Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:45:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 349414 puta)
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Apple 
Biblija je jedan od najpoznatijih drevnih bestsellera ,niko ne kaze da nisu uradili fenomenalan posao sa obzirom
kakva im je bila namera  ali kad se materjal I tekstovi koji su sadrzani u njoj pronalaze u drugim narodima I starijim verzijama ,onda po pravilu mora da se postuje ono sto je starije .

Hriscani sirom sveta se nebi slozili sa tvojim tumacenjem ,is prostog razloga jer veruju ,
da ako traze Boga naci ce ga putem zivljenja u hriscanskom duhu ,postovanja bozijih pravila kao I rituala I obreda u  zivotu kao I svakodnevne molitve koja ce ih jednog dana dovesti do prosvecenja u kom ce se sjediniti sa bogom putem svetog duha I tako ostvariti vecan zivot .

Jeste tu malo smesno kad ljudi koji bi trebalo da veruju u vecan zivot placu kad neko umre umesto da se raduju .

Ajfil nesto fundementalno nije u redu sa nacinom na koji pises I protivrecis sam svojim izjavama ,

Citiram

" Taj covek ce imati superiornost/kontrolu nad svim ostalim ljudima / svesnim bicima posto je to jedini uslov da neko moze da se nazove Bogom. "

" Starozavetni Bog je Duh koji u jednom ( odredjenom ) momentu ima ljudsku inkarnaciju koja sem besmrtnosti nema " super moci ".

"Besmrtnici nemaju svest o " gospodarenju nad ostalim vrstama ".....

Zavrsen citat ,

Dakle kad su sinovi Boga uzeli Kceri coveka ona koje su bile lepe I koje su oni birali to nije bilo gospodarenje ,

Pa cela biblija nije nista drugo nego konstantan podsetnik na ljude koji su najebali od strane Boga .

Kako nije pisano za ljude ,naravno da se njih to tice specijalno tamo pri kraju biblije ,
Kada se Armije Boga budu suocile sa kraljevima zemlje u Armegedonu
Do onda ce vec 3 /4 ljudi da bude mrtvo ,cak su slikovito opisali I redosled kako I na koji nacin .

Ocigledno je velika razlika u filozofiji o Bogu iz starog zaveta I svetog pisma .

Slobodna volja se ne odnosi samo na svakodneni zivot pojedinca vec I svih drugih ,
naravno da je u nekom kontekstu utopija ali isto tako to je nesto cemu ljudi uvek trebaju da streme.
Postoji puno ugrozenih ljudi ,religiozno,politicki ,finansijski kako ko ,neki su dobrovoljno u lancima i pacifirani ,
a neki su revolucionari koji uvek testiraju granice ljudskog liberalizma .
Jos uvek ima I robova na ovoj planeti I puno njih koji su ugnjetani I kojima je tudja volja nametnuta .
Bez principa slobodne volje covek nema ni nadu za slobodu ,.imas na primer slobodnu volju da uzmes svoj zivot
ili da ga das da bi spasio nekog drugog .

Slobodna volja u religiji I magijskim ,oklutnim I hermetickim drustvima je sasvim nesto drugo i odnosi na budjenje  tvog pravog unutrasnjeg Ja,na tvoj duh ili tvog Andjela cuvara koji te usmerava I koji ti je vodic prema prosvecenju kao prema istinskom putu I svrhi postojanja . Dakle slobodna istinska volja se odnosi samo na stanje vise svesti .
Da izdrzis do kraja I da se ne odas niskim strastima poput pohlepe,strahova,podmuklosti,ljubomore I ubistva itd ,
jer one su preduslov za krsenje slobodne volje drugih zivih bica  .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia Luvmya 520
Biblija je jedan od najpoznatijih drevnih bestsellera ,niko ne kaze da nisu uradili fenomenalan posao sa obzirom
kakva im je bila namera  ali kad se materjal I tekstovi koji su sadrzani u njoj pronalaze u drugim narodima I starijim verzijama ,onda po pravilu mora da se postuje ono sto je starije .

Hriscani sirom sveta se nebi slozili sa tvojim tumacenjem ,is prostog razloga jer veruju ,
da ako traze Boga naci ce ga putem zivljenja u hriscanskom duhu ,postovanja bozijih pravila kao I rituala I obreda u  zivotu kao I svakodnevne molitve koja ce ih jednog dana dovesti do prosvecenja u kom ce se sjediniti sa bogom putem svetog duha I tako ostvariti vecan zivot .

Jeste tu malo smesno kad ljudi koji bi trebalo da veruju u vecan zivot placu kad neko umre umesto da se raduju .

