Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 09:54:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 469 470 472 473 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 952603 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98

markoi93, odakle taj optimizam? oni da su iole informisani ne bi pravili budale od sebe pokušavajući da napadnu jednu od najbolje dokazanih i potvrdjenih naučnih teorija ikada... Smile

Da je dokazana, ne bi se zvala teorijom. Niko je nikad nije dokazao i nikad neće, jer je riječ o vjerovatno, najvećoj obmani u istoriji nauke.

Da je dokazana, zvala bi se zakon evolucije.

Ne pravim ja budalu od sebe, ovo su činjenice o čemu pričam. Smile Smile Smile

koji put se srecem sa ovim pitanjem Smile Smile Smile

"Evolucija je...

...teorija i činjenica. često se može čuti tvrdnja da “evolucija nije dokazana, jer da jeste, onda bi bila zakon evolucije, a ne teorija evolucije”. U svakodnevnom govoru, ljudi koriste reč “teorija” da označe neku maglovitu ideju koju imaju o nekoj stvari ili događaju. U nauci reč “teorija” označava sistem objašnjenja, model koji najbolje odgovara svim činjenicama. Reč “zakon” označava kratku formulu ili definiciju neke naučne činjenice.
    Otud imamo Teoriju Gravitacije, Mikrobiološku Teoriju Bolesti, i Teoriju Evolucije. Teorija evolucije je jedna od najbolje dokazanih ideja u modernoj nauci, i predstavlja kamen temeljac moderne biologije, biohemije i medicine."

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b11
mob
Apple N73
Da li je moguće da neko bude toliko neobrazovan????????????????  Smile

Imaš li ti neki problem u životu?!  Smile Smile Otkud to tebi da sam ja neobrazovan?? Smile Smile

Ne, nepismeni, ne bi se niti će se IKAD zvati "zakonom" jer se ne radi o zakonu!! Očigledno ni da čitaš ne umeš pa ću da ti ponovim:

Evolucija, proces kojim su se razvila SVA živa bića na ovoj planeti, je činjenica. Teorija Evolucije objašnjava tu činjenicu, taj proces.

Ovo 'nepismeni' ću da shvatim kao uvredu, pa ću u skladu s tim i da diskutujem sa tobom, 'sveznalico'? Sa 5 (pet) postova daješ sebi pravo da me nazivaš nepismenim i neznalicom.   Smile Smile

Tebi je evolucija činjenica zato što na sajtu 'Teorija evolucije' tako piše... Kakav šampion... Smile Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b11
mob
Apple N73

Greskom. . . sipravio sam se. . .  muci me ovaj forum :)

Vama dvojici novajlija bi neko od moderatora trebalo da objasni pravila lijepog ponašanja na ovom forumu, a nekima ne bi bio na odmet ni pokoji čas iz pravopisa, pošto pokazujete znake nepismenosti... Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG G2
@Predrag
Ja imam vise postova od tebe, jel mogu ja da te vredjam  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
Vama dvojici novajlija bi neko od moderatora trebalo da objasni pravila lijepog ponašanja na ovom forumu, a nekima ne bi bio na odmet ni pokoji čas iz pravopisa, pošto pokazujete znake nepismenosti... Smile Smile Smile Smile
Buci, buci, ne prolaze ti bezobrazne laži i prevare pa hajmo pozivati moderatore u pomoć?!?!? Smile

Da nije tužno bilo bi smešno... Ako hoćeš da lupetaš neobrazovane debilne gluposti na javnom forumu onda budi spreman na adekvatne kritike, argumente i dokaze protiv tih lupetanja...

Kao na primer sada, to što si citirao nije nepismenost nego običan i veoma normalan i čest typo... look it up...
« Poslednja izmena: 13. Feb 2011, 22:26:04 od stojadinovicp »
IP sačuvana
social share
"Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions. Ideas must be distinct before reason can act upon them;" -Thomas Jefferson, July 30, 1816

Cogito ergo non credo!

Pedja
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b11
mob
Apple N73
Bravo. Broj postova na OVOM forumu je pokazatelj obrazovanja??? Smile a taman sam pomislio da se ne možeš gore izblamirati... eto, pogrešio sam...

Da li si pročitao svaki moj post na ovu temu, pa tako pričaš? Uključio si se na temu prije pola sata i misliš da si pokupio svu pamet svijeta zato što si pročitao sadržaj jednog evolucionističkog sajta?? Uz to, još i vrijeđaš?
Katastrofa... Smile Smile Smile

@Predrag
Ja imam vise postova od tebe, jel mogu ja da te vredjam  Smile Smile Smile

Kako hoćeš, ali mislim da bi trebali da diskutujemo, a ne da zovemo jedni druge: 'debilu', 'tuko' i sl. Ovaj rookie mi stavi link prema nekom sajtu i bez ijednog argumenta me naziva nepismenim. Dobro bi bilo da poraste. Dotle... 
« Poslednja izmena: 13. Feb 2011, 22:32:26 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
Da li si pročitao svaki moj post na ovu temu, pa tako pričaš? Uključio si se na temu prije pola sata i misliš da si pokupio svu pamet svijeta zato što si pročitao sadržaj jednog evolucionističkog sajta?? Uz to, još i vrijeđaš?
Katastrofa... Smile Smile Smile
Nisam pročitao svaki tvoj post kao što i nisam odgovorio na svaki tvoj post. Pročitao sam jedan u kome koristiš tri standardna kreacionistička debilna kvazi-argumenta i to je više nego dovoljno da zaključim da si tužno neobrazovan. Takodje sam odgovorio na ta tri argumenta i pokazao u samo par rečenica koliko su glupi i neistiniti.

