Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 21:01:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 98 99 101 102 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 349546 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia X6
Pa jesi li ti u pravu ili crni  Smile u bibliji pise da je Bog unistio sve zive duse na zemlji osim one koje su bile u kovceg. pa i ribe.  a na teorijaevolucije.com ja mislim sam procitao kao za potop , kako su mikroorganizmi prezivjeli potop, ibas me zanima  Smile
Nemas potrebe da se uvlacis u nesto sto ocigledno nisi citao i da to isto tumacis. Biblijski "Potop" je mit koji ima preneseno znacenje i dokle god religiozni fanatici koji veruju da se tako nesto stvarno desilo ne maltretiraju normalne ljude da se to stvarno desilo 600 godisnjem Noju i njegovoj uzoj familiji, treba ih ostaviti na miru da veruju u to.
U prici o " potopu " se ne spominju nikakve ribe..... Postanak 7 : .... " Tada izgibe svako telo što se micaše na zemlji, ptice i stoka, i zveri i sve što gamiže po zemlji, i svi ljudi. Sve što imaše dušu živu u nosu, sve što beše na suvom, pomre. "

Makros Crni je izneo teoriju koja se dopada njemu i svim genijalcima koji imaju potrebu da negiraju bajke religioznih fanatika.

pa da ne pominju se ribe, ali Sve što imaše dušu živu u nosu a ribe su imale  Smile Kako ti znas da nisam procitao i protumacio, kad sam jedno 10-15 puta procitao Mojsijev izvjestaj  Smile  ja mislim da se potop desio , mogao bi neko da proba da me ubijedi u suprotno  Smile
IP sačuvana
social share
Chelsea the champions europe
ako radis isto sto je uradio i on onda nisi nista bolji od njega
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 907
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Pa jesi li ti u pravu ili crni  Smile u bibliji pise da je Bog unistio sve zive duse na zemlji osim one koje su bile u kovceg. pa i ribe.  a na teorijaevolucije.com ja mislim sam procitao kao za potop , kako su mikroorganizmi prezivjeli potop, ibas me zanima  Smile
Nemas potrebe da se uvlacis u nesto sto ocigledno nisi citao i da to isto tumacis. Biblijski "Potop" je mit koji ima preneseno znacenje i dokle god religiozni fanatici koji veruju da se tako nesto stvarno desilo ne maltretiraju normalne ljude da se to stvarno desilo 600 godisnjem Noju i njegovoj uzoj familiji, treba ih ostaviti na miru da veruju u to.
U prici o " potopu " se ne spominju nikakve ribe..... Postanak 7 : .... " Tada izgibe svako telo što se micaše na zemlji, ptice i stoka, i zveri i sve što gamiže po zemlji, i svi ljudi. Sve što imaše dušu živu u nosu, sve što beše na suvom, pomre. "

Makros Crni je izneo teoriju koja se dopada njemu i svim genijalcima koji imaju potrebu da negiraju bajke religioznih fanatika.

pa da ne pominju se ribe, ali Sve što imaše dušu živu u nosu a ribe su imale  Smile Kako ti znas da nisam procitao i protumacio, kad sam jedno 10-15 puta procitao Mojsijev izvjestaj  Smile  ja mislim da se potop desio , mogao bi neko da proba da me ubijedi u suprotno  Smile

Pa lako...nema ni jednog dokaza da se potop desio. Jel ti to dovoljno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia Luvmya 520
Kao sto rekoh u mitu o potopu se ne spominju ziva bica koja zive u vodi.
7:4 " .... i istrebiću sa zemlje svako telo živo, koje sam stvorio. "
7:23 " I istrebi se svako telo živo na zemlji, i ljudi i stoka i šta god gamiže i ptice nebeske, sve, velim, istrebi se sa zemlje; samo Noje osta i šta s njim beše u kovčegu.
U prvoj glavi Postanka Mojsije je kristalno jasno naveo razliku izmedju zivih dusa u vodi i sa zemlje ( sto ukljucuje i ptice ).
Samo ti nastavi pun gas da verujes ( a ne " mislis " ) da se "potop" ciji je glavni lik 600 godisnji covek desio, i da su u tom i takvom "potopu" ubijena sva bica koja zive u vodi, pa su nakon toga stvorena ova koja u vodi zive danas.....
Ljudi nemaju pravo da te sprecavaju da verujes u bajke, ali imaju pravo da ti objasne sta je stvarnost a sta su
bajke, kad ti pocnes da normalne ljude maltretiras tvrdnjama da su biblijske bajke - stvarnost.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia X6
gledao sam neku debatu kreacionizam/evolucija o ovaj kreacionista ga je unistio  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 907
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
gledao sam neku debatu kreacionizam/evolucija o ovaj kreacionista ga je unistio  Smile