Ajfil nesto fundementalno nije u redu sa nacinom na koji pises I protivrecis sam svojim izjavama ,

Citiram

" Taj covek ce imati superiornost/kontrolu nad svim ostalim ljudima / svesnim bicima posto je to jedini uslov da neko moze da se nazove Bogom. "

" Starozavetni Bog je Duh koji u jednom ( odredjenom ) momentu ima ljudsku inkarnaciju koja sem besmrtnosti nema " super moci ".

"Besmrtnici nemaju svest o " gospodarenju nad ostalim vrstama ".....

Zavrsen citat ,
Borbu oko autorskih prava treba prepustiti zastupnicima autora. Cinjenica je da pravilno tumacenje starog zaveta, ono koje se ne kontradiktuje u svim stavkama izdvaja od svih tekstova bez obzira kada su napisani.
A u tom tumacenju nema " namere coveka " posto je covek kreacija koja samo ostvaruje Volju Kreatora.
Takvim tumacenjem je nemoguce organizovati religiju i manipulisati ljudima.
A pogresnim tumacenjem starog zaveta su nastale lazi cija je namera sticanje materijalne koristi na racun naivnih i lakovernih.

Ljudi mogu da se sloze oko pretpostavki, misljenja ili verovanja a ne oko stvarnosti koja vazi za sve, a ta stvarnost
se nalazi u pravilnom tumacenju starog zaveta.
" Hriscani " kao i sve druge sekte nastale pogresnim tumacenjem starog zaveta ili fabrikacijom takozvanog
 " novog zaveta " nisu u skladu sa stvarnoscu i veruju u nepostojeci svet, tako da im tumacenje koje predstavlja stvarnost mora biti ignorisano.

Superiornost i kontrola jednog coveka nad ostalim ljudima je stvarnost a " super moci " jednog coveka su fantazija. Kontrola / Gospodarenje / Superiornost jednog coveka nad ostalim ljudima nije isto sto i Kontrola / Gospodarenje / Superiornost svih ljudi nad ostalim vrstama.
Tako da tvoje preznojavanje oko pokusaja da meni pripises kontradiktornost nije urodilo plodom.
Citat
Dakle kad su sinovi Boga uzeli Kceri coveka ona koje su bile lepe I koje su oni birali to nije bilo gospodarenje ,

Pa cela biblija nije nista drugo nego konstantan podsetnik na ljude koji su najebali od strane Boga .

Kako nije pisano za ljude ,naravno da se njih to tice specijalno tamo pri kraju biblije ,
Kada se Armije Boga budu suocile sa kraljevima zemlje u Armegedonu
Do onda ce vec 3 /4 ljudi da bude mrtvo ,cak su slikovito opisali I redosled kako I na koji nacin .

Ocigledno je velika razlika u filozofiji o Bogu iz starog zaveta I svetog pisma .

Slobodna volja se ne odnosi samo na svakodneni zivot pojedinca vec I svih drugih ,
naravno da je u nekom kontekstu utopija ali isto tako to je nesto cemu ljudi uvek trebaju da streme.
Postoji puno ugrozenih ljudi ,religiozno,politicki ,finansijski kako ko ,neki su dobrovoljno u lancima i pacifirani ,
a neki su revolucionari koji uvek testiraju granice ljudskog liberalizma .
Jos uvek ima I robova na ovoj planeti I puno njih koji su ugnjetani I kojima je tudja volja nametnuta .
Bez principa slobodne volje covek nema ni nadu za slobodu ,.imas na primer slobodnu volju da uzmes svoj zivot
ili da ga das da bi spasio nekog drugog .

Slobodna volja u religiji I magijskim ,oklutnim I hermetickim drustvima je sasvim nesto drugo i odnosi na budjenje  tvog pravog unutrasnjeg Ja,na tvoj duh ili tvog Andjela cuvara koji te usmerava I koji ti je vodic prema prosvecenju kao prema istinskom putu I svrhi postojanja . Dakle slobodna istinska volja se odnosi samo na stanje vise svesti .
Da izdrzis do kraja I da se ne odas niskim strastima poput pohlepe,strahova,podmuklosti,ljubomore I ubistva itd ,
jer one su preduslov za krsenje slobodne volje drugih zivih bica  .
" Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše. " Ovo je stih koji je u skladu sa
Ancient Aliens teoreticarima, posto su " sinovi Boziji " deca vrste sa druge Planete reproduktivno kompatibilnih
sa covekolikim majkama iz tog perioda.
Zenke covekolikih bica ne spadaju u kategoriju " zveri koje se micu po zemlji " iz stiha koji po tebi ima
kontradiktornost " I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: Rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svih zveri što se miče po zemlji. "

Biblija jeste podsetnik da su svi ljudi najebali od Boga, a stvarnost je podsetnik da svi ljudi ignorisu tu istinu verujuci da imaju " slobodnu volju " i da ce moci da odaberu vecan zivot pre i posle fizicke smrti.
To je klasicna biblijska poruka - " Ako budes zagrizao jabuku ( verovao da imas " slobodnu volju " ) - ubicu te
( ili " najebao si " ) a onda ti Lazov ( religiozni ili nereligiozni ) kaze " samo ti veruj da imas " slobodnu volju " i
neces najebati.
Za sada, u postojecoj stvarnosti,  svi koji veruju da imaju " slobodnu volju " su najebali.
Armagedon je duhovna borba a ne fizicki masakr. Borba izmedju predstavnika Duha Bozijeg - Istine i predstavnika
Lazi ( religioznih ili nereligioznih ).
Gde to pise da ce " 3/4 covecanstva biti mrtvo, redosled kako i na koji nacin " ??

