Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:00:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 349380 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia Luvmya 520
Vidim da si u medjuvremenu malo proguglao pa pokushavash da svoje stavove prilagodish, bio bi dobar teolog.

1. Ja nigde nisam ni spomenuo da ti te termine koristish sa negativnom konotacijom, vec samo da ih koristish pogreshno zato shto ih ne razumesh.

2. Od koje se to originalne grupe nauchno telo odvojilo i kojih se to nahela chvrsto drzi?  I koja su to uverenja njenih chlanica? ( Vidim da si iskoristio deo  jedne od  definicija sekte koja ti se uchinila da moze da posluzi , iako se termin sekta u ogromnoj vecini definicija odnosi iskljuchivo na religijsku grupu ,  svejedno, nije ti bash poshlo za rukom, jer odgovore na tvrdnje upravo u toj teoriji ne mozesh da navedesh , pretpostavljam da bi ih naveo da si mogao  )
Da rezimiram, Nauchno telo niti je  grupa ljudi , niti se odvojila od neke originalne organizacije, niti njeni chlanovi slede svoja ubedjenja , jedino definitivno poshtuju nachelo da za svaku tvrdnju treba izneti dokaze. To ih svakako ne chini sektom.
Odavno znam za definicije koje po funkciji nisu subjektivne odnosne " prilagodljive " bilo kome. U naboju emocija
( nicim izazvanim ) i pokusaju da termin sekta ogranicis na religiozne organizacije prevideo si objasnjenje :
"  Although in past it was mostly used to refer to religious groups, it has since expanded and in modern culture can refer to any organization that breaks away from a larger one to follow a different set of rules
and principles
. "
Bas kao sto religiozne sekte ne tolerisu u svojim redovima objasnjenja o nastanku svega izvan njihovih ubedjenja,
isto tako " obrazovno naucne " institucije ne tolerisu objasnjenja o nastanku svega izvan svojih ubedjenja.

1. Zar sam ja rekao da si ti spomenuo da te termine koristim u negativnom kontekstu ?!?
Ne koristim ih pogresno, objasnio sam da svaka organizacija koja ima ubedjenja ( naucna/religiozna ), pravila, principe... moze biti po definiciji nazvana sektom. Bilo da se radi o KKK, Doomsday Preppers, ili AA ( Ancient Aliens ) teoreticarima....

2. Od grupe obicnih ljudi koji nemaju ubedjenja, ne razmisljaju, ne komentarisu ono sto se desilo pre pojave coveka. ( Da li si cuo da takvi ljudi postoje ? ) Sva uverenja zasnovana na svim postojecim teorijama o
" nastanku Univerzuma ", " nastanku Planete ", " nastanku zivota ".
Nisam " iskoristio deo definicije " nego sam upotrebio samo jedno objasnjenje da se kada je rec o sektama ne radi samo o " religioznim fanaticima ", bas kao sto na to ukazuju i recnici :
"  A group of people forming a distinct unit within a larger group by virtue of certain refinements or distinctions of belief or practice. "
"  A faction united by common interests or beliefs. "
" any group or faction united by a specific doctrine or under a doctrinal leader.  "
" group of people who follow a particular creed or embrace a certain set of opinions or rituals. "

Licno mi je zanimljivo da se ateisti ne uklapaju u definiciju sekte bez obzira na organizovanje.
Citat
Budi slobodan da nadjesh reputabilan izvor gde se tvrdi da je nauka sekta ili zauzmi stav da si jedini ti to skapirao na celom svetu, i da je to tako  zato shto ti tvrdish da je tako.
Zahvaljujuci cinjenici da se ne radi o pozitivnoj ili negativnoj konotaciji koju navedena definicija termina ' sekta '
ima nije mi jasno kako si uspeo da zakljucis da ja tvrdim da su navedeni ljudi navedenih ubedjenja - sekta. Jednostavno odgovara definiciji, ako neko to ne vidi - nikom nista, zivimo dalje ....

A ti nastavi da tvrdis to sto ti tvrdis ( da teoreticari nisu sekta ), u skladu sa pravilnikom foruma, gde ti neces ispirati usta sa komentarima o tome ko sam i sta sam ja, pa da vidimo kako ce se to zavrsiti.....
Citat
Dakle, teorija , u nauchnom smislu , ne oznachava prostu spekuaciju, pretpostaavku, mishljenje, vec naprotiv, neshto shto je dokazano putem mnogobrojnih eksperimenata kao i observacijom , testirano i provereno od strane drugih nauchnika. Praktichno, tvrdnja koju je nemoguce oboriti i za koju ne postoji suprotan dokaz.

Nauka koristi termin "teorija" a ne "istina" , ne iz razloga zato shto sumnja u istinitost teorije vec iz prostog razloga shto svaka teorija moze biti dopunjena ili  usavrshena ( bez menjanja njene originalne tvrdnje i nikada ne umanjuci istinitost originalne tvrdnje ) . Van matematike nauka ne smatra nishta apsolutno dokazivim jer uvek postoji mogucnost da neki dokazi josh fale.
Nisam rekao da je prosta ali je definitivno spekulacija / pretpostavka, posto se radi o procesu u kojem se desilo nesto sto se ne desava danas. Radi se o " tvrdnji " za koju nema dokaza a dokaz negacije ne postoji i nije potreban. ( Bas kao sto ne postoji " dokaz nepostojanja Isusa iz Nazareta " ).
Nauka nije autoritet u cijem je vlasnistvu stvarnost pa da sve ljude na Planeti boli briga sta nauka smatra, teorije nikada nisu bile objasnjenje stvarnosti niti ce ikada biti. Covecanstvo nije vlasnistvo nauke, opstajalo je dok se nauka nije pojavila, prezivelo je mnoga terorisanja iza kojih je bila nauka a jos lakse ce prevazici terorisanje naucnih teorija koje su apsolutno nebitne za covecanstvo.
Citat
prilichno jasno govori u prilog tome da sve to ti nisi znao ,jer da jesi ne bi terije nazvao obmanama bez indikacija i dokaze vec bi znao da teorija upravo podrazumeva mnoshtvo dokaza i mnogo vishe od indikacija.  Sada si mozda prochitao ali sumnjam da si razumeo.
Proverena je cinjenica da je recimo pre 5-6 hiljada godina blok stene od 200 tona dosao na visinu od 20 metara
u strukturi koju nije priroda izgradila ali se ne zna istina o nacinu na koji se to desilo i ko je to uradio....
Sve sto ne moze u potpunosti biti dokazano a tvrdi se da je istina je obmana onih koji veruju tim tvrdnjama.