Da nije možda Kent Hovind u pitanju?
Elem, to možda izgleda ljudima koji od starta navijaju za kreacioniste. U suštini oni samo iznose potpune nebuloze. Problem je što je njihova publika uglavnom neobrazovana i što niko ne proverava ono što im kreacionisti serviraju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia X6
da upravo taj... koje nebuloze, kao naprimjer?  Smile  Ovaj evolucionista je nesto pricao kako je onaj lik dobio organsko od neogranskog a Hovind je rekao kao da taj naucnik nije koristio kiseonik jer zna da bi se to odma oksidovalo i da od toga nebi bilo nista, i da je sam naucnik izjavio da je eksperiment nevazeci  Smile  pa sta ako je publika neobrazovana, on debatuje sa ovim da prica nebuloze ovaj bi odmah rekao da to nije tacno  Smile
« Poslednja izmena: 13. Apr 2013, 22:37:02 od Gooty »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Od kraja zadnjeg ledenog doba pre 12 hiljada godina pa do danas dogodilo se vise potopa ,

Jedan od cuvenijih je bio potop Doger Land zemlje koja je bila izmedju danasnje velike Britanije i Francuske ,Belgije i Spanije .Mnogobrojna plemena ljudi su tu ziveli hiljadama godina pre potopa .
Postoji ogromna arhiva arheoloskih dokaza o njihovoj civilizaciji .
Jednom potopljena ta zemlja je ostala potopljena .

Drugi primer je jezero Titikako na 3 km visine iznad mora koje je 115 km digacko i 38 siroko ,
Na njegovom dnu je grad koji je potopljen . U jezeru zive raznovrsni biljni i zivotinjski svet ukljucujuci morski Konje.

Treci je grad u Indiji kojim je navodno prema sanskritima Krisna upravljao pre 9 hiljada godina ,
Uglavnom poenta je da postoji ogroman broj gradova koji su potopljeni poplavama Tcunamijima ili nevremenom,

Najstariju zabelezenu pricu o potopu uklesanu u kamenu imamo danas u Golbeki Tepe 12.000 godina starom gradu i najstarijom ljudskom civilizacijom na ovoj planeti.

Najstarija Prica o potopu posle toga je takodje zabelezena u Sumerijanskoj literaturi " Prica o Gilgamesu "
koje mozes naci na internetu a iz kojih se veruje da su dale poreklo jevrejskoj prici u bibliji .

Takodje u Turskoj su na 2 km visine iznad mora nadjeni ostatci velike barke nekoliko hiljada godina stare .

Ukoliko se usled tehnoloskog razvoja i ekoloskog zagadjenja temperatura nastavlja povecavati istom brzinom ,
naucnici su predvideli da ce do 2065 doci do kompletnog otopljenja polova ciji ce rezultat biti povecanje nivoa mora za nekih 7 metara sto ce slediti u gubljenju nekoliko procenta zemljine povrsine i napustanju velikih gradova koji se trenutno nalaze na obalama .

Sto se tice stvaranja "vestackog zivota"putem sintetickog DNA to su vec tri godine stare vesti .

BBC News - 'Artificial life' breakthrough announced by scientists
www.bbc.co.uk/news/10132762
« Poslednja izmena: 13. Apr 2013, 22:50:04 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 907
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
da upravo taj... koje nebuloze, kao naprimjer?  Smile  Ovaj evolucionista je nesto pricao kako je onaj lik dobio organsko od neogranskog a Hovind je rekao kao da taj naucnik nije koristio kiseonik jer zna da bi se to odma oksidovalo i da od toga nebi bilo nista, i da je sam naucnik izjavio da je eksperiment nevazeci  Smile  pa sta ako je publika neobrazovana, on debatuje sa ovim da prica nebuloze ovaj bi odmah rekao da to nije tacno  Smile

Uf, pa ima ih dosta, evo u ovom videu imaš 40 primera
http://www.youtube.com/watch?v=ZyEOPBx6i8o

Probllem je u tome što Hovind u svom delu govore obično ispuca 5 netačnih stvari, a objasniti zašto je nešto netačno zahteva mnogo više vremena, a pošto su debate vremenski ograničene protivnik jednostavno nema kada da pokaže zašto je sve to netačno pa se stvara iluzija da je Hovind u pravu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia Luvmya 520
Elem, to možda izgleda ljudima koji od starta navijaju za kreacioniste. U suštini oni samo iznose potpune nebuloze. Problem je što je njihova publika uglavnom neobrazovana i što niko ne proverava ono što im kreacionisti serviraju.
A teorija o pojavi zivota iz mrtve materije nije nebuloza i svi koji zive svoje zivote bez potrebe da razmisljaju o toj bajci su neobrazovani ?
A " obrazovani " su oni koji ne mogu da provere bajke koje im evolucionisti/abiogenezisti poturaju ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 907
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
A teorija o pojavi zivota iz mrtve materije nije nebuloza i svi koji zive svoje zivote bez potrebe da razmisljaju o toj bajci su neobrazovani ?
A " obrazovani " su oni koji ne mogu da provere bajke koje im evolucionisti/abiogenezisti poturaju ?

Kao prvo pogledaj šta TE jeste a šta nije. TE se ne bavi nastankom života nego promenama već postojećeg života. Nisu neobrazovani oni koji "zive svoje zivote bez potrebe da razmisljaju o toj bajci", nego oni koji nisu ni reč o evoluciji pročitali a odlučili su u glavi da ona ne postoji jer su poverovali na reč kreacionistima.
Obrazovani svakako čitaju bar ponešto o evoluciji i proveravaju ono što im ....."poturaju" (ružnog li izraza u pm)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 98 99 101 102 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 21:01:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.226 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.