u vojvodini se multi-etnichki sukobi i mogu reshiti jer se ipak radi o belim narodima.
medjutim , sa albancima ,kao agresivnim ne-belim narodom i josh zadojenim islamom to je bilo i ostalo nemoguce
shto se tiche RS i rata 1992-95 ,njega je pre svega izazvala zelja muslimana da naprave dzamahiriju osnovanu na sherijatskom pravu - ko bi od vas zeleo da zivi u takvoj drzavi ?
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
shto se tiche RS i rata 1992-95 ,njega je pre svega izazvala zelja muslimana da naprave dzamahiriju osnovanu na sherijatskom pravu - ko bi od vas zeleo da zivi u takvoj drzavi ?
Што јужније то тужније... тужно али истинито. Што се тиче гласова које радикали добијају они јесу у доброј мери од сиромашног (необразованог) дела становништва. Међутим у доброј мери за то је крив ''елитистички'' део политичке сцене, који са подозрењем и ниподаштавањем гледа на њих... да не употребим неку јачу реч
Jug Srbije je veoma ekonomski slab za to nije niko kriv nego dosovska vlast od 2000 na ovamo koja ih je prevarila uzela im glasove povela u pobunu i rusenje rezima posle ostavila kao da su prazna kutija cigareta, ne glasa tamo narod jer voli radikale glasa jer nema za koga to je tako prosto kad ih njih 18 u koaliciji izigraju sta im ostaje nego suprotna strana, samo sto boli nekog dupe za jug Srbije! Da se ulozi malo para da taj narod oseti boljitak ne verujem da bi neko glasao za radikale ne samo na jugu nego bilo gde! Sto se tice obrazovanosti glsaca radikala imam nekoliko drugara koji glasaju za radikale ne bih rekao da su neobrazovani imaju gradjevinske masinske fakuletete neki su zavrsili istoriju ali to nema veze ja ne znam samo kako mozete da etiketirate svako bre ima pravo da se odluci za kog ce da glasa nemas prava nikom da kazes da je nepismen i glup ako glasa za radikale! izborna volja svakog pojedinca je valjda njegova licna stvar!
Да су Срби икад били прави националисти, а не глупе наивчине, не би нам се десила ни Југославија, ни Јасеновци. Код нас се трун национализма појавио тек када смо појели сва говна која су се могла појести.
Mi smo uvek bili osetljivi na tudje nedace nevlje stitili ih -kroz Jugoslaviju ali se uvek obijalo nama o lavu. Sada je vec kasno da se zrno nacionalizma-srpskog ali ne onog koje mrzi druge nego seme pravog, tradicionalnih rednosti kuonponovanih u moderna vremena razvije. Ili treba mnogo da se slozimo pa da idemo dalje-ali slaba vajda
@gale 10- ma smej se ti na ono bosnjaka- ajde da ti prosto prevedem 0balija -muslimana,... koji su po dogovoru sa vUkom-kao i hrvati ruslisli Beograd u martovskim demnostracijama. Nista niej bilo slucajno. A kada bi malo vise poceo da se informises o Vuku Draskovicu -vodji SPO-a onda bi video da je sve svoje saborce iz Belih orlova- paravojne formacije SPO-a na ratistima u Hrvatskoj i bosni -pobio-Belog, Gisku,..... a sada i svedoka Jelenu Otasevic. A qurci se Ibarskom magistralom ........... Mrtva usta ne govore o jegpvim zlodelima a on izdade kuma Seselja-koji je manje bio po ratistima i manje se krucio tamo no on, dao koridor za prolazak Nato-a KFOR-a i EUFO-a ,...
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . " Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
sedam pored roma bez problema, izgleda da sam daltonista. znam neke urednije, čistije i bolje vaspitane rome od tih koje vi zovete "beli". sram vas bilo što građane srbije delite tako, po bojama. i sram vas bilo što ih delite uopšte!
МУП прекорачио овлашћења у сукобу с навијачима, оцењују саговорници Правде
Тадићева лична бригада
Вече пред митинг постојале информације да ће бити организованих провокација, као и да полиција има унапред припремљени сценарио који се завршава сукобом Пелевић: Приметио сам да полицајац, који је био на удаљености око десет метара од мене, нишани. Рекао сам му: „Немој брате Србине. Нема потребе за тим!" А онда ме је нешто погодило Ђорђевић: Док сам био на бини са оближње зграде бачен је „топовски удар". Пао је близу бине, међу демонстранте. То је била чиста провокација Вулин: То није био сукоб демонстраната и полиције, већ навијача и полиције. Полиција је то претворила у сукоб са демонстрантима.
