kad je ovoliko mladih ljudi protiv nekog rezima , i spremno da rizikuje i batine da bi mu se suprotstavilo -onda taj rezim nema buducnost
Pa to je zato sto mladi ljudi neznaju sta su devedesete nego im cika Toma prica bajke i basne pred spavanje kako je ovde bilo lepo kako smo imali ulja i secera po 8 dinara,pa smo mogli da svercujemo gorivo iz Madjarske.Ovde je bio raj na zemlji zato ti mladi ljudi hoce da ruse vlast.
pricas o devedesetim a ne verujem da znas deo istine o njima a da [priznas sadasnjost "svetlu". Pa pun mi je Q...svih koji razmisljaju na taj nacin. Samo da se vratimo na neka poredjnja sa 90-tim i ovim "svetlim" 21 veka: 90-tih ratovi , izolacija, sankcije, bombardovanje, redovi za hleb, ulje, secer,...gorivo svercovano,...beznadje u narodu, silni proteti [protiv rezima uz nezglavo lupanje Beograda -narocito 9. marta 1991. godien uz pomoc punih autobusa iz Hrvatske, Bosnjaka,..."Vukovih sledbenika", prebijanja novinraa,...ali se moglo preziveti i sa par maraka jer su svi nesto svercovali, presipali iz supljeg u prazno iako se kralo nevidjeno od strane malog od gajbica i njegovih ekipa koje su bile kod mamice cevtica u kosi.
sada malo o "sjajnom post petoktobarskom razdoblju" nase istorije- nakon 5 oktobra narod je ocekivao razracunavanje sa dotadasnjim vladajucim garniturama-nista ili malo ostvareno realno. Dodjose strucnjaci svetski i sta uradise od zemlje Srbije- prodaju, prodaju, poklanjau za silne im provizije,.....posla sve manje, beznadje sve vece iako rezimlije tvrde suprtono. RTS sa Tijannicem postade ponovo TV bastilja-mozda i gora no za vreme SPS-a.Tijanic se svima podvukao i opsat -cak i smeni one kretene( bolji izraza za ljude koji od sebe prave to sto su napravili cekic i ostali iz RRA) nema,.. novinari se i dalje prebijauu. Sablja stravican zlocina nad srpskim narodom -radi otkrivanja istine o ubistvu Zorana Djindjica a ono ispade da su je znatno ranije planirali britanski i americki obavestajci koji su debelo zabraljali i koji su se uspanicili nakon Djindjicevih izjava u Banjaluci o RS i Kosovu -kao delovima Srbije( a u stvari isplanirano prvo ako akcija MAC da bi se politicki neprijatelji Djindjica - citaj kostunica, Nikolic,.. diskreditovali i sklonili sa scene i mozda bili i ubijeni) vecina srpskih preduzeca privatizovana za DZ u odnosu na ono sto su stvarno vredela. hag samo ucenjuje i opet ucenjuje-Karadzic predat ali se trazi Mladic i Hadzic-da im se zapuse usta zbog stvarnog izvrsavanja njihovih-citaj SAD generala naredjenja na ratistimna i glupavih poteza njihovnih mirovnih trupa po Bosni. banke pokupovase stranci a nase rasformirane i sada nas sibaju skupim kreditima i kamatama -koje su najskuplje u Evropi. Narod ne moze nikako iz minusa i postade duznicki rob stranaca. "Svetla" post petokobarska bajka pade u vodu kada zuti postadose diktatoti. Otvoreno su pokazali lice a narocito Tadic -koji se samo izvinjavao onima koji su vodili tuzbe protiv Srbije a nase nikaiko na Kosovu da zastiti i da se Srbi polako tamo vracaju. Kosovo je zauvek pored ovakovog srpskog rukovodstva -izgubljeno za SRbiju. Tadicu i SPS-ovci sa debelim krmkom Dacicem ( koji isapdose najveci i stvarni pobednici majskih izbora 2008. godine) postadose koalicioni partneri koji su po meri evrope koja nas je desetak i vise godina ubnistavala zbog SPS-a.