Naravno da je direktna dijametralna razlika izmedju teksta koji kaze da je Bog - Otac a ne sin i teksta koji kaze da je Bog - sin a ne Otac.

" Slobodna volja " je laz o postojanju izbora pre nego sto se nesto desilo. A uvek se desi samo ono sto je moralo da se desi, nikada se nije desilo nesto sto je moglo da se desi.
Nikada niko nije uradio nesto sto je mogao da uradi.
Ali ljudi po zakonu imaju pravo da veruju u lazi, tako da ljudi moraju da veruju u laz koja im " zivot cini lepsim ".
« Poslednja izmena: 30. Jul 2013, 13:01:23 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Apple 
Ajfil

Svako ima svoje tumacenje iz svoje perspektive ,
Ne mozes da kazes da je samo tvoje tumacenje jedno pravo I istinito
jer pravu istinu neznas I  to sto verujes da znas je samo tvoje uobrazenje .

Zao mi je ali Nemam visoko misljenje o nekim tvojim komentarima I tvom nacinu razmisljanja
ako ti smatras da je to sto pricas istina onda je to tvoja licna stvar I tvoja licna  istina
ali ne nameci je drugima  jer vredjas slobodnu volju drugih da veruju ono sta zele.

Citiram te

" Slobodna volja " je laz o postojanju izbora pre nego sto se nesto desilo.
A uvek se desi samo ono sto je moralo da se desi, nikada se nije desilo nesto sto je moglo da se desi.

Zavrsen citat

Ako sam po neki put zvucao neprijatno to mi nije bila namera ,
mada tako je mozda ispalo jer se ne slazem sa onim sto je receno.

Ja ti iskreno savetujem I preporucujem da se ne oslanjas samo na jedan fabrifikovani izvor ili bolje reci dva Stari zavet I Sveto Pismo ,mada je to upravo bila zelja onih koji su stvorili tu kompoziciju tih tekstova .

Ja citam jer uzivam da citam I jer hocu da saznam nesto novo ,zar to nije svacija zelja ,zamisli samo da imas dostup vatikanskoj biblioteci retkih knjiga ,zar uopste nisi zainteresovan da saznas vise o tome o cemu pricas ,
citajuci druga dela .Kako mozez da pricas o nekom ako znas o njegovom  zivotu samo iz jednog dela.

Tog sudnjeg dana 28 Oktobra 312 godine kad je Imperator Konstantin pred bitku  ugledao krst u Suncu ,
to mu je bio omen za pobedu ,konacno bio je vladar celog rimskog carstva .
Hramova I crkvi I sinagoga bilo je na svakom cosku I svi su se svadjali ko je u pravu a ko ne .
Zelevsi da stvori vrstu mira u svom carstvu on pozvao bisope svih postojecih crkvi u Rimskom carstvu u Naseju danasnju Tursku da donesu sve hriscanske religiozne tekstove . U to doba bilo je 27 izuzetno poznatih dela
koja nisu bila deo starog zaveta jer su bila nedostupna u vreme njene kreacije a neka su kasnije napisana .
Etiopijski Bisop je izdvojio 18 knjiga za razmatranje koje bi trebalo da udju u novi testament .
Danima ,nedeljama I mesecima su se svadjali ali Konstantin je rekao da moraju da nadju tekstove oko kojih se svi slazu I dok se to ne dogodi niko ne moze da ide kuci .
Na kraju su se svi slozili samo oko 4 teksta od predlozenih 18 .
Neka velika hriscanska dela nikada nisu usla ni u Stari Zavet ni u novi testament ,pomenucu neka od njih ,

1."Zivot Adama I Eve" ovo je delo pisano iz njihove perspective I njihovim recima o tome kako se sve dogodilo o tome kako su prevareni o tome kako su doziveli svoju spoznaju I o tome kako su zeleli da se vrate I iskupe kod Boga ,o njihovom postu, Adama 40 u reci Jordan reci a Eva 34 u Tigru ,dok opet nisu bili prevareni od Djavola koji je dosao prerusen kao andjeo 17 dana I rekao Evi ,Bog me je poslao sve vam je oprosteno trci Adamu .