Citat
Chemu raasprava sa osobom koja tvrdi da proverena chinjenica nije i nikada nece biti istina. Dugo nisam prochitao ni chuo apsurdniju izjavu.

Sve u svemu, tvoje trabunjanje i pokushaj da se prikazesh inteligentnim i na nekom vishem stupnju svesti od ostalih stvarno ne impresionira nikoga, naprotiv. 
Nisam rekao da proverena cinjenica nije istina nego da istinu ne cini tvrdnja u kojoj se nalazi po neka proverena cinjenica.
Kao sto rekoh, batali komentare o mojoj licnosti i lazi o tome kako ja sebe prikazujem ovako ili onako da ne uznemiravam moderatore. Uopste me ne zanima sta ti mislis ko si ti niti sam dao bilo kakav komentar o tebi.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
LG 4X HD
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia Luvmya 520

Ajfil  ,

Kad dajes izjavu o necemu poput organskih slozenih molekula koji su deo zivotnih organizama ,
trebas da prvo krenes i sagledas stvari od pocetka kako je doslo do toga i kako su elementarne cestice ujedinjene i na koji nacin .To se redovno radi u labaratorijama tako da ne mozes da pravis izgovor kao na primer,
"to je bilo u proslosti nikada necemo znati istinu i tako dalje ,"
Razlog za to je da zivot nije kreacija vec neprekidni prices evolucije kroz sjedinjavanje prostih elemenata u slozenije .
Nisam govorio o organskoj i neorganskoj materiji nego o materiji koja podrzava zivot, u kojoj se nalazi zivot i sve njegove funkcije - takozvana ziva materija i materija u kojoj se ne nalazi zivot - takozvana mrtva materija.
Pojava zivota na Zemlji i proces razvijanja tog zivota u razlicite vrste se ne radi u laboratoriji, nije se nikada radio
niti se ikada moze raditi.
Zivot nije kreacija, forme/oblici zivota su kreacija.
Citat
Kao sto ti rekoh ,drzis se biblije kao pijan plota  i citiras je kao da si negde u zatvoru i to ti je jedina knjiga .

To je prevazidjena glupost ,malo malo pa ubistvo pa kazna ,pa strah,pa glad pa potop ,pa rat , pa patnja ,
i jos gomila izuzetno negativnih stvari koje su pisane od strane primitivnih svestenika radi kontrole nad ljudima .
Ne postoji mracnija i negativnija knjiga u ljudskoj istoriji ,ona ne znaci nista ,
Veliki delovi nje su samo prepisivacka dela iz drugih knjiga od potopa do deset bozijih zapovesti ,
sve su to ukradena dela .

Obican Frencajz ,ciji su delovi menjani po potrebi nekoliko puta .

Bog u Bibliji vise lici na Vanzemaljca sa tehnologijom koji eksperimentise na ljudima i pravi svoje eksperimente
radi licnog interesovanja i golova ,Ljutnja i okrutnost je olicenje biblijskog teksta .

Bog uopste ne lici na nekakvo superiorno energetsko bice koje svojim prisustvom pokusava da inspirise i obrazuje i zastiti svoju kreaciju putem znanja razumevanja i ljubavi.

Cak I u Novom tekstu ponovo patnja ,zrtvovanje ,bolesti ,ubistva ,izdaja ,

Shvati to je samo Jedan starinski Sci Fi triler .

Biblija od Jehovinih Svedoka je jos smesnija , Klasican UFO kontakt trece ili cetvrte vrste ,
Po opisu farmera celo njegovo iskustvo izgleda kao da je primio knjigu od popularnih vanzemaljaca Grays .

U Bibliji ti lepo pise da je covek "Bozija "kreacija po izledu na "njih" koristena je mnozina proveri tekst,

Ali to ne znaci uopste da nasa definicija "Boga"i to sta je "Bog " nije napredovala od pre 12000 godina kada smo u kamenu stvorili prve reprezentacije takozvanih "bogova" ili koje su primitivni ljudi crtali po pecinama u odelima i s letelicama koji su se spustali na zemlju ,kao poput onih plavokozih u Indiji koji su leteli u svojim letelicama "Vermana" koje su imale snagu 10 hiljada sunca . U knjizi Enoha koji je Noahov deda ti je lepo opisano "nebo" i njegovih sedam nivoa kao i njegova poseta njemu u letecoj kociji ,kao i zatvor na drugom nivou "Pakao" u kom je drzao zatvorenike.

Trebas da napravis razliku tih opisa kontakta sa vanzemaljskim kulturama koje su bile na planetarnom nivou u kontaktu sa ljudima ili specificnoj liniji ili grupi ljudi .
 i definicije pravog "Boga" ili celine kojoj pripadaju sva bica ovog Univerzuma pa i drugih bez razlike da li su vernici ili ne ,ta celina koja moze da se opise kroz kvantnu fiziku pokazuje povezanost na elementarnoj skali ali je veca od toga i obuvata ne samo materiju vec i tamnu materiju i tamnu energiju i vreme i prostor i tacke singularnosti u kojima su vreme i prostor visedimenzionalni .

