Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:38:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 292 293 295 296 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 950461 puta)
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple N73

Na sta bi licio obrazovni sistem kada bi se u skolama naredjivalo ucenicima da govore kako je coveka
"neko/nesto" napravio/napravilo od blata i duvanjem u nozdrvu od blata nastao covek od krvi i mesa ?

Nastanak života i sam život jeste čudo. Nauka dosad, čak ni izmišljajući, nije dala odgovor kako je on nastao. Informacija u materiji ne može da nastane sama od sebe, u prirodi ne postoji takav mehanizam. Prema tome, moramo da prihvatimo činjenicu da je život plod namjere, tj. da su neke metafizičke sile bile umiješane u njegov nastanak. Ako nije slučajno, onda je namjera, a u prirodi postoji toliko nezamislivo složenih sistema i fenomena, da zaslužuju barem razmatranje Inteligentnog Bića kao njihovog uzroka.

Je li On to uradio 'duvanjem u nozdrvu duha životnog' ne mogu da dokažem, ali sam pravoslavni hrišćanin i vjernik, pa samim tim vjerujem u Bibliju. Smile Smile
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 19:22:09 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Citat
vjerujem u Bibliju

I samim tim si zatvoren za svako drugo objašnjenje, ma kako ono bilo logički ili dokazno potkrepljeno.
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 19:55:04 od Roboteks »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Predrag_NK_77

Nastanak života i sam život jeste čudo. Nauka dosad, čak ni izmišljajući, nije dala odgovor kako je on nastao. Informacija u materiji ne može da nastane sama od sebe, u prirodi ne postoji takav mehanizam. Prema tome, moramo da prihvatimo činjenicu da je život plod namjere, tj. da su neke metafizičke sile bile umiješane u njegov nastanak. Ako nije slučajno, onda je namjera, a u prirodi postoji toliko nezamislivo složenih sistema i fenomena, da zaslužuju barem razmatranje Inteligentnog Bića kao njihovog uzroka.

Je li On to uradio 'duvanjem u nozdrvu duha životnog' ne mogu da dokažem, ali sam pravoslavni hrišćanin i vjernik, pa samim tim vjerujem u Bibliju. Smile Smile
Nastanak zivota ne postoji, zivot je oduvek postojao, to bi kao neko ko zna da Bog postoji trebalo da znas.
Naravno da je nauka nemocna, ali je dala najblize objasnjenje Bozije kreacije vrsta.
I nauka i religija zanemaruju cinjenicu da je covek koji danas postoji nastao pre 6-7 hiljada godina sa takozvanim
prvim parom "Adamom i Evom", "Eva" je majka svih zivih ( 1 Mojsijeva 3:20 ) a ne neko covekoliko stvorenje.
Ne samo informacija, nema niceg sto nastaje "samo od sebe". Ne moraju ljudi da shvate ili sto ti kazes da prihvate da Bog postoji, Bog i kaze " Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš ". Ko je drugi dao zivot ateistima nego Bog ?

Ovo nije tema gde se u obzir uzima necije verovanje, bez obzira da li je to verovanje koje imaju vernici
ili nevernici.
Ti verujes ono u sta ti moras da verujes, da nisi morao ne bi verovao, to je kao i sve drugo Bozija Volja,
a istina je rec o onome sto postoji u materiji. Covek ne postoji kao primat, nego je unikatna vrsta koja ima svest/Duh Boziji, ali isto tako se od blata ne dobija krv i meso.

Sta tebi kao citacu biblije promice je cinjenica da je period pre nego sto je Adam postao to sto je postao -
vecnost, a ne dani, godine, milenijumi.... Bog je od blata iz kojeg je covek kao vrsta dosao stvorio Adama, taj
proces je trajao po "covekovom" racunanju trajao milionima godina, a za Boga je to samo "sada i ovde".
Zivotinje i biljke su vecne zato sto nemaju svest, nemaju ego, cvet je cvet, pas je pas.
Sta pise da ce se desiti/promeniti sa zivotinjama i biljkama kada covek postane vecan ?  Smile
Citat: Roboteks
I samim tim si zatvoren za svako drugo objašnjenje, ma kako ono bilo logički ili dokazno potkrepljeno.
Jel' ti to govoris o logici po kojoj je covek koji je stvorio sve sto je stvorio ista vrsta kao i majmun koji nije nista stvorio ? To je za tebe logika
Ili da je covek danas ista vrsta kao i covek koji je ziveo pre 10000 godina ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG G2
Ono sto danas nazivamo covek(Homo sapiens) nastao je pre 200.000 godina.
Ako ti mislis da si nastao od blata neka ti bude mene nemoj da mesas u to. Smile
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Citat
Ili da je covek danas ista vrsta kao i covek koji je ziveo pre 10000 godina ?
da ista je Eye  Smile jer saevolucijskim vremenom 10000 god al i kao nox kaže 200000 je jako kratak vreme, još nismo imali dovoljno vreme da postoji i druga vrsta homo sapeinsa sapiensa...
neandertalci su u najbližem srodstvo bili sa nama...od tada sami smo. Smile

