Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 19:05:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 456 457 459 460 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 953227 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50217
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
99.9%
Uuuuaaauuuu !!  Smile

Uzmi samo predpostavku koliko ima pojava i desavanja za koja mi i ne znamo da postoje. A koliko su tek ona kompleksna? Razvijenost ljudske nauke odgovara stepenu razvoja i "velicini" covjeka. Kada sam napisao 99.9% nisam ni mislio samo na saznanja o prakticnim pojavama vec o "teoretskoj" crnoj rupi neznanja za koju je normalno da je uslovljena prirodom nas kao ljudskih bica.

« Poslednja izmena: 30. Sep 2010, 03:25:36 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Sony xperia
Ma odakle ta brojka ?  Smile Opet li neki "proracun verovatnoce"  Smile Da ste hteli mnogo toga ste mogli da saznate. Ali, opet to ali koje *ebe nase kokoske. Pa neka ih *ebe.

Ujedno, da ne zaboravim, zahvaljujem za komentar na YT.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50217
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Brojka je izmisljena. Smile Nemam pojma koji je procenat ali mislim da je mnogo mali. A zasto tako mislim? Smile Pa taj klip koji sam postavio pokazuje nesto. Tu su prikazane zvijezde za koje mi znamo da postoje. Dati su im nazivi. Poslo se od planeta naseg sistema. Kada se doslo do poslijednje mi se zapravo divimo njenoj velicini, ali sa druge strane ni ne obracamo paznju da niz nije zavrsen. Koliko ima vecih zvijezda, u ovome, drugima univerzumima, multiverzumima ili cak "nadverzumima"? (izmisljena kovanica za potrebe ove diskusije, ali sigurno znate na sta ciljam  Smile) Gdje se one nalaze, kolika im je povrsina, gustina, od kakve su materije i jos mnogo drugih karakteristika. Zamislimo sada covjeka odnosno ekspanziju ljudske nauke. Prvo smo znali samo za Sunce i Mjesec... zatim za ostale planete... pa onda za ostale zvijezde smo prikupljali saznanja nalik onome nizu. I tako... je covjek porastao od planete zemlje za koju je tek Magelan dao nepokolebljiv dokaz da je okrugla,(neoboriv i najistaknutijim skepticima onog vremena) do najvece zvijezde. Ali koliki je covjek zaista, odnosno njegova saznanja kada se mjere ukupnom realnoscu? Takva je da mi cak nismo nista ni porasli. Odnosno nasa ekspanzija koliko se god nama cinila impresivnom gotovo da nije ni postojala. Jednostavno covjek ne moze da naraste. Ostaje ono sto je - covjek kome je Bog odredio mjesto bivstvovanja i pobrinuo se da ovaj isto dok je ziv nikada ne napusti...

Zasto bi kreacionizam, koji ne bi bio potpuno cist, vec i uz neke modele evolucije, morao biti potpuno nerealan ?  Smile         
« Poslednja izmena: 30. Sep 2010, 04:08:11 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Sony xperia
Prijatelju, obecao sam da necu piskarati. Vec sam rekao:
Citat
Da ste hteli mnogo toga ste mogli da saznate. Ali, opet to ali koje *ebe nase kokoske. Pa neka ih *ebe.
Pala mi je brojka smesna. A o ostalom bi mogli lepo da ispolemisemo. Posebno o:
Citat
Zasto bi kreacionizam, koji ne bi bio potpuno cist, vec i uz neke modele evolucije, morao biti potpuno nerealan ?   Smile
Ali, opet to ali  Smile

Ne zameri.  Smile Ziv i zdrav ti meni bio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50217
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
Zasto bi kreacionizam, koji ne bi bio potpuno cist, vec i uz neke modele evolucije, morao biti potpuno nerealan ?   Smile
Ali, opet to ali  Smile

Mnogo je teorija o postnaku zivota. Zasto bi samo jedna morala biti nepokolebljivo tacna, a sve ostale potpuno lazne? Pa i za svijetlost se nije znalo. Postojale su teorije o korpuskularnom i talasnom kretanju. Svaka je za sebe jedno vrijeme smatrala da je samo ona ispravna. Danas znamo da je istina postojala u obe teorije. Zasto isto razvojem nauke ne bi moglo da se desi i ovde?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Toliko o razumu...