Ako je sve Bog i Bog je sve ,onda on obuhvata sve bez razlike ,

Biblijski Bog je previse materjalno bice sto se vidi iz tekstova od pre 3.5 hiljade godina kad su poceli da pisu Bibliju,
tek kasnije mu prepisuju neke druge attribute ali njegova ogranicenost je ocigledna sto se vidi po poredjenju Bogova iz drugih kultura koji su mnogo stariji i mocniji .

Ne mogu jevreji da kazu njihov Bog je najmocniji pa onda kad navedu price o njemu lepo se vidi po tekstu da nije .

Smile Smile
Ovo je forum i tema koji se ticu biblije, cega treba da se drzim, Politikinog Zabavnika ?
Ti ne komentarises bibliju kada kazes " da je glupa " nego komentarises tumacenja biblije.
A ja sam rekao mnogo puta da je glupo svako tumacenje biblije koje ne predstavlja svim zdravorazumnim ljudima poznatu stvarnost.
Isto tako sam vise puta ponovio da niko nema koristi od citanja bilo koje knjige, tako da mi nije jasno zasto imas potrebu da mi dajes svoje iskrivljeno vidjenje biblije toliko puno bespotrebne mrznje da mi je muka od citanja takvih komentara.
Sve sto si u ovom postu napisao o Bogu, blage veze sa onim sto pise u bibliji nema.
U bibliji je Bog opisan kao jedan covek koji ce se pojaviti u jednom narodu bas kao sto se tako svaki covek pojavio, nikakva tehnologija, nikakav Sci Fi, nikakvo vanzemaljsko teoretisanje....
Taj covek ce imati superiornost/kontrolu nad svim ostalim ljudima / svesnim bicima posto je to jedini uslov da neko moze da se nazove Bogom.
Prvi ljudski smrtni par je kreiran u oblicju besmrtnog Boga i svih onih koji ce biti kao Bog, zato je oblik i forma coveka uporedjena sa besmrtnom mnozinom.
Bez obzira ko je, kada, i kako napisao bibliju ona je napisana i obraca se ljudima koji nece umreti, a ne smrtnicima
posto to ne bi imalo nikakvog smisla. Smrtnici su je samo pogresno tumacili, zloupotrebili, ili odbacili kao djubre
( kao sto ti to radis ).
Nigde u bibliji ne pise da je " Bog sve i sve je Bog ", nego potpuno suprotno, da je Bog jedan jedini...
Jedan covek cije misli i putevi nisu misli i putevi ostalih ljudi.....
Citat: Slagvort
Tolko je covjek neinteligentan da uopste nije shvatio moju metaforu sa trkacom stazom.
Shvatio sam tvoje metaforicke optuzbe, ali nisam video bilo kakav argument koji i de u prilog tim optuzbama.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Jesi li shvatio? Ajd mi objasni sta sam htio da kazem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia Luvmya 520
Jesi li shvatio? Ajd mi objasni sta sam htio da kazem.
Htio si mene da optuzis kroz metafore za nesto sto ne radim i nisam radio, posto nemas hrabrosti da tu laz iskazes
obicnim recima.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Nije. Covjece nista ti nije jasno.  Smile

Te "metafore" su iole pametnom covjeku jasne ko dan. Tako da ja nista tu ne sakrivam ni od koga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 

Nisam govorio o organskoj i neorganskoj materiji nego o materiji koja podrzava zivot, u kojoj se nalazi zivot i sve njegove funkcije - takozvana ziva materija i materija u kojoj se ne nalazi zivot - takozvana mrtva materija.
Pojava zivota na Zemlji i proces razvijanja tog zivota u razlicite vrste se ne radi u laboratoriji, nije se nikada radio
niti se ikada moze raditi.
Zivot nije kreacija, forme/oblici zivota su kreacija.

Ovo je forum i tema koji se ticu biblije, cega treba da se drzim, Politikinog Zabavnika ?
Ti ne komentarises bibliju kada kazes " da je glupa " nego komentarises tumacenja biblije.
A ja sam rekao mnogo puta da je glupo svako tumacenje biblije koje ne predstavlja svim zdravorazumnim ljudima poznatu stvarnost.
Isto tako sam vise puta ponovio da niko nema koristi od citanja bilo koje knjige, tako da mi nije jasno zasto imas potrebu da mi dajes svoje iskrivljeno vidjenje biblije toliko puno bespotrebne mrznje da mi je muka od citanja takvih komentara.
Sve sto si u ovom postu napisao o Bogu, blage veze sa onim sto pise u bibliji nema.
U bibliji je Bog opisan kao jedan covek koji ce se pojaviti u jednom narodu bas kao sto se tako svaki covek pojavio, nikakva tehnologija, nikakav Sci Fi, nikakvo vanzemaljsko teoretisanje....
Taj covek ce imati superiornost/kontrolu nad svim ostalim ljudima / svesnim bicima posto je to jedini uslov da neko moze da se nazove Bogom.
Prvi ljudski smrtni par je kreiran u oblicju besmrtnog Boga i svih onih koji ce biti kao Bog, zato je oblik i forma coveka uporedjena sa besmrtnom mnozinom.
Bez obzira ko je, kada, i kako napisao bibliju ona je napisana i obraca se ljudima koji nece umreti, a ne smrtnicima
posto to ne bi imalo nikakvog smisla. Smrtnici su je samo pogresno tumacili, zloupotrebili, ili odbacili kao djubre
( kao sto ti to radis ).
Nigde u bibliji ne pise da je " Bog sve i sve je Bog ", nego potpuno suprotno, da je Bog jedan jedini...
Jedan covek cije misli i putevi nisu misli i putevi ostalih ljudi.....