2."Jubilieeis " gospel/jevandjelje svetog Petra Pisanu u 5 tonova koja sa svojim pricama  objasnjava sva mutna pitanja iz starog zaveta ,kao na primer u starom zavetu Adam I Eva imaju tri sina Kejna ,Abla I Seta I onda se kasnije pojavljuje Kejnova zena pitanje mnogih je odakle .
U ovoj knjizi imamo potpunu pricu o tome kako Adam I Eva imaju devetoro dece I Kejn uzima svoju mladju sestru
Avon za zenu . Ova Prica nije ukljucena u stari zavet zbog incesta ,jer je izabran narod navodno trebao "cist".

3."Infancy "gospel/Jevandjelje Svetog Tome, pisanu u 3 volume/tonova o detinjstvu Isusa Hrista ,
Prvi je o tome kad je Isus imao 4 godine i kad je bio pravi razmazenko ,
u prvom slucaju kako se igrao u blatu pored reke I pravio lastavice od gline ,
ljudi su se zalili na njega( jer je bio boziji dan Sabath) kod njegovog oca Jozefa koji ga je kritikovao ,
Isus je ustao udario dlanom u dlan oziveo lastavice I rekao "idite sad ali zapamtite ovo.
U drugom incidentu je gurnuo decaka sa krova I ubio ga je ,posto je bilo svedoka I ljudi su se skupili zasto si to uradio ,Isus je oziveo decaka I molio ga da kaze ljutim ljudima kako je sve to bilo slucajno a ne namerno .
Medjutim njegov trend se nastavlja I musteriju njegovog Oca Jozefa koja je bila nezadovoljna sa njegovim stolarskim radom mali Isus iz osvete I obesti oslepljuje .
U drugom tonu sa 8 godina  je malo bolji i vec pomaze svojoj majci da donese vodu u marami ,dok jednog dana Jozef pocne da psuje jer mu je trebalo dva ista parceta daske a on je isekao jednu kracu ,Isus kaze ne brini oce I uzme onu kracu sa rukama I izduzi je .Ali ponizava I duboko vredja i posramljuje svoga ucitelja.
U trecem delu koji opisuje Isusa sa 12 godina uzima saku semena koju poseje I od nje mu se vrati stotstruko I to daje siromasnima .
Dakle kroz ova dela mi vidimo njegovu Tranziciju

4.Gnosticka Jevandjelja ili takozvane Dead Sea scrolls su nekoliko gospela Filipa,Tome,Jude,Magdalene Itd.
U Bibliji se ona takoreci pomenuta kao prostitutka I nije joj dato casno mesto I ako je ona jedini svedok njegovom vaskrsenju , u njenom gospel/jevandjelju  vidi se da je u intimnoj vezi sa Isusom kao I to da je ona jedan od Apostola cak glavni i najblizi koju Isus priprema da preuzme njegov pokret posle njega .
To je crkva zelela da zakopa nije im odgovaralo da zena bude na vrhu .

5. "Pisma svetog Pavla " ovo delo su privatna pisma Pavla o sluzbenim stvarima crkve njihovim potrebama I svojim osecanjima , mnogi kazu da je Pavle znao da ce njegova pisma ikada biti objavljena on bi bio mnogo oprezniji sta pise u njima .

6. "Sveta Majka Bogorodica "od svetog Jejmsa isusovog brata, ovo su price o device Mariji  I o tome kako je njena majka takodje zatrudnela sa njom bez muskarca I o tome kako je ostala devica posle Isusovog rodjenja .
O tome kako je zena po imenu Solana dosla da je proveri gurajuci joj prst " unutra"
Ovo je bilo sporo pitanje u Bibliji jer se cesto navode Isusove tri sestre I cetri brata I price su o tome kako ih je ona odgajala . U knjizi je objasnjeno da je Jozef bio udovac I da je to sedmoro dece bilo njegovo iz prvog braka .
Takodje tu je puno njenih snova I predskazanja I vizija.

7. Jevandjelje  svetog Nikademusa

8.Otkrovenje svetog Pavla o zadnjim danima pre Tribulaciju sudnjeg dana mracno je kao I Jovanovo cak I gore
govori o masivnom izumiranju svega zivog na zemlji I smrti ogromnog broja ljudi .
9."Knjigu Enocha " coveka za koga se kaze da je hodao zajedno sa Bogom u svoji 365 godina zivota.
10.Radovi Dionysiusa the Areopagite ,Hriscanski rani misticizam
11.Ispovesti svetog Avgustina

12.Nag Hammadi hriscanske tekstove ,

Sve te knjige su Hriscanska dela jednaka po kvalitetu I vaznosti poput Biblije ,

Da bi covek imao objektivnost I da bi mogao da sagleda siru sliku o tome kako su ljudi dozivljavali Boga I Hrista
neophodno je ukljuciti ova dela .
« Poslednja izmena: 30. Jul 2013, 23:21:22 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ajfil