Dakle, ti si davno sisao sa doticnog jer ic nisi razumeo koja je poenta verovanja nego primecujes samo ono sto ti se ne svidja i to isto satanizujes... Druze, bavi se nekim drugim temama za koje si iole sposoban, pusti nas neinteligentne da se zaludjujemo Biblijom, nemoj svoj genijalni mozak trositi na gluposti Smile

Zaista, koja je poenta verovanja u nesto za sta ne postoji dobar razlog? Zasto da verujem u boga koji kaze: ja sam jedini pravi bog, imas izbor da verujes u mene i zivis vecno u raju, a ako ne verujes u mene goreces u paklu. Ali ja te volim.... Da ti volis svoje dete da li bi mu ikad postavio ovakav izbor?

cvijo kakve veze imaju svedoci sa ortodoksnim hriscanima?a ovaj sto sebe naziva excentryck apsolutno ne poznaje ni jedan teoloski argument vere tako da je bespredmetno sa njime uopste o bilo cemu raspravljati,jednostavno receno covek ispranog i ispraznog uma,ostaje mu samo glorifikacija satane

bravo, vidis kako me citas fino. steta samo sto nisi u pravu. cuo sam bezbroj teoloskih argumenata ali jako malo validnih. jos uvek nisam cuo nijedan argument zasto treba verovati? i ama bas nijedan argument zasto je pored toliko bogova u koje ljudi veruju BAS tvoj onaj pravi. ti izgleda znas da nemas puno argumenata pa odmah u startu kazes da imam ispran mozak i da mi bas nista nece promeniti misljenje,a tako bas i nije. evo uveri me da nisam u pravu....

^onda im savetujem da pocnu da razmisljaju racionalno. da prestanu da veruju u bajke i da se posvete nauci jer u njoj za sve postoji objasnjenje.

Naravno da ne postoji. Ne postoji naucno objasnjenje za 99.9% pojava u ovom univerzumu i to je i razlog jacanja religije.

Dobro, nauka jos nije dala objasnjenje za sve, ali 99.9% ??? preterivanjem ne postizes mnogo. za razliku od religije koja ne daje ni priblizno koliko nauka i kruto se drzi svog "znanja" izbor razumnog coveka je jasan...

Zasto bi kreacionizam, koji ne bi bio potpuno cist, vec i uz neke modele evolucije, morao biti potpuno nerealan ?  Smile         

zato sto kreacionizam jednostavno nije tacan. ne postoji nijedan dokaz da jeste. to je isto kao da kazes: zasto ne bi 1+1=24 uz neke modele oduzimanja?
bukvalno svaki njihov argument mozes da razotkrijes. pogledaj samo na primer Miroljuba Petrovica,lik gostuje po raznoraznim TV emisijama, ima gomilu klipova na YT,stalno se hvali kako je naucnik,da barata dokazima a skoro nikad da ih ne iznosi.
jedino sa cime bih se slozio je da postoji mnogo teorija o nastanku zivota. to jos niko nije objasnio, ali ne znaci da to necemo saznati jednog dana. ljudi pokusavaju da popune te rupe u znanju,kao npr.bog je stvorio i slicno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia ????
Citat
Zasto da verujem u boga koji kaze: ja sam jedini pravi bog, imas izbor da verujes u mene i zivis vecno u raju, a ako ne verujes u mene goreces u paklu. Ali ja te volim...

To uopste nije sustina. Nije najbitnije verovati u jednog Boga, daleko je vaznije pokoravati se njegovim zakonima, koji su u skladu sa najvisim principima etike i morala...

Sto se dokaza za postojanje Bozje tice, da je moguce dokazati ili opovrgnuti pojam Boga to bi se odavno desilo, tako da ti razumom nikad neces biti u stanju da to shvatis, niti bilo ko drugi. To bi bilo kao da se mrav trudi da izvede dokaz Rimanove hipoteze. Jednostavno, ljudski um je ekstremno nesavrsen za tako velika pitanja.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
^ slazem se da se postojanje zasada ne moze ni dokazati ni opovrgnuti. ponavljam, skroz mi je u redu ako neko stvarno postuje 10 bozjih zapovesti i zivi po njima,to je za svaku pohvalu. problem  u svemu tome je sto se to pojavilo u knjizi pre 2000 godina,a ne mnogo, mnooooooooogo ranije. kad pogledas koliko dugo covek postoji, 2000godina je jako kratko. sta cemo sa ljudima koji su ziveli pre 15 ooo godina? Ili sa ljudima koji nikad nisu culi za hriscanstvo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia ????
Za sve njih je dovoljno da budu dobri (u skladu sa gorepomenutim etickim principima)
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
kako su ljudi mogli znati koji su to principi? kako su mogli znati sta znaci biti dobar?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 456 457 459 460 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 19:05:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.