Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 11:14:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 271 272 274 275 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 952649 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 149
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Ja sam tog miroljuba petrovica gledao milion puta i nijednom me nije ubedio u nijednu njegovu tvrdnju. Ne znam kako je tebe ubedio?

Na ovom predavanju je objasnjen slucaj Roberta Dzentrija i to je jedna od situacija koja je sasvim jasna. Moderna nauka moze samo da potvrdi zapise iz svetih spisa (Skoro trenutno svaranje (Nikako evolucija) ) Savrsene zivotne forme kojima nije potrebna nikakva evolucija da bi opstale itd...
IP sačuvana
social share
Kreacionizam (Potrazite grupu na Facebooku) Grupa za razmjenu sadrzaja na temu kreacionizma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat: framling
Evolucija je neoboriva naučna istina i ima više nego dovoljno dokaza da je evolucije bilo i da se ona dešava i sada pred našim očima. To je proces koji ne prestaje. Sa druge strane nema ni jednog dokaza da je svet i život nasao onako kako je opisano u  bibliji. Siguran sam da bi bog bio mnogo pametniji kada bi postojao i da bi njegova knjiga bilo nešto nepojmljivo i veličanstveno a ne nešto primitivno poput biblije ili kurana.
Evolucija je nastanak vrsta, covek koji postoji danas je nastao kada je dobo svest/rec, o kakvoj evoluciji vrste koja se zove covek mozemo pricati od nastanka do danas i dalje ?
U kakvu vrstu ce da se danasnji covek pretvori, ako "evolucija i dalje traje" ??
A ko je tebi rekao da je biblija knjiga koja objasnjava kako su nastale vrste koje vidimo danas ?
Biblija govori da vrste postoje i da im je covek dao nazive.

Može biblija da govori o bilo čemu, bez dokaza je samo jeftina zabava za široke narodne mase  Smile
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
sveto pismo je jevrejska religijska bajka ,a darvin je nekopletna nauchna teorija  Smile  drugim rechima ,nisu ista kategorija za  Smile

Tačno.

Smile

I sta ja posle da pricam sa ovim "racionalnim" likovima? Upitas ga jedno, dobijes nebulozu  Smile

Bio sam vrlo jasan.
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Autobran

Na ovom predavanju je objasnjen slucaj Roberta Dzentrija i to je jedna od situacija koja je sasvim jasna. Moderna nauka moze samo da potvrdi zapise iz svetih spisa (Skoro trenutno svaranje (Nikako evolucija) ) Savrsene zivotne forme kojima nije potrebna nikakva evolucija da bi opstale itd...
A gde to u bibliji pise da je neka vrsta nastala "trenutno" ?
Citat: framling

Može biblija da govori o bilo čemu, bez dokaza je samo jeftina zabava za široke narodne mase  Smile
A ti ne vidis vrste zivota koje postoje pored coveka ?
Zar nije svaka vrsta dokaz postojanja te vrste ?

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
@Autobran

Citat
Sta god sam ja istrazivao dolazio sam do istog zakljucka, nisam naivan i lakovjeran.
Ne bih da procenjujem.

Citat
Cinjenica da je za moderne naucnike nastanak sveta jos uvek enigma (To se odnosi na evolucionisticke naucnike) i za njih ce to zauvjek ostati enigma i to je neoboriva cinjenica i istina (Svi oni koji posvete svoj zivot proucavanju prirode postaju svjesni njene savrsenosti)
Cinjenica je da su jos mnoge stvari enigma, ne samo evolucija. A to sto tvrdis da ce i zauvek ostati enigma, ... pa koliko dugo to pricate ? Hiljadama godina. Hiljadama godina za kreacioniste sto je enigma i jednostavno bog, za nauku vise nije. Tako da ne da nije neoboriva cinjenica, vec je hiljadama puta do sada obarana.

Vise se ne kotrljaju burici po nebu, vec se zna sta je.

Citat
Jedan genije kao sto je Tesla sigurno nije bio podlozan kojekakvim pricama vec je kao jedan od najvecih genijalaca ikad mogao sam da razluci sta je istina a sta ne.
Kada je prestao biti podlozan, otisao je da se bavi onime sta je hteo, a ne za sta su ga spremali. Rekao sam ti vec, ali po obicaju vi to preskacete.
Procitaj ponovo pasus koji si citirao. Pa ako ti nije jasan ili ne zelis priznati .. procitaj opet.

Citat
Kada naletis na Aliena onda cu priznati da sam bio u zabludi. Razumem tvoje razmisljanje i tu logiku koju koristis kada razmisljas o broju planeta i galaksija ali ne, nisi u pravu, Aliena iz holivudskih filmova nema niti bilo kakvog drugog oblika zivota, i upravo je to jos jedan od dokaza o istinitosti kreacionizma.
Priznaces. Polako. Osporavaj ti koliko hoces nepostojanje drugog oblika zivota. Organski molekuli su pronadjeni po svemiru, i u nasem Suncevom sistemu. Ali po ustaljenom principu, koji vidim i ti koristis,... neko ovde rece kako je to jos jedan od falsifikata. Samo kako to da nista u Bibliji nije falsifikat ? Nije li ona, kojim slucajem, sazetija pisanija starih Sumerskih zapisa ? ( ovde mislim na Stari zavet ). Pa mi onda pricaj o falsifikatu.
Nije daleko ni dan kontakta. Neminovno mora se doci do toga. A onda i dalje tvrdi kako smo mi jedini u svekolikom univerzumu. Pa mi i onda reci da imas dokaz kreacionizma.

Samo se pitam, koju ces onda "istinu" od novonastajucih "religija" prihvatiti ?

« Poslednja izmena: 10. Jan 2010, 20:56:39 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Takodje se postavlja pitanje, zašto bi takozvani bog želeo da uništi sve što je stvorio? Zašto nam sunce umire a sa njim će nestati i život na zemlji? Zašto postoji toliko zvezda i nenaseljenih planeta tj. planeta na kojima nije blo uslova da se razvije život? Zašto I ko je tvorac tvorca i tvorčevog tvorca i tako u nedogled?

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
Zašto postoji toliko zvezda i nenaseljenih planeta
inace imas dokaze za ovo.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Otkriveno je vec oko 280-290 planeta oko drugih zvezda.

« Poslednja izmena: 10. Jan 2010, 21:44:52 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia Luvmya 520
Takodje se postavlja pitanje, zašto bi takozvani bog želeo da uništi sve što je stvorio? Zašto nam sunce umire a sa njim će nestati i život na zemlji? Zašto postoji toliko zvezda i nenaseljenih planeta tj. planeta na kojima nije blo uslova da se razvije život? Zašto I ko je tvorac tvorca i tvorčevog tvorca i tako u nedogled?

U bibliji pise da ce Bog ziveti vecno sa svojim narodom na Zemlji.
Sunce umire ? Ti stvarno verujes takvim glupostima ?
A ko to kaze da su sve Planete nenaseljene, da na svim ostalim Planetama ne postoje uslovi za zivot ?
Samo je jedan Tvorac, jedan Uzrok u ovoj uzrocno-posledicnoj realnosti, samo je pitanje da li ti je dao sansu da to shvatis, ili ce te ugasiti.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

@gottago Nemam ja. Imaju NASA i ESA  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jan 2010, 21:47:58 od framling »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 271 272 274 275 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 11:14:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.