Gaze, a zvaničnik palestinskog Ministarstva zdravlja Kaled Radi potvrdio je da su svi poginuli bili civili. Među njima je sedmoro dece, četiri žene i 13 ljudi iz samo jedne porodice. Svi ranjeni, najmanje 40, takođe su bili civili.
Stotine ljudi okupilo se ispred bolnice Kamal Advan dok su stizala tela, uglavnom u pidžamama, jer su ljudi ubijeni na spavanju.
Palestinski predsednik Mahmud Abas oštro je osudio granatiranje označivši ga "užašnim masakrom koji je počinio okupator protiv dece, žene i staraca u Beit Hanunu". Abas je u saopštenju apelovao na Savet bezbednosti UN da se odmah sastane da zaustavi masakre protiv palestinskog naroda i ispuni svoju odgovornost.
Portparol palestinske vlade, predvođene radikalnim islamističkim Hamasom, Gazi Hamad izjavio je da bi "Izrael trebalo izbrisati sa lica zemlje", dok je na velikim demonstracijama ispred mrtvačnice u bolnici na hiljade ljudi pozivalo na osvetu.
- Mi ćemo se boriti protiv takozvanog Izraela. Ispaljivaćemo naše rakete, naši mučenici će žrtvovati živote u dubini naše okupirane zemlje - izjavio je Nizar Rajan, jedan od vođa Hamasa na severu pojasa Gaze, najavivši napade na Jafu i Haifu.
Izraelski ministar odbrane Amir Perec naredio je da artiljerijska vatra bude zaustavljena dok se ne okonča istraga tog incidenta. Ciljana su navodno mesta na otvorenom, jedan kilometar udaljena od palestinskih kuća, ali su granate pale na kuće. Izraelska armija je saopštila da je artiljerijskom baterijom sa 12 granata gađala mesta odakle su juče ispaljene rakete tipa "kasam" na južni izraelski grad Aškelon, naglasivši da je vatra bila usmerena na otvorena, a ne stambena područja. Armija je dodala da proverava da li su artiljerijskoj jedinici date pogrešne koordinate, javio je Radio Izrael.
(AG)

Izrael: Napadamo dok ne prestanu provokacije!

Portparolka izraelske vlade Miri Ajzen, pukovnik u penziji, rekla je, međutim, da će izraelska vojna akcija na severu pojasa Gaze biti nastavljena, uprkos pogibiji civila, sve dok traju raketni napadi ekstremista na južne izraelske gradove i sela, dok se nastavlja krijumčarenje oružja na palestinsku teritoriju i vlada Hamasa bude smatrala da Palestinci treba da provociraju Izrael.
Juče ujutro rakete domaće proizvodnje tipa "kasam" pogodile su pogranični grad Sderot, ali žrtava nije bilo. U utorak po podne četiri takve rakete pale su na grad Aškelon sa oko 120.000 stanovnika, desetak kilometara udaljen od pojasa Gaze. Jedna raketa je eksplodirala u školskom dvorištu, ali žrtava i štete nije bilo. To je najdublji napad na izraelsku teritoriju u poslednjih nekoliko meseci.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
IZDAJICE MEĐU NAMA
Šefica MI5 Ilajz Meningem-Baler tvrdi da hiljadu i šesto britanskih muslimana planira terorističke napade

Ilajz Meningem-Baler...
LONDON - Šefica britanske obaveštajne službe Ilajz Meningem-Baler izjavila je da se u Velikoj Britaniji kuje oko 30 velikih terorističkih zavera, i da bi u okviru neke od njih moglo da bude upotrebljeno hemijsko i nuklearno oružje, preneli su juče britanski mediji. Takođe je upozorila da kontraobaveštajna služba ne raspolaže dovoljnim sredstvima da istraži sve pretnje i da je verovatno da će do nekih napada ipak doći.
Generalna direktorka MI5 Meningem-Baler navela je da su mladi britanski mislimani vrbovani da postanu bombaši samoubice, i da njeni agenti prate oko 1.600 osumnjičenih, od kojih je većina rođena u Britaniji i ima veze sa Al Kaidom.
- Svesni smo brojnih zavera za ubistva i napade na našu privredu. Šta podrazumevam pod brojnim? Pet, deset? Ne, pre 30... za koje znam. Neke od grupa koje pripremaju napade direktno primaju naređenja od pripadnika Al Kaide u Pakistanu, dok su druge samo inspirisane delovanjem Osame bin Ladena - rekla je Meningem-Baler u govoru koji su britanski mediji objavili na udarnim mestima.
Ona je rekla da nema nameru da unese paniku svojim upozorenjima, već da prikaže pravu sliku realnosti, i navela da su te zavere "prioritetni slučajevi".
- Moji službenici i policija prate nekih 200 grupa ili mreža, ukupno oko 1.600 identifikovanih pojedinaca koji su aktivno uključeni u planiranje ili izazivanje terorističkih akata ovde i preko okeana - rekla je ona. Meningem-Baler je navela i da je broj slučajeva koje prati služba bezbednosti od januara porastao za 80 odsto.
- Danas vidimo upotrebu eksploziva pravljenih u kućnoj varijanti. Sutra bi pretnja mogla, a mislim i da hoće, da uključi i upotrebu hemikalija, bakterioloških agenasa, radioaktivnih materijala, čak i nuklearne tehnologije - rekla je šefica MI5. Sve veći broj ljudi kreće se "od pasivne simpatije ka aktivnom terorizmu" zahvaljujući radikalizaciji ili indoktrinaciji od strane nekog prijatelja, porodice ili organizovanog treninga u Britaniji ili inostranstvu, navela je Meningem-Baler. Dodala je da u regrutovanju terorista učestvuju i televizija, kao i tzv. čet-rums na internetu.
(Beta)

Opsadno stanje!

Šefica kontraobaveštajne službe Ilajz Meningem-Baler, koja se inače retko pojavljuje u javnosti, rekla je i da je od prošlogodišnjih napada u Londonu sprečeno još pet sličnih napada u kojima je moglo da bude više stotina, a možda i hiljada žrtava. Ona je rekla i da ankete pokazuju da više od sto hiljada britanskih muslimana smatra londonske bombaške napade opravdanim i da sve više njih sa pasivnih simpatija prelazi na aktivni terorizam. Ilajz Meningem-Baler je podsetila da u Britaniji devedeset i devet optuženih za krivično delo terorizma čeka suđenje, i upozorila da se problem pogoršava.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 125
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.175 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.