Svako ima svoje tumacenje iz svoje perspektive ,
Ne mozes da kazes da je samo tvoje tumacenje jedno pravo I istinito
jer pravu istinu neznas I  to sto verujes da znas je samo tvoje uobrazenje .
Kakve nebuloze.
Prorok Danilo je prorekao pojavu antihrista ( onog koji ce govoriti suprotno od onoga sto je rekao Hrist )
3,5 godine posle smrti Hrista. I gle stvarno, 3,5 godine posle Hrista se pojavio farisej koji je nakon ozbiljne halucinacije na " putu za Damask " naturio " tumacenje " koje je mrtvog Hrista proglasilo " gospodom bogom ".
Sto znaci da su svi ljudi koji su konzumirani tom lazi preuzeli to tumacenje od tog antihrista i to nije nicija
" licna perspektiva ".
Kad kazem " moje tumacenje " govorim da je to nesto sto ja objasnjavam, a ne da je to tumacenje moje, da ja imam autorsko pravo nad tim tumacenjem.
A ti budi ljubazan pa navedi lazi u tom tumacenju, posto me nazivas lazovom, i objasni kako to ja " verujem da znam istinu " sto bi trebalo da predstavlja argument moje uobrazenosti.
Citat
Zao mi je ali Nemam visoko misljenje o nekim tvojim komentarima I tvom nacinu razmisljanja
ako ti smatras da je to sto pricas istina onda je to tvoja licna stvar I tvoja licna  istina
 ali ne nameci je drugima  jer vredjas slobodnu volju drugih da veruju ono sta zele.
Opet ponavljam, po ko zna koji put, ti nisi sposoban da procitas i shvatis sta sam rekao, i sve tvoje optuzbe
da ja lazem se odnose na tvoju iskrivljenu interpretaciju onoga sto sam rekao, a ne na ono sto sam rekao.
Kad god sam na ovom forumu pitao ljude poput tebe da navedu " moje lazi " desile su se dve stvari, ignorisanje tog zahteva ili navodjenje gluposti koje veze nemaju sa onim sto sam rekao.
Opet ponavljam da si nesposoban da shvatis da istina ( rec o onome sto postoji ) nema nikakve veze sa necijim misljenjem ili bilo kojim oblikom ili formom subjektivnosti.
Nisi sposoban da primetis da ne namecem nista bilo kome i da sam cesto ponovio da znanje istine niko ne moze da zloupotrebi i da niko od znanja istine nema nikakvu korist.
Citat
Citiram te

" Slobodna volja " je laz o postojanju izbora pre nego sto se nesto desilo.
 A uvek se desi samo ono sto je moralo da se desi, nikada se nije desilo nesto sto je moglo da se desi.

Zavrsen citat

Ako sam po neki put zvucao neprijatno to mi nije bila namera ,
mada tako je mozda ispalo jer se ne slazem sa onim sto je receno.

Ja ti iskreno savetujem I preporucujem da se ne oslanjas samo na jedan fabrifikovani izvor ili bolje reci dva Stari zavet I Sveto Pismo ,mada je to upravo bila zelja onih koji su stvorili tu kompoziciju tih tekstova .

Ja citam jer uzivam da citam I jer hocu da saznam nesto novo ,zar to nije svacija zelja ,zamisli samo da imas dostup vatikanskoj biblioteci retkih knjiga ,zar uopste nisi zainteresovan da saznas vise o tome o cemu pricas ,
citajuci druga dela .Kako mozez da pricas o nekom ako znas o njegovom  zivotu samo iz jednog dela.
Citat i sta ? Jel' ima neka laz u tom citatu ?
Uopste nije bitno da li je nekom clanu foruma nesto " prijatno ili neprijatno " bitno je da se zbog kvaliteta komunikacije svi clanovi pridrzavaju pravilnika foruma koji je veoma jednostavan i lak za shvatanje.

Ne oslanjam se na bibliju, oslanjam se na stvarnost, biblija je deo stvarnosti a ne obrnuto.
I nisam siguran koliko cu puta morati da ponovim da tekst starog zaveta nema mogucnost obmane, obmana je rezultat pogresnog tumacenja. Pravilno, neosporno tumacenje tog teksta je nemoguce zloupotrebiti.

