Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 14:10:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 132 133 135 136 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 351246 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.76

Mogu li da vidim to istrazivanje? Ali...postoji tu problem. Recimo, u hemiji, smesa dve materije daje trecu i tu ne postoji "slaganje". Kako onda u TE postoji ne/slaganje?

Већина неслагања је из религиозних разлога...Све смеше не утичу на то шта религија проповеда али настанак и развитак живота утиче јер поједине религије објашњавају како је настао живот...И ту настају неслагања, људи не могу да помире научне доказе са својом религијом па покушавају науку уклопити у оно шта религија проповеда. Имаш пример Курта Вајса који је студирао геологију на Харварду али је исто тако био и побожан баптиста...Када је видео да све упућује на то да је Земља стара милијардама година а Библија је говорила о хиљадама година он није могао помирити те две стране...чак је из Библије исекао све оне делове које су у супротности са научним доказима и дошао је до тога да скоро ништа није остало...Човек је на крају једноставно одабрао веру уместо науке и свих доказа...

Citat
Although there are scientific reasons for accepting a young earth, I am a young age creationist because that is my understanding of the Scripture. As I shared with my professors years ago when I was in college, if all the evidence in the universe turns against creationism, I would be the first to admit it, but I would still be a creationist because that is what the Word of God seems to indicate.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
Ne razumem kakve veze ima spajanje materija sa slaganjem naučnika oko neke ideje  Smile
Pa uzeo sam to kao primer. Pomesas crnu i belu boju, dobijes sivu i tu nema rasprave. Dok, kod recimo TE postoje neslaganja. Niko ne dovodi u pitanje koliko atoma vodonika i kiseonika gradi vodu, ali postoje problemi kada se radi o TE, a kazu da je to dokazana stvar.

Citat
Ne bih rekao da je to nauka. Svi znamo čime se bave bankari, a čime naučnici. Ti "ekonomisti" uvek brinu o profitu, ma kako do njega došli, a naučnici životni vek provode u laboratorijama ne bi li nam olakšali život svojim izumima, tako da su naučnici i bankari daleko ko nebo i zemlja.

Ja to znam, ali ljudi provode godine na fakultetu, baveci se zabludama i glupostima, "skoluju" se ubedjeni da se domen njihovog interesovanja svodi pod "nauka".

Citat
E pa ne znam za tvoje klasifikacije. Ja znam za nauku, koja je jedna, ona koja se bavi istraživanjem i testiranjem i tome slično....a ove ostale kvazinauke me ne zanimaju mnogo.
Pricamo o situaciji danas, zar ne?
Svaki rad se finansira, tako i naucni. Malo je verovatno da postoje bilo kakva "nezavisna istrazivanja". Nauka je podredjena profitu, interesu.

Citat
A što se tog zataškavanja tiče, to može da zahteva finansijer istraživanja, a to su skoro uvek predstavnici velikih kompanija. Ako oni žele da zataškaju nešto, to ide njima na čast, a ne naučnicima. (mada, ako ćemo realno, danas je tako nešto jako teško izvesti....nego...otkud to da pričamo o ovome?)
Tesko izvesti? Pa ako globalna prevara na novcu postoji kao sistem vec vise vekova i nikom nista, o cemu pricamo? Pa, evo, recimo elektricni automobil. Svi znaju, a niko o tome ne prica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Sta oko elektricnih automobila... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.76
Сви знају и о 500 милиона непријављених Кинеза а нико о томе не прича... Smile
« Poslednja izmena: 22. Sep 2013, 20:14:06 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
Sta oko elektricnih automobila... Smile
A ne...cekaj..ovaj...
Zaboravi. : )

Znaci, da zakljucim moj boravak na ovoj temi: Sveto pismo ili Darvin? Sto se mene tice niti jedno niti drugo!