i kladio bi na to da smo pojeli( istrebili) neandertalci, i zato su nestali
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 20:47:25 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Ako ti mislis da si nastao od blata neka ti bude mene nemoj da mesas u to. Smile
Ti nisi nastao od blata ********.
Citaj sta je covek napisao.

Edit by Lightsoft:   Smile
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 21:02:35 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG G2
Kaze da nauka i religija zanemaruju cinjenicu da je covek koji danas postoji nastao pre 6-7 hiljada godina bez ikakvih dokaza. Meni je zivot dala moja majka a ne bog, interesuje me kakvo verovanje imaju nevernici.
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Aman vise sa tim dokazima ................................
Nauka i Religija nikad nista nisu dokazale o nastanku coveka , o nastanku planete i td itd itd id.
Nemoj da si ogranicen.Sama pojava sto hodas zemljom je cudo.
Jedni kazu da su nasli otisak covekovog stopala pored otiska stopala dinosaursa.Imas mali milon gluposti koje mozes da procitas.Sustinski odgovor niko ne zna.Da se odgovor zna ne bi se pravili sukobi dve strane.
Po meni : Nastati od majmuna i nastati od blata su isto neverovatno podjednake price..Ni jedna od te dve tvrdnje nije dokazana.S' tim sto je biblija pisana simbolicno pa ovo nastanak od "Blata" moze da znaci sasvim nesto trece.
Ako ti je za utehu kad umres saznaces konacan odgovor.Do tad ne pisi nesto sto veze nemas a i ja mnogo kenjam,
Light izvini brate za malopre
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia Luvmya 520
Covek koji ima svest, jedini covek koji postoji danas je nastao kada je prvi covek dobio svest ( sposobnost shvatanja svega sto postoji kroz rec ) a to nije bilo pre vise od 6-7 hiljada godina.
Od jednocelijskog organizma koji se nasao u vodi Zemlje pa preko zemlje ( cija kombinacija daje "blato" ) i organizama koji su poceli zivot na zemlji je dosao i covek koji je jedina vrsta na ovoj Planeti koja je bila kompatibilna sa svescu/Duhom/recju koje covek ima.
Kao sto rekoh ove reci " A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa. " su proces koji je trajao "milionima godina", od jednocelijskog organizma pa do finalnog proizvoda - coveka koji ima svest.

Ja tebe nigde nikako nisam klasifikovao, ti se osecas onako kako si morao da se osecas, ja sam samo protiv toga da ti mene nazivas primatom.
Kaze da nauka i religija zanemaruju cinjenicu da je covek koji danas postoji nastao pre 6-7 hiljada godina bez ikakvih dokaza. Meni je zivot dala moja majka a ne bog, interesuje me kakvo verovanje imaju nevernici.
Da, covek koji je poceo da svesno kreira nesto sto mu nije potrebno za odrzavanje zivota se pojavio pre toliko vremena i svi ljudi danas, a ne samo ti su potomci tog coveka.
Citat: onodys
da ista je Eye  Smile jer saevolucijskim vremenom 10000 god al i kao nox kaže 200000 je jako kratak vreme, još nismo imali dovoljno vreme da postoji i druga vrsta homo sapeinsa sapiensa...
neandertalci su u najbližem srodstvo bili sa nama...od tada sami smo. Smile

i kladio bi na to da smo pojeli( istrebili) neandertalci, i zato su nestali
Nije bitno kako su neandertalci nestali, bitno je da su nestali, to je istina, bas kao i sto je istina da danas postoji covek koji nije neandertalac niti bilo sta drugo, nego svesno bice koje zna "sta postoji", a ne "kako je nesto nastalo".
Ne znam zasto ljudi ignorisu cinjenicu da covek ne zna kako je nastalo sve sto postoji, nego samo ima teorije, pretpostavke i fantazije.
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 21:27:59 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG G2
Bibliju su pisali ljudi koji nisu znali gde odlazi sunce kada nastupi noc, pa mi je zato tesko da bilo sta u njoj shvatim ozbiljno. Mozes i milion puta za govoris da su ljudi nastali pre 6-7 hiljada godina ali to nikad nece biti istina, bez ikakve trunke dokaza, da jedino su dokazi vazni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 292 293 295 296 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:38:16
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.