Da li bi bio ljubazan da navedes bar jedno " saznanje " koje si ti iznedrio citajuci stari zavet ?
( a da se to ne odnosi na uporedjenje slicnosti tog teksta sa tekstovima koji su se pojavili pre starog zaveta )
Citat
Sve te knjige su Hriscanska dela jednaka po kvalitetu I vaznosti poput Biblije ,
Da bi covek imao objektivnost I da bi mogao da sagleda siru sliku o tome kako su ljudi dozivljavali Boga I Hrista
neophodno je ukljuciti ova dela .
" hriscanstvo " je zloupotreba pogresnog tumacenja starog zaveta i reci Isusa Hrista.
Kakav " kvalitet " se nalazi u zloupotrebi i neistinama ?
Objektivnost " hriscanstva " je dozivljaj verovanja u bajke o Bogu i Isusu Hristu a ne subjektivni i lazni
" dozivljaj Boga i Hrista "
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Apple 
Objasni sta to tebi sve znaci , kad si nevernik I covek nesposoban bilo kakve vere .

Kako mozes da cirtiras nesto kao istina kad u to prvo sam  ne verujes a drugo to nije istorijski dokument .

Nisi si naucnik a nisi si ni vernik a slab si I za ateistu ili sajetologa ,ne verujes u oklutno ili misticno ne verujes u

drevne astronaute ili evoluciju . Mislis da zivot nije slucajan I mislis da je Bog iz biblije  neka sila odgovorna za

sudbinu a uprkos svim tvojim citatima tvrdis da ne verujes u boga I nemas veru , pa ti lazes samog sebe .

Nemas absolutno nikakvog autoriteta a I ne predstavljas absolutno nista I nikog .

To cak nisu ni tvoje reci ni tvoje misljenje  ,samo onako ponavljas grdan kao da si sisao veslo .

Svet je dovoljno veliki I za svih 5000 religija I za svih 5000 grana nauke ,

religija I nauka podrzavaju na mnogim nivoima jedno drugo .

Cak sta vise teorija evolucije je priznata od mnogih crkvi I njen autor je sahranjen u crkvi .
« Poslednja izmena: 31. Jul 2013, 21:53:22 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Nokia 

Cak sta vise teorija evolucije je priznata od mnogih crkvi I njen autor je sahranjen u crkvi .

NAUKA I RELIGIJA NEMAJU NIKAKVE DODIRNE TAČKE, nauka se zasniva na DOKAZIMA, religija na imanentnim stvarima, poput imaginarnih ljudi koji žive na nebu, žena koje nastaju od rebara, životinja koje govore, starosti zemlje od 6000g, andjela, devica koje radjaju decu sa nekim duhovima, i gomile sličnih sranja za budale.

Tako da jedna molba, drži se ti svoje svete knjige, tamo ti sve piše, a fiziku, biologiju, hemiju i ostale predivne nauke ostavi naučnicima i profesorima ( 98% od njih su ateisti, čisto da vidiš koliko nauka i religija nemaju nikakve veze ).
IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia Luvmya 520
Objasni sta to tebi sve znaci , kad si nevernik I covek nesposoban bilo kakve vere .

Kako mozes da cirtiras nesto kao istina kad u to prvo sam  ne verujes a drugo to nije istorijski dokument .

Nisi si naucnik a nisi si ni vernik a slab si I za ateistu ili sajetologa ,ne verujes u oklutno ili misticno ne verujes u

drevne astronaute ili evoluciju . Mislis da zivot nije slucajan I mislis da je Bog iz biblije  neka sila odgovorna za

sudbinu a uprkos svim tvojim citatima tvrdis da ne verujes u boga I nemas veru , pa ti lazes samog sebe .

Nemas absolutno nikakvog autoriteta a I ne predstavljas absolutno nista I nikog .

To cak nisu ni tvoje reci ni tvoje misljenje  ,samo onako ponavljas grdan kao da si sisao veslo .