Tvoja neobrazovanost se takodje potvrdjuje tvojim plakanjem i pozivanjem moderatora i bežanjem od činjenica i od razbijenih gluposti koje si odvalio.

A već treći ili četvrti put odvaljuješ glupe i neistinite zaključke o meni kao što je ova glupost da sam "pročitao jedan evolucionistički sajt"... Nemaš pojma, čak ne bi mogao ni da shvatiš, koliko knjiga na ovu temu sam pročitao, ali opušteno odvaljuješ procenu i praviš se prepametan...

Istina je najčešće uvredljiva onima koji joj se suprotstavljaju...
« Poslednja izmena: 13. Feb 2011, 22:34:20 od stojadinovicp »
IP sačuvana
social share
"Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions. Ideas must be distinct before reason can act upon them;" -Thomas Jefferson, July 30, 1816

Cogito ergo non credo!

Pedja
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
[Off topic obrisan]

@demandred2390

Bez vredjanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
Ovaj rookie mi stavi link prema nekom sajtu i bez ijednog argumenta me naziva nepismenim. Dobro bi bilo da poraste.
Kao što rekoh, to što nisam gubio vreme na baš ovom forumu već na mnogim drugim samo nekome ko nema trunku argumenta i pokušava da beži od istine može da bude pokazatelj znanja i obrazovanosti... Smile

Stvarno postaje tužno tvoje bežanje od teme...
« Poslednja izmena: 13. Feb 2011, 22:43:02 od stojadinovicp »
IP sačuvana
social share

Cogito ergo non credo!

Pedja
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Apple iPhone
Ok.  Evo da probam bez vredjanja!
Naucna teorija:
"A scientific theory comprises a collection of concepts, including abstractions of observable phenomena expressed as quantifiable properties, together with rules (called scientific laws) that express relationships between observations of such concepts.  A scientific theory is constructed to conform to available empirical data about such observations, and is put forth as a principle or body of principles for explaining a class of phenomena.

A scientific theory is a type of inductive theory, in that its content (i. e.  empirical data) could be expressed within some formal system of logic whose elementary rules (i. e.  scientific laws) are taken as axioms.  In a deductive theory, any sentence which is a logical consequence of one or more of the axioms is also a sentence of that theory. "

a razlika izmedju hipoteze, teorije i zakona:
"Scientific Law: This is a statement of fact meant to describe, in concise terms, an action or set of actions.  It is generally accepted to be true and universal, and can sometimes be expressed in terms of a single mathematical equation.  Scientific laws are similar to mathematical postulates.  They don’t really need any complex external proofs; they are accepted at face value based upon the fact that they have always been observed to be true.

Specifically, scientific laws must be simple, true, universal, and absolute.  They represent the cornerstone of scientific discovery, because if a law ever did not apply, then all science based upon that law would collapse.

Some scientific laws, or laws of nature, include the law of gravity, Newton's laws of motion, the laws of thermodynamics, Boyle's law of gases, the law of conservation of mass and energy, and Hook’s law of elasticity.

Hypothesis: This is an educated guess based upon observation.  It is a rational explanation of a single event or phenomenon based upon what is observed, but which has not been proved.  Most hypotheses can be supported or refuted by experimentation or continued observation.

Theory: A theory is what one or more hypotheses become once they have been verified and accepted to be true.  A theory is an explanation of a set of related observations or events based upon proven hypotheses and verified multiple times by detached groups of researchers.  Unfortunately, even some scientists often use the term "theory" in a more colloquial sense, when they really mean to say "hypothesis. " That makes its true meaning in science even more confusing to the general public.

In general, both a scientific theory and a scientific law are accepted to be true by the scientific community as a whole.  Both are used to make predictions of events.  Both are used to advance technology.

In fact, some laws, such as the law of gravity, can also be theories when taken more generally.  The law of gravity is expressed as a single mathematical expression and is presumed to be true all over the universe and all through time.  Without such an assumption, we can do no science based on gravity's effects.  But from the law, we derived the theory of gravity which describes how gravity works, what causes it, and how it behaves.  We also use that to develop another theory, Einstein's General Theory of Relativity, in which gravity plays a crucial role.  The basic law is intact, but the theory expands it to include various and complex situations involving space and time.

The biggest difference between a law and a theory is that a theory is much more complex and dynamic.  A law describes a single action, whereas a theory explains an entire group of related phenomena.  And, whereas a law is a postulate that forms the foundation of the scientific method, a theory is the end result of that same process. "
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 469 470 472 473 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 09:54:59
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.