Opet nisi razumeo sustinu , pokusacu ponovo da ti objasnim  ,

Sve elementarne cestice u nasem univerzumu su iste i nastale su od prostih u slozene ,
Imas prost atomski vodeonik ili Atomic Hydrogen koji je najzastupljeniji element u Kosmosu i cini 75% materjalnog sveta i od njega kao osnovnog elementa se sastoji ("tvoja takozvana i ziva i mrtva materija")
on je jedan pa isti element bez ikakve razlike gde se nalazi .
Pre nastanka bilo kakvog zivota imao si samo proste elemente koji su kombinacijom putem prirodnih procesa
uzrokovali kreiranje i pojavu zivota .
Dakle oni su isti i nepromenjeni elementi pre pojave zivota i posle pojave zivota .
Zivot je kreacija prirode nastala slucajnim dogadjajima i intrakcijama koje su se dogodile tamo gde su uslovi za to bili najpovoljniji .
  Bilo gde u ovom Univerzumu gde imas tecnu vodu koja sluzi kao rastvor i solucija i gde imas izvor energije
poput sunca ili geotermalnog izvora  zivot je moguc ,samo je pitanje vremena .

Zivot je kreiran u Labaratoriji ,trebalo je navodno svega oko 300 gena mnogo manje nego sto su ocekivali .
Sinteticka celija i sinteticki zivot su takodje stvoreni u Labaratoriji .
Sve je objavljeno na internetu ,molim te proveri sve je objasnjeno .

Lepo sam ti rekao da Biblijski Bog YHVH starih vremena ,poput Indijskih Bogova Krisne ,Brame i Visnua ili egipatskih Bogova poput Ozirisa ili Grckih Bogova Neptuna i Zevsa ili Rimskih Jupitera ili Nordskih Odima i Tora ,
su mali bogovi izmisljeni od odredjenih naroda,ne poseduju nikakvu superiornost i nemaju nikakvu prisutnost
na ovoj zemlji .Mozda su je nekad i imali ali vise nisu tu i onako usput ,svi se oni najavili da ce ponovo da dodju .

Nisam Ja odbacio Bibliju ,daleko od toga to mi je jedna od 40-tak omiljenih knjiga i imam je u nekoliko verzija.
Ali ne citam samo nju i ne oslanjam se samo na nju to u danasnjem dobu i vremenu jednostavno ne bi imalo smisla.
Ljudska Definicija o tome sta je Bog je napredovala dosta u zadnjih 50 godina,bogovi starih vremena su prevazidjeni .

Interesantno je da si rekao da smatras da Biblija nije pisana za smrtnike .
Predpostavljam da mislis na generala i 190 hiljada njegovih sledbenika koji su izgubili rat u pokusaju promene vlast . Ako pazljivo procitas knjigu Elochima koji je bio veliki pradeda to Noah kada su ga dva andjela odvela na nebo molim te obrati paznju na njegov opis drugog nivoa gde YHVH drzi svoje buntovnike,izgleda da je tamo zadrzao najmocnije neprijatelje,dok je ostale proterao na zemlju.
Ova knjiga je vazna jer je u njoj lepo opisana konverzacija u cetri oka izmedju Boga i Elohima .

Ovu knigu koriste samo dve pravoslavne crkve Eritrejska i Etiopska kao i Jevreji sa Beta Izraela ,
Tri kopije ove knjige su prezivele ,Na Aramjskom i malo Grckog iz 2 veka pre nove ere ,
Druga kopija je Na staro crkveno slovenskom iz 1 veka nase ere ,i treca verzija je iz  5 veka na hebrew jeziku .
Postojalo je jos par ranijih kopija kojesu unistene i za koje se verovalo da ih je pisao sam Enoch ,

Ovaj naredni tekst ispod ide u prilog tvom komentaru da se radi o vec izabranima i dugozivotnim .
Takodje Veruje se da je ovo prva i najstarija Strofa na ljudskom jeziku napisana licno od strane Enocha i kaze ;

"Qāla barakat za-Hēnōk zakama bārraka ḫirūyāna wa-ṣādqāna 'ila halaw yikūnū baʿilata mindābē la'asaslō kʷilū 'ikūyān wa-rasīʿān"

"Word of blessing of Henok, wherewith he blessed the chosen and righteous who would be alive in the day of tribulation for the removal of all wrongdoers and backsliders.

"Rec blagoslova od Henoka, Gde i skim On blagoslovi izabrane i casne koji ce biti zivi na dan Tribulacije za uklanjanje svih prestupnika i podmuklih .

Sto se tice tvog komentara i tumacenja biblijskog teksta
o rodjenju coveka koji ce imati superiornost nad svim ljudima i svesnim bicima
i sa tom karakteristikom kao jedinom uslovu da se neko oslovi ili nazove bogom ,
bilo bi u redu kad bi rec Bog znacila Bice sa super mocima ali ne znaci to ,
cak sta vise to je vrlo teoloski pogresno i vrlo primitivno ,
sa tim ne bismo mogli opisati karakteristike istinskog Boga ,
bio bi previse lokalizovan cak i da ima moc teleportacije i da putuje 10 puta brze od svetlosti
naravno jer uopste nije rec o pravom bogu u bibliji .

Ti mislis o svemocnosti Biblijskog Boga rodjenog u Obliku coveka .
Dok Ja verujem da je Multy -Universe onaj kome svi pripadamo i koji treba da se "rodi" 

Kazes da se ne radi o vanzemaljcima u redu ,

Kome se to Bog obraca  u tekstu  ispod osim svog nebeskog odbora .
Kako supremni jedinstveni Bog moze da kaze i koristi mnozinu "kao jedan od nas ".
Kreator Univerzuma i svega nikada ne bi koristio takav recnik ,specijalno svojim podredjenim svojim kreacijama,
a nesto mi nije bas licio na nekog demokratu .
Kao i svaki od ovih gore navedenih Ljudskih Bogova YHVH zvuci kao diktator ili zabrinuti naucnik koji je izgubio kontrolu iznad eksperimenta.