Svet je dovoljno veliki I za svih 5000 religija I za svih 5000 grana nauke ,

To meni ne znaci nista, posto nema zasluga ili odgovornosti ako neko govori istinu ili neistinu.
Sve sto imamo je cinjenica da li neko govori istinu ili neistinu.
 Rekao sam ti da nisam nevernik, nemoj mi se tako obracati, prijavicu te moderatorima.
Vera je znanje da je Bog Kreator svega. Isus Hrist je imao veru u svog Oca i isticao da sve pripada Ocu dok je
" hriscanstvo " ignorisanje onoga sto je govorio Hrist i verovanje da sve pripada Isusu Hristu i da
Otac ne postoji. Ja ne tvrdim da imam veru u Boga, ali znam da sve sto kazem, vidim i radim nije moja zasluga.
U istinu se ne moze verovati, istina se ili zna ili ne zna, a istina koja se nalazi u pravilnom tumacenju biblijskih metafora nema veze sa istorijom, istina je uvek sada i ovde. Covek je uvek bio bezicna marioneta sile koja covekom upravlja kroz karakteristike koje su kroz genetiku predodredjene, svi smo mi morali da budemo to sto jesmo posto smo rodjeni u telu u kojem smo rodjeni i koje je uzrok svega sto vidimo, kazemo ili uradimo.
Znam ( a ne " mislim " ) da u uzrocno posledicnom zakonu nema " slucajnosti ". " Slucajnost " je rec koja predstavlja zabludu onoga koji tvrdi da se bilo sta desilo " slucajno ".
Svi " bogovi " u koje ljudi veruju nisu biblijski Bog, Isus Hrist nije biblijski Bog, on je biblijski Sin Boziji koji je morao da izgubi zivot kao otkup za ljudsku smrt/greh.
Nikada nisam ni tvrdio da sam autoritet ili neko i nesto, ali znam da ti isto nisi autoritet i da si niko i nista.
Nemas odgovore na pitanja koja ti postavljam i konstantno napadas licnosti svih clanova koji su ti objasnili da naucne teorije i " naucno " sarlatanstvo tipa " Stvorili smo zivot iz mrtve materije u laboratoriji ! " nisu istina/stvarnost.
Nemam nista protiv postojanja svih nauka i svih religija samo ukazujem da bi trebalo da se drze cinjenice da su
teorije - teorije a verovanja - verovanja. Kao sto to recimo neumorno navode naucnici / teoreticari drevnih vanzemaljaca, najjace teorije koju sam ikada u zivotu cuo, teorije kojoj niko nije prismrdeo sa pokusajem negiranja.
Nauka se bavi pretpostavkama ili zakonima i zakonitostima koje se nalaze u stvarnosti dok se religija bavi verovanjem u nesto sto se nikada nije desilo i ne bavi se dokazima.

Koje su to crkve koje zastupaju teoriju da je covek zivotinja koja je nastala ukrstanjem primata ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Apple 

NAUKA I RELIGIJA NEMAJU NIKAKVE DODIRNE TAČKE, nauka se zasniva na DOKAZIMA, religija na imanentnim stvarima, poput imaginarnih ljudi koji žive na nebu, žena koje nastaju od rebara, životinja koje govore, starosti zemlje od 6000g, andjela, devica koje radjaju decu sa nekim duhovima, i gomile sličnih sranja za budale.

Tako da jedna molba, drži se ti svoje svete knjige, tamo ti sve piše, a fiziku, biologiju, hemiju i ostale predivne nauke ostavi naučnicima i profesorima ( 98% od njih su ateisti, čisto da vidiš koliko nauka i religija nemaju nikakve veze ).

Ljudi koji imaju usko razumevanje teksta u istinu jesu budale ,upravo zbog toga sto ne gledaju celu filozofiju kroz oci modernog coveka danasnjice kao I nauke I njenih dostignuca danas .

Ja imam osam kvalifikacija od diplome masinstva do stepena prirodnih nauka prvu godinu u Oxfordu ,drugu u Kambridge koji ukljucuje bio-hemiju , geologiju,vulkanizam ,astro-geologiju,okeanografiju ,astronomiju ,biologiju I tako dalje ,tako da odlicno razumem principe i uslove pod kojima je bio moguc nastanak zivota na zemlji pre 3.7 milijardi godina .

Sto se tice metafizike Studirao sam sve njene predmete vaneredno na univerzitetu u Kaliforniji ,bio sam iniciran u nekoliko internacionalnih oklutnoh ,hermetickih I magijskih redova ,od kojih jedan u Srbiji ,inicijacije sam primio sirom evrope a I sedeo sam nekoliko godina u crkvenom odboru pravoslavne crkve u odredjenoj patrijarhiji .

Ako Vatikan ili Protestantska crkva tvrdi da postoji kompatibilnost teorije revolucije I hriscanstva Ja tu ne vidim problem ,a osim toga teorija evolucije nikada zvanicno nije bila odbacena od hriscanstva .

Iskreno steta je sto se Hriscanstvo nije od samog pocetka odvojilo od starog zaveta ,

Sto se mene tice Ja sam tu vezu video na nivou kvantne fizike ,i stvarno ne volim da se ponavljam .
U mom licnom razumevanju koncepta "Boga" koji je sveobuhvatan , svemoguci I sveprisutan 
ima mesta za sve ukljucujuci sve ljude I bica na ovoj zemlji kao I u ovom univerzumu ,
bez obzira na sve moguce i postojece razlike .

Cak I Ajfilovo razumevanje bozanskog vidim kao malu kockicu velikog mozaika ,

Charles Darwin a I Isak Newton je sahranjen in London Abbey crkvi preko puta parlamenta I Big Bena .

The Vatican claims Darwin's theory of evolution is compatible with Christianity
The Vatican has admitted that Charles Darwin's theory of evolution should not have been dismissed and claimed it is compatible with the Christian view of Creation.

