Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 20:14:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveta Krv i Sveti Gral  (Pročitano 25007 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Sveti gral kao duhovno očinstvo Isusovog duha nad detetom koje se začinje. Postojala je zabluda da je nekako moguće postići fizičko začeće Isusa sa ženom, a za to su nalazili tumačenje da je Isus fizički vaskrsao i time postao fizički večan, da telo koje je rodila Bogorodica još uvek postoji. Crkva je to negirala ali su opet postojali sledbenici, pogotovu tokom srednjeg veka, pa su postojala javna i tajna društva sa ciljem pronalaska takve magije. Sad je ta pogrešna ideja oživljena u moderno doba, da bi materijalizam savremene civilizacije apsorbovao hrišćanstvo revidirajući ga ka materijalizmu

Drugo pogrešno tumačenje Svetog grala je da to onom ko to poseduje daje večnu mladost i večni život na zemlji kao i druge magijske moći. Naravno da je i ova zabluda imala puno sledbenika (pogađajte zašto!)
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Nemam Pojma

Ne bas - Hristova chuda me ne zanimaju da ne bi rasplinjavao pitanje. Pitanje svetog trojstva je za hriscane ocigledno veoma vazno jer su zbog njega proliveni hektolitri ljudiske krvi. Ne govorim sta ja lichno mislim o njemu niti napadam bilo cije misljenje - samo me zanima da li ljudi koji sebe zovu iskrenim hroscanima razumeju i osecaju poentu svetog trojstva ili ko papagaji ponavljaju ono sto svestenici ponavljaju jedni drugima vec 1500 godina. Sustina je da vishe od polovine ili polovina hriscana veruje da su Otac, Sin i Sveti Duh jedno te isto i vrlo striktno brane stav da sveti duh sa Oca prelazi na Sina. Druga polovina veruje u razne varijante i podvarijante: recimo, Otac, Sin i Sveti Duh nisu isto i postoji striktna hijerahija 1. Otac 2. Sin 3. Sveti Duh i dalje, sin dolazi od Oca a sveti duh od sina. Neki drugi vernici - na primer u ISlamu - ne poznaju i ne priznaju instituciju svetog duha dok Sina striktno razdvajaju od Oca. Postoji jos par razlicitih tumacenja. Posto je ovo i jedan od osnovnih razloga rascepa hriscanske crkve veoma je bitno pitanje. A posto se ni do dan danas niko nije dogovorio oko ovoga ocigledno je da niko nema pravi odgovor niti bilo ko razume i oseca duboku misteriju svetog trojstva.

Bilo bi lepo da neko to objasni kako i zasto - ali samo licne stavove molim vas bez citata - dogma mi je poznata.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Jednom sam opisivao Trojstvo, ali hajde da ponovim

Otac je astralno telo u obliku stasitog muškarca, obdareno muževnom nabojem i kvantumom jake inteligencije, as nešto je veći od prosečnog muškarca od krvi i mesa. Tih tela ima jako mnogo (konačan broj u sferi teorije velikih brojeva) da bi sva ta tela bila međusobno povezana u jedinstveno biće sa zajedničkom svešću. Prevejane žene ga često koriste kao tajnog ljubavnika.

Sveti duh potiče iz Oca kao neka vrsta isparenja iz astralnih tela pa se taj magličasti duh sabire u jedno biće, po formi i suštini bitno drugačiji od prirode Oca. Blagotvorno deluje na ljude samo postoji problem što ako je dugo u telu čoveka izaziva sterilnost. Sterilnost Rajskih vrtova koja je razbijena grehom Adama i Eve. Gospode pomiluj nas, ali ne predugo!

Sin je kad Bog živi na zemlji kao običan čovek, kao i svi mi. suočen sa svim problemima ovozemaljskih ljudi, jedino što je pri tome moćniji od drugih "jaka faca"

Isus je bio izuzetan jer je u sebi nosio sva tri elementa Trojstva sjedinjeno u samo jednom smrtnom ljudskom telu i sa smrtnom dušom, da bi sam Bog proživeo kroz Isusa ljudski smrtni život (vaskrsenje itd)

Ovo jednostavno objašnjenje Trojstva se zamućuje nebuloznim tumačenjima zbog dvoličnosti takvih koji se kunu u Trojstvo a žive u strahu od njegove nadmoći u sva tri pojavna vida Trojice već bi sebe hteli kao gospodare nad ljudima pa im je Bog jednostavno konkurent kao "moćan tip" koji poremeti njhove planove i želje zaq ovozemaljskom velikom vlašću i ovozemaljski večnim životom. Tu je i Bog kao ljubavnik žena što naravno nije poželjno "Zaključaj vrata ćerkine sobe!"
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
@Nemam Pojma