Осамдесетак повређених је коначан биланс сукоба са полицијом који су се у центру Београда одвијали у уторак увече. Један од повређених је и Борислав Пелевић, посланик СРС у Скупштини Србије, који је учествовао на митингу „Слобода за Србију". Пелевић је задобио тешке повреде главе кад га је полицајац погодио гуменим метком у главу. Иако је трпео јаке болове, успео је да у изјави за „Правду" исприча како је дошло до тога да заврши у болници с фрактуром лобање, поломљеном кључном и носном кости. Немој, брате Србине
- Вече пред митинг упозоравао сам да има најава да ће бити убачени провокатори, а имао сам и информације да ми се спрема хапшење, тако да сам водио рачуна да се клоним невоље. Међутим, кад је дошло до сукоба између неких особа и полиције, који се нису одигравали у улици у којој је био митинг, Томислав Николић је прекинуо говор и сви смо скочили с бине како бисмо смирили ситуацију. Драган Тодоровић, Александар Вучић, Тома и ја смо само желели да спречимо даље сукобе и да их раздвојимо. Позивали смо и једне и друге на разум, говорили им да смо сви ми браћа. Полицију смо молили да прекине. У једном тренутку сам приметио да ме полицајац, који је био на удаљености око десет метара од мене, нишани. Рекао сам му: „Немој брате Србине. Нема потребе за тим!". У тренутку ме је нешто погодило и одбацило неколико метара - каже Пелевић. Према његовим речима, брзо су га одвели у стоматолошку клинику „Мажестик", а потом у поликлинику „Др Суботић", где га је прегледао максио-фацијални хирург, који га је потом упутио на Ургентни центар КЦС на даља испитивања. Пошто, како каже, није могао да стоји на ногама, одложио је прегледе и наредно јутро отишао на ВМА, где су му констатоване тешке повреде. Иако су му лекари препоручили да остане у болници, Пелевић истиче да ће се свим силама борити да га пусте на кућно лечење. - Цео живот сам везан за кик-бокс и сад ћу коначно имати „боксерски нос" - успео је чак и да се нашали. Пелевић је одбио позив Александра Вучића да присуствује конференцији за штампу СРС зато што „не жели да његова деца у новинама виде слике са повредама." Хулиганима није стало до Караџића
Момчило Вељковић, један од вођа Отпора, сматра навијаче директним кривцима за батинање које је уследило између њих и полиције. Он каже да свако има право да протестује и да искаже своје мишљење, али да су хулигани направили медвеђу услугу организаторима митинга. - Они своје фрустрације лече сукобом са полицијом. То није патриотизам, већ хулиганство. Њима није до Радована Караџића. Организатори такође сносе одговорност за сукобе, пошто су обећали да ће свима гарантовати безбедност - тврди Вељковић. Он каже да је могуће да је полиција могла да предупреди сукобе или да их локализује, али да и полицајци „осећају страх за личну безбедност". - Све што се касније десило узроковали су хулигани. Александар Вучић и Томислав Николић су покушали да смире ситуацију, али нису учинили довољно. Народ је почео да шушка
- Полиција је крива за сукобе који су настали по завршетку митинга „Слобода за Србију". Она је продужени пендрек Бориса Тадића - рекла је за „Правду" Александра Јанковић, посланица НС у Скупштини Србије и учесница протеста. - МУП је прекорачио овлашћења. Ако су се уздали да ће редари из српских невладиних организација и СРС-а моћи да баш све држе под контролом, онда су показали велики степен непрофесионалности. Нико од говорника на митингу није позивао на насиље, као ни Радован Караџић који је замолио да „скуп буде грандиозан". Група навијача која се окупила у Македонској улици могла је за неколико минута да буде, како то полиција каже, „неутралисана". Али, то намерно није учињено - тврди Јанковићева. Јанковићева не оправдава оне који изазивају неред, али истиче да не разуме зашто је МУП дозволио да сукоб ескалира, а затим да баца сузавац међу демонстранте. - Сузавца су се нагутали сви: моја другарица која студира медицину, жена с децом, баке, деке... Наравно, све уз будно око Б92, којима није био довољан директан пренос, него су позвали људе да им доставе снимке сукоба. Суштина скупа је остала у другом плану, као и само изручење Радована Караџића, али је зато ударна вест колико је жардињера преврнуто! Медијска блокада у Србији је невероватна - резигнирана је Јанковићева. Она тврди да је полиција имала унапред припремљен сценарио, по којем се митинг завршава сукобом. Разлог за то је, појашњава, скретање пажње с изручења Радована Караџића, које је било у току. - У Београду су се окупили сви они који све ово што се дешава доживљавају као личну неправду. Борис Тадић је на мучки начин ухапсио једног државника, спровео га у Хаг, а сад држи палицу над свима нама, не дозвољавајући нам да кажемо своје мишљење. Народ је почео да шушка, а кад народ шушка, то је за власт опасно - поручује народна посланица. Окупирана Србија