Genesis 3:22
I Gospod Bog rece ,"Covek je sada postao kao jedan od nas ,znajuci dobro i zlo . Njemu se ne sme dozvoliti da ispruzi svoju ruku i dosegne i uzme plod sa drveta zivota da ga pojede ,i da zivi zauvek .
--------------------------------------------------------------------------------
Genesis 3:22 And the LORD God said, "The man has now become like one of us, knowing good and evil. He must not be allowed to reach out his hand and take also from the tree of life and eat, and live forever."

Ako se sutra i bude rodilo dete koje ce imati izuzetan kapacitet i mogucnost koriscenja svih 100% svog uma ,
to ce biti nista drugo nego jos jedan stepen evolucije .
Zasad se to desava samo u Japanskim crtanim filmovima & Marvel Stripovima .

To za Adama i Evu da su ziveli 930 i 940 godina i da su kreirani od Boga po naliciju na njega samog to ne pise u Bibliji ,zao mi je ali neslazem se sa tvojim tumacenjem .

Evo ti verzije teksta iz svih okolo Biblija sto postoje sve se one razlikuju po recima ali u svima je isto ,
"Po izgledu na nas i nasem obliciju " mnozina - Bog se ne obraca ni sebi ni ljudima .

◄  Genesis 1:26  ►

Prevod -Internacionalna verzija

Onda Bog rece,"Hajde da napravimo ljudsku vrstu po izgledu na nas ,i nasem obliciju ,tako da moze da vlada iznad ribe u moru i ptica na nebu ,iznad stoke i divljih zivotinja i iznad svih bica koje se krecu po zemlji ."

New International Version (©2011)
Then God said, "Let us make mankind in our image, in our likeness, so that they may rule over the fish in the sea and the birds in the sky, over the livestock and all the wild animals, and over all the creatures that move along the ground."

New Living Translation (©2007)
Then God said, "Let us make human beings in our image, to be like us. They will reign over the fish in the sea, the birds in the sky, the livestock, all the wild animals on the earth, and the small animals that scurry along the ground."

English Standard Version (©2001)
Then God said, “Let us make man in our image, after our likeness. And let them have dominion over the fish of the sea and over the birds of the heavens and over the livestock and over all the earth and over every creeping thing that creeps on the earth.”

New American Standard Bible (©1995)
Then God said, "Let Us make man in Our image, according to Our likeness; and let them rule over the fish of the sea and over the birds of the sky and over the cattle and over all the earth, and over every creeping thing that creeps on the earth."

King James Bible (Cambridge Ed.)
And God said, Let us make man in our image, after our likeness: and let them have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the air, and over the cattle, and over all the earth, and over every creeping thing that creepeth upon the earth.

Holman Christian Standard Bible (©2009)
Then God said, "Let Us make man in Our image, according to Our likeness. They will rule the fish of the sea, the birds of the sky, the livestock, all the earth, and the creatures that crawl on the earth."

International Standard Version (©2012)
Then God said, "Let us make mankind in our image, to be like us. Let them be masters over the fish in the ocean, the birds that fly, the livestock, everything that crawls on the earth, and over the earth itself!"

NET Bible (©2006)
Then God said, "Let us make humankind in our image, after our likeness, so they may rule over the fish of the sea and the birds of the air, over the cattle, and over all the earth, and over all the creatures that move on the earth."

GOD'S WORD® Translation (©1995)
Then God said, "Let us make humans in our image, in our likeness. Let them rule the fish in the sea, the birds in the sky, the domestic animals all over the earth, and all the animals that crawl on the earth."

King James 2000 Bible (©2003)
And God said, Let us make man in our image, after our likeness: and let them have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the air, and over the cattle, and over all the earth, and over every creeping thing that creeps upon the earth.

American King James Version
And God said, Let us make man in our image, after our likeness: and let them have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the air, and over the cattle, and over all the earth, and over every creeping thing that creeps on the earth.

American Standard Version
And God said, Let us make man in our image, after our likeness: and let them have dominion over the fish of the sea, and over the birds of the heavens, and over the cattle, and over all the earth, and over every creeping thing that creepeth upon the earth.

Douay-Rheims Bible
And he said: Let us make man to our image and likeness: and let him have dominion over the fishes of the sea, and the fowls of the air, and the beasts, and the whole earth, and every creeping creature that moveth upon the earth.

Darby Bible Translation
And God said, Let us make man in our image, after our likeness; and let them have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the heavens, and over the cattle, and over the whole earth, and over every creeping thing that creepeth on the earth.

English Revised Version
And God said, Let us make man in our image, after our likeness: and let them have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the air, and over the cattle, and over all the earth, and over every creeping thing that creepeth upon the earth.

Webster's Bible Translation
And God said, Let us make man in our image, after our likeness: and let them have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the air, and over the cattle, and over all the earth, and over every creeping animal that creepeth upon the earth.

World English Bible
God said, "Let us make man in our image, after our likeness: and let them have dominion over the fish of the sea, and over the birds of the sky, and over the livestock, and over all the earth, and over every creeping thing that creeps on the earth."

Young's Literal Translation
And God saith, 'Let Us make man in Our image, according to Our likeness, and let them rule over fish of the sea, and over fowl of the heavens, and over cattle, and over all the earth, and over every creeping thing that is creeping on the earth.'

« Poslednja izmena: 27. Jul 2013, 19:33:02 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
 Robot najnovije generacije alex616 vam je prezentovao izvesnu kolicinu informacija. Citanje nije obavezno , onaj ko procita tekst ima pravo na besplatno putovanje u neku od nasih izvanzemaljskih kolonija.Nakon toga ce biti dezintegrisan.

....(sve ovo robotskim glasom)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
 Nazalost pored toliko ukradenih i prepravljenih tekstova drugih naroda koji su zavrsili u bibliji ,
mi sad imamo mukotrpan proces debankovanja i nalazenja pravih originalnih izvora i tekstova .
Sumerija ,Grcka ,Egipat i Babilon su pokradeni naveliko od Hebrew koji su iskoristili njihove price za velicanje svog Boga .