Ne bas - Hristova chuda me ne zanimaju da ne bi rasplinjavao pitanje. Pitanje svetog trojstva je za hriscane ocigledno veoma vazno jer su zbog njega proliveni hektolitri ljudiske krvi. Ne govorim sta ja lichno mislim o njemu niti napadam bilo cije misljenje - samo me zanima da li ljudi koji sebe zovu iskrenim hroscanima razumeju i osecaju poentu svetog trojstva ili ko papagaji ponavljaju ono sto svestenici ponavljaju jedni drugima vec 1500 godina. Sustina je da vishe od polovine ili polovina hriscana veruje da su Otac, Sin i Sveti Duh jedno te isto i vrlo striktno brane stav da sveti duh sa Oca prelazi na Sina. Druga polovina veruje u razne varijante i podvarijante: recimo, Otac, Sin i Sveti Duh nisu isto i postoji striktna hijerahija 1. Otac 2. Sin 3. Sveti Duh i dalje, sin dolazi od Oca a sveti duh od sina. Neki drugi vernici - na primer u ISlamu - ne poznaju i ne priznaju instituciju svetog duha dok Sina striktno razdvajaju od Oca. Postoji jos par razlicitih tumacenja. Posto je ovo i jedan od osnovnih razloga rascepa hriscanske crkve veoma je bitno pitanje. A posto se ni do dan danas niko nije dogovorio oko ovoga ocigledno je da niko nema pravi odgovor niti bilo ko razume i oseca duboku misteriju svetog trojstva.

Bilo bi lepo da neko to objasni kako i zasto - ali samo licne stavove molim vas bez citata - dogma mi je poznata.

Ovako razmišljam ja, "nemam pojma"!  Smile

Dela jedne osobe su posledica njenog karaktera i osobina.
Tako i Hristovih.
Npr. u gorepomenutoj priči, Hristos Isus pokazuje
da je On Gospodar nad okolnostima i slučajnostima ali i kvanitetom
kao što... kao što i u događaju na svadbi, kada je od obične vode učinio
kvalitetno vino, Hristos pokazuje da je On Gospodar nad kvalitetom
(nema osrednjih rešenja kod Hrista).
U oba događaja Hristos čini nešto što Njemu Lično ne treba ... baš-baš.

A što se tiče Jednog Boga, Oca i Sina i Duha Svetoga,
ja laički i iskustveno kapiram da sam i ja jednoj osobi otac,
i jednom paru - sin i jednoj ženi - muž, a definitivno sam
i dalje samo jedan "nemam pojmivoje".
Od Boga i očekujem da bude Veći i "Komplikovaniji" od bilo koje
druge osobe na svetu, kao što sam Mu neizmerno zhavalan
što kada je video da ja kljakavo i pogrešno doživljavam
Njega, nije Samoga Sebe distancirao od mene, već se žrtvovao
i ... 'počovečio', 'uljudio' (!) e da bi Sebe predstavio meni!
A On me barem zna 'u dušu'!

Ljubav je to!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Маргарет Старберд даље каже:"Не могу да докажем да је Исус био ожењен или је Марија Магдалена била мајка његовог детета...

"Да ли је Исус био ожењен или није треба тек доказати,али сама атурка признаје да њени налази,ма колико били значајни,не доказују њену предпоставку"
Из предговора књиге
А било би добро прочити како је она и написала књигу и зашто у Уводу.

Јоцо, о којој књизи причаш?  Smile Јел ти знаш уопште о којој се књизи прича на овој теми?  Smile Smile

Ову о којој ја причам су написали Michael Baigent, Richard Leigh, и Henry Lincoln, никаква Маргарет Старберд
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

This suit is black... Pause...N O T

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 310
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k500
Na sve izreceno pre mene dodao bih da mi ljudi kao konacna bica ne mozemo da pojmimo beskonacna,jeli bica.Po meni sputava nas materija,to jest nasa tela i tek kada se u smrtnom casu od njih oprostimo iskusicemo medni ukus koji,u pravom smislu te reci ,donowsi jedina i istinska sloboda duha.
IP sačuvana
social share
Edit by Crowz: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Са вером у Бога за краља и отаџбину!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
OK - ajd sad ovako na gomili da komentarisem da vas ne bi izdvajao.

Nemam pojma je lepo rekao "ljubav je to" - i to mnogo vishe govori nego bilo koji intelektualni opis svetog trojstva. Ono sto mi se chini da niko od vas trojce koji odgovoriste niste shvatili dubinu i ozbiljnost problema pa evo vam malo o TKZV arijanskoj jeresi da procitate:

http://en.wikipedia.org/wiki/Arianism

Sustinsko pitanje koje se provlaci kroz pojam svetog Trojstva je pitanje odosa forme i duha. Bez obzira kakav je medjusobni odnos izmedju Boga i Hrista i odakle je nastao i zbog cega Sveti Duh treba se zapitati kakve mi koristi imamo od takvog znanja? Da li nas to licno priblizava Bogu ili ne? Ako ne, sto je moje misljenje, pitanje ide dalje, da li ima nesto u toj prici o svetom Duhu sto nam daje simboliku necega sto jeste strasno bitno za nas i nas odnos sa Bogom - e u to duboko verujem da je istina. Politicka prepucavanja izmedju popova koja su dovela do raskola u hriscanstvu samo dokazuju da ni oni sami nisu znali niti shvatili sustinu te simbolike niti njenu vaznost - u suprotnom se ne bi svadjali, ubijali i podvajali. I kroz sve to vreme - vekove mrznje i prolivene krvi - nio da se ne zapita da li je Hristova poruka ljudima bila da se ubijaju i mrze, ali otome drugom prilikom.