С њом се слаже и Александар Вулин, оснивач Покрета социјалиста, који је такође пружио подршку ухапшеном лидеру босанских Срба. За нереде директно окривљује министра унутрашњих послова, јер је полиција поступила „непотребно брутално". - У окупираној земљи, у којој живимо, полиција не може да прекорачи овлашћења, пошто већ има сву власт у својим рукама. То није био сукоб демонстраната и полиције, већ навијача и полиције. Полиција је то претворила у сукоб са демонстрантима - истиче Вулин, а на коментаре појединих аналитичара који тврде да је полиција поступила „ефикасно", каже: - Питање је у каквој земљи живимо. За окупирану државу, ова полиција је врло ефикасна. У слободној земљи сматрала би се бруталном. Занима ме како је Ивици Дачићу успело да од сукоба са 150 навијача, направи стампедо по београдским улицама и сукоб са 25.000 људи? Али, не вреди покушавати да се тражи његова оставка, пошто би пре дао живот него фотељу - сматра Вулин. Програмирани сукоби
Музичар Бора Ђорђевић, који је на протестима представљао ДСС, сигуран је да је било „обостраних провокација", али за сукобе не криви ни навијаче, ни полицију. Он тврди да је сведок једне провокације, која је с једне од оближњих зграда била упућена демонстрантима. - Док сам био на бини, са оближње зграде бачен је „топовски удар". Пао је близу бине, међу демонстранте. То је била чиста провокација, али их је највероватније било с обе стране. Навијачи су специфична категорија људи, тако да не могу ни да их кривим, ни да их правдам. То мислим и о полицији. На појединим телевизијама смо могли да видимо како представници МУП-а туку беспомоћног навијача, негде су приказивали како они гађају полицију. Жао ми је због инцидената - каже Ђорђевић, Он истиче да је сукоб одговарао властима, како би игнорисали поруку коју су учесници слали са бине. Разочаран је што ниједна телевизија, изузев БН ТВ, није преносила говоре с бине. - Али кад је кренуо хаос, одмах су се све укључиле у директан пренос тога, само да би Србију приказале као земљу хулигана. На питање кога сматра директно одговорним за сукобе, познати музичар каже: - Цео дан слушам то питање: „Ко је крив?" Лично сам видео како обезбеђење радикала изводи пијаног мушкарца и удаљава га са скупа. Нажалост, то обезбеђење није свемогуће. Питање је да ли тако велики скупови могу да прођу без иједног инцидента. А. Јовановић
Као неко ко је био на стотине митинга Радикала, одговорно могу да тврдим, да никада, али никада није дошло ни до најмањег инцидента, ни на једном митингу... Оно што је било исконструисано пре неко вече, јесте био лош покушај од стране Бориса Тадића, да доће до још жешћих сукоба између присталица радикала и његове полиције Стотинак младића ( који су дошли организовано и сво време стојали одвојено од главног скупа ), дошли су са само једним циљем... А то је да ионако наелектрисану атмосферу искористе за насиље за које ће касније бити оптужени радикали.. Не мислим ја да је неко изманипулисао, или имао на директној контроли свих стотину, или свакога од њих...Али је свакако имао под контролом њих петоро-шесторо, који су били вође тих групица.. Присутни на митингу, могли су да примете младића, који је ишао са каменицама у рукама и гађао редом, сваки излог поред којег је прошао.. Њему није била намера да украде, не, њему је била намера да направи штету...Зашто На исти, или барем сличне случајеве, могло се наићи и у ноћи паљења америчке и усташке амбасаде Наиме и тада сам био сведок ситуације, где дечко са палицом у рукама, иде од излога до излога и ломи све редом..!!! Дакле, ...ломи излоге, ломи, разбија..не из личне користи, већ..
Мишљења сам, да је намера била да се изазову већи нереди!!! Чак су и камере Б92, биле постављене, као за снимање већ припремљене представе На сву срећу, до реализације тог сценарија није дошло
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.
Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.