Uzmimo na primer pricu iz biblije o tipu zvanom Job (2000-1500)BC
Sveznajuci Bog YHVH se tu kocka sa svojim sekretarom Satanojlom kako je Jobova vera cvrsta u njega ,
i uprkos svom znanju kao i krajnjem ishodu on salje Satanojla kao izvrsioca sa svim naopakim mogucim stvarima.
On mu unistava imanje ,svu stoku sa bolestima ,zegom i vatrom i ubija mu dete jedno po jedno,
svih deset clanova porodice .
Dakle Bog koji iz zabave posmatra smrt nevinih ljudi i dece nije i ne moze da bude supremni Bog .
Naravno ovoje samo jos jedna ukradena prica koju su Hebrew ukrali i prepravili zasvoje svrhe ,
U originalnoj prici Job je po nacionalnosti Filestinac a ne Hebrew i on se plasio visokog svestenika
of the " God Most High "ali to nije bio Hebrew Bog  i nigde nije pomenuto ime YHVH.

Primera radi recimo ako je rec o mitoloskim bicima poput Morskog Levajatana ili Behemotha ili Jednoroga i Zmajeva koji su bljuvali vatru od kojih mnogi odgovaraju Grckim mitoloskim bicima poput na primer Tajfuna
Dakle Lazi i Mitovi ukradeni i prisvojeni da sluze njihovoj svrhi .
Kako to da nalazimo fosilne ostatke koji su ziveli pre 60 do 520 niliona godina a imamo problem sa biblijskim
zivotinjskim svetom .

Biblija nije originalno delo vec je skup mnogo razlicitih tekstova modifikovanih prepisivanjem ,
od visokih svestenika u cilju velicanja boga kogasu sluzili .
Pocevsi od samog pocetka rec po rec citav prvi deo price u Bibliji je ukraden i prepisan ,
Danas je opste poznata stvar daje  Babilonska prica "Enuma Elish" o kreaciji originalna prica
koja je mnogo starija od Hebrew "Genesis".
Otkrivena je 1875 godine i veruje se da je bar 7 vekova starija .
Hebrew su je samo prepisali sa tabela i zamenili su ime Boga a onda su pokusali da je uniste .
Prica o potopu je uzeta iz Sage o Gilgameshu .
Isto tako deset Bozijih pravila su prepisani iz Egipatske knjige koja je mnogo starija .
Razlike u tekstovima su vrlo male u nekim slucajevima i do 5% -10% teksta se razlikuje od originala .
Ne kazem da nisu uradili dobar posao ,napravili su bestseler ali su ga pisali vekovima.

E sad ako za trenutak recimo da je stari zavet delimicno istinita prica i verodostojan dokument onoliko koliko je to nase ljudsko razumevanje i znanje i tumacenje dozvoljavalo pre 3.500 hiljade godina kad su poceli prvi zapisi ,
Sta mi mozemo da vidimo iz tog dokumenta sa perspektivom danasnjeg tehnoloski modernog coveka ,
koji se bavi genetikom ,koji ima nuklearne podmornice koje mogu da plove 20 godina bez prekida ili dopune ,
stanicu u orbiti planete ,500 astronauta koji su se vinuli u svemir ,nuklearne satelite na ivici solarnog sistema ,Coveka koji se spustio na dno najdubljeg okeana ,coveka koji je otkrio 18 manjih cestica od atoma ,coveka koji ima dovoljno oruzija da unisti ovu planetu i sav zivot na njoj nekoliko puta,
Coveka koji je uspeo da napise svoju genetsku knjigu zivota i koji je uspeo da stvori sinteticki zivot ,
i druge gluposti poput kompjutera na ledjima mrava ili elektricnog auta od svega 6 molekula i tako dalje ,
coveka koji zna kako funkcionise priroda ,sta je Vulkan,Tornado ,Megatscunami ,Zemljotres i Kometa,
coveka poput tebe koji ima kucu ,auto ,tv,staelitsku,mobilni i kompjuter i pristup bibliotekama i muzejima ,
Zarstvarno mislis da covek danasnjice ne moze da napravi razliku i sagleda bibliju iz druge perspektive
koja ukazuje na mogucnost drevnih astronauta .

Ja ne poricem da je sasvim moguce da je neka superiorna rasa modifikovala zivot na zemlji u nekom trenutku njene istorije . Takodje je moguce da su iskoristili svoj genetski materjal u usavrsavanju humanoida koji su vec postojali na ovoj planeti .Razlog za to je vise nego ocigledan .Oni nam se u Bibliji ne obracaju poput potomaka ili njihove dece zato sto mi to nismo .Mi smo njihova kreacija samo po izgledu na njih , koja je ogranicena sa vekom trajanja kao i sa umnim kapacitetom. Vise od dve trecine DNA u nama je takozvano "Djubre"
Nesto od toga uspevamo da otkljucamo i vec smo nasli smo gen koji je odgovoran za starenje.

U Lebanonu u mestu zvanom Balbeck Acropolis gde je veliko uporiste Hezbulaha koji tu gaje ogromna polja marihuane postoje ogromni drevni monoliti pravljeni od ljudi u proslosti za hram Sunca pre10.000 -12.000 godina , ali onda odjedanput sav rad je napusten i oni stoje tako do dan danas ,tri po 1000 tona podignuta na vrh brda a cetvri jos uvek u kamenolomu oko 1400 tona, nije jasno kako su ih trasportovali uzbrdo .

Mnoge su stvari iz proslosti zaboravljene i cisto su ljudska dostignuca i postignuca .

Sfinga originalno Lav je stara 9500 hiljada godina i znamo da je nisu podignuli egipcani.

