Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 05:30:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveti gral  (Pročitano 40659 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 382
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja znam gde se tacno nalazi sveti gral ali ako vam kazem, moracu sve da vas pobijem!
IP sačuvana
social share
The World Is Mine!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Samsung s3
Citat
su posmatrali Mikelandelovo slikarsko delo"Tajna vecera"
  Smile Smile Smile Smile Smile Smile

ne znam sta da ti kazem  Smile  Smile  Smile  Smile , Tajnu veceru je naslikao Leonardo da Vinci

(to ti je ona plava nindža kornjaca a ne narandžasta)  Smile Smile Smile
E sad sam se stvarno dobro nasmejao.  Smile Smile Smile Smile Smile
Alal vera  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ccccc

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1034
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 6234
Kolike su sanse da ovom anketom nadjemo sveti gral?0,1 posto
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Knowledge is a deadly friend,when noone sets rules

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
0%.Smile
Cek neko je pomenuo tipa gde da dosad bude sacuvan bokal. Mislim sto da ne. Sacuvani su mnogi stariji pehari i bokali. Pre mislim da je tipa bokal nego necija glava. A uopse mi je zagonetno cemu tolika potera za tim necim sta god to bilo?? Jednostavno nema nesto smisla. Niko ga do sad nije nasao. Pa mislim ni pod okolnostima da je cela nazi nemacka ga trazila i ceo jedan deo SS-a. Sta jel caroban? Niko ne zna,pa verovatno i nije,jednostavno pehar ko pehar. Cak ja predpostavljam da je i Isus bio smrtnik kao i svi mi,samo su vremenom legende napravile ono cim se on danas smatra. Ako je sveta krv,tj njegova loza...pa da li iko normalan misli da ce da izvali danas ko je potomak coveka od pre 2000 godina u vremenu kad se nije ni pisalo nigde ko je ciji potomak jer je tipa 0,5 posto ljudi znalo kako-tako da pise.
IP sačuvana
social share
Sebe vidim kao demona koji je dosao da promeni svoju okolinu,koristeci se sredstvima koje je savremeni covek odbacio.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Vidi-Meni-Visi

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6005
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One V
Citat
su posmatrali Mikelandelovo slikarsko delo"Tajna vecera"
Smile Smile Smile Smile Smile Smile

ne znam sta da ti kazem Smile Smile Smile Smile , Tajnu veceru je naslikao Leonardo da Vinci

(to ti je ona plava nindža kornjaca a ne narandžasta) Smile Smile Smile

E sada sam se nasmejao  Smile Smile Smile Smile

Sto mislis da ne moze da se sacuva bokal , kada su sacuvana orudja od pre 30000 godina!!!  ??????????????
IP sačuvana
social share
Pa ja ne znam sta da stavim vise ovde, sve mi sklanjaju! Smile
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ccccc

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1034
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 6234
Mozda nije bokal,ljudi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Fuck The Cola uck The Pizza All We Need Is Gibanic

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Mozda uopste nije predmet, mozda je mesto  Smile
IP sačuvana
social share
Fuck the Cola Fuck thi Pizza all we need is Gibanica
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Knowledge is a deadly friend,when noone sets rules

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mozda je kao u Da Vincijevom kodu-covek,tj. zena
IP sačuvana
social share
Sebe vidim kao demona koji je dosao da promeni svoju okolinu,koristeci se sredstvima koje je savremeni covek odbacio.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ccccc

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1034
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 6234
Mozda je materica Marije Magdalene
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung D600
@ dreadknight:
0%.
Cek neko je pomenuo tipa gde da dosad bude sacuvan bokal. Mislim sto da ne. Sacuvani su mnogi stariji pehari i bokali. Pre mislim da je tipa bokal nego necija glava. A uopse mi je zagonetno cemu tolika potera za tim necim sta god to bilo?? Jednostavno nema nesto smisla. Niko ga do sad nije nasao. Pa mislim ni pod okolnostima da je cela nazi nemacka ga trazila i ceo jedan deo SS-a. Sta jel caroban? Niko ne zna,pa verovatno i nije,jednostavno pehar ko pehar. Cak ja predpostavljam da je i Isus bio smrtnik kao i svi mi,samo su vremenom legende napravile ono cim se on danas smatra. Ako je sveta krv,tj njegova loza...pa da li iko normalan misli da ce da izvali danas ko je potomak coveka od pre 2000 godina u vremenu kad se nije ni pisalo nigde ko je ciji potomak jer je tipa 0,5 posto ljudi znalo kako-tako da pise.

Stvar je u tome da vernicima i misticima takav objekat, ako je objekat, ima izuzetan značaj. Ako je crkva u pravu, Hrist je ni manje ni više nego sin Božiji, koji je podizao ljude iz mrtvih (Lazara npr.), dodirom lečio kljaste i uboge, i na kraju, primio sve ljudske grehe na sebe. Uz to verovanje ide i to da je praktično sve što je dodirnuo postalo sveto. Tako je i sa gralom, ako je u pitanju neka vrsta putira. Pri tome, gral se vezuje i za poslednju večeru, koja je dodatno snažan religijski događaj, pa to daje dodatnu snagu verovanju. Tačno je da je i mitologija odradila svoje, pa su već od kraja I veka n.e. krenule razne fantastične priče o tome gde je gral, a postao je npr. i deo arturijanske legende.
A inače, veće su verovatnoće da će se pronaći podaci o eventualnim potomcima iz vremena vlasti Rima i Romejskog Carstva, nego kasnije, u Srednjem veku. Rimsko i Romejsko Carstvo su, uz sve uspone i padove, obavljali veoma bitne i detaljne administrativne aktivnosti, poput popisa, koji je strogo i redovno sprovođen. Sa druge strane, u mračnom delu Srednjeg veka, pismenost je pala na brojku koju si naveo, pa je tada zaista gotovo nemoguće otkriti bilo šta relevantno. U Starom veku je bilo gotovo nemoguće da na vlast dođe sasvim neuka i nepismena osoba, dok je Srednji vek doneo čitavu silu, malo je reći neobrazovanih, a opet moćnih vladara i njihovih svita.

Ja nisam naročito opterećen nekim dogmatskim, religijskim verovanjem u mističnost grala, šta god gral bio, ali ipak verujem da postoji nešto zbog čega je toliko tražen, posebno u novije vreme. Poznato je da nacisti nisu imali ikakvih verskih obzira, pa je za njih potraga imala sasvim misticistički karakter, i ni malo altruističke razloge.
« Poslednja izmena: 03. Nov 2007, 11:49:01 od markoek »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 05:30:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.