Gianfranco Ravasi: Monsignor Ravasi said Darwin's theories had never been formally condemned by the Roman Chatolic church.
8:03AM GMT 11 Feb 2009
Archbishop Gianfranco Ravasi, head of the Pontifical Council for Culture, said while the Church had been hostile to Darwin's theory in the past, the idea of evolution could be traced to St Augustine and St Thomas Aquinas.

Father Giuseppe Tanzella-Nitti, Professor of Theology at the Pontifical Santa Croce University in Rome, added that 4th century theologian St Augustine had "never heard the term evolution, but knew that big fish eat smaller fish" and forms of life had been transformed "slowly over time". Aquinas made similar observations in the Middle Ages.
Ahead of a papal-backed conference next month marking the 150th anniversary of Darwin's On the Origin of Species, the Vatican is also set to play down the idea of Intelligent Design, which argues a "higher power" must be responsible for the complexities of life.
The conference at the Pontifical Gregorian University will discuss Intelligent Design to an extent, but only as a "cultural phenomenon" rather than a scientific or theological issue.
Monsignor Ravasi said Darwin's theories had never been formally condemned by the Roman Catholic Church, pointing to comments more than 50 years ago, when Pope Pius XII described evolution as a valid scientific approach to the development of humans.

Naravno moje trideset  godisnje iskustvo je mnogo sire od gore navedenog ali neke stvari nisu za javne forume.

Licno nemam nista protiv teorije o Drevnim astronautima ali neophodno je kao sto sam rekao sagledati stvari iz razlicitih perspektiva  .

Ancient Aliens Debunked

« Poslednja izmena: 05. Avg 2013, 07:38:44 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S24
Стари завјет је живот. Релност коју никада нећемо схватити. Зашто људи гладаују, пате, умиру, зашто су болесни... Тамо пише. Али у форми измишљених прича и симбола. Нови завјет је пут спасења. Водич за сналажење и преживљавање. У том дијелу Писма се налазе савјети у вези дилеме како треба живјети. Нажалост нигдје у Библији нема одговра на питања: који је смисао живота и шта човјек у својој основи. Шта је Унивезум и шта је у њему и ван њега.
« Poslednja izmena: 14. Avg 2013, 19:19:53 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia Luvmya 520
Стари завјет је живот. Релност коју никада нећемо схватити. Зашто људи гладаују, пате, умиру, зашто су болесни... Тамо пише. Али у форми измишљених прича и симбола. Нови завјет је пут спасења. Водич за сналажење и преживљавање. У том дијелу Писма се налазе савјети у вези дилеме како треба живјети. Нажалост нигдје у Библији нема одговра на питања: који је смисао живота и шта човјек у својој основи. Шта је Унивезум и шта је у њему и ван њега.
Zivot je osecaj prisutnosti a stari zavet je skup knjiga koji nije neophodan za odrzavanje zivota.
Ako ti ne shvatas realnost ne znaci da nema ljudi koji je shvataju i koji to shvatanje mogu da argumentovano i neosporno obrazloze cinjenicama koje dolaze iz te realnosti.

Ljudi gladuju, pate, umiru i bolesni su zato sto su to posledice uzroka koji su se desili pre nego sto su ljudi gladovali, patili, umirali i bolovali. Svaka glad, patnja, smrt i bolest ima svoj pocetak i kraj. Uzrok se razvija u posledicu koja postaje uzrok koji ce se dalje razviti u posledicu i tako u beskonacnost......
Da li je potrebno da ti se objasnjavaju uzroci koji su doveli do posledica koje si naveo ?

Ni stari ni novi zavet nemaju nikakvu formu ili oblik spasenja zato sto citanjem tih knjiga nijedan covek nije
bio spasen od bilo cega a narocito smrti.
Vodic za snalazenje i prezivljavanje je covekova inteligencija sve dok je smrt ne unisti trajno.
Ima ljudi koji nisu u dilemi kako treba ziveti, a ima i onih koji su o tome morali da potraze instrukcije u starom ili novom zavetu.
Naravno da ima odgovora na pitanja o smislu zivota i onome sto covek jeste, samo su oni ignorisani od strane
obmanjivaca koji tvrde da tih odgovora nema, kako bi mogli da nametnu svoje obmane o " smislu zivota "
i onome sto njima odgovara da covek bude.
Sa jedne strane imamo objasnjenje o tome da smo mi kreacija Kreatora koja ima srecu da shvata cinjenicu da postoji i da se Kreator postarao o svemu sto se desava, a sa druge strane imamo prevarante koji su uspeli da ubede naivne u potpuno suprotno a to je bajka da je covek " kreator svoje sudbine ". I ta bajka ima snazan efekat zato sto se ta " sudbina " postavlja iza fizicke smrti.

Zasto bi se biblijska prorocanstva bavila Univerzumom kada je zivot coveka neraskidivo vezan za Zemlju ??
« Poslednja izmena: 15. Avg 2013, 00:31:13 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:45:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.143 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.