O Egipatskoj mitologiji i deset Bogova - kraljeva koji su vladali stranim zemljama tokom 36 hiljada godina ,
tamo negde od pojave kamanjonaca sa vecim mozgom ,za njih postoji referenca i veza ,
Od Babilona i Egipta i Grcke i Mesopotamije kao i biblijska veza .

Sledeca dva poznata pasusa ,

And it came to pass, when men began to multiply on the face of the earth, and daughters were born unto them, that the sons of God saw the daughters of men that they were fair; and they took them wives of all which they chose...
There were giants in the earth in those days; and also after that, when the sons of God came in unto the daughter of men, and they bare children to them, the same became mighty men (heroes) which were of old, men of renown.

(Genesis 6:1-2,4)

Posle cega je covek postao zao i unisten je u poplavi .
I tako su deca ovih polu-bogova nestala . 

Dead things are formed from under the waters, and the inhabitants thereof. Hell is naked before him, and destruction hath no covering. (Job 26:5-6)
U prvoj reci  iznad pasusa je Hebrew znak ili rec Rephajim sto je referenca za potomka Repha
Repha je po grckom Cronos a po egipatskom SEB .
A Po Grckoj mitologiji Cronos je pobedjen od Zevsa tako sto je na njega bacio vatrenu kuglu.

U svakom slucaju pasus iznad je direktna referenca seksualnog odnosa izmedju Sinova Boga i Kcerki Ljudi .

« Poslednja izmena: 28. Jul 2013, 14:11:45 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia Luvmya 520
Nije. Covjece nista ti nije jasno.  Smile

Te "metafore" su iole pametnom covjeku jasne ko dan. Tako da ja nista tu ne sakrivam ni od koga.
Nista ti nije jasno. Sve tvoje optuzbe su neosnovane. Mozes pisati kako god hoces.
Citat: Alex 616

Opet nisi razumeo sustinu , pokusacu ponovo da ti objasnim  ,

Sve elementarne cestice u nasem univerzumu su iste i nastale su od prostih u slozene ,
Imas prost atomski vodeonik ili Atomic Hydrogen koji je najzastupljeniji element u Kosmosu i cini 75% materjalnog sveta i od njega kao osnovnog elementa se sastoji ("tvoja takozvana i ziva i mrtva materija")
on je jedan pa isti element bez ikakve razlike gde se nalazi .
Pre nastanka bilo kakvog zivota imao si samo proste elemente koji su kombinacijom putem prirodnih procesa
uzrokovali kreiranje i pojavu zivota .
Dakle oni su isti i nepromenjeni elementi pre pojave zivota i posle pojave zivota .
Zivot je kreacija prirode nastala slucajnim dogadjajima i intrakcijama koje su se dogodile tamo gde su uslovi za to bili najpovoljniji .
  Bilo gde u ovom Univerzumu gde imas tecnu vodu koja sluzi kao rastvor i solucija i gde imas izvor energije
poput sunca ili geotermalnog izvora  zivot je moguc ,samo je pitanje vremena .

Zivot je kreiran u Labaratoriji ,trebalo je navodno svega oko 300 gena mnogo manje nego sto su ocekivali .
Sinteticka celija i sinteticki zivot su takodje stvoreni u Labaratoriji .
Sve je objavljeno na internetu ,molim te proveri sve je objasnjeno .
Potpuno sam razumeo sva tvoja verovanja/teorije i fantazije koje uporno pokusavas da naturis kao stvarnost.
Niko normalan nece reci da je gvozdje u telu coveka atomski/molekularno razlicito od gvozdja koje se nalazi van coveka, ali je razlika u tome sto ovo u coveku podrzava zivot zivog bica a ono van coveka nema tu funkciju i predstavlja mrtvu materiju.
Tvoja religija o " nastanku zivota " i to ni manje ni vise nego " slucajnom " u uzrocno posledicnoj stvarnosti mene ne zanima i nema niceg loseg ako to nekoga zanima.

Gen je molekularna jedinica naslednosti zivog organizma, tako da nije " kreiran zivot " nego modifikovan postojeci.
Zainteresovanost ljudi iz sveta nauke ili obicnih ljudi za rad multi milionera Venter-a ( tvog idola ) je izuzetno mala.
Citat
Lepo sam ti rekao da Biblijski Bog YHVH starih vremena ,poput Indijskih Bogova Krisne ,Brame i Visnua ili egipatskih Bogova poput Ozirisa ili Grckih Bogova Neptuna i Zevsa ili Rimskih Jupitera ili Nordskih Odima i Tora ,
su mali bogovi izmisljeni od odredjenih naroda,ne poseduju nikakvu superiornost i nemaju nikakvu prisutnost
na ovoj zemlji .Mozda su je nekad i imali ali vise nisu tu i onako usput ,svi se oni najavili da ce ponovo da dodju .

Nisam Ja odbacio Bibliju ,daleko od toga to mi je jedna od 40-tak omiljenih knjiga i imam je u nekoliko verzija.
Ali ne citam samo nju i ne oslanjam se samo na nju to u danasnjem dobu i vremenu jednostavno ne bi imalo smisla.
Ljudska Definicija o tome sta je Bog je napredovala dosta u zadnjih 50 godina,bogovi starih vremena su prevazidjeni .

Interesantno je da si rekao da smatras da Biblija nije pisana za smrtnike .
Predpostavljam da mislis na generala i 190 hiljada njegovih sledbenika koji su izgubili rat u pokusaju promene vlast . Ako pazljivo procitas knjigu Elochima koji je bio veliki pradeda to Noah kada su ga dva andjela odvela na nebo molim te obrati paznju na njegov opis drugog nivoa gde YHVH drzi svoje buntovnike,izgleda da je tamo zadrzao najmocnije neprijatelje,dok je ostale proterao na zemlju.
Ova knjiga je vazna jer je u njoj lepo opisana konverzacija u cetri oka izmedju Boga i Elohima .