Jebi ga ko je ovde lud a ko zbunjen a nama sve gore?!?!?!?!
[b]I samo jedna vest koja mnogo govori pametnima- Crnogorska plemena Pivljani i Drobnjaci koja su u srodstvu i iz koje poticu Karadzic i Tadic ttrazice na saboru plemena da se TAdica odreknu ako najveceg zlocinca i izdajnika.[/b]
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . " Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Od kog samodoprinosa. Samodoprinosom nisu podizane fabrike i infrastruktura u komunističkoj Srbiji, uzimalo se od plate za stan. I to su moji i tvoji roditelji naplatili otkupom društvenih stanova u bescenje. Doduše, moji nisu jer oduvek živimo u privatnoj kući. Ali ajde, uzeli su lovu od firme za "rešavanje stambenog pitanja" umesto državnog stana.
Moji i tvoji roditelji su svoj rad (i doprinos razvoju države) naplatili, redovno svakog prvog u mesecu išla plata, kod Tileta nije moglo da kasni. Ništa ova država ne duguje mojim i tvojim roditeljima, sve su oni naplatili, u smislu uloženog truda i znoja za 30, 40 godina staža itd.
Ta radikalska priča o žutim lopovima koji rasprodaju "našu" imovinu koju su gradili naši roditelji je obična demagogija. Moj ćale jeste gradio Srbiju, bukvalno, jer je zidar po struci, ali on je svaku kap svog znoja odavno naplatio i ne duguje mu Dinkić ništa.
По твојој логици испаде да је држава приватно власништво жутих. У реду продајте, ал направите нешто, отворите радна места.. Овако само све више долазим у сумњу да су паре по рачунима. Ал полако искрцкаће се и то што су продали па ћемо видети од чега ће крпити буџет.Јер сте га од ЕУ очигледно издували , само што то нико не види. Ирско не!
« Poslednja izmena: 30. Jul 2008, 19:51:49 od Elmahico »
Od kog samodoprinosa. Samodoprinosom nisu podizane fabrike i infrastruktura u komunističkoj Srbiji, uzimalo se od plate za stan. I to su moji i tvoji roditelji naplatili otkupom društvenih stanova u bescenje. Doduše, moji nisu jer oduvek živimo u privatnoj kući. Ali ajde, uzeli su lovu od firme za "rešavanje stambenog pitanja" umesto državnog stana.
Moji i tvoji roditelji su svoj rad (i doprinos razvoju države) naplatili, redovno svakog prvog u mesecu išla plata, kod Tileta nije moglo da kasni. Ništa ova država ne duguje mojim i tvojim roditeljima, sve su oni naplatili, u smislu uloženog truda i znoja za 30, 40 godina staža itd.
Ta radikalska priča o žutim lopovima koji rasprodaju "našu" imovinu koju su gradili naši roditelji je obična demagogija. Moj ćale jeste gradio Srbiju, bukvalno, jer je zidar po struci, ali on je svaku kap svog znoja odavno naplatio i ne duguje mu Dinkić ništa.
По твојој логици испаде да је држава приватно власништво жутих. У реду продајте, ал направите нешто, отворите радна места.. Овако само све више долазим у сумњу да су паре по рачунима. Ал полако искрцкаће се и то што су продали па ћемо видети од чега ће крпити буџет.Јер сте га од ЕУ очигледно издували , само што то нико не види. Ирско не!
Vidim da odosmo u off. Država nije privatno vlasništvo ničije, pa ni žutih, ali vlada po ustavu upravlja državom i državnom svojinom.
Što će reći vlada prodaje državna preduzeća, i to rade sve vlade, čak i vlada Mirka Marjanovića je prodala Telekom još davne 1997. godine. Pa i Koštunica nije zaustavio prodaju ili privatizaciju, a zna se da su žuti bili opozicija od januara 2004. do januara 2007. godine.