Citat
Pa onda je problem to što se tako naziva... mada mislim da imamo i ozbiljnijih problema od ovog
Veruj da nema : ) To je pocetak svega. Sve je povezano na ovaj ili onaj nacin sa ekonomijom (u nasem slucaju monetarnom).

Citat
TE jeste činjenica. E sad, ako imaš samo 1% naučnika koji zbog svoje religije, ili zbog želje za većim novcem (kreacionisti zarađuju ogromne pare) govore suprotno...ja u tome ne vidim neko neslaganje. Odnos je 99:1
Hmmm...

Citat
Teško. Ogromna većina naučnika živi poprilično skromno. Nauka vodi ka otkrivanju istine, ka daljem proučavanju sveta oko nas i rešavanja problema. Mnoge velike kompanije to koriste za svoj profit, jer su u poziciji da im pogoduje što kapitalistički sistem omogućava eksploatisanje naučnih otkrića.
Opet, kako je nauka loša u svemu ovome?
Pokusavas da ragrzanicis nauku i finansiranje iste. Da li ti je sada jasnije zbog cega sam rekao da od ekonomije (monetarne) sve pocinje!? Sistem pociva na problemima, jer zahteva dalje uvlacenje novca u sistem u obliku duga (ok...da ne idemo vise "tamo").

Gde sam rekao da je nauka losa? Nigde.

Citat
Него Питер Џозеф.
: ) Eto sta ti je predrasuda.
« Poslednja izmena: 22. Sep 2013, 20:32:47 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 907
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Za Kristal85:

Citat
Pa uzeo sam to kao primer. Pomesas crnu i belu boju, dobijes sivu i tu nema rasprave. Dok, kod recimo TE postoje neslaganja. Niko ne dovodi u pitanje koliko atoma vodonika i kiseonika gradi vodu, ali postoje problemi kada se radi o TE, a kazu da je to dokazana stvar.

TE jeste činjenica. E sad, ako imaš samo 1% naučnika koji zbog svoje religije, ili zbog želje za većim novcem (kreacionisti zarađuju ogromne pare) govore suprotno...ja u tome ne vidim neko neslaganje. Odnos je 99:1
Meni je tu slika poprilično jasna.

Citat
Ja to znam, ali ljudi provode godine na fakultetu, baveci se zabludama i glupostima, "skoluju" se ubedjeni da se domen njihovog interesovanja svodi pod "nauka".

Pa onda je problem to što se tako naziva... mada mislim da imamo i ozbiljnijih problema od ovog

Citat
Pricamo o situaciji danas, zar ne?
Svaki rad se finansira, tako i naucni. Malo je verovatno da postoje bilo kakva "nezavisna istrazivanja". Nauka je podredjena profitu, interesu.

Teško. Ogromna većina naučnika živi poprilično skromno. Nauka vodi ka otkrivanju istine, ka daljem proučavanju sveta oko nas i rešavanja problema. Mnoge velike kompanije to koriste za svoj profit, jer su u poziciji da im pogoduje što kapitalistički sistem omogućava eksploatisanje naučnih otkrića.
Opet, kako je nauka loša u svemu ovome?

Citat
Tesko izvesti? Pa ako globalna prevara na novcu postoji kao sistem vec vise vekova i nikom nista, o cemu pricamo? Pa, evo, recimo elektricni automobil. Svi znaju, a niko o tome ne prica.

Bez ljutnje, ali mislim da smo odlutali od teme
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat
Sveto pismo ili Darvin? Sto se mene tice niti jedno niti drugo!
Него Питер Џозеф.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Vidi ga.... Smile

Pa sta oko automobila covece? Smile

Inace ima pravo kristal ovo vezano za nauku...jeste podredjena profitu....
« Poslednja izmena: 22. Sep 2013, 20:47:40 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Генерално, профит се прави на свему.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia Luvmya 520
Генерално, профит се прави на свему.
Nema profita od istine, nju niko nije uspeo da proda.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 132 133 135 136 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 14:10:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.