Ovu knigu koriste samo dve pravoslavne crkve Eritrejska i Etiopska kao i Jevreji sa Beta Izraela ,
Tri kopije ove knjige su prezivele ,Na Aramjskom i malo Grckog iz 2 veka pre nove ere ,
Druga kopija je Na staro crkveno slovenskom iz 1 veka nase ere ,i treca verzija je iz  5 veka na hebrew jeziku .
Postojalo je jos par ranijih kopija kojesu unistene i za koje se verovalo da ih je pisao sam Enoch ,

Ovaj naredni tekst ispod ide u prilog tvom komentaru da se radi o vec izabranima i dugozivotnim .
Takodje Veruje se da je ovo prva i najstarija Strofa na ljudskom jeziku napisana licno od strane Enocha i kaze ;

"Qāla barakat za-Hēnōk zakama bārraka ḫirūyāna wa-ṣādqāna 'ila halaw yikūnū baʿilata mindābē la'asaslō kʷilū 'ikūyān wa-rasīʿān"

"Word of blessing of Henok, wherewith he blessed the chosen and righteous who would be alive in the day of tribulation for the removal of all wrongdoers and backsliders.

"Rec blagoslova od Henoka, Gde i skim On blagoslovi izabrane i casne koji ce biti zivi na dan Tribulacije za uklanjanje svih prestupnika i podmuklih .

Sto se tice tvog komentara i tumacenja biblijskog teksta
o rodjenju coveka koji ce imati superiornost nad svim ljudima i svesnim bicima
i sa tom karakteristikom kao jedinom uslovu da se neko oslovi ili nazove bogom ,
bilo bi u redu kad bi rec Bog znacila Bice sa super mocima ali ne znaci to ,
cak sta vise to je vrlo teoloski pogresno i vrlo primitivno ,
sa tim ne bismo mogli opisati karakteristike istinskog Boga ,
bio bi previse lokalizovan cak i da ima moc teleportacije i da putuje 10 puta brze od svetlosti
naravno jer uopste nije rec o pravom bogu u bibliji .

Ti mislis o svemocnosti Biblijskog Boga rodjenog u Obliku coveka .
Dok Ja verujem da je Multy -Universe onaj kome svi pripadamo i koji treba da se "rodi"

Kazes da se ne radi o vanzemaljcima u redu ,

Kome se to Bog obraca  u tekstu  ispod osim svog nebeskog odbora .
Kako supremni jedinstveni Bog moze da kaze i koristi mnozinu "kao jedan od nas ".
Kreator Univerzuma i svega nikada ne bi koristio takav recnik ,specijalno svojim podredjenim svojim kreacijama,
a nesto mi nije bas licio na nekog demokratu .
Kao i svaki od ovih gore navedenih Ljudskih Bogova YHVH zvuci kao diktator ili zabrinuti naucnik koji je izgubio kontrolu iznad eksperimenta.
Jedan jedini Bog koji je opisan u starom zavetu nema nikakve veze sa izmisljenim nebulozama o izmisljenim bogovima koje si naveo koja predstavljaju ziva bica sa mocima koja nisu poznata stvarnosti zdravog razuma. Starozavetni Bog je Duh koji u jednom ( odredjenom ) momentu ima ljudsku inkarnaciju koja sem besmrtnosti nema " super moci ".
Ti si samo jedan u moru onih koji pogresno tumace stari zavet, posto ono sto po definiciji jedino i moze da bude
Bog poredis sa grckim, ciganskim ili egipatskim izmisljotinama nespretno predstavljenim u moru kontradikcija tipa
" mali bogovi izmisljeni od odredjenih naroda,ne poseduju nikakvu superiornost i nemaju nikakvu prisutnost na ovoj zemlji .Mozda su je nekad i imali ali vise nisu tu i onako usput ,svi se oni najavili da ce ponovo da dodju . "
Stari zavet je kristalno jasan da nikakav opis Boga nema nikakvog smisla, posto covek nikada nece moci da shvati. Ljudi nemaju mogucnost ( bar do sada ) shvatanja osnovne poruke starog zaveta koja glasi
" Ako ostanes ziv - isto si sto i Bog, ako umres isto si kao i oni koji nikada nisu ziveli. "
U svim kopijama starog zaveta pise da nije pisan za smrtnike i da su smrtnici zauvek nestali bez obzira sta su citali.
Bas kao sto pise da ce medju besmrtnicima biti oni koji nikada nisu citali bibliju.
I to u ekstremno jasnoj i elegantnoj poruci koja glasi " Potražiše me koji ne pitahu za me; nađoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me. "
Tako da uopste nema potrebe za pozivanje na izbacene tekstove ili kvalitet prevoda.

Cuo si za izreku " U zemlji slepih, covek sa jednim okom je Kralj. " To je sablon po kojem ce ( po biblijskom prorocanstvu ) na Zemlji gde ce svi ljudi doziveti potpunu amneziju obican covek koji ima memoriju i zdrav razum
biti Bog.

Sva dosadasnja " tumacenja " biblije su kontradiktorna posto se zasnivaju na izmisljotini o nekakvoj  " slobodnoj volji coveka ".
Kao sto sam ti rekao, a ti si sam naveo Genesis 3:22 , Bog se obraca onima koji ce biti besmrtni kao On, govoreci o smrtnicima koji su morali da budu zloupotrebljeni da bi se rodili ti koji ce biti kao Bog.
To sto ljudi nemaju inteligenciju da shvate da " ziveti zauvek " znaci da zauvek zivi onaj koji nema fizicku smrt, nije krivica pisca tog teksta.
Genesis 1:26 je isto, obracanje besmrtnicima o onome sto ce da se desi smrtnicima.
Besmrtnici nemaju svest o " gospodarenju nad ostalim vrstama ".....
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:00:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.