E sad, kako i gde završavaju pare od prodaje i gde se ulažu, o tome se može diskutovati, ali to nije ovde tema.
Eno na sta Zemun lici, ko buvljak. Tezge na svakom cosku po ulici, cak i u samom centru!
Uh, jeste tako. Nažalost.
A šta da radimo kad nas Batajničani i ostali seljaci uvek preglasaju. Na zadnjim izborima, čini mi se da su radikali na jednom biračkom mestu u Ugrinovcima imali skoro 75% glasova. Strašno.
Veliko je pitanje ovo oko preglasavanja! Koja je funkcija bila zemunskog pokreta? Pa da odvuce glasove od demokratskih stranaka(tu ne ubrajam ldp), i da se prelije u korist radikala, i nije sve bas tako jednostavno. Sad ce da im daju njihovu jebenu i smrdljivu opstinu batajnica, i nek se jebu, al nikad vise u Zemunu nece dobiti.
Ekipa koja se sinoć u Makedonskoj tukla sa policijom. Oni su ogorčeni jer ne mogu da se zaposle...
Pre bih rekao da su bili ogorceni losom igrom Partizana, jer niko nece da prizna da su to Grobari sve zapoceli, sto se lepo videlo i po snimcima, a sad sto je zuto-crvena koalicija to iskoristila za obracun sa srs, to je druga prica. Jednostavno, tucu su zapoceli Grobari, i KRAJ!!!
da tada su grobari,delije,radovci i ostali navijaci upali u skupstinu i bili prvi tokom svih protesta... e sad sto se sve preokrene, a covek za vreme cije je vladavine geknulo 5 novinara sada obecava zastitu novinara...
da tada su grobari,delije,radovci i ostali navijaci upali u skupstinu i bili prvi tokom svih protesta... e sad sto se sve preokrene, a covek za vreme cije je vladavine geknulo 5 novinara sada obecava zastitu novinara...
za vreme čije vladavine je geknulo pet novinara de pojasni
Молим те просветли ме шта су деведесете? 8 јебених година слушам те паламудорије о злим деведесетим и будућности демократије, силним парама, скоку стандарда, младим стручњацима који се враћају у земљу и слична срања, а све нам је горе, све је више гладних и све више младих одлази из земље. Да не причам о томе како нас пред сваке изборе уводе у ЕУ... Докле више? На крају ће паметни тадић да доведе до тога да стварно смрадикали узму сву власт и онда смо тек нагужени.
Daj ne palamudi. Odlaze mladi i iz Poljske. Rumunije, Bugarske itd. Tranzicija prijatelju, nema više socijalizma da se prima plata (koliko god bedna bila) svakog prvog, a da se ne radi ništa. A oni nisu imali ni Miloševića, ni ratove i bombardovanje itd.
Dosta više bajki kako nam mladi odlaze zbog narušenog dostojanstva i nacionalnog ponosa. Tranzicija. Ova omladina je obesna, njihov život u 20-im je mnogo ležerniji i opušteniji nego moj kad sam ja imao 20 godina (rođen sam 70-e, pa računaj).
Jes da ne mogu danas svi klinci od 20 godina da imaju mobilne od 500 evra i da voze bemabare i džipove, ali ja sam od cele pripravničke plate mogao da kupim tačno 4 kutije rumunskog LM-a, i to kod cigana na kartonskoj kutiji. To je bilo 92.
I jesam, i ja sam tada demonstrirao i kamenovao cobetovu muriju, ali sa opravdanim razlogom, gore navedenim.
Ovo je običan huliganizam, došla razmažena deca da mitinguju jer im je ugrožen nacionalni ponos. Nije nego.
Prinudni rad u rudniku Kolubara, 5 godina, pa da vidiš da li će obesno govno sutra da šutira novinara ili drota.
А где сам ја то рекао да одлазе због националног поноса?