Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 16:35:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 183 184 186 187 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 949416 puta)
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson K750i
Ja nasao ovo:

1,728,000 years = sat yuga

1,296,000 = treta yuga

864,000 = dwapar yuga

432,000 = kali yuga

4,320,000 years = one charturyugi (one 4-yuga cycle)

1000 chaturyugis = one day of Brahma

1000 chaturyugis = one night of Brahma

8,640,000,000 years = one full day (24 hours) of Brahma

100 celestial years = age that Brahma lives to

50 celestial years = Brahma's current age, or,

155.5 trillion years = the current age of this earth

ovde
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50140
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
Југа и калпа, односно дан Брахмана свакако да су у различитим условима и потребама другачије и кориштени, тако да се југа користила и као калпа... те се оне ни у ком случају не могу узети као чврсте константе.

Него навео си многе могуће облике, а ја бих да обратимо пажњу на дан Брахмана. Навео си да износи 8,640,000,000 тј. 24 часа према поређењу. А то је збир од стварног дана - 12 сати у поређењу, и једнако дуге ноћи преосталих 12... Према томе - чисто дан Брахмана јесте пола наведене цифре тј. 4 320 000 000 наших "смртничких" година... Док је ноћ једнако толико дуга. Преко дана, према хиндуизму, Брахман ствара овај свијет, док га за једнако толико времена затим и уништава, те круг иде испочетка. Моја опаска је на блискост науке по којој је Земља приближно стара 4,5 милијарди година, док је ту негдје и дан стварања Земље према духовним учењима. Кључ: Откуда религији научна сазнања, када се духовна учења не заснивају на научним методама и предметима рада... ? Smile 

п.с. Видим сада и ово... 155.5 trillion years = the current age of this earth... Овде не знам на шта тачно мисле, јер Брахман уништава Земљу у горе поменутом периоду, ово је можда период почетка циклуса стварања и уништавања...  Smile

Измјенио сам пост.  Smile

« Poslednja izmena: 07. Sep 2009, 20:17:56 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Koliko sam razumeo ovde se radi o sukobu dva mišljenja ljudi  koja u suštini nisu iz iste branše već se samo tako zovu.Znači ničeg novog osim naziva.Umesto "Darvinizam " vs."Sveto pismo" odnosno naučnici protiv popova , sada imamo kontra udar "kreacionizam" vs. "darvinizam",  samo sad popovi nisu u mantijama već u istim odeždama i titulama kao i njihovi oponenti, naučnici.Znači, isti "ovnovi" na istom "brvnu".Ničeg novog pod kapom nebeskom.
Nazvati sebe naučnikom a i dalje se držati teze da je univerzum koji mi poznajemo star nekih 6.000 godina i da je nastao ovakav kakav je za 6 dana ...???Pa jedan lik je pre 1400 godina to shvatao kao glupost i kao duboko veran Kreatoru (Alahu) , to 6 dana preformulisao u 6 vremenskih perioda.A ovi i dalje znači trućaju, 6 dana i 6.000 godina.Ja sam mislio da su kreacionisti stvarno naučnici, ali izgleda da su ipak šarlatani.Ja sam imao utisak da je kreacionizam kao neka nauka koja ne dokazuje neku knjigu ili tezu i da se ne bavi isključivo opovrgavanjem druge naučne teze, u ovom slučaju darvinove teze o nastanku i evoluciji vrsta već da traže odgovore na ista pitanja kojima se bavi suprotni tabor odnosno "darvinisti".
A oni se bave jednom knjigom koju zovu svetom i jedinom istinitom.Kao da je to jedina knjiga koja za tezu ima da je ovaj svet i ovaj Univerzum stvoren od strane nekog ili nekih Kreatora.Muka mi je od darvinista koji brane darvinovu teriju kao svetu reč, ali mi je još veća muka od kreacionista.
Usudiću se kao laik i ne obrazovan čovek da kažem da tu ni na jednoj ni na drugoj strani nema nauke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Apple 15
Danas podleze?
Pa, ona je predmet kritike i napada od svog nastanka.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson k530i
Неко моје мишљење је да Библију треба третирати пре као смерницу,у смислу ово ваља ово не ваља...а не као свету,непорециву и дословну истину.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson K750i
sta fali etici?
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia N97
Pa nishta. Ti veruj u etiku neko ce u Isusa, i Svet ce svakako biti lepo mesto. Ideje nekog tamo Isusa su napredne i za danashnje vreme a kamoli za ono vreme u kojem je zhiveo. Mozhda je on bio samo chovek, ali chovek sa bozhanskim idejama. Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ako nastavire ovako,pomisliću da je moj komentar bio "snažan" i zbunjujći pa ste malko konfuzni.Hehe.

Neki dan moj teča me pita jel ti veruješ da su amerikanci bili na Mesecu.Slatko sam se nasmejao jer sam se setio jednog sličnog pitanja kad sam sa prijateljem bio negde u kraju odakle je Petar Kočić i gde je njegov stric(od mog prijatelja), onako ozbiljno uz rakijicu  nas dvojicu pita "A jeli istina da su ljudi bili na Mesecu".I onda ja , gledajući u kojoj vukojebini žive i da je to nekih desetak godina posle pomenutog događaja počnem da objašnjavam, a ovaj moj drugar me prekine sa nekom upadicom, i normalno dobrim vicem, te skrenu temu  i posle kad smo išli kod njega on mi kaže, alo bre Purke pa vidiš da te šalta.A ja ga pitam a što brate, a on, eee ne znaš ti nih....
Hm, da, večna tema, aj dokaži.Da , aj ti dokaži.
Šta sam rekao teči?
Pa rekao sam da sam ubeđen da su bili.A on odma... pa nisu nego su to sve snimili negde u nekoj američkoj pustinji  i prikazali na televiziji.A ja mu kažem a otkud znaš da su to snimili u nekoj američkoj pustinji, ima pustinja i mimo  Amerike?Odakle ti baš ta informacija da su snimili u američkoj pustinji.Kaže pa tako sam čuo.Pa dobro tako si isto čuo da je snimljeno na Mesecu.i  zašto misliš da je taj tvoj izvor informacija o nekoj pustinji u Americi pouzdaniji od izvora informacije da je snimak direktno sa Meseca? A on gotovo nimalo zbunjen, kontra pitanjem, a što ti tvrdiš da je sa Meseca.
Ma tečo, verujem, jer da nisu sigurno bi Rusi (Sovjetski Savez) to demantovali, a kamo li čestitali(nevoljno) kao doprinos napretku čovečanstava.Malo se zamislioi rekao... pa jeste...ali opet ja njima ne verujem da su bili na Mesecu.Lažu bolan.
Eto, a pošto znam da ne veruje u Boga (komunjara stara) pitam ga a jel ti veruješ da su ljudi nastali od majmuna?Spremno odgovara ko iz puške, "za sebe znam da nisam a za ostale ne znam..." uz šeretski osmeh.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Bella ciao

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 6200
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma sveto pismo i tačka  Smile
IP sačuvana
social share
Život je lep.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson K750i
ma pecenje i pivo i da se vise ne raspravljamo  Smile
sad kad smo vec tu (na Zemlji) daj da jedemo i veselimo se Smile
IP sačuvana
social share
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 183 184 186 187 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 16:35:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.