Za nas licno (po meni) nije bitno odakle i kako funkcionishe mehanizam razmene energije izmedju Boga(Oca) - Sina (Hrista) i Duha Svetoga - za nas je bitno da shvatimo da smo mi sami i Bog i Sin i Sveti Duh - to je po meni simbolika koja je trebala da bude prenesena. Bog je sveobuhvatan i beskonacan - cista energija bez forme - greska koju oravimo je da ga vestacki stavljamo u formu i samim tim u prostor. On je bezoblican i vanprostorni i vanvremenski i sveprozimajuci. Mi to ne mozemo da sposnamo jer smo mi i nasa spoznaja ograniceni u materijalnom. Ali je cinjenica da ako je Bog svuda on je i u nama. Taj deo njega u nama svima je nesto sto bi smo okarakterisali (mada oept nepotpuno tacno) kao Sveti Duh - kao neka vrsta bzojieg DNK - mala ali dovoljna kolicina informacija koja je nama potrebna da se vratimo stvoritelju - zrno svetlosti u materijalnoj tami - srz istine u okeanu lazi i obmana. Hrist je bio jedan od nas u kome se takva cista Bozija energija inkarnirala u savrseno (prosvetljeno) ljudsko bice koje je za svog zivota shvatilo put ka svom Ocu (stvoritelju). Njegovo simbolicno uskrsnuce je spajanje svetog trojstva u jednu neraskidivu celinu..

Ne znam da li ovo moje objasnjenje samom sebi (i drugima koji su zainteresovani) postize produbljivanju podela i nerazumevanja ili razotkrivanju istine ali je ono sto ja osecam u svom srcu i sto kod mene rezonira sa ljubavlju i cistotom.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
U gornjem postu sam napomenuo da duže prisustvo Svetog Duha u ljudskom telu izaziva sterilnost, tako da nije moguće napraviti dete, ni po majci ni po ocu, tako da pisci teksta ne znaju šta je to Sveti duh

Sin na zemlji pravi dete ženi kao i svako drugi muškarac, i potomak tog Sina nije obdaren nikakvim božanskim atributima, dete ko dete.

Od Oca se može praviti dete, ali to zahteva napor koji većina muškaraca izbegava. Time se dobija zaista kvalitetno dete sa dobrim urođenim osobinama, ali ljudskim ne božanskim. Geneza naroda koji su Arijevski je tekla tim putem, da bi se to manje ili vise razvodnilo, a usput se javlja i genetska ujednačenost sa svojim lošim posledicama, što se desilo Britancima i Skandinavcima.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 310
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k500
@decky999 koliko sam ja shvatio za tebe je Bog,nekakva ne stvorena,ne unistiva Energija? To i nije tako lose resenje sa kojim bi se mogao pokrenuti i Veliki Prasak,jer bi ta energija presla u materiju i stvorila svu materiju od koje je sazdan koismos.To resenje mi ipak deluje vise kao nekakva naucna teorija objasnjenja Boga. Ipak kao hriscanin nemogu da zanemarim karaktere koji se pojavljuju kao sto su Djavo Anjdeli koji iako ne materijalna bica nisu ipak apstraktna kao sto je ta tvoja Energija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 310
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k500
Zelis li da kazes da je taj najavljivani raj ustvari prelazak i oslobodjenje energije pri smrti? Zelis li da kazes da taj  tvoj Bog,tj. kako kazes energija,samo fizicka konponenta bez svesti vec konponenmta koja je jedino navodjena fizickim zakonima,i silama?To bi objasnilo i to tvoje ojasnjenje da je:"cinjenica da ako je Bog svuda on je i u nama. Taj deo njega u nama svima je nesto sto bi smo okarakterisali (mada oept nepotpuno tacno) kao Sveti Duh - kao neka vrsta bzojieg DNK - mala ali dovoljna kolicina informacija koja je nama potrebna da se vratimo stvoritelju - zrno svetlosti u materijalnoj tami - srz istine u okeanu lazi i obmana. Hrist je bio jedan od nas u kome se takva cista Bozija energija inkarnirala u savrseno (prosvetljeno) ljudsko bice koje je za svog zivota shvatilo put ka svom Ocu (stvoritelju). " Tj. da se ,sto je naucno tacno,energija koja jeste prisutna u svakom bicu kasnije vraca u tu kosmicku energiju? To je opet samo naucno gledanje na svet,i Ajnstaj je rekao E=mc*c,tj da se energija preliva u materiju i da se materija vraca u energiju. Opet to je samo jedna teorija bez nade,gde je tu nada ako se mi samo vracamo u nesto bezlicno i bezsvesno poput te Energije?Isus nam je dao nadu,unistio je smrt i obecao nam vecni zivot koji je nADA za sva pokoljenja pre i posle njega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 20:14:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.035 sec za 11 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.